Friday, 27 May 2011

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Πασίγνωστο γλυκάκι, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν το δοκίμασε από τα χεράκια της μανούλας του!
Η δική μου πάντως το έφτιαχνε πολύ συχνά!
Το ίδιο συχνά το φτιάχνω κι εγώ για τους γιους μου, μιας και είναι πανεύκολο, δροσιστικό και το εξαφανίζουν σε χρόνο dt (δεύτερη μέρα δηλαδή δεν φτουράει!)
Η μητέρα μου το έφτιαχνε με άνθος αραβοσίτου, εγώ πάλι έχω βολευτεί την κρέμα ζαχαροπλαστικής κι έτσι το φτιάχνω πλέον.

Τα υλικά μας
(η δόση είναι για ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ αρκετά μεγάλο)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φακέλους κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
800 ml γάλα (400 ml για τον κάθε φάκελο αναγράφεται στην συσκευασία)
2 φάκελους φρουί ζελέ με γεύση κεράσι (100 γρ ο κάθε φάκελος)
1 μεγάλη κονσέρβα με κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο
λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα πτι μπερ
Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι:
Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και καλύπτουμε την βάση ενός αρκετά μεγάλου παραλληλόγραμμου πυρέξ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε σε σειρές τα βερίκοκα ή ροδάκινα κομπόστα.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το νερό που απαιτείται για την παρασκευή του, με το σιρόπι της κομπόστας.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο.
Με μία κουτάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζελέ στο πυρέξ πάνω από όλα τα υλικά.
Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Το ζελέ πρέπει να προστεθεί αργά και όχι απότομα, αλλιώς θα μας διαλύσει την κρέμα και το γλυκό μας δεν θα έχει όμορφη όψη.
Προσεκτικά τοποθετούμε το πυρέξ και πάλι στο ψυγείο (προτιμείστε ένα από τα χαμηλά ράφια) και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και να σταθεροποιηθεί.
Η συνέχεια γνωστή.
Σερβίρουμε μεγάλα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!

71 comments:

  1. Αν κι ο καιρός μας παίζει παιχνίδια ένα δροσιστικό γλυκάκι μας χρειάζεται να ξεχνάμε τα υπόλοιπα.
    Αυτό οι δικοί μου το λέγαν πιο παλιά το γλυκό που μοιάζει με τηγανητά αυγά!! Καλημέρα σε όλες και καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  2. Απο τα διασημοτερα γλυκα μπορω να πω Ελενακι μου,ειναι τελειο,δροσιστικο οτι πρεπει για τους καλοκαιρινους μηνες...οπως λες κι εσυ φευγει σε χρονο μηδεν..μακαρι το ψυγειο να χωρουσε την μεγαλη λαμαρινα του φουρνου..(Εγω παλι το φτιαχνω με ανθος αραβοσιτου.)Ευχομαι σε ολες σας να εχετε μια ομορφη μερα και ενα πανεμορφο Σ/Κ.Φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  3. Πασίγνωστο όμως πάντα αγαπημένο, το τρώω με πολύ ευχαρίστηση όταν το κάνω γιατί με δροσίζει.Καλημέρα φίλη μου .Θα έρθεις στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουνίου ;

    ReplyDelete
  4. αγαπημένο!!!
    τώρα που το είδα να φτιάξω ένα το σ/κ!
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  5. Ποιός να προλάβει Ελενάκι μου...με αυτό το γλυκό γίνεται πάντα χαμός!!

    ReplyDelete
  6. Μας γλύκανες πρωί πρωί!!!
    Καλήμερα!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Ελενα μες στο μυαλο μου εισαι?Σημερα ελεγα να σου ζητησω ακριβως αυτη τη συνταγη καλη σου ημερα και σε ευχαριστω εστω και αν με προλαβες πριν στο ζητησω.Ποπη

    ReplyDelete
  8. Υπέροχο το γλυκάκι σου Ελενάκι...και έτσι μ' αρέσει και με την ανάποδη εκδοχή..δηλαδή πρώτα το ζελέ μετά η κρέμα και από πάνω μια σάλτσα από φράουλα ή οτιδήποτε άλλο που μπορείς να το στολίσεις...Φιλάκια...Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  9. Aπό τα αγαπημένα μου γλυκά!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  10. Έλενα,από τα πιο τέλεια γλυκά ψυγείου!Μόνο ο καιρός μας τα χαλάει και μας προδιαθέτει άσχημα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Kαλώς με, σε βρήκα απο την Αχτίδα μας.

    Χα χα καλέ τι μου θύμησες. Που το ξέθαψες?
    Το έφτιαχνε μια φίλη της μαμάς μου, προϊστορικώς τέλος της δεκαετίας του 60 τουλάχιστον, με φρυγανιές φούρνου απο κάτω και άνθος αραβοσίτου κρέμα (μήπως υπήρχε κι άλλη τότε..), επίσης με ζελατίνη, δεν μπορώ να θυμηθώ όμως λεπτομέρειες. Δεν είχα ποτέ την συνταγή, γιατί είμαι μίζερη στο γλυκό!

    χα χα, καλοφάγωτο όμως...!...

    ReplyDelete
  12. Amiga,

    Hummmmmm!...
    Fiquei com água na boca.

    Bom fim de semana!
    Beijinhos.

    °º♫
    °º✿Brasil
    º° ✿♥ ♫° ·.

    ReplyDelete
  13. Πράγματι με άνθος αραβοσίτου το έφτιαχνε και η μαμά μου αλλά η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν το φτιάχνω, εδώ όλοι της σοκολάτας είναι, κάτι τέτοια δεν τα θεωρούν γλυκά, χαχα!! Η Χαρά όμως πολύ θα το εκτιμήσει:))

    ReplyDelete
  14. κερνάς ωραίο δροσερό γλυκάκι; από τα πιο αγαπημένα της εποχής, οπότε φύλαξε μου μεγάλο κομμάτι!!

    ReplyDelete
  15. Elena your recipe is perfect for this hot weather, fresh and delicious! Have a good weekend!

    ReplyDelete
  16. Ε θα συμφωνήσω, γνωστό γλυκό που αγαπάμε όλοι, κι εγώ μαζί φυσικά!
    Κάποια φίλη μου το έφτιαχνε και με γιαούρτι αντί για κρέμα, είναι δροσερό και κατάλληλο για το καλοκαίρι, με όποια παραλλαγή!
    Καλό Π/Σ/Κ! :)

    ReplyDelete
  17. Μεγάλο παρακαλώ το δικό μου το κομμάτι, μου χρωστάς και κέρασμα με τη νίλα που έπαθα τόσες μέρες, για τη γιορτούλα σου!!
    Ετσι και το δουν την έβαψα!!!χαχαχαχα!!!
    Σμουάτς!!!

    ReplyDelete
  18. Λενάκι μου, πολυαγαπημένο το γλυκάκι που μας κερνάς, με πολλές πολλές αναμνήσεις!!! κάποτε το έφτιαχνα και με φρυγανιά σιροπιαστή στην βάση του.
    Να 'σαι καλά που μου το θύμισες !!!! παίρνω μεεεεγάλο κομμάτι!!!

    φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ

    ReplyDelete
  19. Σήμερα είχα λόγο να το θυμηθώ...
    Πόσες φορές άνοιγε το ψυγείο και πάντα το ίδιο επιφώνημα!
    ΤΈΛΕΙΟ!

    Φιλιά νοσταλγίας...

    ReplyDelete
  20. Απο τα πολύ αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά! Δροσερό , ελαφρυ και πολυ γευστικό!
    Έλενα μου το δικό σου δείχνει υπέροχο , καλό απόγευμα :)

    ReplyDelete
  21. Λένα μου, υπέροχο το γλυκό σου, με ιστορία...νομίζω ότι οι περισσότερες μαμάδες το έφτιαχναν και το "τσακίζαμε"!!! Τέλειο, να είσαι καλά που μας το θύμισες. Πολλά φιλιάααα!!

    ReplyDelete
  22. Κατερίνα27 May 2011 at 19:52

    Δοκιμάστε το με φρυγανιές στις οποίες θα ρίξετε σιρόπι (1 ποτήρι νερό & 1 και μισό ποτήρι ζάχαρη),και φυσικά θα τις πασπαλίσετε με κανλλογαρύφαλλο. Γίνεται τέλειο....
    Φιλιά

    ReplyDelete
  23. Καλησπέρα, Έλενα. Τι κρίμα που άργησα και τέλειωσε το γλυκάκι! Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να με έχεις υπόψη σου! Φιλάκια.

    ReplyDelete
  24. Ωραιο γλυκακι, δροσερο.Το κακο ειναι οτι, πανω ση βιασυνη, καμια φορα το ζελε παει απο κατω αλλα και τοτε ωραιο ειναι.

    ReplyDelete
  25. Ωραίο το γλυκάκι. Αν μπορει κάποιος να μου πει πως γίνεται με το ανθος αραβοσίτου?
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  26. Mmmm...!!! ΤΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!!

    ReplyDelete
  27. MMMMMMM!!KALHMERAAAAAAAAAAAA!!!

    ReplyDelete
  28. Το τέλειο γλυκό και τα δικά μου το εξαφανίζουν!!!

    ReplyDelete
  29. μεγάλωσα με αυτό το γλυκό η μάνα μου το έκανε τέλεια...έφυγε και το γλυκό αυτό μου έλειψε.....νασαι καλά για την θύμηση αλλά και το γλυκό σε ευχαριστώ πολύ......μμμμμμμ..τρελάθηκα

    ReplyDelete
  30. Αυτό ειναι!!! Ενα απολαυστικό καλοκαιρνό γλυκό!
    Καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  31. Ξανθή που θα πάει ο καιρός??
    Θα φτιάξει!!
    Ενδιαφέρουσα ονομασία είχαν δώσει οι δικοί σου;-)
    Kαλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  32. Γωγούλα μου νομίζω οι περισσότεροι με άνθος αραβοσίτου το φτιάχνουν, εγω έχω βολευτεί την κρέμα ζαχαροπλαστικής γιατί δεν χρειάζεται να περιμένω πολλή ώρα να κρυώσει για να βάλω το ζελέ (η γνωστή τεμπελιά μου:P)
    Φιλάκια, καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  33. Αχτιδούλα μου ξέρεις πόσο πολύ θα το ήθελα να έρθω, λίγο μακριά όμως μου πέφτει ομολογώ!
    Να περάσετε υπέροχα εύχομαι από καρδιάς!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  34. Chris φτιάξτο, φτιάξτο!!
    Οτι πρέπει για το Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Χαμός και χαλασμός Λιλάκι, σε όλους αρέσει!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Χαμός και χαλασμός Λιλάκι, σε όλους αρέσει!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Show girl, σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  38. Ποπάκι είδες??
    Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!
    Πανεύκολο γλυκάκι, φτιάξτο, θα το ευχαριστηθείτε πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  39. Ευάκι, ίδιο ... σκασμένο με τον γιο μου είσαι κι εσύ, που μου λέει ότι του αρέσει πιο πολύ ανάποδο!
    Μα πάτε καλά?? χα χα χαα!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  40. Αστεράκι, κι εσένα??
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  41. Ελενάκι μου ελπίζω να σταματήσει να μας ταλαιπωρεί έτσι ο καιρός, που θα πάει??
    Πολλά φιλιά, καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  42. Sweet cherry - Zouzouna καλώς όρισες:)
    Τέλος δεκαετίας 60 δεν νομίζω να κυκλοφορούσε το γλυκάκι, αυτό με τις φρυγανιές που λες είναι λίγο διαφορετικό, διαθέτουμε και αυτή την συνταγή!
    Τυχερή που δεν πολυ-συμπαθείς τα γλυκά, μακάρι να τα κατάφερνα κι εγώ να τα ... μισήσω:P
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  43. Γεια σου Μάγια, καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  44. Μαράκι, κατά καιρούς κάνουμε και μια ... αποτοξίνωση από την σοκολάτα, έχουμε μετά από προσπάθειες πειστεί ότι υπάρχουν κι άλλα γλυκά εκτός από τα σοκολατένια ;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  45. Γαστεροπλήξ το μεγαλύτερο κομμάτι για σένα εννοείται;-)
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  46. Odile thank you!!!
    Have a nice weekend too:)

    ReplyDelete
  47. Dark Chef με γιαούρτι δεν το χω δοκιμάσει, θα στέκεται το ζελέ πάνω στο γιαούρτι άραγε?
    Φιλιά, καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  48. Εφάκι διπλό κομμάτι για ... ψυχική οδύνη χα χα χαα!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Mαριώ μου αγαπημένο γλυκάκι δεν λες τίποτα!
    Φιλάκια φιλεναδίτσα!

    ReplyDelete
  50. Αντιγόνη μου εμένα δεν κάνουν καν τον κόπο να ...αναφωνήσουν, ορμάνε κατ' ευθείαν;-)
    Φιλιά, καλό ΣΚ!!

    ReplyDelete
  51. Αφροδιτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Φιλιά, καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  52. Κικίτσα μου πως και πως θυμάμαι περιμέναμε να καλοκαιριάσει για να μας το φτιάξει η μανούλα!
    Και για μένα, γλυκό με αναμνήσεις είναι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  53. Κατερίνα μου κάνω ένα άλλο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, δες στις συνταγές με τα γλυκά, πολύ νόστιμο κι αυτό είναι!
    Αυτό δεν το έχω δκιμάσει με φρυγανιές, γιατί όχι όμως??
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  54. Ελενάκι μου μην μου στεναχωριέσαι, θα φτιάξουμε άλλο!!!
    Δεν σε έχω ξεχάσει, θα σου στείλω μέιλ για το βιβλίο, έχω κάτι τρεχάματα αυτές τις μέρες!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  55. Δημιουργία μου εγώ αυτό το πρόβλημα να πηγαίνει το ζελέ από κάτω, το λυσα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αντί για το άνθος αραβοσίτου.
    Η κρέμα κρυώνει αμέσως και "στέκεται" καλύτερα.
    Βέβαια θέλει πάντα προσοχή όταν βάζουμε το ζελέ, δεν θέλει να το ρίξουμε απότομα.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  56. Ανώνυμη/ε
    Θα πάρεις από το σούπερ μάρκερ 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια, θα τα φτιάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, και θα χρησιμοποιήσεις αυτά πάνω από τα μπισκότα αντί για την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
    Θα περιμένεις όμως να κρυώσει πολύ καλά προτού προσθέσεις το ζελέ.
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  57. Γεωργία μου, δροσερό και νόστιμο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  58. Ιριδα, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  59. Ρένα μου, τα δικά μου να δεις χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  60. Πόπη μου σε ευχαριστώ!
    Φιλάκια, καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  61. Παναγιώτη μου, σε όλους θυμίζει μανούλα!!!
    Κερνάω εγώ όποτε θέλεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  62. Namai ki egw,ohi gia na parw myrwdia,alla gia na parw olo to glyko!Opws eipe i Maria pio panw aftou tou eidous ta glyka ypagontai ston tomea mou!Mmmmmm Filakia, kali sou mera!

    ReplyDelete
  63. Αγαπημένο γλυκάκι που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις!!!

    Συγχαρητήρια Έλενα!!!

    ReplyDelete
  64. Ξαπλα στη σκεπαστή βεράντα,δροσερο αεράκι, απεναντι η θαλασσα, το πυρεξ στη μεση συνοδεία καφεδιάς μετριας με ολίγη.... Το όγδοο θαυμα!!!!!
    Να μη σηκώνεσαι ουτε για να πας να ψηφίσεις που λενε!!!!!
    Δροσερη Καλημερα!

    ReplyDelete
  65. Χαρούλα μου εννοείται όλο το γλυκό θα πάρεις, τι μόνο ένα κομμάτακι??
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  66. Sweet dreams συμφωνώ μαζί σου, γλυκάκι με παιδικές αναμνήσεις είναι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  67. Νανά μου τι υπέροχη περιγραφή!!
    Φέρνω το πυρέξ, φέρε τα καφεδάκια!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  68. Μανώλης7 June 2013 at 18:14

    Τέλειο καλοκαιρινό γλυκό, δροσερό και με πλούσια γεύση. Αν και αρχάριος το έφτιαξα εύκολα.

    Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!!!

    Πολλά "Like"

    ReplyDelete
  69. Μανώλη πολύ χαίρομαι που το έφτιαξες και το ευχαριστήθηκες!!
    Είναι ένα πολύ καλοκαιρινό γλυκάκι πιστεύω, και όπως είδες καθόλου δύσκολο!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!!

    ReplyDelete
  70. Mono h dikh mou h mama den to xerei! Den to exw faei pote!

    ReplyDelete