Καλώς σας βρίσκω και πάλι φίλοι μου!
Ελπίζω να περάσατε όμορφα το τριήμερο, εγώ πάντως πέρασα υπέροχα, έκανα και τα πρώτα μπανάκια για φέτος!
Η σύνδεσή μου κατά τα γνωστά σερνόταν κι έτσι δεν κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί σας, οπότε έκανα αναγκαστική αποτοξίνωση.
Από σήμερα όμως, και πάλι μαζί!
Το σημερινό μας φαγάκι είναι πολύ νόστιμο, αν αγαπάτε το μπροκολάκι θα το ευχαριστηθείτε!
Πάμε να το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
800-1000 γρ. μπουκετάκια από μπρόκολο
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. ροκφόρ
200 γρ, τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. γκούντα κομμένο σε καρεδάκια
180 γρ, καπνιστή γαλοπούλα ή καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
1 αυγό
Στην πράξη:
Ξεχωρίζουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό, τόσο ώστε να «κρατάνε», να μην μας λιώσουν δηλαδή.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο μπρόκολο αν θέλουμε.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το τυρί Φιλαδέλφεια και το ροκφόρ, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, αντικαταστείστε το με ίση ποσότητα τυρί Φιλαδέλφεια.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρεγκάτο τριμμένο, το αυγό καλά χτυπημένο και το ζαμπόν ή την γαλοπούλα κομμένο σε καρεδάκια.
Ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε μακρόστενο πυρέξ και αραδιάζουμε τα βρασμένα μπουκετάκια του μπρόκολου.
Ανάμεσά τους σκορπίζουμε το γκούντα κομμένο σε καρεδάκια.
Περιχύνουμε με την σάλτσα των λιωμένων τυριών.
Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουταλάκι να αναμειχθούν λίγο τα υλικά.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 30-35 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, προτού το κόψουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία, καλή σας μέρα!
Ένα φαγητό νόστιμο, κάνει αυτούς που δεν τρώνε το μπρόκολο να το αγαπήσουν.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Ilove the brokolaki and I love this fish, good recipe Elena! have a nice day!
ReplyDeleteΤο λατρεύουμε!!Είναι ο μόνος τρόπος για να φάει ο άντρας μου-κι εγώ!!!-μπρόκολο και το κάνω συχνά!
ReplyDeleteΕχω δοκιμάσει μπρόκολο ογρατεν , αλλά με μπεσαμέλ φτιαγμένη με γιαούρτι ... την επόμενη φορά σίγουρα θα φτιάξω αυτή την συνταγή!
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα & καλή εβδομάδα :)
Έλενα το φαγάκι σου φαίνεται πεντανόστιμο.Το μπροκολάκι μας αρέσει, μόνο που έχω ένα θέμα με το ροκφόρ.Αν το παραλείψω κι αυξήσω λίγο τη δόση των άλλων τυριών,δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα;Σ'ευχαριστούμε πάντως για την ιδέα σου γιατί όλες ξέρουμε ότι το καθημερινό φαγητό είναι ένα άγχος!
ReplyDeleteΣήμερα έχουμε λαϊκή και μπρόκολο φρέσκο μόλις πήρα.
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω παραλείποντας τα αλλαντικά γιατί θα με "βαρύνει"
στη χοληστερίνη... χα!
Πολύ ωραία συνταγή!!Εχω φτιάξει κάτι παρόμοιο και νομίζω ότι η δική σου εκδοχή θα είναι καλύτερη
ReplyDeleteΠολλά φιλία
Λατρεύω το μπρόκολο έτσι... εγώ κάνω κάτι παρόμοιο και με κατεψυγμένο μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο και ντομάτα. Γειά στα χέρια σου!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Κάποια εποχή έφτιαχνα κάτι παρόμοιο τόσο συχνά που παρά λίγο να μου το φέρουν στο κεφάλι, χαχα! Πολύ μου αρέσει!
ReplyDeleteΠεντανόστιμο φαίνεται μου αρέσει πάρα πολύ,μπράβο σου
ReplyDeleteΜ'αρέσει τρελά!
ReplyDeleteΦιλάκια
όχι που δε θα έβαζες ροκφόρ, έτσι; και του πάει!!!!
ReplyDeleteΕμένα το μπρόκολο μου αρέσει πολύ και σκέτο βραστό με λαδολέμονο, οπότε αν μια φορά το φάμε και έτσι "τυράτο" και αμαρτωλό, δεν πειράζει!
ReplyDeleteΠάει και το 3ήμερο... Καλή εργάσιμη βδομάδα και πάλι :)
Περίσσευμα για μένα έχει?
ReplyDeleteο καλός μου και η κόρη ούτε να το δουν το μπρόκολο, όποτε το φτιάχνω το τρώω μόνη μου :(
φιλάκια Ελενάκι...
(μπορεί να έχω εξαφανιστεί τελευταία, δεν σας ξεχνώ όμως και ευχαριστώ που μου κρατάτε συντροφιά...)
Μαράκι μου συμφωνώ!
ReplyDeleteΕτσι μάθανε να το τρώνε και οι γιοί μου!
Φιλάκια!
Thank you Odile:)
ReplyDeleteHave a nice day too!!
Δωράκι μου ο πιο νόστιμος τρόπος για να αναδειχθεί το μπροκολάκι νομίζω!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Αφροδίτη μου και με μπεσαμέλ γιαουρτιού που το φτιάχνω, εξ ίσου νόστιμο γίνεται!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Tessera tyria? Ohh la la...bale kai mia salata sto plai kai ena geuma edo..yum!
ReplyDeleteΧαραυγή μου εγώ με το ροκφόρ έχω μια λατρεία, αλλά ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει.
ReplyDeleteΚαι βέβαια μπορείς να το αντικαταστήσεις, όπως γράφω και στην συνταγή, με ίση ποσότητα τυρί Φιλαδέλφεια!
Φιλιά!
Aντιγόνη μου, η αλήθεια είναι ότι αυτή την συνταγή δεν μπορώ να την φανταστώ χωρίς το αλλαντικό, της ταιριάζει πολύ!
ReplyDeleteΟμως φυσικά και θα το παραλείψεις αν υπάρχει πρόβλημα, η υγεια μας πάνω απ' όλα!
Πολλά φιλιά!
Νίκη μου η δικιά μου εκδοχή καλύτερη από την δική σου?
ReplyDeleteΑυτό είναι αδύνατον, τα δικά σου χεράκια κάνουν αριστουργήματα!!
Φιλάκια!
Κική μου εσύ το κάνεις ακόμα πιο ... τούρμπο από το δικό μου, άρα ακόμα πιο νόστιμο!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι μου εγώ αποφεύγω τόση συχνότητα, γιατί να γλιτώσω το να μου το φέρουν στο κεφάλι δεν έχω την παραμικρή ελπίδα χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Nadia μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Σε ευχαριστώ Αστεράκι μου!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Γαστεροπλήξ αφού με ξέρεις!
ReplyDeleteΕχω τις αδυναμίες μου η γυναίκα:P
Πολλά φιλιά!
Dark Chef η αλήθεια είναι οτι λίιιγο αμαρτωλό είναι.
ReplyDeleteΕντάξει όμως, δεν θα φάμε και όλο το ταψί, θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον ;-)
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Μπετούλα μου μην μου στεναχωριέσαι για τίποτε!
ReplyDeleteΕλπίζω μόνο να είσαι καλά!
Ησουν και θα είσαι πάντα το παρεάκι μας!
Πολλά φιλιά!
Peter έτοιμη και η σαλάτα, κόπιασε:))
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Αγαπάμε το μπρόκολο και η συνταγή σου είναι για τους δύσπιστους που φοβούνται να το δοκιμάσουν , δεν ξέρουν τι χάνουν.
ReplyDeleteΕγώ ακόμα να μπω στην θάλασσα...
φιλάκια
Εγω να σου πω την αλήθεια φιλενάδα μου , πιο πολυ ξερογλυφτηκα οταν διάβασα "μπανάκια" παρα με το μπροκολάκι . Το οποιο ειναι χάρμα βεβαιως αλλα ο νηστικός ...καταλαβαίνεις !
ReplyDeleteΑχ ποσο σε ζηλεύω , να καθεσαι σε κεινη την υπέροχη βεράντα και ο Δ.να ψήνει νοστιμιες στον φουρνο !!!!
Δεν εχω φτιαξει μπροκολο αλλα κουνουπιδι, εγινε πολυ ωραιο και το εφαγαν τα παιδια.Πιστευω και το μπροκολο να ειναι το ιδιο.
ReplyDeleteΤο έχω φτιάξει αλλά με κουνουπίδι!
ReplyDeleteΚαλή αρχή στα μπάνια εγώ κανένα ακόμη!
Γεια σας από την Ισπανία ...... vigo βλέπετε TE SIGO. Λατρεύω τις συνταγές .. , Delicious ... Σας καλώ να μοιραστείτε τις συνταγές και το blog μου ... φιλιά MARIMI
ReplyDeleteΕλενα καλημέρα. Υπέροχο το φαγητό σου. Λατρεύω το μπρόκολο και είναι ευκαιρία να κάνω και τους υπόλοιπους στην οικογένεια να το λατρέψουν!
ReplyDeleteEλενάκι μου να μαι και εγώ !!!! αργησα να γραψω γιατί περίμενα να φάνε οι άλλοι το ροκφορ και να μείνει για μένα το υπόλοιπο κάτω κάτω χωρίς αυτό !!! χιχιχιχιχιχιχι!!!!
ReplyDeleteόπως πάντα, όνειρο η προτασή σου !!!
φιλια πολλά πολλά πολλά
Ελενάκι μου κι εγώ έκανα μπανάκι το τριήμερο! Το μπρόκολο αγαπημένο κι ακόμα πιο αγαπημένο έτσι που το παρουσιαζεις! Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteπολύ όμορφο...εμμμ..αυτά τα τυχερά έχουν όσοι πάνε σε ωραίους τόπους...π.χ. λεωνίδιο ας πούμε...νασαι καλά
ReplyDeleteManousina μου με αυτόν τον τρελόκαιρο, κι εγώ καθυστέρησα να ξεκινήσω μπανάκια φέτος.
ReplyDeleteΚαι η αλήθεια είναι ότι οι θάλασσες δεν έχουν ζεστάνει ακόμα καλά!
Φιλάκια!
Λαμπρινοφιλεναδούλαααα μουυυυ!!
ReplyDeleteΝα δω πότε θα μου ρθεις να σε φιλοξενήσω και να πιούμε καφεδάκι στο χωριατοσπιτάκι μου!!
Φιλιά πολλά φιλεναδίτσα!
Δημιουργία μου εγώ πάλι δεν το χω φτιάξει ποτέ με κουνουπίδι, που φαντάζομαι ότι θα γίνεται πολύ ωραίο επίσης!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ρενάκι μου ευχαριστώ!
ReplyDeleteΕλπίζω σύντομα να ξεκινήσεις μπανάκια, αν και με αυτόν τον καιρό δεν το ευχαριστιέσαι!
Την μια μέρα εκεί που κολυμπούσαμε ξέσπασε ξαφνικά καταιγίδα, τροπικοί γίναμε πλέον!
Φιλιά!
Garlutti καλώς όρισες!!
ReplyDeleteΚαι βεβαια θα επισκεφτούμε το blog σου!!
Καλά μαγειρέματα σου ευχόμαστε!
Θεανώ μου εμένα ένα μυστήριο πράμα, μπρόκολο και κουνουπίδι το τρώνε όλοι στην οικογένεια.
ReplyDeleteΕυτυχώς!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Mαριώ μου, το δικό σου κομμάτι προνόησα να μην έχει ροκφόρ χα χα χαα!!
ReplyDeleteΤι να σου κάνω που δεν έμαθες να τρως από μικρή το ροκφόρ σου??
Φιλιά πολλά πολλά!
Mαράκι μου πέρασες όμορφα το τριήμερο??
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Παναγιώτη χα χα χαα!!
ReplyDeleteΝα σου πω την αλήθεια είχα δυο μήνες να πάω και μου είχε λείψει πολύ!
Φιλιά!
Τώρα που το φάγατε όλο ήρθα κι εγώ.
ReplyDeleteΓια να μη πω ότι δεν μου αρέσει θα λέω ότι δεν έχει, χαχαχα.
Αλλά στη δοκιμή δεν λέμε ποτέ όχι.
Φιλιά θαλασσένια.
Πάω για το κοτόπουλο που γράφει πάντα τη δική του ιστορία.
Το αγαπάμε τρελά το μπροκολάκι Λενιώ μου και τη συνταγή που μας προτείνεις :)
ReplyDeleteΥπέροχο πιάτο!!!!!
Φιλιά πολλά
Καλό βράδυ