Γεια σας !!
Εδώ είμαι κι εγώ καλέ!
Με χάσατε και νομίζατε ότι την γλυτώσατε από εμένα?? Χαχαχα!! Μέγα λάθος!!
Ι ΑΜ BACK, που λένε και στο χωριό μου !!!!
Καιρός είναι λοιπόν να μαζευτώ και εγώ στα λημέρια μας, για να ξεκουράσω λίγο και το Λενιώ μας, που την έχω αφήσει να μαγειρεύει μόνη της !!
Η σημερινή πρόταση είναι ένα σούπερ υγιεινό φαγάκι.
Έχουμε ένα πεντανόστιμο, ζουμερό και μαλακό φιλετάκι κοτόπουλου.
Υλικά
2 πακετάκια ή 1.200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο – μπούτι ή στήθος
Τον χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
Τον χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη - λίγο ξύδι.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φιλετάκια και τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι.
Στην περίπτωση που έχουμε φιλέτο στήθος, τα χτυπάμε λίγο ώστε να απλώσουν και να γίνουν λίγο πιο λεπτά.
Τα βάζουμε σ’ ένα πυρεξάκι και ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και αρκετό πιπεράκι.
Ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με αυτόν του πορτοκαλιού, την σκόνη της μουστάρδας και τα ρίχνουμε επάνω στο φιλέτο.
Τέλος προσθέτουμε το λάδι.
Μην σας φοβίσει η ποσότητα της μαρινάδας, το ζητούμενο είναι να ψηθεί το κοτόπουλο μέσα σ’ αυτήν για να διατηρηθεί μαλακό και ζουμερό.
Εάν έχουμε χρόνο, βάζουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα στο ψυγείο για καμιά ώρα, εάν δεν έχουμε απλά το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς, πάνω-κάτω φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Μόλις περάσει ένα τέταρτο από την ώρα που το βάλαμε στο φούρνο, το γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο .
Μην το ξεροψήσετε ούτε να περιμένετε να πιεί όλο το ζουμί του όπως είπαμε και παραπάνω το ζητούμενο είναι να ψηθεί στους χυμούς.
Μην διστάσετε να το δοκιμάσετε, είναι πολύ εύγευστο και ζουμερό.
Καλή όρεξη!
Και μετά λένε ότι τα υγιεινά και light δεν είναι νόστιμα... λαχταριστό και ζουμερό φαίνεται, σαν να γεύομαι τη νοστιμιά του!
ReplyDeleteφιλάκια, καλή σου μέρα!
Μπράβο Μαρία μου, φροντίζεις για τη δίαιτά μου, μόνο κοτόπουλο τρώω αυτή την εποχή.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Αρχίσαμε τις δίαιτες????
ReplyDeleteΚαι μετά κοροϊδεύετε εμένα!!!!!
Μμμμμμούρλια φαγητό!!!! :)))
ReplyDeleteΦιλιάααα
Αχχχχχχ!Μαρια μοσχομυρισε μεχρι εδω και ελαφρυ και νοστιμο φαινεται θα το δοκιμασω.Ποπη
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο! Ότι πρέπει για τη δίαιτα που δε λέω να αρχίσω:))
ReplyDeleteμοσχοβολάει τούτο το κοτοπουλάκι!
ReplyDeleteΠεντανόστιμο φαίνεται το φαγάκι σου!
ReplyDeleteΑυτό το κόλπο με το ξύδι δεν το ήξερα!Γιατί το κάνουμε;
ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΗΔΗ!!!!
ReplyDeleteκαλημέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλάκια!!!
Στους 240 βαθμούς δεν είναι πολύ δυνατός ο φούρνος;
ReplyDeleteΔεν θα αρπάξει το κοτόπουλο;
Η μήπως το προστατεύει η μαρινάδα;
Ευχαριστώ
Ασημίνα
Αντε φιλεναδίτσα μου, βάλε εσύ καμιά διαιτητική συνταγή, γιατί με μένα προκόψανε οι φίλοι μας:P
ReplyDeleteΠάω να καθίσω δίπλα στην Mia Maria να πούμε τον πόνο μας, μασουλώντας διαιτητικό κοτοπουλάκι;-)
Πολλά πολλά φιλάκια!
πάτσι φιλενάδα...
ReplyDeleteκοτοπουλοσυνταγή σου έδωσα,κοτοπουλοσυνταγή μου δίνεις...
τη φτιάχνω αύριο γιατί σήμερα έχω γεμιστά...
σμουυυυααατςςςςςςς πολλά ...τα άλλα από κοντά...-:))
Μπετούλα μου !!!!!! που είσαι εσύ καλέ ??? ακόμα στο πήξιμο είσαι ??
ReplyDeleteτι έγινε τα κατέθεσες για την σύνταξη ??
όσο δε για την συνταγή είναι όπως τα λες και υγιεινή και light χιχιχιχι!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Mari μου, για σένα βρε χαζούλι την έβαλα την συνταγή, δεν το κατάλαβες ακόμη ???? χιχιιχι!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
Λιλάκι μου, αρχίσαμε την δίαιτα για να μπορούμε να φάμε την Κυριακή !!!!!!!! εσύ παιδι μου δεν έχεις ανάγκη απο δίαιτα γιαυτό σε κοροιδεύουμε !!!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά φιλεναδίτσα
Αστεράκι μου παρε μεριδούλα και φέρε μας και εμας ψωμάκι φρέσκο απο τα χεράκια σου για να ευχαριστηθούμε !!!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα και πολλά φιλιά
Ποπάκι μου αφού σου μύρισε πρέπει να το δοκιμάσεις, μην μείνεις με την μυρωδιά μόνο !! χιχιχιχι!!
ReplyDeleteφιλια πολλά κουκλίτσα μου !!
mia maria, χαχαχαχα!!!! μου φαίνεται κάνεις σαν και μένα την δίαιτα της πάπιας, τα τρώμε όλα και μετά κάνουμε την πάπια !!!χιχιχιιχ
ReplyDeleteφιλια πολλά Μαράκι μου !!
γαστεροπληξ μου, όπως τα λες, μοσχοβολάει λεμονο-πορτοκαλοανθους !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό σ/κ
Χαραυγή μου, κανονικά με ξύδι πρέπει να ραντίζουμε όλα τα κρεατικά/πουλερικά, για γεύση, για τις μυρωδιές και για αποφυγή δηλητηριάσεων.
ReplyDeleteΔοκιμασε το και δεν θα χάσεις
φιλια πολλά και ευχαριστούμε για την επίσκεψη !
καλημέρα Ζαχαρούλα μου!!! και πολύ καλά έκανες !! χιχιχι! είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ.
ReplyDeleteφιλάκια πολλά πολλά
Ασημίνα μου, ακριβώς το προστατεύει η μαρινάδα. Τώρα βέβαια εαν ξέρεις τον φούρνο σου ότι στο 240 θα στο αρπάξει, κάνεις μια δοκιμή και ρυθμίζεις ανάλογα την θερμοκρασία.
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πολύ πολύ για την επίσκεψη !!
Ελενάκι μου χαχαχαχαχααχα εσύ, εγώ η Mia Maria και η .... πάπια !!! χαχαχαχαχααχ!!!
ReplyDeleteφάε σήμερα διαιτητικά γιατι το ΣαββατοΚύριακο προβλέπω να κάνουμε την δίαιτα της Παναγίας! θα τα φάμε όλα και λίγο πριν σκάσουμε θα λέμε, βόηθα Παναγιά μου !!!!! χιχιχιχι
φιλια μικρό μου
Βιβάκι μου το κοτοπουλάκι σου ήταν άπαιχτο, ΑΠΑΙΧΤΟ σου λέω !!!!!
ReplyDeleteλίγα φιλια σήμερα και πολλά πολλά απο κοντά !!!!
ΝΟΣΤΙΜΟΟΟΟ...κατερινα
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο φαίνεται, Μαράκι.
ReplyDeleteΈνα κοτοπουλάκι όπως και να το μαγειρέψεις πάντα έχει τη νοστιμιά του. Πόσο μάλλον έτσι που το ετοίμασες με το λεμονάκι του.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Νόστιμο και υγιεινό!! Θα το φτιάξω σίγουρα, είναι μια πολύ καλή πρόταση για αυτήν την εποχή που κοντεύω να κακαρίσω από το πολύ κοτόπουλο!!
ReplyDeleteΦαίνεται λαχταριστό και ζουμερό!!!
ReplyDeleteTo έγραψα! Το κοτόπουλο και το μπρόκολο με τυριά!
ReplyDeleteΕυχαριστώ, φιλενάδα!
Ήρθε σε σας το καλοκαίρι; Εδώ στην Ισπανία ήρθε προχθές!!!!
λα, λα, λα.... Θάλασσα!!! Ιουπιιιι!
Φιλιά πολλά!
Μαράκι μου, υπέροχο το κοτοπουλάκι... κι όπως χρειάζεται νοστιμότατο και διαίτης. Αλλά κι εκείνο το συνοδευτικό ριζότο...μμμμμμμμμ άλλο πράγμα!!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλό βράδυ ή καλημέρα!
Άσπρο κρέας... καλό!!
ReplyDeleteΓνωστή η λατρεία μου για το κοτόπουλο.ΦΕΡΕ γρήγορα το πιάτο μου..αν μπορούσα να μπω απο τα ..καλώδια και να το πάρω..
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο το πιάτο σου Μαράκι και υπέροχη η πρόταση σερβιρίσματος!!!
ReplyDeleteWelcome back my dear classmate :)
Φιλιά
Καλό βράδυ
estupenda receta muy contundente,cariños y abrazos.
ReplyDeleteΤο έφτιαξα τις προάλλες, απλά πρόσθεσα 1 κουταλίτσα μέλι για να σπάσω λίγο την ένταση απ'το λεμόνι & το πορτοκάλι. Κι όπως λες, η μαρινάδα προστατεύει το κοτόπουλο, δεν καίγεται & γίνεται φανταστικό!!! Υπέροχη συνταγή, δεν τη μετάνιωσα!! Ευχαριστώ!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα φίλη/ε ανώνυμη/ε!!
ReplyDeleteσίγουρα του ταιριάζει το μέλι που έβαλες και είμαι σίγουρη ότι το απόλαυσες!!! Ευχαριστούμε πολύ που μπήκες στον κόπο να μας ενημερώσεις καθώς επίσης σ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια !!
Φιλια πολλά πολλά και για αύριο ''καλά τσικνίσματα'' χιχιχιχ