Μια από τις πρώτες συνταγές που είχα αναρτήσει, και που όσες φορές και να τα κάνω γίνονται ανάρπαστα!!
Για πιτσιρίκια …και όχι μόνο.
Είναι μικρούλικα, αφράτα και νόστιμα.
Είναι σνακ, είναι μεζεδάκι για μπουφέ, είναι κολατσιό για το σχολείο, είναι υπέροχο συνοδευτικό για το ποτάκι σας.
Είναι σαν ψωμάκια με γεύση πίτσας.
Γίνονται πανεύκολα, γίνονται μπόλικα και…..τι άλλο να πω για να σας πείσω να τα δοκιμάσετε??
Ααααα, να σας δώσω την συνταγή βέβαια.
Τα υλικά μας:
380 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
270 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
6 φέτες καπνιστό ζαμπόν σε καρεδάκια
μισή πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
75 ml ηλιέλαιο
3 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ
πιπέρι
ρίγανη
Και η εκτέλεση:
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, την πιπεριά, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, την κέτσαπ, τα αυγά καλά χτυπημένα, πιπεράκι και ρίγανη όσο μας αρέσει, και ξανα-ανακατεύουμε.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
Η ζύμη που θα προκύψει δεν θα είναι πολύ σφιχτή, θα «στέκεται» όμως.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μισή ωρίτσα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια, τα πλαταίνουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες μας και με στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κύκλους όχι πολύ λεπτούς σε πάχος (λίγο μικρότερο από το πάχος του δαχτύλου μας)
Τους τοποθετούμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20΄
Γίνονται περίπου 25-27 μίνι πιτσάκια!
Δοκιμάστε τα, είναι σκέτη απόλαυση!
Καλή εβδομάδα να χουμε!
Πολύ λαχταριστά, εγώ τα προτιμώ με παγωμένη μπυρίτσα!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!
Ότι είναι τέλεια και γίνονται με υλικά που μπορεί να ξεμείνουν στο ψυγείο;
ReplyDeleteΣυμπληρώνω τα υπέρ της συνταγής!
:)))))))))))))))))))))))))))
Καλή βδομάδα, Έλενα μου!
Super είναι!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα
Τέλεια για το σχολείο!! Ο καθένας με τον πόνο του!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Φαίνονται τέλεια και θα δοκιμαστούν οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα!
ReplyDeleteΝα έχεις μια πολύ όμορφη μέρα!
Καλή ιδέα για πρωινό!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχεις!!
καλημέρα, καλή εβδομάδα. Ευτυχώς που πρόλβα να πάρω μερικά, γιατί προβλέπω πολλούς που τα νοστμεύονται! Φιλιά.
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! 'Ελενά μου τα πιτσάκια σου καταπληκτικά και πεντανόστιμα... θα τα φτιάξω την τετάρτη για την εκδρομή της ανιψιάς μου!!! Ευχαριστώ πολύ και να είσαι καλά για την υπέροχη συνταγή που μας έδωσες (όπως πάντα άλλωστε). Φιλιά!
ReplyDeleteΩραια ιδεα Ελενα θα δοκιμαστε αμεσα και αν ειναι(που θα ειναι σιγουρα) τοσο ωραια οσο το γλυκο φοβαμαι οτι ολοι οι αλλοι δεν θα προλαβουν ουτε ψιχουλο.Αχχχχ ερχεται καλοκαιρι μην το ξεχνας βοηθα λιγο την κατασταση θα παχυνω γκρρρρρ!!!!Φιλακια Ποπη
ReplyDeleteΦαίνονται πεντανόστιμα και είναι και ευκολούτσικα, τι άλλο θέλουμε;
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
Ελενάκι μου, τέτοιες συνταγες είναι που ζητάμε όλοι γρηγορες και εύκολες!!
ReplyDeleteΦαντάζομαι θα γίνονται και σε μαφινιέρα, ε;
Θα τα φτιάξω σήμερα κιόλας..
Φιλάκια πολλά :)))
Καλημέρα Ελενάκι !!!!!
ReplyDeleteΚαι μίνι και μάξι τα τρώμε τα πιτσάκια....
Φιλάκια πολλά
Where are our translator, it's imposible without him. I'll be back soon Elena for read your delicious recipe1
ReplyDeleteΠολύ νόστιμα θα γίνονται, όχι μόνο για παιδάκια, αλλά για όλους!
ReplyDeleteΕγώ θα έβαζα και μερικές ελιές στη ζύμη μαζί με την πράσινη πιπεριά, να βγουν ακόμα περισσότερο μεσογειακά!
Καλό μεσημέρι και καλή βδομάδα :)
Δώσε μου πιτσακια Λενάκι μου και πάρε μου την ψυχή !!!! (που λέει ο λόγος δηλαδή !! χιχιχι) πιστεύω το τελευταίο πιατάκι να είναι για μένα γιατί έχω μια πείνα που δεν μπορώ να στην περιγράψω!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteφαίνονται πεντανόστιμα! η δε φωτο είναι υπέροχη !!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Ελενα τα βρήκα πολύ πρωτότυπα και εύκολα τα πιτσάκια σου. Με ενθουσίασαν και θα τα φτιάξω άμεσα. Καλό σου απόγευμα και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΜμμμμμμμ πιτσοκεκάκιααααααα!!!!
ReplyDeleteΟι μπύρες παγώσανε...έρχομαι!!!!!!
ΕΡΩΤΗΣΗ.ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ;κατερινα
ReplyDeleteAAAAAA!!!! τι τέλεια συνταγή!
ReplyDeleteΕύκολη, γρήγορη και νόστιμη (έτσι φαίνεται και πιστεύω ότι θα είναι κιόλας)
Σ' ευχαριστούμε πολύ Έλενα που τη μοιράστηκες μαζί μας!
Καλή εβδομάδα!
Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα για να μας πείσεις μόνο που δεν μας μύρισαν!!!!
ReplyDeleteΈτσι όπως τα βλέπω σερβιρισμένα στο λεπτό θα τα εξαφάνιζα!!! Καλή βδομάδα!!!
ReplyDeleteΑχ, αυτά τα μπιτσάκια!
ReplyDeleteπρόλαβα κανένα; έπεσαν όλες με τα μούτρα!!!
ReplyDeleteΜμμμμ!πολύ μου αρέσουν αυτά τα μίνι πιτσάκια! εύκολα και όπως λες Έλενα σίγουρα θα γίνονται ανάρπαστα! φιλιά :)
ReplyDeleteΦαίνονται νόστιμα και πανεύκολα...θα τα δοκιμάσω...Φιλιά..
ReplyDeleteΠρέπει να είναι θεικά!
ReplyDeleteΦαίνονται τόσο λαχταριστά!Καλημέρα!
Για τις φιλενάδες μου θα τα φτιάξω!
ReplyDeleteΜια βδομάδα έλειψα και θέλουν κεράσματα!
Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!
Αντιγράφω και φεύγω, απίθανα φαίνονται.
ReplyDeleteΦιλιά θαλασσένια.
Νόστιμα και εύκολα !!!!!Κι εγω στο ίδιο club με την Μαρία, "δώσε μου πιτσάκια και πάρε μου την ψυχή" το όνομα του club χαχα!!!!
ReplyDeleteΜπράβο Ελενα μας πολύ ωραία η συνταγή σου και θα δοκιμαστεί σύντομα!!!
Πολλά πολλά φιλιά!!!
πιτσακια...ε.....οφουυυυ οφου τι μου κάνετε..τα σχόλια εδω είναι περιττά......ορμώ και όλη η ντροπή ας είναι δική μου...καθώς και τα πιτσάκια...νοστιμότατα..ναστε καλά
ReplyDeleteΜπέτυ μου με παγωμένη μπυρίτσα είναι σούπερ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Thalassamov 'ετσι ακριβώς όπως τα λες είναι!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Καλή βδομάδα Αστεράκι μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΜαράκι είμαι σίγυρη ότι ο γιόκας σου θα τα λατρέψει, μια χαρά για το σχολείο, μεταφέρονται και εύκολα χωρίς να λερώνουν!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Simonmad μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Κατερινάκι να σαι καλά!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Ελενάκι είναι δυνατόν να μην σου φυλάξω το δικό σου??
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κική μου να της τα φτιάξεις για την εκδρομούλα!
ReplyDeleteΜα τι καλή θεία είσαι εσύ?
Τυχερή η ανηψούλα!
Πολλά φιλιά!
Πόπη σταμάτα παιδί μου να αγχώνεσαι με την γραμμή σου χα χα χαα!
ReplyDeleteΕνα πιτσάκι δεν προσθέτει τίποτα, όλο το ταψί κάτι κάνει:P
Φιλάκια!
Mia Maria, Μαράκι μου όχι εύκολα, πανεύκολα είναι!
ReplyDeleteΕιδικά για χρυσοχέρες σαν κι εσένα!
Φιλιά!
Ευάκι μου δεν έχω δοκιμάσει σε μαφινιέρα, αλλά γιατί όχι?
ReplyDeleteΣημείωσε μόνο ότι η ζύμη δεν είναι ρευστή, όπως όταν κάνουμε μάφινς.
Πολλά φιλιά!
Manousina, είδες?
ReplyDeleteΕίμαστε βολικές εμείς παιδί μου;-)
Φιλάκια!
Odile you are right!!
ReplyDeleteBut I think is ok now!
Have a nice week!!
Dark Chef να σου πω την αλήθεια, τις σκέφτηκα τις ελίτσες.
ReplyDeleteΑλλά ήθελα να είναι πιο έντονη η γεύση της πιπεριάς, για να μου θυμίζει πιο πολύ πίτσα!
Πάντως σίγουρα θα πηγαίνουν υπέροχα!
Φιλιά!
Μαριώ μου το τελευταίο πιατάκι είναι όοοοολο για σένα:)
ReplyDeleteΦιλιά φιλενάδα!
Θεανώ μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα είναι
ReplyDeleteΣτο άψε σβήσε τα κάνεις!
Φιλάκια καλή βδομάδα!
Λιλάκι είναι καλά παγωμένες οι μπύρες???
ReplyDeleteΕλα, έλα, περιμένω!
Φιλιάααα!!
Κατερίνα μου τι εννοείς??
ReplyDeleteΑν μπαίνουν στην κατάψυξη ψημένα ή ωμά??
Ροδούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Ρένα μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Καλή βδομάδα και σε σένα Pansofix, σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦοίβο μου, πάντα λογο-πλάστης:)
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Γαστεροπλήξ έλα, έλα!
ReplyDeleteΠρόλαβες!!!!
Αφροδίτη μου πανεύκολα μεζεδάκια!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ευάκι έλα, έχω και μπυρίτσα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Chris μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Αντιγόνη μου, είδες για να τα κακομαθαίνεις τα κορίτσια?? χα χα χαα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Θαλασσένια μου πολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα!
ReplyDeleteΒάσια μου πολύ μου άρεσε το όνομα του club;-)
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!!
Παναγιώτη μου για σένα πάντα υπάρχει κέρασμα καρδιάς!
ReplyDeleteΦιλιά!
ΕΛΕΝΑ,ΕΝΟΩ ΩΜΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ;katerina
ReplyDeleteKατερίνα και ωμά και ψημένα μπαίνουν
ReplyDeleteΩμά μόνο πρόσεξε μην σου κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα ξεπαγώνεις και τα ψήνεις κανονικά.