Εφέτος οι διακοπές μας έγιναν στην Πελοπόννησο.
Τις περισσότερες μέρες από αυτές τις περάσαμε στον πολυαγαπημένο μας νομό Λακωνίας.
Κάποιο απόγευμα πήγαμε επίσκεψη στην ξαδέλφη μας την Μίνα, που ήταν για διακοπές στο χωριό τους, στα Νιάτα Λακωνίας.
Μας πρόσφερε λοιπόν εκτός των άλλων και το παγωτάκι που βλέπετε στην φωτογραφία.
Ήταν πεντανόστιμο και πολύ πολύ .... τεμπέλικο στην εκτέλεση .
Όπως καταλαβαίνετε η πρώτη δουλειά που έκανα ήταν να το φωτογραφήσω, η δεύτερη να το απολαύσω και η τρίτη , τι άλλο από το να ρωτήσω πως το έφτιαξε !!!!!
Πάμε να δούμε τι θέλουμε:
Υλικά για 20 σαντουιτσάκια παγωτού
40 μπισκότα πτι μπέρ (το κουτί έχει 32 κομμάτια) + μερικά ακόμη για γαρνίρισμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ - 410 γρ.
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο – 400 γρ.
1 φακελλάκι Garni ζαχαροπλαστικής – 110 γρ.
Προαιρετικά : ξύσμα από κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς, κόντιτα , γλυκό του κουταλιού ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Τι κάνουμε??
Α πα ! πα ! πολύ δύσκολο !!!
Βάζουμε όλα τα γάλατα και το garni στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξουν όλα μαζί και να γίνουν περίπου σαν την σαντιγί.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε αυτά που αναφέρουμε στα προαιρετικά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάνε σε όλο το παγωτό ομοιόμορφα.
Στρώνουμε σ’ ένα πλαστικό μπολ 20 μπισκότα με την καλή τους όψη στον πάτο του μπολ.
Από πάνω ρίχνουμε προσεκτικά το παγωτό.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 20 μπισκότα με την καλή τους μεριά προς τα επάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη κουβερτούρα.
Κλείνουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Πριν παγώσει τελείως το βγάζουμε και το χαράζουμε μέχρι κάτω ανάμεσα στα χωρίσματα των μπισκότων
Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε στο χέρι σαν παγωτό σάντουιτς ή σε πιατάκι με κουταλάκι.
Είναι άπαιχτο !!
Καλή σας εβδομάδα!
Δροσιστικό πρωί πρωί Μαρία!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα
ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΑΠΑΙΧΤΟ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΦΙΛΙΑ.
ReplyDeleteΟντως ειναι πολύ καλο και ευκολο και φαινεται και πολύ πολύ νοστημο!
ReplyDeleteΚαλημερα!
Πολύ ωραίο και πραγματικά εύκολο!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ Η ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΑΩ ΚΑΘΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Η ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ;;;;;ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ReplyDeleteΓεια σας κορίτσια μου...Καλώς σας βρήκα ξανά...Μου λείψατε πολύ...Τι ωραίο παγωτάκι είναι αυτό Μαράκι μου? Εύχομαι Καλό Φθινόπωρο με υγεία πάντα!!!!!
ReplyDeleteΘέλω παγωτάκιιιιιιιι!!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδααααα!!!!
Καλη και γλυκια εβδομαδα Μαρια.Με το garni ειναι το μονο παγωτο που φτιαχνω για τον λογο οτι δεν θελει χτυπημα αλλη φορα.Ετσι δεν το εχω φτιαξει θα το δοκιμασω.Ποπη
ReplyDeleteΚαλημέρα Μαράκι!!!!
ReplyDeleteΚαλώς ορίσατε -με στα γνωστά λημέρια!!
Έτσι είναι Καλοκαιράκι!! Πέρα από μπάνια, εκδρομές, παρέες και πανσέληνους, σου αφήνει γεύσεις στο μυαλό, που σου κρατούν συντροφιά για πολύ καιρό :)
Σπουδαίο, δροσιστικό και πανεύκολο το παγωτάκι!!!
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου
Φιλιά πολλά!!!!!
Νομίζω πως θα μπορούσα να το φτιάξω με μπισκότα χωρίς ζάχαρη (ναι, υπάρχουν κι απ'αυτά) και παγωτό 0%! Βλέπεις, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και για όσους δεν επιτρέπεται η ζάχαρη! Φιλιά Μαράκι μου, καλό μας φθινόπωρο!
ReplyDeleteΕΛΕΝΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ! ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΜΜΜΜ!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ.
Στα παγωτά δεν λέμε όχι, με ή χωρίς μπισκότα:-)))
ReplyDeleteΦιλιά θαλασσένια.
Πολύ ωραίο παγωτό και εύκολο.
ReplyDeleteΚαλώς ήρθες και του χρόνου με υγεία :)
Απ'ο,τι διαβαζω οσο ευκολα φτιαχνεται αλλο τοσο ευκολα, και πιο γρηγορα, τρωγεται.Καλο Φθινοπωρο να εχεις.
ReplyDeleteΠανεύκολο και σίγουρα νόστιμο παγωτάκι!!!!
ReplyDeleteτα φιλιά μου
Πολύ ωραίο το παγωτο-σαντουιτσάκι σου Μαρία μου!!! Εύκολο και δροσιστικό!!
ReplyDeleteΒοήθεια παρακαλώ! Μπορείς να μου εξηγήσεις το προιόν Garni γιατί δεν ζω στην Ελλάδα και θέλω να βρω το αντίστοιχο στην τοπική αγορά? Ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΕυχαριστώ.
ReplyDeleteΜαράκι πολύ νόστιμο το παγωτάκι σου, ελκυστικό και νόστιμο. Κομματάκι, παρακαλώ, έτσι για δοκιμή!!! Φιίά.
ReplyDeleteΤα παιδάκια μου τρελαθήκανε!!!!
ReplyDeleteΣήμερα το φάγαμε. Φιλιά πολλά και ευχαριστώ.
Απαιχτο δεν θα πει τίποτα!!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Αχ βρε Μαράκι τι μας κάνεις πρωί-πρωί με τους πειρασμούς σου...! Σούπερ φαίνεται!
ReplyDeleteΦιλιά.
κακούργααααααααααα...
ReplyDeleteμε κάνεις να ντυθώ και να πάω ΣΜ για γκαρνί....
ζζζμουυυτςςς πολλά πολλά...-:))
Τι όμορφο και νόστιμο φαίνεται!! Λατρεύω το παγωτό και σίγουρα θα δοκιμάσω να το φτιάξω!! ευχαριστούμε για την μια ακόμη τέλεια συνταγή σου!! Φιλιά!!!
ReplyDeleteΚλασσική η δοσολογία για το παγωτό.Την διαφορά την κάνουν πάντα οι προσθήκες που κάνουμε και η ευρηματικότητα στο να σερβίρουμε το παγωτό μας με περίτεχνο τρόπο.
ReplyDeleteΤην δροσιά του να έχουμε!
Τι λιχουδιά πάλι Μαράκι είναι αυτή; Με εισενέγκεις εις πειρασμόν :-)
ReplyDeleteΚορίτσια μόλις επέστρεψα από Λευκάδα και το χρειαζόμουν το γλυκάκι σας, για να νοιώσω καλύτερα μιας και τελείωσαν οι πολλές διακοπές!
ReplyDeleteΤι ωραίο παγωτάκι!! Μου θυμίζει την μητέρα μου που χρησιμοποιούσε πολύ τακτικά τα συγκεκριμένα μπισκότα!!
ReplyDeleteΦιλενάδα άπαιχτο το τραταμέντο τηε ξαδελφούλας, την ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή και σπεύδουμε να προμηθευτούμε τα υλικά για να το φτιάξουμε κι εμείς!
ReplyDeleteΣιγά μην μας ξεφύγει!
καλημέρα παιδιά !! έλειπα αυτές τις μέρες γιαυτό με χάσατε, μίνι διακοπές με διάφορες γραφιοκρατικες δουλειές στο εξοχικό !!!
ReplyDeleteχαίρομαι που σας αρεσε το παγωτάκι είναι παρα πολύ νόστιμο, δεν κρυσταλλιάζει καθόλου - το βοηθάει το γκαρνι - και είναι ότι πρέπει για τα παιδιά !!!
φιλια πολλά πολλά και καλοφάγωτο σε όσους το φτιάξουν!
Ginger, δεν ξέρω πως θα είναι το μείγμα του γκαρνι εκεί που μένεις, σ'εμας είναι σκόνη ασπρη που όταν την χτυπήσεις με γαλα γίνεται σαντιγύ και δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου ζάχαρη.
ReplyDeleteΜήπως εαν μας πείς σε πιο κράτος μένεις να μπορεί καποιος να σε βοηθήσει περισσότερο.
Μπορείς όμως φτιαξεις το κλασσικό σπιτικό παγωτό με γάλα εβαπορε-γαλα ζαχαρούχο και σαντυγί και να το βάλεις αναμεσα απο μπισκότα, θεωρώ ότι δεν θα έχει καμμια διαφορά!!!
για οποιαδήποτε προσθετη βοήθεια, θα βρισκόμαστε εδω τριγύρω οποτε περιμένουμε νεότερα σου !!!!
φιλια πολλά πολλά gingeraki !!!
Νάσια, δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που περιγράφεις. Γιαυτό αναφέρω ότι είναι πολύ εύκολο + τεμπέλικο. Χτυπάς τα γάλατα με το γκαρνί και απλά στρώνεις το μίγμα κατευθείαν πάνω απο τα μπισκότα!!!
ReplyDeleteκαλή επιτυχία
φιλια πολλά πολλά !!!!!
Ευχαριστω πολυ!!!!!!ΦΙΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!
ReplyDeleteόταν το φτιάξεις Νασακι ενημέρωσε σε παρακαλώ σε πόσο χρόνο φαγώθηκε !! χιχιχιχι!!
ReplyDeleteκαλημέρα