Monday 5 September 2011

Παγωτό με μπισκότα

Εφέτος οι διακοπές μας έγιναν στην Πελοπόννησο.
Τις περισσότερες μέρες από αυτές τις περάσαμε στον πολυαγαπημένο μας νομό Λακωνίας.
Κάποιο απόγευμα πήγαμε επίσκεψη στην ξαδέλφη μας την Μίνα, που ήταν για διακοπές στο χωριό τους, στα Νιάτα Λακωνίας.
Μας πρόσφερε λοιπόν εκτός των άλλων και το παγωτάκι που βλέπετε στην φωτογραφία.
Ήταν πεντανόστιμο και πολύ πολύ .... τεμπέλικο στην εκτέλεση .
Όπως καταλαβαίνετε η πρώτη δουλειά που έκανα ήταν να το φωτογραφήσω, η δεύτερη να το απολαύσω και η τρίτη , τι άλλο από το να ρωτήσω πως το έφτιαξε !!!!!
Πάμε να δούμε τι θέλουμε:

Υλικά για 20 σαντουιτσάκια παγωτού
40 μπισκότα πτι μπέρ (το κουτί έχει 32 κομμάτια) + μερικά ακόμη για γαρνίρισμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ - 410 γρ.
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο – 400 γρ.
1 φακελλάκι Garni ζαχαροπλαστικής – 110 γρ.
Προαιρετικά : ξύσμα από κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς, κόντιτα , γλυκό του κουταλιού ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Τι κάνουμε??
Α πα ! πα ! πολύ δύσκολο !!!
Βάζουμε όλα τα γάλατα και το garni στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξουν όλα μαζί και να γίνουν περίπου σαν την σαντιγί.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε αυτά που αναφέρουμε στα προαιρετικά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάνε σε όλο το παγωτό ομοιόμορφα.
Στρώνουμε σ’ ένα πλαστικό μπολ 20 μπισκότα με την καλή τους όψη στον πάτο του μπολ.
Από πάνω ρίχνουμε προσεκτικά το παγωτό.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 20 μπισκότα με την καλή τους μεριά προς τα επάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη κουβερτούρα.
Κλείνουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Πριν παγώσει τελείως το βγάζουμε και το χαράζουμε μέχρι κάτω ανάμεσα στα χωρίσματα των μπισκότων
Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε στο χέρι σαν παγωτό σάντουιτς ή σε πιατάκι με κουταλάκι.
Είναι άπαιχτο !!
Καλή σας εβδομάδα!

34 comments:

  1. Δροσιστικό πρωί πρωί Μαρία!!
    Καλή βδομάδα

    ReplyDelete
  2. ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΑΠΑΙΧΤΟ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΦΙΛΙΑ.

    ReplyDelete
  3. Οντως ειναι πολύ καλο και ευκολο και φαινεται και πολύ πολύ νοστημο!
    Καλημερα!

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραίο και πραγματικά εύκολο!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ Η ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΑΩ ΚΑΘΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Η ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ;;;;;ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ReplyDelete
  6. Γεια σας κορίτσια μου...Καλώς σας βρήκα ξανά...Μου λείψατε πολύ...Τι ωραίο παγωτάκι είναι αυτό Μαράκι μου? Εύχομαι Καλό Φθινόπωρο με υγεία πάντα!!!!!

    ReplyDelete
  7. Θέλω παγωτάκιιιιιιιι!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδααααα!!!!

    ReplyDelete
  8. Καλη και γλυκια εβδομαδα Μαρια.Με το garni ειναι το μονο παγωτο που φτιαχνω για τον λογο οτι δεν θελει χτυπημα αλλη φορα.Ετσι δεν το εχω φτιαξει θα το δοκιμασω.Ποπη

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα Μαράκι!!!!
    Καλώς ορίσατε -με στα γνωστά λημέρια!!
    Έτσι είναι Καλοκαιράκι!! Πέρα από μπάνια, εκδρομές, παρέες και πανσέληνους, σου αφήνει γεύσεις στο μυαλό, που σου κρατούν συντροφιά για πολύ καιρό :)
    Σπουδαίο, δροσιστικό και πανεύκολο το παγωτάκι!!!
    Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου
    Φιλιά πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  10. Νομίζω πως θα μπορούσα να το φτιάξω με μπισκότα χωρίς ζάχαρη (ναι, υπάρχουν κι απ'αυτά) και παγωτό 0%! Βλέπεις, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και για όσους δεν επιτρέπεται η ζάχαρη! Φιλιά Μαράκι μου, καλό μας φθινόπωρο!

    ReplyDelete
  11. ΕΛΕΝΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ! ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΜΜΜΜ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ReplyDelete
  12. Στα παγωτά δεν λέμε όχι, με ή χωρίς μπισκότα:-)))

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  13. Πολύ ωραίο παγωτό και εύκολο.
    Καλώς ήρθες και του χρόνου με υγεία :)

    ReplyDelete
  14. Απ'ο,τι διαβαζω οσο ευκολα φτιαχνεται αλλο τοσο ευκολα, και πιο γρηγορα, τρωγεται.Καλο Φθινοπωρο να εχεις.

    ReplyDelete
  15. Πανεύκολο και σίγουρα νόστιμο παγωτάκι!!!!
    τα φιλιά μου

    ReplyDelete
  16. Πολύ ωραίο το παγωτο-σαντουιτσάκι σου Μαρία μου!!! Εύκολο και δροσιστικό!!

    ReplyDelete
  17. Βοήθεια παρακαλώ! Μπορείς να μου εξηγήσεις το προιόν Garni γιατί δεν ζω στην Ελλάδα και θέλω να βρω το αντίστοιχο στην τοπική αγορά? Ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  18. Μαράκι πολύ νόστιμο το παγωτάκι σου, ελκυστικό και νόστιμο. Κομματάκι, παρακαλώ, έτσι για δοκιμή!!! Φιίά.

    ReplyDelete
  19. Τα παιδάκια μου τρελαθήκανε!!!!
    Σήμερα το φάγαμε. Φιλιά πολλά και ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  20. Απαιχτο δεν θα πει τίποτα!!!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  21. Αχ βρε Μαράκι τι μας κάνεις πρωί-πρωί με τους πειρασμούς σου...! Σούπερ φαίνεται!
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  22. κακούργααααααααααα...
    με κάνεις να ντυθώ και να πάω ΣΜ για γκαρνί....
    ζζζμουυυτςςς πολλά πολλά...-:))

    ReplyDelete
  23. Τι όμορφο και νόστιμο φαίνεται!! Λατρεύω το παγωτό και σίγουρα θα δοκιμάσω να το φτιάξω!! ευχαριστούμε για την μια ακόμη τέλεια συνταγή σου!! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  24. Κλασσική η δοσολογία για το παγωτό.Την διαφορά την κάνουν πάντα οι προσθήκες που κάνουμε και η ευρηματικότητα στο να σερβίρουμε το παγωτό μας με περίτεχνο τρόπο.
    Την δροσιά του να έχουμε!

    ReplyDelete
  25. Τι λιχουδιά πάλι Μαράκι είναι αυτή; Με εισενέγκεις εις πειρασμόν :-)

    ReplyDelete
  26. Κορίτσια μόλις επέστρεψα από Λευκάδα και το χρειαζόμουν το γλυκάκι σας, για να νοιώσω καλύτερα μιας και τελείωσαν οι πολλές διακοπές!

    ReplyDelete
  27. Τι ωραίο παγωτάκι!! Μου θυμίζει την μητέρα μου που χρησιμοποιούσε πολύ τακτικά τα συγκεκριμένα μπισκότα!!

    ReplyDelete
  28. Φιλενάδα άπαιχτο το τραταμέντο τηε ξαδελφούλας, την ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή και σπεύδουμε να προμηθευτούμε τα υλικά για να το φτιάξουμε κι εμείς!
    Σιγά μην μας ξεφύγει!

    ReplyDelete
  29. καλημέρα παιδιά !! έλειπα αυτές τις μέρες γιαυτό με χάσατε, μίνι διακοπές με διάφορες γραφιοκρατικες δουλειές στο εξοχικό !!!

    χαίρομαι που σας αρεσε το παγωτάκι είναι παρα πολύ νόστιμο, δεν κρυσταλλιάζει καθόλου - το βοηθάει το γκαρνι - και είναι ότι πρέπει για τα παιδιά !!!

    φιλια πολλά πολλά και καλοφάγωτο σε όσους το φτιάξουν!

    ReplyDelete
  30. Ginger, δεν ξέρω πως θα είναι το μείγμα του γκαρνι εκεί που μένεις, σ'εμας είναι σκόνη ασπρη που όταν την χτυπήσεις με γαλα γίνεται σαντιγύ και δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου ζάχαρη.

    Μήπως εαν μας πείς σε πιο κράτος μένεις να μπορεί καποιος να σε βοηθήσει περισσότερο.

    Μπορείς όμως φτιαξεις το κλασσικό σπιτικό παγωτό με γάλα εβαπορε-γαλα ζαχαρούχο και σαντυγί και να το βάλεις αναμεσα απο μπισκότα, θεωρώ ότι δεν θα έχει καμμια διαφορά!!!

    για οποιαδήποτε προσθετη βοήθεια, θα βρισκόμαστε εδω τριγύρω οποτε περιμένουμε νεότερα σου !!!!


    φιλια πολλά πολλά gingeraki !!!

    ReplyDelete
  31. Νάσια, δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που περιγράφεις. Γιαυτό αναφέρω ότι είναι πολύ εύκολο + τεμπέλικο. Χτυπάς τα γάλατα με το γκαρνί και απλά στρώνεις το μίγμα κατευθείαν πάνω απο τα μπισκότα!!!

    καλή επιτυχία

    φιλια πολλά πολλά !!!!!

    ReplyDelete
  32. Ευχαριστω πολυ!!!!!!ΦΙΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!

    ReplyDelete
  33. όταν το φτιάξεις Νασακι ενημέρωσε σε παρακαλώ σε πόσο χρόνο φαγώθηκε !! χιχιχιχι!!

    καλημέρα

    ReplyDelete