Στο γλυκό καρότο είμαι το Νο1, αφού η Έλενά μας μου παραχώρησε τη σειρά της, στα ψητά λαχανικά πάλι είμαι το Νο 1, γιατί έτυχε!
Εεεε ….. ας μην έχω εγώ όλο την πρωτιά! Στο πέστο δυόσμου ας είμαι το Νο 2!!!!
Για να δούμε όμως γιατί είναι διαφορετικό από αυτό της Έλενας μας.
Χρειαζόμαστε:
50 γρ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
30 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. σουσάμι
50 γρ. φέτα
50 γρ. πεκορίνο (συνήθως προτιμώ ελληνικό)
50 γρ. γραβιέρα Κρήτης
3 - 4 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό (ανάλογα με τις προτιμήσεις)
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φύλλα του δυόσμου και τα στεγνώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
Λιώνουμε στην πρέσα το σκόρδο.
Τρίβουμε τα τυριά (καλύτερα να είναι φρεσκοτριμμένα).
Βάζουμε στο μούλτι το μισό λάδι και τον δυόσμο. Χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια σε γρήγορη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα τυριά και ξαναχτυπάμε.
Τελευταία προσθέτουμε τα τυριά και χτυπάμε ξανά.
Το pesto μας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά ή ακόμα και σαν dip!!!
Παρατηρήσεις
Αν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι αλοιφή, μειώνουμε το λάδι στην μισή ποσότητα και χτυπάμε τα υλικά στο μούλτι για αρκετή ώρα μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.
Προσοχή όμως, το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι πολύ στεγνό.
Και βέβαια με βάση την παραπάνω συνταγή ο καθείς μπορεί να προσαρμόσει τις δόσεις των υλικών στα μέτρα του και στις προτιμήσεις του.
Καλή επιτυχία!
Αμαλία
Μη με ..μαλλώσεις ..δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ πέστο και ..δεν έχω ...δοκιμάσει...Καιρός είναι να το κάνω..δεν 'έχω αγοράσει ούτε έτοιμη σάλτσα πέστο!!!
ReplyDeleteΟι παραλλαγές του κλασσικού πέστο είναι τόσο ενδιαφέρουσες! Δυόσμος και λιαστή ντομάτα σίγουρα θα παντρεύονται υπέροχα!!
ReplyDeleteΑμαλία δεν θα κάνω σύγκριση.. μήπως έχουμε.. μαλλιοτραβήγματα!!!!!!
ReplyDeleteΕίναι διαφορετικός και δεν τον έχω δει πουθενά!
Ωχ, μήπως την πάτησα;
Κορίτσια μου φιλιά και καλημέρα!
Αμαλία πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου. Έχω κάνει πέστο με βασιλικό και πέστο με μαϊντανό, αλλά με το δυόσμο θα έχει υπέροχο άρωμα.
ReplyDeleteΦιλιά, καλημέρα
Μέχρι τώρα την έφτιαχνα μόνο με βασιλικό, μου έδωσες σήμερα μια άλλη ιδέα.....θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!!
ReplyDeleteΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
ReplyDeleteΠΕΣΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
καλημέρα Αμαλί μου, τα ωραία σου θα τα πάρω για τον καλό μου που λατρεύει τα πέστο - είχε φάει πολύ ξύλο απο την μαμά του μέχρι να τα μάθει !!χιχχι- Εγώ όπως ξέρεις με τα αλοιφοειδή δεν τα πάω και πολύ καλά !!! Δείχνει όμως πολύ ωραίο - κρίμα που δεν μπορώ να το δοκιμάσω !!
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου μικρούλι μου !!
φιλια πολλά πολλά
Χμμμ λέω κ εγώ τι μυρίζει ως εδώ;;; χαχαχα Υπέροχο και το έχω δοκιμάσει!! Μου αρέσει πολύ ο δυόσμος και όπου βρω ευκαιρία τον ... χώνω!!! Φιλάκια πολλά κορίτσια!!!
ReplyDeleteAMALI!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ PESTO ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
ReplyDeleteΓεια σου Αμαλία! Τέλειο το πέστο σου, φτιάχνω και εγώ ενα παρόμοιο αλλά με περισσότερες λιαστές ντομάτες και γίνεται πιο κόκκινο. Το χρησιμοποιώ και σαν μαρινάδα για κοτόπουλο το οποίο στην συνέχεια πανάρω και το ψηνω στον φουρνο.
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Θα το προτιμήσω σαν dip με κριτσινάκια, γιατι στα ζυμαρικά προτιμώ πιο soft σάλτσες!!!Ειναι γρήγορο και ευκολο, και σύντομα θα το φτιάξω!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Πολύ καλό με μακαρονάδα!!
ReplyDeleteεντυπωσιακό για μένα...πολύ καλό
ReplyDeleteΠρωτότυπο! θα πρέπει να είναι πολύ έντονη η γεύση του, θα πρέπει να ταιριάζει πολύ με τα ζυμαρικά.
ReplyDeleteδεν πειράζει αχτίδα μας, γιατί να σε μαλώσουμε καλέεε;;;;
ReplyDeleteόποτε μπορέσεις...
παντρεύονται παντρεύονται πολύ ευχάριστα Ευγενία μας
ReplyDeleteΓιαγιά αντιγόνη καλησπέρα και σε εσένα
ReplyDeleteΚαλησπέρα Μαρία,
ReplyDeleteνα κάνεις και με δυόσμο, να βάλεις αρκετά τυριά σε σχέση με τα άλλα πέστο γιατί ο δυόσμος επικρατεί πολύ...
πολλά φιλιά
anthivolon περιμένουμε εντυπώσεις αν το φτιάξεις
ReplyDeleteκαλησπέρα έφη και σε εσένα
ReplyDeleteΜαράκι μου και εγώ από το ξύλο κατάντησα έτσι όπως κατάντησα....
ReplyDeleteπάρε όσο θες
πολλά πολλά φιλιά
ΗΧαλκίδα ακόμα περιμένει εεεε;;;
Ζέτα και εγώ πλέον τον βάζω πολύ το δυοσμο, περισσότερο μάλλον από τον μαϊντανό
ReplyDeleteκαλό απόγευμα
γεια σου Κατερίνα,
ReplyDeleteευχαριστώ πολύ
Ερη ωραία και η δική σου εκδοχή, να δοκιμαστεί
ReplyDeleteριρή και σαν ντίπ είναι ντιπ για ντιπ δελεαστικό
ReplyDeleteΑθηνά και homemade ευχαριστώ πολύ και καλό σας απόγευμα
ReplyDeletemia maria ναι σε όλα σου,
ReplyDeleteκαλό απόγευμα