Tuesday, 4 October 2011

Χοιρινό με σάλτσα λαχανικών βελουτέ

Δοκιμάστε να συνοδεύσετε χοιρινό με μια πολύ νόστιμη και θρεπτική σάλτσα που θα σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση της.

Υλικά
1 κιλό νουά χοιρινό η φιλέτο
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
2 πατάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 μεγάλη ντομάτα
1 κονσέρβα μανιτάρια (230 γρ στραγγισμένα)
1 ποτήρι κρασιού κρασί
χυμό από μισό λεμόνι
500ml ζωμό λαχανικών (1 κύβο λαχανικών σε 500 ml βραστό νερό)
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια
Τεμαχίζουμε το κρέας σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι, να τσιγαριστεί και από τις δυο πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και σταδιακά τα μανιτάρια, τα καρότα και την πιπεριά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τις πατάτες και την ντομάτα , αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λεμόνι, τον ζωμό και μαγειρεύουμε σε χύτρα για 20 λεπτά η σε κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα ανάλογα με το κρέας μας.
Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζωμό στην κατσαρόλα.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και βγάζουμε το κρέας.
Περνάμε την σάλτσα με τα λαχανικά από το μούλτι, ώστε η σάλτσα μας να γίνει πηχτή και βελουτέ.
Επειδή η ποσότητα της σάλτσας και των λαχανικών είναι αρκετή θα χρειαστεί να τα βάλουμε στο μούλτι πάνω από μια φορά.
Πρέπει να προσέξουμε κάθε φορά να βάζουμε περίπου την ιδία ποσότητα λαχανικών και σάλτσας για να έχει η τελική σάλτσα την ιδία πυκνότητα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, βάζουμε μέσα το κρέας και το μαγειρεύουμε για 5 ακόμα λεπτά να ζεσταθεί και να πάρει όλη την γεύση των λαχανικών.
Σερβίρουμε με ρύζι , πουρέ η πατατούλες φρεσκοτηγανισμένες.
Καλή όρεξη.
Μέτη

17 comments:

  1. Ειμαι σιγουρη για το αποτελεσμα οτι θα ειναι τελειο με τοσο ωραια υλικα..μπραβο Μετη μου,γεια στα χερια σου.
    Καλη σου μερα φιλακια!!!

    ReplyDelete
  2. Μου αρέσουν πολυ οι βελουδένιες σάλτσες ... ωραίο το κολπάκι με το μουλτι ... εγω το κάνω συνηθως στις σούπες.

    Καλημέρα !

    ReplyDelete
  3. Πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ βολικό για τα παιδάκια που δεν τρώνε αλλιώς τα λαχανικά.
    Φιλιά πολλά, καλημέρα

    ReplyDelete
  4. Κάπως έτσι -χωρίς τα μανιτάρια- το φτιάχνει η μαμά μου... Υπέροχο φαγητό, τρομερή η σαλτσούλα!

    ReplyDelete
  5. Kαλημερα Μετη πρωι πρωι μας ανοιξες την ορεξη.Επειδη η υπολοιπη οικογενεια το χοιρινο το τρωει μονο ψητο τι αλλο κρεας μπορω να χρησιμοποιησω?Ποπη

    ReplyDelete
  6. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ReplyDelete
  7. Υπέροχο φαγάκι Μέτη μου! Γειά στα χεράκια σου!

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  8. Πολύ νοστημο πρεπει να ειναι με τοσα ομορφα υλικα συνδυασμενα!

    ReplyDelete
  9. ΚΑΤΕΡΙΝΑ4 October 2011 at 15:25

    ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΓΑΚΙ!ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΗ!

    ReplyDelete
  10. Πολύ νόστιμο και υγιεινό φαίνεται. Θα το δοκιμάσω σύντομα. Φιλιά Καλό Απόγευμα.

    ReplyDelete
  11. Νόστιμη ιδέα!!!

    ReplyDelete
  12. Μετάκι η σάλτσα αυτή είναι όλα τα λεφτά!!!
    Βελούδινη και πολύ πολύ νόστιμη!
    Γεια στα χεράκια σου!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  13. Λατρεμένο πιάτο και υπέροχη η σάλτσα σου!!! Πωπωω με ξελίγωσες βραδιάτικα!!! Να πάρω λίγο;;;;
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Τρελαίνομαι για βελουδένιες σάλτσες!!! Υπέροχα τα υλικά που χρησιμοποίησες για αυτό το πιάτο, φαίνεται πολύ νόστιμο μιαμ μιαμ μιαμ!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  15. Αχ αυτό το μυρωδάτο χοιρινό!!

    ReplyDelete
  16. Οι βελουτέ σάλτσες είναι υπέροχες και η δικιά σου φαίνεται τέλεια Μετάκι μου ! γεια στα χεράκια σου !!

    φιλούπες και πολλές πολλές καλημέρες!

    ReplyDelete
  17. Μέτη μου φαίνεται υπέροχο και σίγουρα θα είναι γευστικότατο...Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete