Τώρα που τα πράσα είναι στην εποχή τους, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σωρό νοστιμιές με αυτά!
Δοκιμάστε το ταπεινό πλην πεντανόστιμο πρασόρυζο ή μια νόστιμη πρασοκρεατόπιτα ή προσθέστε τα σε μια απολαυστική πατατόσουπα και θα ακολουθήσουν πολλές άλλες πρασοσυνταγές !
Το σημερινό μας φαγάκι είναι τολμώ να πω από τα πιο νόστιμα πρασο-φαγάκια που φτιάχνω.
Μπουκίτσες χοιρινό τυλιγμένες σε μια βελούδινη άσπρη σάλτσα πράσου.
Συνοδέψτε τες με τηγανιτές πατατούλες ή με ένα νόστιμο ρυζάκι.
Πάμε να το φτιάξουμε:
Θα χρειαστούμε:
1300-1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
5-6 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
2 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κλαράκια δεντρολίβανο (τα φυλλαράκια μόνο)
μισή κούπα μαϊντανό
λίγο ρίγανη
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
Στην πράξη:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια, τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι, αλευρώνουμε τις μπουκίτσες και τινάζουμε την περίσσεια του αλευριού.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι (καλύτερα προτιμείστε κάποιο ελαφρύ), μέχρι να ροδίσουν.
Σε καθαρή αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πράσα, το κρεμμύδι και τα καρότα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το κρέας, τα μυρωδικά και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει καλά το φαγητό.
Προσθέτουμε επίσης πιπεράκι και αλάτι με προσοχή, γιατί το κρέας είναι ήδη αλατισμένο.
Αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 1-1,5 ώρα.
Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε πολύ συχνά, για να μην μας κολλήσει λόγω του αλευριού.
Δοκιμάστε το, γίνεται πολύ πολύ νόστιμο!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Σε επιασα στα πρασα Ελενακι...
ReplyDeleteΔεν αμφιβαλω καθολου οτι ειναι πεντανοστιμο και μου ανοιξες την ορεξη πρωι πρωι...φυτεψα στον λαχανοκηπο μου πρασα να εχω φτιαχνω οτι θελω...
Καλημερουδια καλη εβδομαδα,και πολλα φιλια Ελενακι μου!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ελένη το φαγητό σου θα πρέπει να είναι γλύκισμα όπως λέμε και στο νησί σίγουρα κάποια στιγμή θα το φτιάξω φιλιά.
ReplyDeleteΚαλημέρα κοριτσάκια μου, τι κάνετε? Θαύμα φαίνεται το φαγητό σου Έλενα. Με τα πράσα, το κρασί και το δεντρολίβανο θα απογειώνεται. Μπαίνει στα προσεχώς μου. Φιλάκια.
ReplyDeleteΑφαιρώ τις πατατούλες και μένω στο μένω στο κρεατάκι με το πράσο και τα μυρωδικά που θα πρέπει να έγινε γλύκισμα. Ο συνδυασμός των υλικών ταιριάζει πολύ. Ευχαριστώ πολύ και για την πληροφορία για το γάλα καρύδας.
ReplyDeleteΦιλιά, καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Πεντανόστιμο και πολύ καλός συνδυασμός υλικών. Και χωρίς πατατούλες μια χαρά στέκεται ως πλήρες πιάτο! Θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα.
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα, Ελενάκι.
μμμμμ!!! νοστιμιές! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
ReplyDeleteΤο πρασο το τρωμε πολύ με το χοιρινο. Νόστημο φαινεται ετσι οπως το εφτιαξες!
ReplyDeleteΚαλη βδομαδα!
Πολύ ωραία η σαλτσούλα σου! Τα πράσσα μας αρέσουν πολύ και στο χοιρινό δίνουν μια γλύκα!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα:)
Καλημέρα!
ReplyDeleteφαίνεται υπέροχο!!
Καλή Εβδομάδα!
Πάω έξω για δουλειές και μέτα έρχομαι να φάω.
ReplyDeleteΤο πράσο νοστιμίζει κάθε φαγητό κατσαρόλας και ειδικά αν είναι με κρέας ή ψάρι. Πολύ ωραίο αρωματικό και κατάλληλο για την εποχή φαγητό.
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα, πολλά φιλιά! :)
Μμμμμμμμμ θα είναι σίγουρα τέλειο!! Μας αρέσουν κ πολύ τα πράσα! Καλή βδομάδα!
ReplyDeletePoli oraio saltsa Elena pou einai san na exei krema galaktos alla....DEN EXEI! Yum!
ReplyDeleteΕίσαι απίστευτη! Μια τηγανιά πατάτες και μπόλικη σαλτσούλα για μένα!!!!
ReplyDeleteΕΛΕΝΑ ΜΟΥ ,
ReplyDeleteΑΥΤΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΧΥΛΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!
ΤΕΛΕΙΟ ΕΛΕΝΑ!!!Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΣΑ.ΤΑ ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΖΕΙ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ,ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.
ReplyDeleteτέλειο Έλενα αγαπώ τα πρασάκια, το φτιάχνω και εγώ συχνά. φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΥπέροχο φαγάκι και πεντανόστιμο!!!
ReplyDeleteΤο προτιμώ με πιλαφάκι έτσι για πιο υγιεινό!!!!
Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!
Πολύ ωραίο φαγητό!
ReplyDeleteΟπου μου έρθει βάζω πράσο .. μου αρέσει ... οπότε η συνταγή σου θα δοκιμαστεί .
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
απο το πολύ καλό στο πολύ καλύτερο...καλή εβδομάδα..νασαι καλά...και τωρα ορμάω....
ReplyDeleteΤώρα που άλλαξε ο καιρός το φαγάκι αυτό είναι ότι καλύτερο!!! Θα το φτιάξω μια μέρα σίγουρα!!
ReplyDeleteΜε το χοιρινό δεν τα πάω καλά ...αλλά θα το κάνω με μοσχάρι....γειά σου Ελενα...κρυώνωωωω....
ReplyDeleteΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΦΑΓΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο και νόστιμο φαγάκι. Είναι από αυτά που θα δοκιμάσω σύντομα. Καλό βράδυ.
ReplyDeleteΓωγούλααααα, μ' έπιασες στα πράσα χα χα χααα!
ReplyDeleteΜην μου πεις ότι έφτιαξες και λαχανόκηπο τυχερούλα??
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!
Ροδάνθη μου πραγματικά έγινε γλύκισμα!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα και σε σένα, φιλιά!
Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Ελενάκι μου έχω την εντύπωση ένα συνοδευτικούλι το θέλει το φαγάκι, τα πράσα απλά συμμετέχουν στην δημιουργία της σάλτσας, που την κάνουν πολύ νόστιμη!
ReplyDeleteΤώρα εγώ και σκέτο το τρώω, αλλά οι γιόκες μου ήθελαν το κάτι τις τους να συνοδεύει το φαγάκι, οπότε τι να κανα?
Φιλάκια πολλά!
Σοφάκι μου να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλή βδομάδα Κωνσταντίνα μου, φιλιά!
ReplyDeleteΕλπινίκη είναι από τα λαχανικά που πραγματικά ταιριάζουν όμορφα με το χοιρινό!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαράκι πραγματικά ταιριάζουν όμορφα και γλυκαίνουν το φαγάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Καλή βδομάδα Chris μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κάνθαρε μην αργήσεις, στρώνω τραπέζι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Dark Chef συμφωνώ απόλυτα, και με ψάρικα δένει πολύ όμορφα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Pela και Sofi, σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
ReplyDeleteΦιλιά!
Peter μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Λιλάκι έφτασε!!
ReplyDeleteΣε περιμένω!
Φιλιά φιλενάδα!
Εφάκι είδες τι όμορφα που χύλωσε?
ReplyDeleteΕίναι το αλευράκι που βοήθησε!
Φιλιά πολλά!
Κατερινάκι μου όπου και να μπει το πράσο, γλυκίζει και νοστιμίζει!
ReplyDeleteΦιλιά!
Φιλιά Ερη μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Βασάκι μου και το πιλαφάκι ταιριάζει πολύ όμορφα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
(σε πεθύμησα, άντε να κανονίσουμε καφεδάκι!)
Βάσω, καλώς μας όρισες!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Καλή βδομάδα Κωνσταντίνα μου, φιλιά!
ReplyDeleteΠαναγιώτη μου όρμα, χωρίς δεύτερη σκέψη χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Μπέτυ μου είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Mia κάντο με μοσχαράκι, κανένα πρόβλημα!
ReplyDeleteΚρυώνεις??? Μα σε ποιο μέρος είσαι?
Γιατί στην Αθήνα δεν είχε πολύ κρύο σήμερα!
Φιλιά!
Νάσια μου στο συγκεκριμένο δεν ξέρω αν ταιριάζει αυγολέμονο, είναι πιο πολύ "σαλτσάτο" φαγάκι θα έλεγα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Καλό βράδυ και καλή βδομάδα Θεανώ μου, φιλιά!
ReplyDeleteΕΛΕΝΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ!!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!
Επιτέλους Ελενάκι μου καταφερα να ερθω και εγώ για κέρασμα! Ολο ωραίες προτάσεις μου είσαι, είδες πως το τίμησαν οι φίλοι μας ??
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου προκομένη φιλεναδίτσα !!
ξαναρχισε τα νουμερα ο μπλογκερ μας ή η ιδέα μου είναι ??
Αγαπάω τα πράσσα σε κάθε τους εκδοχή! Η δε πρασσόπιτα είναι η βασιλισσα της πίτας!!!!!!! (πεινάω σαν λύκος και αυτο το πιατο με κοροιδευει τωρα!!!)
ReplyDeleteΚαι εγώ τα λατρεύω τα πράσσα, με χοιρινό τέλειος ο συνδυασμός! Ελενα γειά στα χεράκια σου!
ReplyDeleteΠράσσα και χοιρινό...υπέροχο μου φαίνεται και η φωτογραφία δεν το συζητώ...Ελενάκι μου τρέχουν τα σάλια!!!!Φιλάκια
ReplyDeleteΔύο τρία χρόνια είναι που ανακάλυψα τη νοστιμιά του πράσου στο φαγητό,σίγουρα το φαγάκι σου θα είναι πεντανόστιμο!!!
ReplyDeleteΑυτό νόστιμη συνταγή .. εδώ στην Ισπανία VIGO είναι κρύο και τη βροχή .. ακολουθούν εσάς και σας προσκαλούν να μοιραστείτε τις συνταγές και το blog μου .. χαιρετισμούς Marimi
ReplyDeleteElena great recipe, so good for this weather. Thank for your words in my blog. Have a nice week, dear Elena!
ReplyDeleteΡένα μου δεν το θέλεις πίστεψέ με χα χα χααα!
ReplyDeleteΔεν πιάνουν καθόλου τα χέρια μου στις κατασκευές!
Να σου μαγειρέψω ότι θέλεις πες μου, αλλά κατά τ' άλλα δεν εχω καμιά καλλιτεχνική φλέβα!
Φιλάκια!
Μαράκι μου ο παλιο-blogger συνεχίζει και μας ταλαιπωρεί, γκρρρρ!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Φοίβη μου η πρασόπιτα είναι πολυαγαπημένη πιτούλα, συμφωνώ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Έλενά μου τι ωραία συνταγή!!!Μέχρι εδώ μύρισε καλέ ααααχ!!!Αύριο κιόλας πάω λαϊκή για ζαρζαβατικά και τη φτιάχνω με συνοπτικές διαδικασίες χα χα χα !!!Φιλάκια και καλό βράδυ!!!
ReplyDeleteΕφάκι μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Ευάκι μου σμουάτς!!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Ρένα μου τα πράσα όπου τα βάλεις, νοστιμίζουν απίστευτα το φαγάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό βράδυ!
Garlutti σε ευχαριστώ για την επίσκεψη, θα τα πούμε σύντομα!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Odile I am so happy everything is ok now!
ReplyDeleteHave a nice week too:)
Σοφάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό σου βράδυ!
Την Κυριακή θα το μαγειρέψω. Το πράσο είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Φιλάκια
ReplyDelete