Monday 24 October 2011

Χοιρινό με σάλτσα πράσου

Τώρα που τα πράσα είναι στην εποχή τους, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σωρό νοστιμιές με αυτά!
Δοκιμάστε το ταπεινό πλην πεντανόστιμο πρασόρυζο ή μια νόστιμη πρασοκρεατόπιτα ή προσθέστε τα σε μια απολαυστική πατατόσουπα και θα ακολουθήσουν πολλές άλλες πρασοσυνταγές !
Το σημερινό μας φαγάκι είναι τολμώ να πω από τα πιο νόστιμα πρασο-φαγάκια που φτιάχνω.
Μπουκίτσες χοιρινό τυλιγμένες σε μια βελούδινη άσπρη σάλτσα πράσου.
Συνοδέψτε τες με τηγανιτές πατατούλες ή με ένα νόστιμο ρυζάκι.
Πάμε να το φτιάξουμε:

Θα χρειαστούμε:
1300-1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
5-6 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
2 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κλαράκια δεντρολίβανο (τα φυλλαράκια μόνο)
μισή κούπα μαϊντανό
λίγο ρίγανη
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
Στην πράξη:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια, τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι, αλευρώνουμε τις μπουκίτσες και τινάζουμε την περίσσεια του αλευριού.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι (καλύτερα προτιμείστε κάποιο ελαφρύ), μέχρι να ροδίσουν.
Σε καθαρή αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πράσα, το κρεμμύδι και τα καρότα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το κρέας, τα μυρωδικά και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει καλά το φαγητό.
Προσθέτουμε επίσης πιπεράκι και αλάτι με προσοχή, γιατί το κρέας είναι ήδη αλατισμένο.
Αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 1-1,5 ώρα.
Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε πολύ συχνά, για να μην μας κολλήσει λόγω του αλευριού.
Δοκιμάστε το, γίνεται πολύ πολύ νόστιμο!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

69 comments:

  1. Σε επιασα στα πρασα Ελενακι...
    Δεν αμφιβαλω καθολου οτι ειναι πεντανοστιμο και μου ανοιξες την ορεξη πρωι πρωι...φυτεψα στον λαχανοκηπο μου πρασα να εχω φτιαχνω οτι θελω...
    Καλημερουδια καλη εβδομαδα,και πολλα φιλια Ελενακι μου!!!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ελένη το φαγητό σου θα πρέπει να είναι γλύκισμα όπως λέμε και στο νησί σίγουρα κάποια στιγμή θα το φτιάξω φιλιά.

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα κοριτσάκια μου, τι κάνετε? Θαύμα φαίνεται το φαγητό σου Έλενα. Με τα πράσα, το κρασί και το δεντρολίβανο θα απογειώνεται. Μπαίνει στα προσεχώς μου. Φιλάκια.

    ReplyDelete
  4. Αφαιρώ τις πατατούλες και μένω στο μένω στο κρεατάκι με το πράσο και τα μυρωδικά που θα πρέπει να έγινε γλύκισμα. Ο συνδυασμός των υλικών ταιριάζει πολύ. Ευχαριστώ πολύ και για την πληροφορία για το γάλα καρύδας.
    Φιλιά, καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  5. Πεντανόστιμο και πολύ καλός συνδυασμός υλικών. Και χωρίς πατατούλες μια χαρά στέκεται ως πλήρες πιάτο! Θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Ελενάκι.

    ReplyDelete
  6. μμμμμ!!! νοστιμιές! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  7. Το πρασο το τρωμε πολύ με το χοιρινο. Νόστημο φαινεται ετσι οπως το εφτιαξες!
    Καλη βδομαδα!

    ReplyDelete
  8. Πολύ ωραία η σαλτσούλα σου! Τα πράσσα μας αρέσουν πολύ και στο χοιρινό δίνουν μια γλύκα!!
    Καλή εβδομάδα:)

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα!
    φαίνεται υπέροχο!!
    Καλή Εβδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Πάω έξω για δουλειές και μέτα έρχομαι να φάω.

    ReplyDelete
  11. Το πράσο νοστιμίζει κάθε φαγητό κατσαρόλας και ειδικά αν είναι με κρέας ή ψάρι. Πολύ ωραίο αρωματικό και κατάλληλο για την εποχή φαγητό.
    Καλή βδομάδα, πολλά φιλιά! :)

    ReplyDelete
  12. Μμμμμμμμμ θα είναι σίγουρα τέλειο!! Μας αρέσουν κ πολύ τα πράσα! Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  13. Poli oraio saltsa Elena pou einai san na exei krema galaktos alla....DEN EXEI! Yum!

    ReplyDelete
  14. Είσαι απίστευτη! Μια τηγανιά πατάτες και μπόλικη σαλτσούλα για μένα!!!!

    ReplyDelete
  15. ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ ,
    ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΧΥΛΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

    ReplyDelete
  16. ΚΑΤΕΡΙΝΑ24 October 2011 at 14:31

    ΤΕΛΕΙΟ ΕΛΕΝΑ!!!Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΣΑ.ΤΑ ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΖΕΙ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ,ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

    ReplyDelete
  17. τέλειο Έλενα αγαπώ τα πρασάκια, το φτιάχνω και εγώ συχνά. φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  18. Υπέροχο φαγάκι και πεντανόστιμο!!!
    Το προτιμώ με πιλαφάκι έτσι για πιο υγιεινό!!!!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  19. Οπου μου έρθει βάζω πράσο .. μου αρέσει ... οπότε η συνταγή σου θα δοκιμαστεί .

    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  20. απο το πολύ καλό στο πολύ καλύτερο...καλή εβδομάδα..νασαι καλά...και τωρα ορμάω....

    ReplyDelete
  21. Τώρα που άλλαξε ο καιρός το φαγάκι αυτό είναι ότι καλύτερο!!! Θα το φτιάξω μια μέρα σίγουρα!!

    ReplyDelete
  22. Με το χοιρινό δεν τα πάω καλά ...αλλά θα το κάνω με μοσχάρι....γειά σου Ελενα...κρυώνωωωω....

    ReplyDelete
  23. ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΦΑΓΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ReplyDelete
  24. Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγάκι. Είναι από αυτά που θα δοκιμάσω σύντομα. Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  25. Γωγούλααααα, μ' έπιασες στα πράσα χα χα χααα!
    Μην μου πεις ότι έφτιαξες και λαχανόκηπο τυχερούλα??
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  26. Ροδάνθη μου πραγματικά έγινε γλύκισμα!
    Καλή βδομάδα και σε σένα, φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  28. Ελενάκι μου έχω την εντύπωση ένα συνοδευτικούλι το θέλει το φαγάκι, τα πράσα απλά συμμετέχουν στην δημιουργία της σάλτσας, που την κάνουν πολύ νόστιμη!
    Τώρα εγώ και σκέτο το τρώω, αλλά οι γιόκες μου ήθελαν το κάτι τις τους να συνοδεύει το φαγάκι, οπότε τι να κανα?
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  29. Σοφάκι μου να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Καλή βδομάδα Κωνσταντίνα μου, φιλιά!

    ReplyDelete
  31. Ελπινίκη είναι από τα λαχανικά που πραγματικά ταιριάζουν όμορφα με το χοιρινό!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Μαράκι πραγματικά ταιριάζουν όμορφα και γλυκαίνουν το φαγάκι!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  33. Καλή βδομάδα Chris μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Κάνθαρε μην αργήσεις, στρώνω τραπέζι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Dark Chef συμφωνώ απόλυτα, και με ψάρικα δένει πολύ όμορφα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  36. Pela και Sofi, σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Peter μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  38. Λιλάκι έφτασε!!
    Σε περιμένω!
    Φιλιά φιλενάδα!

    ReplyDelete
  39. Εφάκι είδες τι όμορφα που χύλωσε?
    Είναι το αλευράκι που βοήθησε!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  40. Κατερινάκι μου όπου και να μπει το πράσο, γλυκίζει και νοστιμίζει!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  41. Φιλιά Ερη μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  42. Βασάκι μου και το πιλαφάκι ταιριάζει πολύ όμορφα!
    Φιλάκια!
    (σε πεθύμησα, άντε να κανονίσουμε καφεδάκι!)

    ReplyDelete
  43. Βάσω, καλώς μας όρισες!
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  44. Καλή βδομάδα Κωνσταντίνα μου, φιλιά!

    ReplyDelete
  45. Παναγιώτη μου όρμα, χωρίς δεύτερη σκέψη χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  46. Μπέτυ μου είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  47. Mia κάντο με μοσχαράκι, κανένα πρόβλημα!
    Κρυώνεις??? Μα σε ποιο μέρος είσαι?
    Γιατί στην Αθήνα δεν είχε πολύ κρύο σήμερα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  48. Νάσια μου στο συγκεκριμένο δεν ξέρω αν ταιριάζει αυγολέμονο, είναι πιο πολύ "σαλτσάτο" φαγάκι θα έλεγα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  49. Καλό βράδυ και καλή βδομάδα Θεανώ μου, φιλιά!

    ReplyDelete
  50. ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
    ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  51. Επιτέλους Ελενάκι μου καταφερα να ερθω και εγώ για κέρασμα! Ολο ωραίες προτάσεις μου είσαι, είδες πως το τίμησαν οι φίλοι μας ??

    γεια στα χεράκια σου προκομένη φιλεναδίτσα !!


    ξαναρχισε τα νουμερα ο μπλογκερ μας ή η ιδέα μου είναι ??

    ReplyDelete
  52. Αγαπάω τα πράσσα σε κάθε τους εκδοχή! Η δε πρασσόπιτα είναι η βασιλισσα της πίτας!!!!!!! (πεινάω σαν λύκος και αυτο το πιατο με κοροιδευει τωρα!!!)

    ReplyDelete
  53. Και εγώ τα λατρεύω τα πράσσα, με χοιρινό τέλειος ο συνδυασμός! Ελενα γειά στα χεράκια σου!

    ReplyDelete
  54. Πράσσα και χοιρινό...υπέροχο μου φαίνεται και η φωτογραφία δεν το συζητώ...Ελενάκι μου τρέχουν τα σάλια!!!!Φιλάκια

    ReplyDelete
  55. Δύο τρία χρόνια είναι που ανακάλυψα τη νοστιμιά του πράσου στο φαγητό,σίγουρα το φαγάκι σου θα είναι πεντανόστιμο!!!

    ReplyDelete
  56. Αυτό νόστιμη συνταγή .. εδώ στην Ισπανία VIGO είναι κρύο και τη βροχή .. ακολουθούν εσάς και σας προσκαλούν να μοιραστείτε τις συνταγές και το blog μου .. χαιρετισμούς Marimi

    ReplyDelete
  57. Elena great recipe, so good for this weather. Thank for your words in my blog. Have a nice week, dear Elena!

    ReplyDelete
  58. Ρένα μου δεν το θέλεις πίστεψέ με χα χα χααα!
    Δεν πιάνουν καθόλου τα χέρια μου στις κατασκευές!
    Να σου μαγειρέψω ότι θέλεις πες μου, αλλά κατά τ' άλλα δεν εχω καμιά καλλιτεχνική φλέβα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  59. Μαράκι μου ο παλιο-blogger συνεχίζει και μας ταλαιπωρεί, γκρρρρ!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  60. Φοίβη μου η πρασόπιτα είναι πολυαγαπημένη πιτούλα, συμφωνώ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  61. Έλενά μου τι ωραία συνταγή!!!Μέχρι εδώ μύρισε καλέ ααααχ!!!Αύριο κιόλας πάω λαϊκή για ζαρζαβατικά και τη φτιάχνω με συνοπτικές διαδικασίες χα χα χα !!!Φιλάκια και καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  62. Εφάκι μου σε ευχαριστώ!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  63. Ευάκι μου σμουάτς!!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  64. Ρένα μου τα πράσα όπου τα βάλεις, νοστιμίζουν απίστευτα το φαγάκι!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  65. Garlutti σε ευχαριστώ για την επίσκεψη, θα τα πούμε σύντομα!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  66. Odile I am so happy everything is ok now!
    Have a nice week too:)

    ReplyDelete
  67. Σοφάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλό σου βράδυ!

    ReplyDelete
  68. Την Κυριακή θα το μαγειρέψω. Το πράσο είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Φιλάκια

    ReplyDelete