Θα το έχετε καταλάβει ίσως, ότι τον χειμώνα μιαν αδυναμία στις σούπες την έχω!
Τις θεωρώ φαγάκι χουχουλιάρικο, και με απλά υλικά μπορώ να φτιάξω ένα σωρό νόστιμες σουπίτσες.
Οι δικοί μου άνθρωποι με έχουν μάθει πλέον, κι έτσι τα Σαββατοκύριακα συνήθως, έχουν συνηθίσει να τους σερβίρω σαν πρώτο πιάτο κάποια σούπα.
Όχι μεγάλη ποσότητα μιας και θα ακολουθήσει το κυρίως φαγητό, κάτι να μας ζεστάνει και συγχρόνως να ζεστάνει και την ατμόσφαιρα.
Οι σούπες είναι πολύ καλή λύση και για το βραδινό μας.
Η σημερινή σούπα είναι μια από αυτές που αγαπάμε πολύ, γευστική αλλά και ωφέλιμη.
Προτιμείστε να την φτιάξετε με φρέσκο μπρόκολο και όχι με κατεψυγμένο.
Τα υλικά μας:
550 γρ. μπουκετάκια φρέσκου μπρόκολου (καθαρά ζυγισμένα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
1 γεμάτη κούπα μαϊντανό (μαζί και τα κοτσανάκια)
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι (με προσοχή) - πιπέρι
Επιπλέον, αν θέλετε:
Ροκφόρ ή παρμεζάνα ή κρουτόνς ή μπέικον
Πάμε να φτιάξουμε την σούπα μας:
Κόβουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό σε μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, τα πλένουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας λίγο να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε να γίνει πουρές (λαχανικά και νερό μαζί)
Το ξαναμεταφέρουμε στην κατσαρόλα μας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι με προσοχή (αν πασπαλίσετε με τυριά) και πιπεράκι.
Ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει μέσα στην σούπα μας.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε την σούπα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με χοντροτριμμένο ροκφόρ ή τριμμένη παρμεζάνα ή κρουτόνς ή κομματάκια από κριτσανιστό μπέικον.
(Μαντέψτε με τι προτιμώ την δικιά μου χα χα χαα)
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Καλημέρα Έλενίτσα μου! Καλή εβδομάδα!!! Πολύ χαρήκα με τη σούπα σου γιατί σκεφτόμουν ότι ήθελα μια σούπα και δεν ήξερα τί... μόλις την είδα μου έκανε κλικ!! Φαίνεται λαχταριστή!!! Πολλά φιλάκια!!!
ReplyDeleteElena mmmmmmmmmmm! your soup it's perfect for the this cold weather. Have a nice day dear Elena!
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα! Και εμείς συμπαθούμε πολύ τις σούπες! Πολύ ωραία η δική σου, εννοείται ότι θα την προτιμήσω με ροκφόρ! Φιλιά, καλή συνέχεια!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα! Μας αρέσουν οι σούπες και αυτή φαίνεται πεντανόστιμη με το μπρόκολο!
ReplyDeleteΘέλω σουπίτσα με μπόλικο ροκφόρ!!!
ReplyDeleteΝα χαιρόμαστε και το Μαράκι μας!!
Ελενάκι,μ΄αρέσουν οι σουπίτσες κι αυτή φαίνεται θαυμάσια στη γεύση!
ReplyDeleteΘα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε,με κάποιο άλλο τυράκι,μη σου πω και φέτα,αγαπημένη.
Ροκφόρ βάζεις;Έχω δει ότι το χρησιμοποιείς συχνά.
Φιλάκια!
Υπέροχη η σουπίτσα και όντως χουχουλιάρικη....μμμ!!! Το ροκφόρ στο χαρίζω! Δεν...
ReplyDeleteΓια να μη στο χαλάσω ...θέλω από πάνω και μπέηκον, και παρμεζανούλα και κρουτανάκι! Φιλιά και να χαιρόμαστε το Μαράκι μας!
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΙΤΣΑ ΣΟΥ!!!!!!!
ReplyDeleteΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!
Καλή βδομάδα και σε σένα Κική μου!!
ReplyDeleteΤις σούπες τις έχουμε καθιερώσει σαν αγαπημένες μας πλέον.
Δοκίμασε την, νομίζω αξίζει!
Φιλιά!
Odile, it's not so cold in Athens this time (unfortunatelly), but we always like a soup;-)
ReplyDeleteHave a very nice week!
Μπράβο Ερμιόνη μου που σου αρέσει το ροκφόρ, όχι σαν μερικές, μερικές.... ονόματα δεν λέω χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλή βδομάδα και σε σένα Βάσω μου, φιλιά!
ReplyDeleteΝα κι άλλο καλό κορίτσι που του αρέσει το ροκφόρ!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα Λιλάκι μου!
Να χαιρόμαστε το Μαράκι μας και να σε χαιρόμαστε κι εσένα για την γιορτούλα σου σήμερα!
Κι εγώ να χαίρομαι τις δυο φιλενάδες μου!
Φιλάκια!
Ελενάκι με κατάλαβες χα χα χααα (όχι ότι ήταν και δύσκολο να με καταλάβει κανείς)
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Καλή βδομάδα Εφάκι μου!!!
ReplyDeleteΝα χαιρόμαστε και την Μαρία και την Λίλα σήμερα!
Φιλάκια!
Effie μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Με ροκφόρ μου αρέσει και μένα πολύ, νόστιμη σούπα που αξιοποιεί και το σούπερ θρεπτικό μπρόκολο!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα! :)
χχχχμμμ σουπίτσα με ροκφρόρ !!!!!!!
ReplyDeleteγιατί μου το κάνεις αυτό ρε φιλεναδίτσα ?? μπήκα μετά απο τόσο καιρό στο μπλοκ μας να δω τι λιχουδιά θα με κεράσεις και μπαμ κοκκαλο !!! τι να φαω βρε εγώ απο αυτό ??? Τέλος πάντως θα πάω να τσιμπήσω (!) μια τηγανίτα αγκινάρας που φαίνεται υπέροχη !!!!
σε φιλώ πολύ πολύ και εύχομαι σε όλους καλή βδομάδα.
ΒΟΥ,
ReplyDeleteνα αφήσεις αυτά που ξέρεις και να βάλεις κέρασμα δικό σου...
με τη σούπα της Ελενας πας να τη βγάλεις...???
αυτή άστη για μας που μας αρέσουν οι σούπες και το ροκφόρ...
Πολύχρονη κι από δω μικρή ΒΟΥ,εύγε μικρή Ελενα για τη σουπίτσα...
φιλιά σε όλες σας...-:))
Dark Chef θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Μαρία, σταμάτα να είσαι τόσο σκασμένο, πότε επιτέλους θα μάθεις να τρως το ροκφόρ σου, ούτε σε περίοδο κρίσης δεν λες να μαζευτείς και να αφήσεις τα νάζια?
ReplyDeleteΣου δινω και εναλλακτικές μιας και σε ξέρω, κρουτόνς, παρμεζάνα, μπέικον, διάλεξε κάτι από τα υπόλοιπα και σερβιρίσου!
Και αφού τα είπα και ξεθύμανα, συνεχίζω με ευχές!
Χρόνια πολλά φιλενάδα, να σε χαιρόμαστε όλοι, να είσαι γερή, χιλιόχρονη και καλόχρονη!
Πολλά πολλά φιλιά!
Βιβή μου, πες της τα να μην τα λέω μόνο εγώ και γίνομαι η κακιά με το ροκφόρ, μέρες που είναι!
ReplyDeleteΚέρασμα θα βάλει δικό της το Σαββατοκύριακο λέει, και θα είναι κέρασμα φοβερό και τρομερό, μην το χάσει κανείς, τέτοιο κέρασμα δεν θα χει ξανα-υπάρξει λέμε, αλλά δεν λέμε τίποτε άλλο για να μην χαλάσουμε την σουρπρίζ.
Φιλιά Βιβίκα μας, καλή βδομάδα!
Ελενα,πες της...πες της ...πες της κι άλλα...
ReplyDeleteμα αν είναι δυνατόν...
σε λίγο θα μας πει το κρασί παλιό,ο αστακός ψόφιος,και το τυρί μουχλιασμένο...
χαμπάρι δεν έχει πάρει οτι έχουμε κρίση...pp
Βιβίκα μαζί γράφαμε χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΝαι παιδί μου, χαμπάρι!
Κάτσε να σφίξουν λίγο ακόμη τα πράγματα και θα δεις αν συνεχίζει να μας κάνει την δύσκολη.
Και της έχω πει, ότι σερβίρω θα το τρως χωρίς νάζια.
Εγώ τα λέω, εγώ τα ακούω.
Πολύ δύσκολο παιδί, α πα παααα!!
χαχαχαχαα !!! να μαι και εγώ εδώ !!!! λοιπον Βιβάκο μου επειδή μου πέτυχε η συνταγή που έφτιαξα σήμερα για το παρτυ μου (.......) θα την βάλω για κέρασμα αύριο!!!!
ReplyDeleteείμαι σίγουρη οτι θα την τιμήσεις δεόντως !!!!!!!!!!!!!!!!
φιλια πολλά μεχρι αύριο
ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας !!!!
Βου,κανένα κουφό θα μας βγάλεις,σε ξέρω εγώ...
ReplyDeleteαναμένω σε αναμμένα κάρβουνα...
Ελενα,κάτσε να σφίξουν λίγο τα γάλατα και θα της φαίνεται η τυροκαυτερή βούτυρο γάλακτος της ναζιάρας...
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΚΦΟΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ)ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!
ReplyDeleteΝάσια μου το ροκφόρ μπορείς να το αντικαταστήσεις, γράφω στην συνταγή με τι.
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό βράδυ!
Πρόσφατα διάβασα πως το μπρόκολο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Καλό βράδυ!!!
Οι σούπες είναι μια πολύ καλή λύση για ελαφρύ βραδινό ή για πρωτο πιάτο όπως λες κι εσύ.
ReplyDeleteΕίναι και μια ευκαιρία να φάνε και το μπρόκολο αλλιώς.
Πολύ ωραία πρόταση Ελενα.
Φιλιά
σουπίτσα ε...τι να κάνουμε ....κρίση και ολα χρειάζονται...να σαικαλά πολύ καλη πρόταση γευσης
ReplyDeleteElena, poli kali idea na bazeis Roquefort pano apo thn soupa...tha to dokimaso!
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα!!!!Και ότι έλεγα τι να μαγειρέψω σήμερα,πέφτω πάνω στη συνταγή σου!!!Έχω στον κήπο μου ένα σωρό μπρόκολα και όπως κατάλαβες η σουπίτσα σου είναι ό,τι πρέπει!!!!Φιλάκια!!!!
ReplyDeleteΚαλημερα Ελενα, πολυ ωραια η σουπα σου!Δειχνει απιθανη με το ροκφορ,στο οποιο εχω κι εγω ιδιαιτερη αδυναμια!!Φιλακια!
ReplyDeleteΕπιτέλους μία συνταγή για σούπα χωρίς ζωμό! Αν είναι να βάλω ζωμό ρε παιδιά χρειάζεται να βρω συνταγή;;;
ReplyDeleteΜπράβο, μπράβο, μπράβο! κάθομαι στον υπολογιστή και τρώω τη σούπα που έχεις προτείνει! είναι φανταστική, τη προτείνω ανεπιφύλακτα!!! <3
ReplyDeleteκαλή μας χρονιά!
Μάνο χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή μας και την ευχαριστήθηκες!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά σου ευχόμαστε, με υγεία και πολλά χαμόγελα!