Ξανά κοντά σας μετά από περίπου μία βδομάδα χωρίς internet στα πάτρια (και η ... αποτοξίνωση χρειάζεται που και που, δεν είναι έτσι?)
Επανέρχομαι όμως δριμύτερη;-)
Θυμάστε το παιχνίδι του HohohoChef, για το οποίο μας ξεσήκωσε η Μωβ??
Σύμφωνα με αυτό, όσοι και όσες θα συμμετείχαμε, θα έπρεπε να μαγειρέψουμε από μία έως τρεις συνταγές, από ένα food blog διαφορετικό από το δικό μας.
Το blog αυτό θα προέκυπτε μέσα από κάποιες διαδικασίες και δεν θα το μαθαίναμε πριν από κάποιαν συγκεκριμένη ημερομηνία.
Θα σας ομολογήσω ότι είχα μεγάλη αγωνία για το ποιο blog θα μου τύχαινε, μιας και θα εκπροσωπούσα το δικό μας blog σε αυτό το παιχνίδι.
Όλα τα food blogs είναι πολύ αξιόλογα, όποιο όμως και να μου τύχαινε, ήμουν αποφασισμένη να συμμετέχω και με τις 3 συνταγές.
Και να που ήρθε επιτέλους η μέρα να μάθω από ποιο blog θα μαγείρευα.
Χάρηκα απίστευτα (το είπα και στην Μωβ) όταν είδα ότι ήταν το blog της Ερμιόνης, The one with all the tastes.
Θα αναρτήσω και τις 3 συνταγές που μαγείρεψα, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως φαγητό και ένα γλυκό, κάθε μέρα και από μία, μιας και ο χρόνος που πρέπει να τις ποστάρω είναι από 9 ως 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους όρους του παιχνιδιού.
Πριν όμως από αυτό, θα ήθελα να σας πω δυο λόγια για την Ερμιόνη.
Η Ερμιόνη αν και σχετικά νέα στον χώρο του food blogging, κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα, όχι μόνο με τα καλαίσθητα και όμορφα φωτογραφημένα πιάτα της, αλλά και με την ευγενική και αξιοπρεπή παρουσία της.
Αν και μωρομανούλα, με τις όποιες υποχρεώσεις συνεπάγεται αυτός ο υπέροχος ρόλος, προλαβαίνει και μας σερβίρει τα πιάτα της με αγάπη και μεράκι!
Αξίζει να επισκεφτείτε το blog της The one with all the tastes και να απολαύσετε την περιήγηση στις συνταγές της, όπως την απόλαυσα κι εγώ αναζητώντας τις τρεις συνταγές που θα μαγείρευα.
Από τα κυρίως πιάτα, διάλεξα μια υπέροχη τάρτα με τυριά και πιπεριές.
Έγινε πολύ νόστιμη και άρεσε σε όλους.
Βέβαια θα ομολογήσω ότι και στα 3 πιάτα, τις παρεμβάσεις μου τις έκανα, όχι ότι άλλαξα πολλά, απλά προσάρμοσα κάποια υλικά πιο κοντά στις προτιμήσεις μας.
Σας δίνω την συνταγή όπως την έκανα εγώ κι εδώ βλέπετε την πρωτότυπη συνταγή.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου
220 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
4 λιαστές ντομάτες από βάζο
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι θυμάρι
μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
2 αυγά
150 ml γάλα
λίγο πιπέρι
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη, το ανθότυρο λιωμένο με ένα πιρούνι και τις ντομάτες αποφλοιωμένες, στραγγισμένες ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και κομμένες σε κυβάκια.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια και τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια, μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 10 λεπτά)
Τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά και τις ντομάτες.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, τα μυρωδικά και λίγο πιπεράκι.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε πολύ καλά μια ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκ.
Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας ώστε να καλύψει καλά την βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Αδειάζουμε πάνω στην σφολιάτα την γέμιση, ισιώνοντας την επιφάνειά της.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και καλύπτουμε με το μείγμα αυτό την γέμιση.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και να «ανασάνει» πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την απολαύσουμε.
Την επόμενη μέρα όση περίσσεψε, μου φάνηκε ακόμη πιο νόστιμη;-)
Σημειώσεις:
Οι αλλαγές που έκανα ήταν οι εξής.
Πρόσθεσα λιαστές ντοματούλες οι οποίες ταίριαξαν όμορφα με τα τυριά και τις πιπεριές και αντικατέστησα τον βασιλικό με ρίγανη, θυμάρι και δυόσμο, για πιο έντονο άρωμα.
Η κυριότερη αλλαγή όμως ήταν στην ποσότητα των αυγών και του γάλακτος με τα οποία περιέχυσα την γέμιση της τάρτας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια «κρούστα» στην επιφάνεια.
Σε κάθε περίπτωση η τάρτα είναι πεντανόστιμη, με ελληνικές γεύσεις και αρώματα, και καθιερώθηκε ως αγαπημένη μας!
Καλημέρα και καλή χρονιά με πολλές πολλές νοστιμιές !!
ReplyDeleteΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!
ReplyDeleteΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΥ ΣΚΙΖΕΙ!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
Πολύ νόστιμη φαίνεται αυτή η τάρτα, θα την δοκιμάσω σίγουρα.
ReplyDeleteΗ Ερμιόνη πραγματικά έχει πολύ νόστιμες συνταγές και ενδιαφέρουσες!!
Καλημέρα Έλενα, καλή βδομάδα να έχετε.
Καλημέρα, νοστιμότατη η τάρτα σίγουρα!Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΜε πεθαίνεις, amiga mía! Όταν μιλάμε για τυριά τα έχω χαμένα... αλλά τα παιδάκια δεν τα τρώγανε στην Κίνα και αρχήσαμε σιγά σιγά με τα μαλακά τυριά.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
χαχαχαχαχα και πρίν από εδώ,ήμουνα στις Ερμιόνης!Αγαπώ το οτιδήποτε σε τάρτα και αυτή φαίνεται εξαιρετική!!Σου έτυχε κι εσένα ένα υπέροχο blog και περιμένω και με αγωνία τις επόμενες αναρτήσεις!!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!!!
ReplyDeleteΈλενα,μια ελληνική νοστιμιά με τα μυρωδικά,που έβαλες!
ReplyDeleteΚαι η γεύση της θα είναι υπέροχη-φέτα και λιαστές τομάτες μμμ..
Φιλιά!
Καλημέρα Έλενά μου και καλή εβδομάδα! Ειλικρινά δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια! Με συγκίνησες... Είναι τιμή μου και καμάρι μου που με "μαγείρεψες"!
ReplyDeleteΠολύ μου αρέσουν οι επεμβάσεις σου! Ανυπομονώ να δω τι άλλο επέλεξες! Πολλά φιλιά!
thelw mia mpoukia!
ReplyDeletekali vdomada & kali xronia.
Καλησπέρα Έλενα τέλεια η τάρτα σου αν κι εγω θα την ονόμαζα μεσογειακή τάρτα ή καλοκαιρινή τάρτα!!!!Μπράβο και στην Ερμιόνη για τις βάσεις που έδωσε να είστε καλά,καλό απόγευμα.
ReplyDeleteΤέλεια Έλενά μου, περιμένω και τις άλλες, για την Ερμιόνη τι να πώ, τα είπες όλα όπως ακριβώς έχουν! Την αγαπώ! Φιλάκια πολλά
ReplyDeleteΕλενιώ μου τι ωραία που την έφτιαξες την ταρτούλα !! γεια στα χεράκια τα δικά σου και της Ερμιόνης !!! περιμένουμε την συνέχεια !!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά πολλά
Καλή και όμορφη χρονιά να έχεις Έλενα, όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια των Συνταγών της Καρδιάς!
ReplyDeleteΤην Ερμιόνη τη γνωρίζω κι εγώ από το blog της, πράγματι είναι άψογο και οι ιδέες της νοστιμότατες, ανυπομονώ κι εγώ για τη συνέχεια!
Φιλιά και καλό απόγευμα :)
Καλή χρονιά, Έλενά μου, με υγεία και εξαιρετικά μαγειρέματα!
ReplyDeleteΗ τάρτα μου άρεσε πολύ και θα τη δοκιμάσω.
Φιλιά πολλά.
Η ταρτα φαινεται νοστιμοτατη.Καλη χρονια Ελενα, με υγεια και χαρα και πολλα πολλα ομορφα μαγειρεματα.
ReplyDeleteetsi opos blepo...tha famai pola laxanika to Ianarios. H tarta me salata kai eimai hortamenos.
ReplyDeleteΚαλή χρονιά και σε σένα Βίκυ μου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλή βδομάδα Εφάκι, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Mari μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η Ερμιόνη έχει εξαιρετικές συνταγές!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα, φιλιά!
Καλή βδομάδα Ελενάκι, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Βερόνικά μου σου εύχομαι μιαν πολύ όμορφη εβδομάδα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελένη μου μου έτυχε πραγματικά ένα πολύ όμορφο blog!
ReplyDeleteΚαι η συνέχεια είναι εξίσου νόστιμη όπως θα δεις!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ελενάκι μου όλα τα υλικά δέσανε πολύ όμορφα μεταξύ τους, και το αποτέλεσμα ήταν μια τάρτα με ελληνικές γεύσεις και αρώματα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Ερμιόνη μου θα ξαναπώ πόσο πολύ χάρηκα που μου κληρώθηκε το blog σου και πόσο το ευχαριστήθηκα μαγειρεύοντας τις συνταγές σου!
ReplyDeleteΠεριμένω την γνώμη σου και για τις άλλες δύο, που ήταν εξίσου νόστιμες!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ozlemaki μου κόπιασε!!!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά σου εύχομαι κι εγώ να έχεις!
Φιλιά!
Ροδάνθη μου συμφωνώ, η τάρτα είναι καθαρά μεσογειακή, με ελληνικές γεύσεις και αρώματα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Ερη μου η Ερμιόνη είναι πραγματικά πολύ αγαπητό άτομο, συμφωνώ μαζί σου!!
ReplyDeleteΚαι χάρηκα ιδιαίτερα που μαγείρεψα από το blog της!
Πολλά φιλιά!
Καλή χρονιά και σε σένα Κική μου!
ReplyDeleteΜαράκι μου η συνέχεια σου εγγυώμαι, είναι πολύ πολύ νόστιμη!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Dark μου σε ευχαριστώ πολύ, καλή και όμορφη χρονιά εύχομαι και σε σένα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΝα έχεις μιαν όμορφη χρονιά, με υγεία και χαμόγελα!
Φιλάκια!
Κατερίνα μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά και σε σένα, με πολλές όμορφες δημιουργίες!
Peter σωστός!!
ReplyDeleteΗ τάρτα με μια νόστιμη σαλάτα παρέα, είναι από τα ωραιότερα γεύματα!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!
Ελενα μου καλησπέρα....η ταρτα αγαπημένη και ολοκληρωμένο γεύμα!!!!
ReplyDeleteΕνα προβληματάκι στο pc με κράτησε μακριά λίγες μέρες.Τωρα διορθώθηκε κι ελπίζω να μην προκύψει κάτι άλλο..
ReplyDeleteΥπέροχη τάρτα Ελενά μου,θα την φτιάξω σήμερα κιόλας!!!Το μόνο που μου λείπει είναι το φύλλο γαλλικής σφολιάτας ..σπέυδω να το αγοράσω!!!
Μπράβο στην Ερμιόνη και σε σένα για την υπέροχη συνταγή!!!
Πολλά φιλάκια!!!
εδώ είμαστε.. αγαπημένα φαγητά αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteκαληνύχτα!!!