Μπήκαμε στην Τυρινή εβδομάδα, όπου ως γνωστόν συνηθίζεται να καταναλώνουμε τυροκομικά, ζυμαρικά και αυγά.
Γι αυτό κι εγώ έφτιαξα την …. απόλαυση του τυριού!!!
Ένα σνακ-μεζεδάκι-βραδινό-κυρίως φαγητό …… όπως θέλετε πείτε το, που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η απόλυτη τυρένια γεύση του!
Την ιδέα της σκεπαστής αραβικής πίτας έχω πάρει από την Ερμιόνη, θυμάστε τις σκεπαστές αραβικές πίτες με τυριά και ζαμπόν που είχα φτιάξει για το παιχνίδι του Hohoho Chef πριν λίγο καιρό??
Έκτοτε αυτές τις πίτες τις έχω γεμίσει με ότι μπορείτε να φανταστείτε, με βόλεψε απίστευτα αυτή η λύση!
Δοκιμάστε και αυτήν την παραλλαγή παρέα με μια νόστιμη σαλάτα και πιστεύω η πλούσια γεύση και η νοστιμιά της θα σας κερδίσει!
Χρειαζόμαστε:
4 αραβικές πίτες μεγάλες
Για την γέμιση
90 γρ. φέτα
80 γρ. ροκφόρ
100 γρ. cream cheese (π.χ Φιλαδέλφεια)
200 γρ. γιαούρτι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο (όχι τα κοτσανάκια)
λίγο πιπεράκι
Για την επικάλυψη
130 γρ. cream cheese
250 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. φέτα
Επιπλέον
4 κουταλιές ρεγκάτο τριμμένο
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε πρώτα την επικάλυψη.
Τρίβουμε την φέτα στο χοντρό του τρίφτη, λιώνουμε το cream cheese με ένα πιρούνι, και ανακατεύουμε αυτά τα δύο τυριά με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
Δεν χρειάζεται να γίνουν «αλοιφή», αρκεί να ανακατευθούν καλά.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη να περιμένει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση, αναμειγνύοντας σε ξεχωριστό μπολ φέτα και ροκφόρ χοντροτριμμένα, το Φιλαδέλφεια λιωμένο με ένα πιρούνι, τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο ψιλοκομμένα, το γιαούρτι και λίγο πιπεράκι.
Στρώνουμε στο ταψί μας αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Απλώνουμε 2 κουταλιές από το υλικό της επικάλυψης πάνω στο χαρτί, εκεί που θα ακουμπήσουμε την πίτα.
Βάζουμε την μία πίτα από πάνω και απλώνουμε την μισή γέμιση σε όλη την επιφάνειά της.
Σκεπάζουμε με την δεύτερη πίτα.
Πάνω από την δεύτερη πίτα απλώνουμε το μισό υλικό της επικάλυψης.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις 2 άλλες πίτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε τρίγωνα κομμάτια και μετά … τι να σας λέω!
Σκέτη τυρένια απόλαυση!
Καλή επιτυχία, καλή Τυρινή εβδομάδα!
Η Τυρινή εβδομάδα δίνει το παρόν της με αυτή την υπέροχη συνταγη. Σκέτος πειρασμός φαίνεται.
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Έλενά μου!Καταπληκτική συνταγή, ωραίος συνδυασμός τυριών με κρεμμυδάκι, άνιθο...μμμ!Συμφωνώ με το απόλαυση του τυριού!!!Ότι πρέπει για την Τυρινή εβδομάδα!Φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΑφού έχει και ροκφόρ θα την τιμήσουμε!Θα πάρω και την μερίδα της Μαρίας Β. που δεν τρώει ροκφόρ μην πάει χαμένη!
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα και καλή εβδομάδα εύχομαι!
ReplyDeleteΜας ξελίγωσες πάλι πρωί-πρωί με αυτή την τυρένια υπερπαραγωγή! Ειλικρινά, δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα! Η προσθήκη άνηθου και φρέσκου κρεμμυδιού, επιεικώς εμπνευσμένη!
Πολλά φιλιά!
Και πιτουλα και τοσα τυρια? Τιποτα αλλα δε θελω!
ReplyDeleteΚαλη εβδομαδα!
Καλές αποκριές κορίτσια!!!
ReplyDeleteΈχω πίτες στο ψυγείο ψάχνω τα υπόλοιπα κι έγινε!!
Δεν γνωρίζω κανένα που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο φαγητό!
ReplyDeleteΗ αλήθεια είναι ότι με τις επίπεδες αραβικές πίτες-σαν τορτίλιες μοιάζουν- τυρί και πράσινα στο γκριλ,φτιάχνουμε πρωινό τις πλείστες καθημερινές.
Η ιδέα σου όμως είναι τέλεια! Ανυπομονώ να την φτιάξω!
Όμορφη βδομάδα Έλενα μου!
Eυγενία μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή Τυρινή εβδομάδα!
Ελενάκι τα υλικά έδεσαν πολύ νόστιμα μεταξύ τους, σκέφτηκα να σας κεράσω κάτι πολύ "τυρένιο" σήμερα;-)
ReplyDeleteΦιλάκια!
Λίλα ναι, να την πάρεις.
ReplyDeleteΣε λίγο θα εμφανιστεί το σκασμένο και θα πει κατά τα γνωστά "Εγώ δεν τρώω ροκφόρ"
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου όλα τα υλικά έδεσαν όμορφα μεταξύ τους, το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους μας είναι η αλήθεια!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Καλή βδομάδα Ελπινίκη μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλή βδομάδα Ξανθή μου, καλές Απόκριες να χουμε!
ReplyDeleteΦιλιά!
Θαλασσίτσα μου οι αραβικές πίτες είναι ακρως "εξυπηρετικές" και για αλμυρές και για γλυκές δημιουργίες είναι η αλήθεια!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα εύχομαι, φιλιά!
Θα διαφωνησω με την thalassamov, ξερω καποιον - ο αντρας μου - που δεν τρωεει τυρι, γιατι δεν του αρεσει η μυρωδια! Δεν μπορειτε να φανταστητε τι μαρτυριο ειναι αυτο για μενα που κυριολεκτικα λατρευω το τυρι, θα μπορουσα να ζησω τρωγοντας μονο τυρι και μακαρονια.... Τελος παντων, τι να πω γι'αυτην την υπεροχη πιττουλα, απλα ακαταμαχητη!
ReplyDeleteΣνακ για κάθε ώρα!!!! Καλή εβδομάδα
ReplyDeleteΦιλάκια
Οτι έχει 4 τυριά, όχι 3, (χιχιχι!!) το λατρεύω Λενάκι μου. Η μυδωδιά τους έφτασε μέχρι εδώ και είναι και δύσκολη ώρα, μου λες πως να κρατηθώ????
ReplyDeleteχρυσοχέρα μου εσύ !!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ
Κοίτα, μια ευκολη πιζζα!!!
ReplyDeleteΚαλά, σιγά, σιγά τα παιδάκια μου μαθαίνουν τα τυριά!
Φιλάκια.
Μαρίνα μου ξέρω κι εγώ κάποιους, οι καλύτεροί μας φίλοι και κουμπάροι μας, μισούν τα τυριά ΟΛΑ!
ReplyDeleteΣτην αρχή δεν το ήξερα, και όποτε ερχόνταν σπίτι ετοίμαζα διάφορα τυρένια μεζεδάκια και φαγητά, πιστεύοντας κι εγώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα τυριά (εγώ για παράδειγμα μπορώ να ζω μόνο με τυριά, κι αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν νηστεύω, υποφέρω χωρίς τυρί).
Δεν έτρωγαν λοιπόν τίποτα τυρένιο και μέχρι που ανακάλυψα ότι δεν τρώνε τυρί, νόμιζα οτι η μαγειρική μου είναι πολύ χάλια χα χα χαα!
Τεσπα, γούστα είναι αυτά!
Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Καλή βδομάδα Μανουσίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι μου που είσαι εσύ??
ReplyDeleteΜου λειψες βρε, δυο ολόκληρες μέρες έχουμε να μιλήσουμε!
Φιλιά πολλά πολλά!
Βερονικούλα μου ελπίζω να αρέσουν τα τυράκια στα αγγελούδια σου!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλή βδομάδα!
Έλενα,πολύ νόστιμη!
ReplyDeleteΜ΄αρέσουν οι αραβικές πίτες,αγόρασα αρκετές από Αθήνα-μην κλαίγομαι, ότι δεν έχω-θα τη δοκιμάσω.Ξέρεις,το ροκφόρ δε θα το βάλω,θα δοκιμάσω άλλο τυράκι χιχι...
Φιλιά-καλή εβδομάδα!
Ε, τώρα δεν είσαι πειρασμός;
ReplyDeleteΜου μύρισε άνηθος και κρεμμυδάκια!
Με τα τυριά πρέπει κάτι να κάνω ....
οι τιμές της χοληστερίνης ανέβηκαν!
Καλή εβδομάδα Ελενα.. και σε όλα τα κορίτσια!
Μου τρέχουν τα σάλια....
ReplyDeleteΝαι την τυρινή βδομάδα περιμέναμε! :-Ρ
ReplyDeleteΞέρω κι εγώ άτομο που δεν τρώει καθόλου τυριά ωμά μόνο κίτρινο λιωμένο, όντως μεγάλο μπέρδεμα τα γούστα! Αυτές οι πίτες όμως αντικειμενικά αρέσουν και ξετρελαίνουν τους περισσότερους, μμμ!
Καλή βδομάδα, πολλά φιλιά! :)
Μου τρέχουν τα σάλια!!!Υπερπαραγωγή!!Μπράβο!!!!!!!!Και μου αρέσουν και πολύ τα τυριά που έχεις χρησιμοποιήσει,μου αρέσει το ροκφόρ πολύ!!!Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά Ελενά μου!!!
ReplyDeleteElena, I love it's like a cheese pizza, mmmmmmmmmm! have a nice week, dear Elena!
ReplyDeleteΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
Ελενά μου, υπέροχη ιδέα!!!!
ReplyDeleteΑραβικές πιτούλες με τόσο όμορφα τυράκια...τέλεια!!!!!!
Την ποσότητα ροκφόρ που δεν θα φάει η Μαρία την θέλω όλη εγώ!!!χαχα!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!!
Γειά σου Έλενα. Ωραία συνταγή για εμάς τους τυροφάγους! Όμως η κόρη μου, η Έλενα, δεν τρώει καθόλου λευκά τυριά. Με ποιά κίτρινα μπορώ να τα αντικαταστήσω; Έρχεται συχνά η παρέα της και είναι μια εύκολη λύση για εφήβους και μεγάλους. Οι κεφτέδες με το γιαούρτι μας άρεσαν πολύ. Το γαλακτομπούρεκο με φύλλο καταίφι, γνώρισε στιγμές δόξας!!!
ReplyDeleteΕλενάκι πήρες πιτούλες??
ReplyDeleteΤι καλά!
Ενα σωρό νοστιμιές μπορείς να φτιάξεις τώρα!!
Το ροκφόρ.... το κατάλαβα ότι δεν.... χα χα χαα!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Αντιγονάκι μου σε νοιωθω, τυράκι και χοληστερίνη δεν πάνε παρέα!!!
ReplyDeleteΔιάλεξε ότι άλλο θέλεις να σε κεράσω!
Πολλά φιλιά!
Βασούλα κόπιασε!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Dark Chef, έλα ντε!
ReplyDeleteΤην Τυρινή περιμέναμε χα χα χαα!
Απλά την Τυρινή περιμέναμε να ξεσαλώσουμε με τα τυριά!
Καλή βδομάδα και σε σένα, φιλιά!
Μπράβο Ελενάκι μου που σου αρέσει το ροκφόρ, όχι σαν την Μαρία μας που ακόμα δεν έχει μάθει να τρώει το ροκφόρ της:PPP
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Thank you Odile!!
ReplyDeleteHave a very nice week:))
Σε ευχαριστώ πολύ Εφάκι μου!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Βασάκι μου κανόνισε να το μοιραστείς με την Λίλα, που είναι κι αυτή καλό κορίτσι σαν και σένα, και όχι σαν μερικές μερικές δύσκολες, ονόματα δεν λέμε, από Μ αρχίζει το όνομά τους:P
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ειρηνάκι μου την φέτα και το ροκφόρ αντικατέστησέ τα με ένα κίτρινο πικάντικο τυράκι που να λιώνει όμορφα, όπως το ρεγκάτο για παράδειγμα, αλλά το Φιλαδέλφεια δεν ξέρω να σου πω με τι να το αντικαταστήσεις, χρειάζεται ένα κρεμώδες τυράκι σε αυτή τη συνταγή.
ReplyDeleteΠολλά μπράβο για τα μαγειρέματά σου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Εδώ είμαστε! Τυριά και πάλι τυριά! Δεν υπάρχει περίπτωση... αυτό θα "παίξει" πολύ σύντομα στην κουζίνα μου (αλλά και στο στομάχι μου!!! )
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχεις Έλενά μου!
mmmm... μόλις έφαγα και πάλι το λιγουρεύομαι!! καλή εβδομάδα Ελενάκι μου!!!!
ReplyDeleteαμαν αμαν, πραγματικά τέλεια αυτη η μέθοδος με τις πίτες Έλενά μου και η γέμιση όμως υπέροχη!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Παρόλο που δε μου αρέσει το ροκφόρ μου φαίνεται υπέροχη.Καλή σου εβδομάδα το δωράκι σου το στέλνω αύριο φιλιά
ReplyDeleteΕλενα ...άιντε και φτάσαμε και στην τυρινή!!! καλή εβδομάδα εύχομαι...με πιτούλες και καλοπέραση..
ReplyDeleteΓαργαλιστική πρόταση!!!
Έλενα με σώνεις!!! αύριο πάει εκδρομή ο γιος μου και δεν ήξερα τι να του φτιάξω, πάω αμέσως στο Σ/Μ, ίσα που προλαβαίνω να πάρω πίτες.
ReplyDeleteΠεριττό βέβαια να σου πω ότι την έχω φτιάξει άλλη μια φορά και του άρεσε τρελλά!!
Φιλιά πολλά.
Διάβασα Αραβική πίτα και ήλθα αλλά βρήκα μια υπερπαραγωγή! Τυρένιος, φανταστικός πειρασμός, Ελενάκι!
ReplyDeleteΘα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!
Να είσαι καλά με τις πρωτότυπες και νοστιμότατες ιδέες σου!
Πολά φιλιά, καλή εβδομάδα.
Selcouth αξίζει να το δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!
Σε ευχαριστώ πολύ Πέλα μου!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Ερη μου φοβερή η μεθοδος, με έχει βολέψει πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Νάντια μου δεν είσαι η μόνη, σε κάποιους δεν αρέσει το ροκφόρ, μπορείς να το αντικαταστήσεις με άλλο τυράκι!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ και πάλι για το δωράκι, φιλιά!
Mia μου όπως πάμε θα φτάσουμε στο Πάσχα και είδηση δεν θα πάρουμε!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά και σε σένα!
Μαράκι καλά να περάσει ο γιόκας σου αύριο!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
να εξομολογηθώ έχω μια αδυναμία στα τυριά, ειδικά όταν μπερδεύονται μεταξύ τους!
ReplyDeleteκαι επικαιρότατο, μάλιστα μάλιστα.
πειρασμός για δοκιμή!
φιλάκια, καλή σου εβδομάδα.
Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα πάντα τόσο καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!
Blues είπα μιας και μπήκαμε στην Τυρινή, να του δώσουμε να καταλάβει;-)
ReplyDeleteΟχι ότι περιμέναμε την Τυρινή βέβαια χα χα χαα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Αχ!!!! ΕΛΕΝΑ μου εμενα την τυρού ...που μου αρέσουν τα τυριά θα την φιαξω και θα την φάω μόνη μου ....και ας πάει και η χοληστερίνη...μια στις τόσες ....εμ!!! αμα βλέπουμε τοσο ωραιες συνταγές πειρασμοί...τι να κάνουμε;; φιλακια..
ReplyDeleteΕλενάκι μου καλό... τί υπέροχη πίτα!!!! Έχω ξελιγωθεί και το στομάχι παίζει βιολί, στείλε κανένα κομμάτι γιατί μόλις γύρισα από τα μαθήματα και με βλέπω να τρώω γιαούρτι!!!!! Τα υπόλοιπα τα ...τσακίσανε!!!
ReplyDeleteΑυτό που λέμε πλούσια πίτα Έλενα! Πολύ μου αρέσει και σε εμφάνιση και όπως δείχνουν τα υλικά θα μου αρέσει και σε γεύση
ReplyDeleteΔεν την στέλνεις από εδώ μια βόλτα!!!!
ReplyDelete