Monday 20 February 2012

Σκεπαστή αραβική πίτα με 4 τυριά

Μπήκαμε στην Τυρινή εβδομάδα, όπου ως γνωστόν συνηθίζεται να καταναλώνουμε τυροκομικά, ζυμαρικά και αυγά.
Γι αυτό κι εγώ έφτιαξα την …. απόλαυση του τυριού!!!
Ένα σνακ-μεζεδάκι-βραδινό-κυρίως φαγητό …… όπως θέλετε πείτε το, που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η απόλυτη τυρένια γεύση του!
Την ιδέα της σκεπαστής αραβικής πίτας έχω πάρει από την Ερμιόνη, θυμάστε τις σκεπαστές αραβικές πίτες με τυριά και ζαμπόν που είχα φτιάξει για το παιχνίδι του Hohoho Chef πριν λίγο καιρό??
Έκτοτε αυτές τις πίτες τις έχω γεμίσει με ότι μπορείτε να φανταστείτε, με βόλεψε απίστευτα αυτή η λύση!
Δοκιμάστε και αυτήν την παραλλαγή παρέα με μια νόστιμη σαλάτα και πιστεύω η πλούσια γεύση και η νοστιμιά της θα σας κερδίσει!
Χρειαζόμαστε:
4 αραβικές πίτες μεγάλες
Για την γέμιση
90 γρ. φέτα
80 γρ. ροκφόρ
100 γρ. cream cheese (π.χ Φιλαδέλφεια)
200 γρ. γιαούρτι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο (όχι τα κοτσανάκια)
λίγο πιπεράκι
Για την επικάλυψη
130 γρ. cream cheese
250 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. φέτα
Επιπλέον
4 κουταλιές ρεγκάτο τριμμένο
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε πρώτα την επικάλυψη.
Τρίβουμε την φέτα στο χοντρό του τρίφτη, λιώνουμε το cream cheese με ένα πιρούνι, και ανακατεύουμε αυτά τα δύο τυριά με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
Δεν χρειάζεται να γίνουν «αλοιφή», αρκεί να ανακατευθούν καλά.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη να περιμένει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση, αναμειγνύοντας σε ξεχωριστό μπολ φέτα και ροκφόρ χοντροτριμμένα, το Φιλαδέλφεια λιωμένο με ένα πιρούνι, τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο ψιλοκομμένα, το γιαούρτι και λίγο πιπεράκι.
Στρώνουμε στο ταψί μας αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Απλώνουμε 2 κουταλιές από το υλικό της επικάλυψης πάνω στο χαρτί, εκεί που θα ακουμπήσουμε την πίτα.
Βάζουμε την μία πίτα από πάνω και απλώνουμε την μισή γέμιση σε όλη την επιφάνειά της.
Σκεπάζουμε με την δεύτερη πίτα.
Πάνω από την δεύτερη πίτα απλώνουμε το μισό υλικό της επικάλυψης.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις 2 άλλες πίτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε τρίγωνα κομμάτια και μετά … τι να σας λέω!
Σκέτη τυρένια απόλαυση!
Καλή επιτυχία, καλή Τυρινή εβδομάδα!

60 comments:

  1. Η Τυρινή εβδομάδα δίνει το παρόν της με αυτή την υπέροχη συνταγη. Σκέτος πειρασμός φαίνεται.

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Έλενά μου!Καταπληκτική συνταγή, ωραίος συνδυασμός τυριών με κρεμμυδάκι, άνιθο...μμμ!Συμφωνώ με το απόλαυση του τυριού!!!Ότι πρέπει για την Τυρινή εβδομάδα!Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  3. Αφού έχει και ροκφόρ θα την τιμήσουμε!Θα πάρω και την μερίδα της Μαρίας Β. που δεν τρώει ροκφόρ μην πάει χαμένη!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα Έλενα και καλή εβδομάδα εύχομαι!
    Μας ξελίγωσες πάλι πρωί-πρωί με αυτή την τυρένια υπερπαραγωγή! Ειλικρινά, δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα! Η προσθήκη άνηθου και φρέσκου κρεμμυδιού, επιεικώς εμπνευσμένη!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Και πιτουλα και τοσα τυρια? Τιποτα αλλα δε θελω!
    Καλη εβδομαδα!

    ReplyDelete
  6. Καλές αποκριές κορίτσια!!!
    Έχω πίτες στο ψυγείο ψάχνω τα υπόλοιπα κι έγινε!!

    ReplyDelete
  7. Δεν γνωρίζω κανένα που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο φαγητό!
    Η αλήθεια είναι ότι με τις επίπεδες αραβικές πίτες-σαν τορτίλιες μοιάζουν- τυρί και πράσινα στο γκριλ,φτιάχνουμε πρωινό τις πλείστες καθημερινές.
    Η ιδέα σου όμως είναι τέλεια! Ανυπομονώ να την φτιάξω!
    Όμορφη βδομάδα Έλενα μου!

    ReplyDelete
  8. Eυγενία μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή Τυρινή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  9. Ελενάκι τα υλικά έδεσαν πολύ νόστιμα μεταξύ τους, σκέφτηκα να σας κεράσω κάτι πολύ "τυρένιο" σήμερα;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  10. Λίλα ναι, να την πάρεις.
    Σε λίγο θα εμφανιστεί το σκασμένο και θα πει κατά τα γνωστά "Εγώ δεν τρώω ροκφόρ"
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  11. Ερμιόνη μου όλα τα υλικά έδεσαν όμορφα μεταξύ τους, το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους μας είναι η αλήθεια!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  12. Καλή βδομάδα Ελπινίκη μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  13. Καλή βδομάδα Ξανθή μου, καλές Απόκριες να χουμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Θαλασσίτσα μου οι αραβικές πίτες είναι ακρως "εξυπηρετικές" και για αλμυρές και για γλυκές δημιουργίες είναι η αλήθεια!
    Καλή βδομάδα εύχομαι, φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Θα διαφωνησω με την thalassamov, ξερω καποιον - ο αντρας μου - που δεν τρωεει τυρι, γιατι δεν του αρεσει η μυρωδια! Δεν μπορειτε να φανταστητε τι μαρτυριο ειναι αυτο για μενα που κυριολεκτικα λατρευω το τυρι, θα μπορουσα να ζησω τρωγοντας μονο τυρι και μακαρονια.... Τελος παντων, τι να πω γι'αυτην την υπεροχη πιττουλα, απλα ακαταμαχητη!

    ReplyDelete
  16. Σνακ για κάθε ώρα!!!! Καλή εβδομάδα
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  17. Οτι έχει 4 τυριά, όχι 3, (χιχιχι!!) το λατρεύω Λενάκι μου. Η μυδωδιά τους έφτασε μέχρι εδώ και είναι και δύσκολη ώρα, μου λες πως να κρατηθώ????

    χρυσοχέρα μου εσύ !!!!!


    σε φιλώ πολύ πολύ πολύ

    ReplyDelete
  18. Κοίτα, μια ευκολη πιζζα!!!

    Καλά, σιγά, σιγά τα παιδάκια μου μαθαίνουν τα τυριά!

    Φιλάκια.

    ReplyDelete
  19. Μαρίνα μου ξέρω κι εγώ κάποιους, οι καλύτεροί μας φίλοι και κουμπάροι μας, μισούν τα τυριά ΟΛΑ!
    Στην αρχή δεν το ήξερα, και όποτε ερχόνταν σπίτι ετοίμαζα διάφορα τυρένια μεζεδάκια και φαγητά, πιστεύοντας κι εγώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα τυριά (εγώ για παράδειγμα μπορώ να ζω μόνο με τυριά, κι αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν νηστεύω, υποφέρω χωρίς τυρί).
    Δεν έτρωγαν λοιπόν τίποτα τυρένιο και μέχρι που ανακάλυψα ότι δεν τρώνε τυρί, νόμιζα οτι η μαγειρική μου είναι πολύ χάλια χα χα χαα!
    Τεσπα, γούστα είναι αυτά!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  20. Καλή βδομάδα Μανουσίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Μαράκι μου που είσαι εσύ??
    Μου λειψες βρε, δυο ολόκληρες μέρες έχουμε να μιλήσουμε!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  22. Βερονικούλα μου ελπίζω να αρέσουν τα τυράκια στα αγγελούδια σου!
    Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  23. Έλενα,πολύ νόστιμη!
    Μ΄αρέσουν οι αραβικές πίτες,αγόρασα αρκετές από Αθήνα-μην κλαίγομαι, ότι δεν έχω-θα τη δοκιμάσω.Ξέρεις,το ροκφόρ δε θα το βάλω,θα δοκιμάσω άλλο τυράκι χιχι...
    Φιλιά-καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  24. Ε, τώρα δεν είσαι πειρασμός;
    Μου μύρισε άνηθος και κρεμμυδάκια!
    Με τα τυριά πρέπει κάτι να κάνω ....
    οι τιμές της χοληστερίνης ανέβηκαν!

    Καλή εβδομάδα Ελενα.. και σε όλα τα κορίτσια!

    ReplyDelete
  25. Ναι την τυρινή βδομάδα περιμέναμε! :-Ρ
    Ξέρω κι εγώ άτομο που δεν τρώει καθόλου τυριά ωμά μόνο κίτρινο λιωμένο, όντως μεγάλο μπέρδεμα τα γούστα! Αυτές οι πίτες όμως αντικειμενικά αρέσουν και ξετρελαίνουν τους περισσότερους, μμμ!
    Καλή βδομάδα, πολλά φιλιά! :)

    ReplyDelete
  26. Μου τρέχουν τα σάλια!!!Υπερπαραγωγή!!Μπράβο!!!!!!!!Και μου αρέσουν και πολύ τα τυριά που έχεις χρησιμοποιήσει,μου αρέσει το ροκφόρ πολύ!!!Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά Ελενά μου!!!

    ReplyDelete
  27. Elena, I love it's like a cheese pizza, mmmmmmmmmm! have a nice week, dear Elena!

    ReplyDelete
  28. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  29. Ελενά μου, υπέροχη ιδέα!!!!
    Αραβικές πιτούλες με τόσο όμορφα τυράκια...τέλεια!!!!!!
    Την ποσότητα ροκφόρ που δεν θα φάει η Μαρία την θέλω όλη εγώ!!!χαχα!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  30. Ειρήνη από Πειραιά20 February 2012 at 17:26

    Γειά σου Έλενα. Ωραία συνταγή για εμάς τους τυροφάγους! Όμως η κόρη μου, η Έλενα, δεν τρώει καθόλου λευκά τυριά. Με ποιά κίτρινα μπορώ να τα αντικαταστήσω; Έρχεται συχνά η παρέα της και είναι μια εύκολη λύση για εφήβους και μεγάλους. Οι κεφτέδες με το γιαούρτι μας άρεσαν πολύ. Το γαλακτομπούρεκο με φύλλο καταίφι, γνώρισε στιγμές δόξας!!!

    ReplyDelete
  31. Ελενάκι πήρες πιτούλες??
    Τι καλά!
    Ενα σωρό νοστιμιές μπορείς να φτιάξεις τώρα!!
    Το ροκφόρ.... το κατάλαβα ότι δεν.... χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  32. Αντιγονάκι μου σε νοιωθω, τυράκι και χοληστερίνη δεν πάνε παρέα!!!
    Διάλεξε ότι άλλο θέλεις να σε κεράσω!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Βασούλα κόπιασε!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  34. Dark Chef, έλα ντε!
    Την Τυρινή περιμέναμε χα χα χαα!
    Απλά την Τυρινή περιμέναμε να ξεσαλώσουμε με τα τυριά!
    Καλή βδομάδα και σε σένα, φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Μπράβο Ελενάκι μου που σου αρέσει το ροκφόρ, όχι σαν την Μαρία μας που ακόμα δεν έχει μάθει να τρώει το ροκφόρ της:PPP
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  36. Thank you Odile!!
    Have a very nice week:))

    ReplyDelete
  37. Σε ευχαριστώ πολύ Εφάκι μου!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  38. Βασάκι μου κανόνισε να το μοιραστείς με την Λίλα, που είναι κι αυτή καλό κορίτσι σαν και σένα, και όχι σαν μερικές μερικές δύσκολες, ονόματα δεν λέμε, από Μ αρχίζει το όνομά τους:P
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  39. Ειρηνάκι μου την φέτα και το ροκφόρ αντικατέστησέ τα με ένα κίτρινο πικάντικο τυράκι που να λιώνει όμορφα, όπως το ρεγκάτο για παράδειγμα, αλλά το Φιλαδέλφεια δεν ξέρω να σου πω με τι να το αντικαταστήσεις, χρειάζεται ένα κρεμώδες τυράκι σε αυτή τη συνταγή.
    Πολλά μπράβο για τα μαγειρέματά σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  40. Εδώ είμαστε! Τυριά και πάλι τυριά! Δεν υπάρχει περίπτωση... αυτό θα "παίξει" πολύ σύντομα στην κουζίνα μου (αλλά και στο στομάχι μου!!! )
    Καλή εβδομάδα να έχεις Έλενά μου!

    ReplyDelete
  41. mmmm... μόλις έφαγα και πάλι το λιγουρεύομαι!! καλή εβδομάδα Ελενάκι μου!!!!

    ReplyDelete
  42. αμαν αμαν, πραγματικά τέλεια αυτη η μέθοδος με τις πίτες Έλενά μου και η γέμιση όμως υπέροχη!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  43. Παρόλο που δε μου αρέσει το ροκφόρ μου φαίνεται υπέροχη.Καλή σου εβδομάδα το δωράκι σου το στέλνω αύριο φιλιά

    ReplyDelete
  44. Ελενα ...άιντε και φτάσαμε και στην τυρινή!!! καλή εβδομάδα εύχομαι...με πιτούλες και καλοπέραση..
    Γαργαλιστική πρόταση!!!

    ReplyDelete
  45. Έλενα με σώνεις!!! αύριο πάει εκδρομή ο γιος μου και δεν ήξερα τι να του φτιάξω, πάω αμέσως στο Σ/Μ, ίσα που προλαβαίνω να πάρω πίτες.
    Περιττό βέβαια να σου πω ότι την έχω φτιάξει άλλη μια φορά και του άρεσε τρελλά!!
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  46. Διάβασα Αραβική πίτα και ήλθα αλλά βρήκα μια υπερπαραγωγή! Τυρένιος, φανταστικός πειρασμός, Ελενάκι!
    Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!
    Να είσαι καλά με τις πρωτότυπες και νοστιμότατες ιδέες σου!

    Πολά φιλιά, καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  47. Selcouth αξίζει να το δοκιμάσεις!
    Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  48. Σε ευχαριστώ πολύ Πέλα μου!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Ερη μου φοβερή η μεθοδος, με έχει βολέψει πολύ!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  50. Νάντια μου δεν είσαι η μόνη, σε κάποιους δεν αρέσει το ροκφόρ, μπορείς να το αντικαταστήσεις με άλλο τυράκι!
    Σε ευχαριστώ και πάλι για το δωράκι, φιλιά!

    ReplyDelete
  51. Mia μου όπως πάμε θα φτάσουμε στο Πάσχα και είδηση δεν θα πάρουμε!!
    Πολλά φιλιά και σε σένα!

    ReplyDelete
  52. Μαράκι καλά να περάσει ο γιόκας σου αύριο!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  53. να εξομολογηθώ έχω μια αδυναμία στα τυριά, ειδικά όταν μπερδεύονται μεταξύ τους!
    και επικαιρότατο, μάλιστα μάλιστα.
    πειρασμός για δοκιμή!
    φιλάκια, καλή σου εβδομάδα.

    ReplyDelete
  54. Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα πάντα τόσο καλά σου λόγια!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  55. Blues είπα μιας και μπήκαμε στην Τυρινή, να του δώσουμε να καταλάβει;-)
    Οχι ότι περιμέναμε την Τυρινή βέβαια χα χα χαα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  56. Αχ!!!! ΕΛΕΝΑ μου εμενα την τυρού ...που μου αρέσουν τα τυριά θα την φιαξω και θα την φάω μόνη μου ....και ας πάει και η χοληστερίνη...μια στις τόσες ....εμ!!! αμα βλέπουμε τοσο ωραιες συνταγές πειρασμοί...τι να κάνουμε;; φιλακια..

    ReplyDelete
  57. Ελενάκι μου καλό... τί υπέροχη πίτα!!!! Έχω ξελιγωθεί και το στομάχι παίζει βιολί, στείλε κανένα κομμάτι γιατί μόλις γύρισα από τα μαθήματα και με βλέπω να τρώω γιαούρτι!!!!! Τα υπόλοιπα τα ...τσακίσανε!!!

    ReplyDelete
  58. Αυτό που λέμε πλούσια πίτα Έλενα! Πολύ μου αρέσει και σε εμφάνιση και όπως δείχνουν τα υλικά θα μου αρέσει και σε γεύση

    ReplyDelete
  59. Δεν την στέλνεις από εδώ μια βόλτα!!!!

    ReplyDelete