Είδατε τι ωραίο χρώμα έχουν οι πατατούλες μου?
Έχουν μαγειρευτεί μέσα σε μπόλικο κόκκινο κρασάκι, έχουν πασπαλιστεί με διάφορα μπαχαρικά-αρωματικά και κυρίως με κολίαντρο, έχουν μελώσει όμορφα κι έτσι ζεστές-ζεστές και νόστιμες, συνόδευσαν το ψητό μας.
Ο γιος μου όταν τις πρωτοδοκίμασε είχε τόσο πολύ ενθουσιαστεί, που τις ονόμασε … απίστευτες.
Σπάνια τις λέμε από τότε κρασάτες, μιας και το «απίστευτες» έχει επικρατήσει, στο στυλ «Α, ωραία, η μαμά έφτιαξε τις απίστευτες» ή «δεν μπορούσες να φτιάξεις απίστευτες με το κρέας?» ή «μόνο τόσο λίγες απίστευτες έφτιαξες? αυτές δεν φτάνουν ούτε για μένα» και διάφορα τέτοια.
Οι «απίστευτες» λοιπόν ταιριάζουν με τα ψητά κρεατικά σας, αλλά και σκέτες τρώγονται μια χαρά. Για παράδειγμα η φίλη μου η Ράνια που τηρεί όλες τις νηστείες, τις φτιάχνει για συμπλήρωμα όποτε έχει λαδερό.
Πάμε λοιπόν να τις φτιάξουμε κι εμείς.
Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό πατάτες baby (αν δεν βρείτε κόψτε μεγαλύτερες πατάτες σε μικρότερα κομμάτια)
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
50 ml λάδι
150 ml νερό
μισό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
μισό κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 γεμάτη κουταλιά κολίαντρο τριμμένο (ή και περισσότερο αν θέλετε)
αλάτι – πιπέρι
αρκετό ηλιέλαιο ή όποιο άλλο ελαφρύ λάδι σας βολεύει
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρολίτσα αρκετό ηλιέλαιο και τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες για 10 περίπου λεπτά.
Τις παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα.
Τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε το κρασί, το νερό και το λάδι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τις πατατούλες να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος του μαγειρέματος, η σαλτσούλα έχει μελώσει από μόνη της, εσείς όμως ρίχνετε μια ματιά μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε ελάχιστο νεράκι, συνήθως δεν χρειάζεται καθόλου.
Γίνονται πραγματικά πολύ νόστιμες!
Το Σαββάτο συνόδευσαν τα ψητά φιλετάκια κοτόπουλο που έκανα με συνταγή της Μαρίας μας από εδώ!
Έχετε φτιάξει τα φιλετάκια της Μαρίας?? Αν όχι χάνετε!
Είναι τα πιο νόστιμα, γρήγορα, εύκολα, ζουμερά φιλετάκια που έχω δοκιμάσει.
Από τότε που έβαλε η Μαρία την συνταγή, τα φτιάχνω τουλάχιστον 3-4 φορές τον μήνα, μιας και μέσα σε μισή (!!!!) μόνο ώρα, έχω έτοιμο φαγάκι πεντανόστιμο!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα κυρία μου! Μα είναι πραγματικά απίστευτες αυτές οι πατατούλες! Μελωμένες και αρωματικές! Εύγε στο γιο που τις βάφτισε έτσι! Φιλάκια Ελενάκι!
ReplyDeleteΚάπως έτσι νομίζω τις φτιάχνουν και στην Κύπρο αν και απ' όσο θυμάμαι βάζουν μόνο κόλιανδρο.
ReplyDeleteΗ πάπρικα τους ταιριάζει φοβερά όπως και τα άλλα μπαχαρικά, όντως πρέπει να είναι πεντανόστιμες!
Καλημέρα και πολύ καλή εβδομάδα εύχομαι!
Πραγματικά απίστευτες και μοσχομυρωδάτες! Καλή εβδομάδα:)
ReplyDeleteαχ....πατατούλες!! μεγάλη αδυναμία!!!
ReplyDeleteΕτσι που τις ειδα νομιζα οτι ηταν λουκουμαδες..χαχαχα!!!πραγματικα ειναι φανταστικα μελωμενες,και πολυ θα ηθελα να αρπαξω κανα δυο να φαω..αλλα μεσω οθονης δεν μπορω..
ReplyDeleteΩραιοτατες μπραβο Ελενακι μου,καλη εβδομαδα να εχεις την καλημερα μου και τα φιλια μου!!!
Γνωστή πατατοφάγος παίρνω μια πιατάρα και πάω να φτιάξω αγκινάρες για σήμερα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!!!Υπέροχες πατατούλες, φανταστικό χρώμα, πωπω Ελενά μου!!!Πρέπει να είναι νοστιμότατες!Η συνταγή μπαίνει στα υπ όψιν!!!Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΤελειες οι baby πατατουλες! Και με το κρασι πρεπει να ναι πεντανοστημες!!!
ReplyDeleteΠερίπου έτσι είναι οι αντινακτές της Κύπρου αλλά τώρα που το είδα ...ψηφίζω την δική σου εκδοχή με δαγκωτό!!! Σίγουρα θα είναι πιο πλούσιες σε γεύση! Θα τις έχω υπόψη! Απίστευτες, ε? χχααχα!! Κάτι ξέρει το παιδί!
ReplyDeleteΚαλές Απόκριες κοριτσάκια μου!
Κι εγώ, Ελενάκι, απίστευτες θα τις πω, νοστιμότατες και υπέροχες. Με τέτοια υλικά, είναι να μην τις ζητάει το παιδί αλλά κι εμείς...τα πιο μεγάλα παιδιά; Πλούσια γεύση και ωραία εμφάνιση.
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά.
Καλέ μεθύσατε τις πατάτες!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!
Μμμμμμμμ πεντανόστιμες φαίνονται...κάτι θα ήξερε ο γιος σου και τις ονόμασε απίστευτες......καλή εβδομάδα και φιλάκια πολλά!!!!
ReplyDeleteΣωστό!! απίστευτες!! απίστευτες!! όνομα και πράμα που λένε.
ReplyDeleteΘα τις δοκιμάσω να δω τι θα πει ο δικός μου γιος.
Φιλιά πολλά
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΕΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΦΑΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ 5 ΕΛΙΤΣΕΣ......ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΩ;ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!
ReplyDeleteΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ!
Οι baby πατάτες τα σπάνε. Γενικώς τα baby τα σπάνε. Αύριο το μενού έχει αρακά με κοτόπουλο και baby παπατούλες. Έτσι, για να γουστάρουμε.
ReplyDeleteχικ ! χικ! χικ ! καλέ τι απίστευτες πατάτες είναι αυτές που με μεθύσανε ?????? χιχιχι!!
ReplyDeleteόλο ωραίες ιδέες έχεις φιλεναδίτσα μου, γεια στα χεράκια σου.
φιλούπες πολλές πολλές
Καλησπέρα Ελενα μου!! φαίνονται όντως ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ οι πατατούλες σου! θα συνοδέψουν οσονούπω τις πανσέτες μου! καλή εβδομάδα! φιλούρες!!!!!!!
ReplyDeleteΤι λαχταριστές που φαίνονται!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Hi Elena, delicious your potatoes, perfect for a good bistec. Have a nice week, dear Elena! from a cold very cold spain!
ReplyDeleteΟι ''απίστευτες'' πατάτες σου τέλειες Ελενα. Πολύ ωραίες φαίνονται και μελωμένες.
ReplyDeleteΑυτές οι μικρές στρογγυλές πατατούλες είναι νοστιμότατες.
Καλή εβδομάδα
Φαίνονται πεντανόστιμες, μελωμένες, αρωματικές!
ReplyDeleteΑπίστευτες οι απίστευτες και σε εμφάνιση και σε γεύση φαντάζομαι με τόσο ωραία υλικά που χρησιμοποίησες!!
ReplyDeleteΩς λάτρης της πατάτας δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάξω άμεσα αυτή την συνταγή!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!
πατατούλες αγαπημένες, κι εσύ τις έφτιαξες μούρλια!!
ReplyDeleteΩραιο συνοδευτικο και ξεφευγει απο τον τροπο που μαγειρευουμε συνηθως τις πατατες.
ReplyDeleteΥπέροχες φαίνονται οι απίστευτες Ελενάκι μου..θα της δοκιμάσω κι εγώ...μου άρεσε και η φωτο..τρέχουν τα σάλια μου...φιλιά..
ReplyDeleteΜπραβο Ελενα και ηθελα να σε θυμησω οτι εγω σε λιγες ημερες θα αρχισω νηστεια και πριν στο πω, πω!πω! πω!πω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σαν εικονα τελεια ελπιζω να αξιζει και χιλιες γευσεις αν και απο τα χερακια σου ειμαι σιγουρη.Ποπη
ReplyDeleteπωπω...μου τρεχουν τα σαλια!μη σου πω,οτι και μεσα στη βδομαδα τις κανω!
ReplyDeleteΕρμιόνη μου ζεστές ζεστές δεν μπορείς να φανταστείς πόσο νόστιμες γίνονται!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Dark Chef ιδέα δεν έχω αν είναι Κυπριακή συνταγή, χρόνια τις φτιάχνω και δεν το ήξερα.
ReplyDeleteΟ κόλιαντρος είναι το μπαχαρικό που πρέπει να κυριαρχεί στην γεύση σ' αυτήν την συνταγή.
Φιλάκια!
Καλή βδομάδα Μαράκι μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Arti, οι πατατούλες είναι αδυναμία σχεδόν όλων πιστεύω!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γωγούλα, είδες πως μοιάζουν σαν λουκουμάδες?? χα χα χαα!
ReplyDeleteΟ άντρας μου πάλι λέει ότι είναι στην γεύση σαν κάστανο!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Λίλα, ανταλάσσω μια πιατάρα μέ μία μόνο αγκιναρούλα που την λιγουρεύτηκα τώρα που το είπες!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελενάκι δοκίμασέ τες, θα ξετρελαθείς, πεντανόστιμες γίνονται!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ελπινίκη μου το κρασάκι είναι αυτό βασικά που τους δίνει ωραίο χρώμα!
ReplyDeleteΑλλά και γεύση!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Εφάκι έτσι λέει και η Dark Chef, ότι είναι κυπριακή συνταγή, ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα για την καταγωγή τους!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Ελενάκι μου η γεύση τους είναι πραγματικά απίστευτη!
ReplyDeleteΤο παιδί, το οποίο σημείωσε ότι είναι το ... σκασμένο μου παιδί χα χα χαα , πρέπει να του αρέσει πολύ κάτι για να εκφραστεί θετικά, οπότε καταλαβαίνεις!
Φιλάκια!
Ξανθή τις μεθύσαμε, τις μεθύσαμε!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα και σε σένα!
Καλή βδομάδα Elena μου, σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!
ReplyDeleteΜαράκι είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν και στον δικό σου γιόκα, εδώ άρεσαν στον δικό μου που είναι και δύσκολος (αλλά πολύ δύσκολος μιλάμε)
ReplyDeleteΦιλιά!
Κατερινάκι μου ελπίζω να μην το παρακάνεις, μην μας πάθεις και τίποτα, έτσι?
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Εφάκι αξίζει να τις δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Κανθαράκο το πιάσαμε το υπονοούμενο χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΚι εμείς γουστάρουμε μενού αυριανό!Φιλιά, καλή βδομάδα!
Μαράκι μου βλέπεις που έφτιαξα (για πολλοστή φορά) τα φιλετάκια σου?
ReplyDeleteΔεν μπορείς να φανταστείς τί νόστιμα που ταίριαξαν με τις πατατούλες!
Πολλά φιλιά!
Pela μου θα είναι υπέροχες με τις πανσέτες, καλή απόλαυση!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Chris μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Odile thank you so much!
ReplyDeleteIt is also very cold here!
Have a very nice week:)
Marion συμφωνώ, οι baby είναι πολύ νόστιμες πατατούλες!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Βάσω μου έτσι είναι!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Βάσια μου είμαι σίγουρη ότι θα τις φτιάξεις, ξέρω ότι έχεις αδυναμία στις πατατούλες!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Που σαι βρε φιλενάδα Γαστεροπλήξ!!!
ReplyDeleteΕλπίζω όλα καλά, μας λείπεις!
Φιλάκια!
Κατερίνα μου συμφωνώ, ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε τις πατατούλες!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΝα τις δοκιμάσεις, θα σου αρέσουν πολύ!
Φιλάκια!
Ποπάκι μου το ξέρεις ότι εγώ δεν είμαι και πολύ της νηστείας, αλλά νηστίσιμες συνταγές έχουμε όσες θέλεις εδώ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Αναστασία μου δοκίμασέ τες, αξίζουν!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλή βδομάδα!
Έλενα υπέροχο συνοδευτικό για τα κρεατικά των ημερών που έρχονται. Σημειώνεται η συνταγή!
ReplyDeleteΕλενάκι μου, λάτρεψα τις απίστευτες και μεθυσμένες σου πατάτες και θα τις φτιάξω την Κυριακή!!!! Φαίνονται πολύ λαχταριστές και πρέπει να είναι πεντανόστιμες, άσε που είναι και πρωτότυπες, τουλάχιστον για μένα!!! Γεια στα χεράκια σου φιλενάδα μου!!! Φιλάκια και καλό βράδυ!
ReplyDeleteΗρθα και εγω ο πατατούλης .. τρέλλα φαίνονται ... στα "προσεχώς" πάραυτα η συνταγή σου.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Τι όμορφο χρώμα!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια
Vita μου θα ταιριάξουν όμορφα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κικίτσα μου να τις φτιάξεις, θα τις ευχαριστηθείτε πολύ!
ReplyDeleteΣε φιλώ, καλό βράδυ!
Conna ο πατατούλης πολύ μου άρεσε χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μανουσίνα μου, μα δεν έχουν όμορφο χρώμα??
ReplyDeleteΦιλιά!