Ούτε που το κατάλαβα πότε άνοιξε το Τριώδιο, σαν χθες μου φαίνεται ότι ήταν Χριστούγεννα.
Και να που μπήκαμε στην Κρεατινή εβδομάδα και έκπληκτη άκουσα ότι την Πέμπτη είναι η Τσικνοπέμπτη.
Την εβδομάδα αυτή καταναλώνουμε κρεατικά συνήθως, και συνταγές με κρεατικά θα σας έχουμε κι εμείς αυτήν την εβδομάδα.
Το ψαρονέφρι αρέσει σε όλους στο σπίτι μας, γι αυτό το μαγειρεύω συχνά και με διάφορους τρόπους.
Αυτή τη φορά το έκανα γεμιστό, έφτιαξα και μια νόστιμη σάλτσα μανιταριών και μας άρεσε ιδιαίτερα!
Θα σας δώσω τα υλικά για ένα ψαρονέφρι και εσείς προσαρμόστε το σε όποια ποσότητα θέλετε.
Ένα ψαρονέφρι βγάζει δυο με τρεις μερίδες.
Υλικά:
1 μέτριο ψαρονέφρι
4 λιαστές ντομάτες
2 φέτες μπέικον
50 γρ. παρμεζάνα ή ότι άλλο τυράκι θέλετε
3 φρέσκα μανιτάρια
αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
χυμό από 1+1/2 μέτρια πορτοκάλια
1 κουταλιά μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
10 μανιτάρια φρέσκα
1 κουταλιά βούτυρο
Στην πράξη:
Ανοίγουμε προσεκτικά το ψαρονέφρι ( ή ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει όταν το αγοράζουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε το μπέικον σε καρεδάκια και το βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι να τσιγαριστεί.
Παράλληλα κόβουμε και τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι κι αυτά.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο κέντρο του κρέατος τοποθετούμε το τυρί κομμένο σε κυβάκια, τις λιαστές ντομάτες κομμένες καρεδάκια και το περιεχόμενο του τηγανιού.
Τυλίγουμε και δένουμε το ψαρονέφρι με κλωστή ψησίματος.
Σ΄ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και τοποθετούμε το ψαρονέφρι.
Το γυρίζουμε έτσι ώστε να τσιγαριστεί απ' όλες τις μεριές.
Στη συνέχεια το τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος και το τοποθετούμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά
Πάμε να φτιάξουμε την σάλτσα τώρα.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου και ρίχνουμε και την μουστάρδα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει για λίγο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε ροδέλες και το περιχύνουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι.
Καλή επιτυχία, καλή εβδομάδα, καλές Απόκριες!
Vasia B.
Καλημέρα κορίτσια μου!!!
ReplyDeleteΑπό τη χθεσινή μέρα κρατώ το δώρο σας που ήταν ΚΑΡΔΙΑΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!
Καλή εβδομάδα να έχουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες..
Βάσια ωραία η πρόταση σου!
Σήμερα το έμαθα πως έρχεται η Τσικνοπέμπτη από εδώ!
Να περνάτε καλά!
Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τα δωράκια, ήταν υπέροχα και κυρίως είναι κάτι που θα μείνει και θα μου θυμίζει αυτή την μέρα.
ReplyDeleteΤο πιάτο σας είναι γευστικότατο!!
Φιλιά πολλά
Τελειο φαινεται! Κι επειδη μας αρεσει πολυ - φυσικα - το ψαρονεφρι θα το δοκιμασω σιγουρα!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!Το ψαρονέφρι είναι απο τα αγαπημένα μας στο σπίτι, πολύ ωραία συνταγή θα τη δοκιμάσω!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Με όσα συμβαίνουν γύρω μας, παραλίγο να ξεχάσω ότι σε 3 μέρες είναι τσικνοπέμπτη... Πολύ ωραία πρόταση, το ψαρονέφρι είναι πολύ αγαπημένο υλικό!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα! Αγαπημένο φαγητό το γεμιστό ψαρονέφρι. Θα δοκιμάσω κι αυτή την εκδοχή του. Συνήθως το γεμίζω με βερίκοκα και δαμάσκηνα. Όσο για την Τσικνοπέμπτη, δεν είστε οι μόνες!! Το θυμήθηκα χθες όταν με κάλεσε ο αδελφός μου για τραπέζι. Ας την χαρούμε κι ας μην τη θυμηθήκαμε. Λέτε να μας κρατήσει κακία;
ReplyDeleteπω πω πω τι λαχταριστό πράγμα φτιάξατε πάλι πουλακια μου!!!! θα πάρω διπλη μερίδα για να ξεχάσω την πίκρα που έφαγα χθες (για τη συνάντηση λέω, τα πολιτικά τα αφήνω ασχολίαστα για να μην πάθω κανένα εγκεφαλικό...!)
ReplyDeleteΜΕΖΕΚΛΙΚΙΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ!!!!!!ΜΜΜ! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!
ReplyDeleteΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
Νοστιμότατο φαγητό! Πέρασε από το blog μου έχω ένα βραβείο για σένα!
ReplyDeleteΓεια σας κορίτσια...αφού το έφτιαξε η φίλη μου η Βάσσια είναι καλό όπως και να έχει...Εντάξει για να πω την αλήθεια μου αρέσει και το ψαρονέφρι οπότε μια χαρά όλα...φιλιά..
ReplyDeleteΕυάκι κι εμένα αφού το έφτιαξε η φίλη μου η Βάσια, λέω τέλειο θα είναι χα χα χαα!
ReplyDeleteΑσε που έβαλα κι αυτήν την μανιταρένια σαλτσούλα στο μάτι!
Βασάκι μου τέλειο φαίνεται το φαγάκι που μας μαγείρεψες σήμερα!
Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα!
Και εγώ ιδέα δεν είχα ότι εφτασε η τσικνοπέμπτη! Τέλειο το φαγάκι θα το φτιάξω οπωσδήποτε! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΤέλειο δείχνει! Η σάλτσα -μεγάλη μου αδυναμία τα μανιτάρια- φαίνεται πραγματικά πεντανόστιμη!
ReplyDeleteΝα είσαι καλά Βάσια! Καλό απόγευμα.
ΥΓ. Αααα! Παραλίγο να το ξεχάσω! Έφτιαξα τη σαλάτα με... μαρούλι! :) Αν θυμάσαι για ποιά λέω...
Μια χαρά βγήκε! Αρκετά ουδέτερο γευστικά το μαρούλι "απορρόφησε" τις υπόλοιπες γεύσεις.
ΜΜΜ θα ήθελα μια μερίδα σας παρακαλώ...τέλειο φαίνεται!!!Καλή εβδομάδα....και πολλά συγχαρητήρια για εχτές...Η χθεσινή σπανακόπιτα μου έχει πάρει τα μυαλά...ΑΧ!φιλιά!!!
ReplyDeleteΓιαγιά Αντιγόνη,το υπέροχο χτές ήταν ότι σε γνωρίσαμε από κοντά!!!!
ReplyDeleteΚαθώς και άλλες φίλες bloggers!!!
Καλή εβδομάδα με αισιοδοξία!!!
Mari,χαίρομαι που σου άρεσαν τα δωράκια μας!!!Τα επιμελήθηκαν με πολύ κόπο και αγάπη η Μέτη και η Μαρία μας!!!!!
ReplyDeleteΗ χθεσινή μέρα ήταν υπέροχη και ελπίζω να βρεθεί ευκαιρία να επαναληφθεί μια τέτοια συνάντηση!!!
Καλή εβδομάδα με αγάπη!!!
Ελπινίκη μου, να το δοκιμάσεις είναι μια νόστιμη πρόταση για τον αποκριάτικο μπουφές και όχι μόνο!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!
Ελένη μου,το ψαρονέφρι μας δίνει την δυνατότητα να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους και γι' αυτό αρέσει σε όλους!!!!
ReplyDeleteΠιστεύω θα σου αρέσει και αυτή η εκδοχή του!!!
Καλή εβδομάδα να έχεις!!!!
Ερμιόνη μου, δεν έχεις και άδικο.. ποιος έχει μυαλό μ΄αυτά που συμβαίνουν!!!!!!!
ReplyDeleteΜια καλή ευκαιρία για να ξεχαστούμε λίγο είναι να μαγειρέψουμε για αγαπημένους μας...φίλους ή συγγενείς!
Είναι όμορφο πιάτο για μπουφέ ή τραπέζι!!
Καλή εβδομάδα και καλές απόκριες!!!
Ειρήνη από Πειραιά, κακία θα μας κρατούσε ο εαυτός μας αν του στερούσαμε την χαρά να τσικνίσει!!!χαχα!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα και καλές απόκριες!!!
Pela μου, η αλήθεια είναι πως περάσαμε πολύ όμορφα χτες και μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά πολλές φίλες!!
ReplyDeleteΗ Βιβή και η Νίκη έκαναν πολύ καλή δουλειά!!!!
Εύχομαι στην επόμενη συνάντηση να σε δούμε!!!!
Καλή εβδομάδα και καλές αποκριές !!!!
Effie΄ς Sweet Home Designs,μεζεκλίκια λόγω των ημερών...αφού θυμηθήκαμε ευτυχώς όχι πολύ αργά ότι έρχεται η Τσικνοπέμπτη!!!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα και καλές αποκριές!!!
Βάσω-Οι ιστορίες της μαμάς μου, σ΄ευχαριστούμε πολύ !!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα και καλές αποκριές!!!
Ευάκι μου, με τον καλό σου λόγο πάντα!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!Φιλιά πολλά!!!
Ελενάκι μου, με σκλαβώνετε!!!!χαχα!!
ReplyDeleteΤι καλές φιλεναδίτσες που έχω εγώ!!!!
Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!
Eri μου,να το φτιάξεις είναι μια καλή πρόταση για αυτές τις ημέρες και όχι μόνο!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα και καλές αποκριες!!!!
Selcouth μου είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο!!! Αφού έχεις αδυναμία στα μανιτάρια, σίγουρα θα σου αρέσει!!!
ReplyDeleteΑ!!Πολύ ωραία θα τη δοκιμάσω και με μαρούλι σίγουρα!!!
Σ΄ευχαριστώ που θυμήθηκες να μας ενημερώσεις!!!!
Καλή εβδομάδα να έχεις!!!
Ελένη μου νάσαι καλά, σ΄ευχαριστούμε πολύ!!!!
ReplyDeleteΌλα τα εδέσματα του μπουφέ εχθές ήταν υπέροχα καθώς και το τσουρε-κέικ σου!!!
Καλή εβδομάδα να έχεις!!!
Πωπωωωωω!! Τέλειο, γευστικότατο, νοστιμότατο!!!!!!
ReplyDeleteΨαρονέφρι δεν έχω φτιάξει ποτέ εγώ προσωπικά αλλά αρέσει σε όλους μας ίσως πρέπει να κάνω την αρχή να το φτιάχνω και αυτό.
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Tante Kiki,είναι όλα αυτά μαζί!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχεις!!!!!
Rena μου,πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!!!!Το ψαρονέφρι όπως και να το φτιάξεις είναι πολύ μαλακό και νόστιμο κρέας!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα !!!!!
Νάμαι και εγώ η xristin η ανεπρόκοπη.
ReplyDeleteΧάρηκα που σε γνώρισα και εύχομαι να ξανασυναντηθούμε Θεού θέλοντος και τρόικας επιτρέποντος του χρόνου.
Μέχρι τότε θα σε διαβάζω και θα γλύφομαι σαν την γάτα με τις μαγειρικές σου προτάσεις.
Βάσια μας,
ReplyDeleteμαζί με τα cd's που περιμένω, βάλε στο πρόγραμμα και ένα τέτοιο!!!! Το ρύζι να μην σε κουράζω θα το φτιάξω εγώ να το συνοδεύσω.
Πολλά πολλά φιλιά
χάρηκα που σας είδα χτες
Τέλειο το φαγάκι σου όλα είναι αγαπημένα υλικά οπότε θα φτιαχτεί σίγουρα,φιλιά!!!!!
ReplyDeleteΦαίνεται πεντανόστιμο!!!Καλά λέω εγώ να μην μπαίνω τέτοιες ώρες σε μπλογκ με φαγητά, τι θα κάνω τώρα που μου άνοιξε η όρεξη;;;;Φιλάκια!!
ReplyDeletewow!!! λατρεύω τα μανιτάρια και φυσικά ο συνδυασμός που έχεις κάνει φαίνεται....αχτύπητος!!!
ReplyDeleteνα έχεις μια όμορφη μέρα!
αα.. και χρόνια πολλά!!!! φιλάκια
Βασάκι μου όπως και το χρωματιστό σου ψαρονέφρι έτσι και αυτή η πρόταση ακούγεται πολύ πολύ ωραία!
ReplyDeleteΣίγουρα θα την τιμήσουμε λίαν συντόμως !!!!
τι ωραία που περάσαμε την Κυριακή !!!!!
φιλια πολλά πολλά
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους ερωτευμένους !!!!!
Χριστίνα μου,κι εγώ χάρηκα που σε γνώρισα!!!!! Ήταν πολύ όμορφα την Κυριακή και μακάρι να γίνονται πιο συχνά τέτοιες εκδηλώσεις!!!!!
ReplyDeleteΝα περνάς όμορφα!!!
Καλή σου μέρα!!!!
Αμαλίτσα μου κι εγώ χάρηκα που σε είδα την Κυριακή!!
ReplyDeleteΕύχομαι να τα καταφέρουμε να έρθουμε στα μέρη σου για ουζάκι!!!!
Πολλά φιλάκια!!!
Ροδάνθη μου είναι μια νόστιμη πρόταση !!!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα...φιλιά!!!!!
Sophie,η αλήθεια είναι ότι μπήκες δύσκολη ώρα ...γι΄αυτό πάρε σήμερα τα υλικά και φτιάξτο να το απολαύσεις την Τσικνοπέμπτη!!!!!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα!!!
Drosostalitsa να έχεις μια όμορφη μέρα!!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά!!!
Μαράκι μου,ήταν πολύ όμορφα την Κυριακή!!!!!
ReplyDeleteΜπράβο στα κορίτσια που το διοργάνωσαν!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!
Βασια μου υπεροχο το ψαρονεφρι σου !!!!!
ReplyDeleteθα δοκιμαστει συντομα!!!!
φιλακια πολλα!!!!