Friday 24 February 2012

Κανελάκια

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.
Ευχόμαστε να περάσετε όμορφα όλοι, είτε ταξιδέψετε είτε όχι.
Χαρείτε το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς παρέα με τους αγαπημένους σας.
Ετοιμάστε νόστιμα σαρακοστιανά με τα χεράκια σας για την Καθαρά Δευτέρα. Ιδέες θα βρείτε πολλές στα «Νηστίσιμα» μας!
Εμείς θα τα ξαναπούμε από Τρίτη πάλι.
Μέχρι τότε, σας αφήνουμε νόστιμα και μυρωδάτα κανελάκια για να σας γλυκάνουμε!

Τα υλικά μας:
400 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
50 γρ. μαγιά νωπή
100 ml χλιαρό νερό
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
2 αυγά
1 βανίλια άρωμα
Επιπλέον
160 γρ. ζάχαρη
1,5 κουταλιές σούπας κανέλα
2-3 κουταλιές βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Βάζουμε σε ένα μπολ το 1/3 της ποσότητας του αλευριού, το νερό με την διαλυμένη μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια.
Τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, ώστε να πετύχουμε ένα λείο μείγμα.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πιθανόν να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι ή πιθανόν να χρειαστεί ελάχιστο ακόμα.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στην συνέχεια την ζυμώνουμε για λίγο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο, όχι πάρα πολύ λεπτό.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
Λιώνουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο (παγωμένο) και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το φύλλο της ζύμης.
Πασπαλίζουμε ΟΛΗ την ποσότητα της κανελοζάχαρης στην επιφάνεια της ζύμης.
Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό από την μακριά πλευρά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε τα ρολάκια με χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σε σκεπαστό σκεύος.
Επίσης διατηρούνται ωραιότατα και στην κατάψυξη, κλεισμένα σε πλαστικά σακουλάκια.
Γίνονται περίπου 20-22 κανελάκια.
Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα φίλοι μας!!!
UPDATE:
Να και τα κανελάκια που έφτιαξε η φίλη μας η Ειρήνη.
Στην γέμιση εκτός από κανέλα και ζάχαρη, έβαλε και καρύδια και σταφίδες τις οποίες είχε μουλιάσει πρώτα σε λικέρ.
Στην ζύμη χρησιμοποίησε περισσότερο βούτυρο, καθώς την άνοιξε σε φύλλο 2-3 φορές βουτυρώνοντας στα ενδιάμεσα.
Ειρήνη καλοφάγωτα!!

84 comments:

  1. Εναι πεντανοστιμα τα κανελακια ρολακια αυτα Ελενακι μου,τα εφτιαχνα κι εγω...Ευχομαι καλα κουλουμα,να περασετε καλα,και καλη Σαρακοστη με υγεια!!!
    Την καλημερα μου και τα φιλια μου σε ολες σας!!!

    ReplyDelete
  2. καλημερα!!καλα να περασετε!!ευχαριστουμε!!!μοσχομυρισαν..χιχι!!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα, Ελενάκι! Πολύ ωραία ιδέα μου έδωσες, καταπληκτικό γλυκάκι για το κεφεδάκι μου! Μοσχοβολιστό!
    Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
    Φιλιά και καλά Κούλουμα σε όλες σας!

    ReplyDelete
  4. ΑΠΙΘΑΝΑ!!!!!!! ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΕΤΑ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. εε τι πράγματα είναι αυτά!!!
    πάνω που είπα τέρμα τα γλυκά
    ανεβάζεται κανελονοστιμιές!
    δεν γίνεται να μην το δοκιμάσω!

    αα αν θέλετε έχω μια ωραία συνταγή για μπισκότα κανέλας πες μου να τη στείλω αν είναι:-)

    ReplyDelete
  6. Λατρευω την κανελα! Κι αυτα τα κανελακια σου φαινονται απλα θεικα!

    ReplyDelete
  7. Από αυτά έχουμε!!! Θα τα κάνω για άυριο. Ευχαριστώ και πολλά φιλάκια.

    ReplyDelete
  8. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ReplyDelete
  9. Τέλεια τα κανελλάκια Ελενάκι μου!!!
    Καλό τριήμερο και καλά κούλουμα σε όλους!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  10. Πω πω Λενάκι μου ! τι μυρωδιά είναι αυτή !!!!!!!!!!πως ήθελα να είχα μερικά για το καφεδάκι μου !!!
    η συνταγή μπαίνει στα πολύ sos !!!

    καλό τριήμερο Λενάκι μου και περαστικά !!!!

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  11. Μα, τον Τουτατή, θα το κάνω!

    ReplyDelete
  12. Περασα να ευχηθω να περασεις καλες αποκριες και καλη καθαρα δευτερα με υγεια και καλη παρεα!!παντα μας δειχνεις νοστιμιες!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. Μοσχομύρισε,Ελενάκι,η κανέλα!
    Πρωτότυπα κουλουράκια,δεν έχω ξαναδεί με μαγιά,σίγουρα και στη γεύση θα έχουν νοστιμιά!
    Να περάσετε όμορφο τριήμερο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Καλές Απόκριες κορίτσια! Να περάσετε πολύ όμορφα και να πετάξετε και χαρταετό ε;;;
    Το άρωμα της κανέλας είναι λατρεμένο οπότε αυτά τα λιτά κανελάκια περνάνε με άριστα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Γωγούλα μου σε ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε και για σένα ένα όμορφο τριήμερο!
    Φιλιά πολλά!
    (μας λείπεις)

    ReplyDelete
  16. Ιριδά μου καλό τριήμερο να έχεις!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  17. Eλενάκι μου για το καφεδάκι είναι ότι πρέπει.
    Οχι πολύ γλυκό και ιδιαίτερα αρωματικό!
    Φιλιά, να περάσεις πολύ όμορφα το τριήμερο!

    ReplyDelete
  18. Εφάκι να τα φτιάξεις στην Ζετούλα, τώρα που διαβάζει χρειάζεται γλυκάκια!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Chris και το ρωτάς??
    Με πολλή μεγάλη μας χαρά θέλουμε μπισκοτάκια κανέλας!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Eλπνίκη μου γίνονται πολύ πολύ αρωματικά και νόστιμα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Βερόνικά μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Κατρινάκι αξίζει να τα δοκιμάσεις, θα τα λατρέψεις!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. Βασάκι μου κι εσύ να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!
    Καλό τριήμερο φιλενάδα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  24. Μαράκι μου τα πολύ sos πολύ μου αρέσανε χα χα χαα!
    Καλό τριήμερο φιλεναδίτσα, ευχαριστώ για τις ευχές, ελπίζω να είναι περαστικά γιατί πολύ ταλαιπωρηθήκαμε!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Κάνθαρε .... με τρομάζεις:P
    Φιλάκια, καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  26. Σκρουτζάκο μου Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα!
    Να περάσεις πολύ όμορφα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Ελενάκι ξέρεις πόσο εύκολα γίνονται??
    Και δεν θέλουν ιδιαίτερα φουσκώματα!
    Φιλάκια, καλό τριήμερο εύχομαι!

    ReplyDelete
  28. Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα!
    Να περάσεις όμορφα το τριήμερο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Τώρα τελευταία όλο μπροστά μου τα βρίσκω αυτά τα κανελάκια.. Φωνάζουν το όνομά μου! Φαίνονται υπέροχα!

    ReplyDelete
  30. Απορία: η ποσότητα μαγιάς είναι 50 gr; Μου φαίνεται αρκετούτσικη.

    ReplyDelete
  31. Eρη αν δεν τα έχεις ξαναφτιάξει, αξίζει να τα δοκιμάσεις!
    Φιλάκια, καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  32. Kανθαράκο ναι, σωστή είναι η ποσότητα της μαγιάς!
    Κυκλοφορούν κυβάκια φρέσκιας μαγιάς 25αράκια, δύο τέτοια βάζω.
    Θέλει ΜΟΝΟ φρέσκια μαγιά, μην βάλεις σκόνη, έτσι?
    Δεν εννοώ 50 γρ. σκόνη, εννοώ 50 γρ. νωπής μαγιάς.
    Καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  33. Αν βάλω σκόνη (δεν είναι ερώτηση παγίδα!);

    Υ.Γ. Τα υλικά τα έχω όλα. Αν πρέπει να βάλω τα κυβάκια που λες, να πάω να πάρω. Το σούπερ-μάρκετ έχει;

    ReplyDelete
  34. Τα περισσότερα ΣΜ έχουν νωπή μαγιά στα ψυγεία τους, ο Σκλαβενίτης έχει σίγουρα.
    Επίσης πολλοί φούρνοι σου δίνουν αν τους ζητησεις.
    Η νωπή μαγιά ταιριάζει καλύτερα σε αυτήν την συνταγή.
    Αν όμως δεν βρεις, βάλε 1,5 φακελλάκι σκόνη, δεν χάλασε ο κόσμος!

    ReplyDelete
  35. Υπέροχα!!!!!!Μου αρέσουν πολύ γιατι μοσχομυρίζει όλο το σπίτι κανέλα!!!Απο γεύση δε το συζητάμε, καταπληκτικά!!!!!!Με τη φρέσκια μαγιά γίνονται πολύ καλύτερα!Να περάσετε καλά!πολλά πολλά φιλιάαααα!!!!

    ReplyDelete
  36. Ελενάκι μου τι κάνεις?? ντύθηκες καρναβαλάκι ή ακομα??? εγώ δυστυχώς το 3ήμερο δε θα μπορεσω να πάω πουθενά :( γι'αυτό παίρνω μπόλικα από τα ωραία κανελλάκια σου για να γλυκαθώ!!! φιλάκιααααα πολλάαααααααα

    ReplyDelete
  37. Πωπωπω...είχα κάνει κι εγώ πρόσφατα και είναι ένα όνειρο,μου αρέσει τρελά η κανέλα,οπότε τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο γλυκό!Και έτσι όπως τα βλέπω στο πιάτο...θέλωωωωωω!!!!!
    Καλό 3μερο Έλενα μου..φιλιά!!!

    ReplyDelete
  38. Άκρως ξελιγωτικά τα κανελάκια σου!!
    Λάτρης της κανέλας είναι και θα τα σκαρώσω το συντομότερο!Καλές αποκριές και καλή Σαρακοστή εύχομαι!!

    ReplyDelete
  39. Άπίθανα Έλενά μου!!! Φαίνονται τόσο λαχταριστά!!! Γεια στα χεράκια σου!!! Να πάρω μερικά;;;;; Καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  40. Ναι ναι κατάλαβα ...πρέπει να είναι απίθανα...η ζύμη μου αρέσει πολύ ...σαν κρουασάν !!!! φιλιά Έλενα καλό τριήμερο ...

    ReplyDelete
  41. Yum, yum, yum...Elena eisai gemati me ekplixeis!

    ReplyDelete
  42. ΕΛΕΝΑ καλή Αποκριά! Τα κανελάκια σου πειρασμός!

    ReplyDelete
  43. Κορίτσια μου καλημέρα..πάλι έμπλεξα μέσα στην εβδομάδα και είδα όλες τις αναρτήσεις σας μαζεμένες..όλα υπέροχα και γευστικά όπως πάντα...Αυτά τα κανελάκια όμως τα βλέπω τώρα πρωί πρωί και τα λιγουρεύομαι...θα πάρω δυο τρία και τέσσερα μάλλον..
    Φιλάκια...εύχομαι..καλό τριήμερο..και καλή σαρακοστή να έχουμε..

    ReplyDelete
  44. Ειρήνη από Πειραιά25 February 2012 at 10:00

    Καλημέρα! Πολύ δελεαστικά τα κανελλομυρωδάτα!! Θα τα φτιάξω το μεσημέρι, για το σύζυγο, που κόλλησε ίωση ο καημένος! Λέω να ανοίξω το φύλλο 2 ή 3 φορές, βάζοντας βούτυρο και να το αφήνω να να ξεκουράζεται μισή ώρα, καθε φορά, για να πετύχω υφή, σαν του κρουασάν. Νομίζω ότι θα γίνει καλό, τι λέτε:

    ReplyDelete
  45. ΕΛΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!
    ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ReplyDelete
  46. παρα πολύ ωραία...γλυκατζης εδώ..και η κανέλλα...μμμ...υπέροχη...
    να περασετε όμορφα..δε ρωτώ που ξερω....

    ReplyDelete
  47. Τι νόστιμα που φαίνοται τα κανελλάκια!!
    Καλό τριήμερο Έλενά μου!

    ReplyDelete
  48. Ελενάκι μου συμφωνώ κι εγώ, πιστεύω ότι τα κανελάκια θέλουν φρέσκια μαγιά!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Πέλα μου δυστυχώς ούτε εγώ θα πάω πουθενά.
    Εχω τον αντρούλη μου άρρωστο με ίωση, κι έτσι δεν το διακινδυνεύσαμε να φύγουμε!
    Ελα να μασουλήσουμε παρείτσα κανελάκια και να παρηγορηθούμε!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  50. Ελενάκι την ίδια μέρα τα φτιάξαμε και οι δυο μας, έλα να αλληλοκεραστούμε:)
    Φιλάκια, καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  51. Μάρα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
    Να περάσεις πολύ όμορφα το τριήμερο, καλές Απόκριες, καλή Σαρακοστή!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  52. Κανθαράκο καλοφάγωτα!!!
    Σου έγιναν εντάξει?

    ReplyDelete
  53. Κικίτσα μου εννοείται!!
    Φιλάκια, καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  54. Μία μου νόστιμα και απολαυστικά!
    Καλό τριήμερο εύχομαι και σε σένα!!

    ReplyDelete
  55. Peterείδες τι εκπλήξεις κρύβω εγώ??? χα χα χαα!
    Φιλιά πολλά, να περάσεις πολύ όμορφα!

    ReplyDelete
  56. Δήμητρά μου καλό τριήμερο να έχεις, φιλάκια!

    ReplyDelete
  57. Ευάκι σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλές Απόκριες, να περάσεις σούπερ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  58. Ειρήνη μου μία από τα ίδια κι εμείς, μια βδομάδα κι ο δικός μου σύζυγος με ίωση είναι!
    Δεν ξέρω γι αυτό που λες, μήπως βγει πολύ βουτυράτη η ζύμη και δεν πλάθεται εύκολα.
    Αν δοκιμάσεις πες μας!
    Φιλιά, καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  59. Νάσια μου οι σταφίδες ταιριάζουν απίθανα στα κανελάκια!
    Φιλάκια, καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  60. Παναγιώτη μου δυστυχώς δεν θα πάμε εκεί που ξέρεις, μας περιέλαβε ίωση!
    Του χρόνου να μαστε καλά!
    Να περάσεις πολύ όμορφα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  61. Καλό τριήμερο Ροδούλα μου, να περάσεις υπέροχα με τους αγαπημένους σου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  62. Μμμ!! Μύρισε ο κόσμος με την αγαπημένη κανελίτσα!!
    Καλό τριήμερο και καλή σαρακοστή!!

    ReplyDelete
  63. Καλημέρα και καλή σαρακοστή !!!!

    ReplyDelete
  64. Ειρήνη από Πειραιά26 February 2012 at 17:14

    Έλενα, γεια και πάλι. Μόλις έψησα τα κανελλομυρωδάτα!! Όνομα και πράμα. Τα έφτιαξα όπως σου είπα, μάλιστα, έβαλα 100 γρ. βούτυρο, οι 2 κσ. μέσα στη ζύμη και το υπόλοιπο στα διπλώματα. Στην κανελλοζάχαρη πρόσθεσα καρύδια χονδροκ/να και σταφίδα βρεγμένη σε λικέρ. Πεντανόστιμα, αφράτα, γλυκά, καθόλου βουτυράτα. Η Έλενα τα φωτογράφισε κιόλας, καλλιτεχνικά, να τα θυμόμαστε, γιατί όπου να 'ναι, θα αποτελούν παρελθόν. ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ReplyDelete
  65. Χαραυγή μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Να περάσεις πολύ όμορφα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  66. Σε ευχαριστώ πολύ Λάμπρο μου, ευχές και από εμάς!

    ReplyDelete
  67. Ειρηνάκι χρυσοχέρα μπράβο σου!!!!
    Καλοφάγωτα!!!
    Στείλε αν θέλεις φωτογραφία στο μέιλ του blog
    syntageskardias@yahoo.com
    να την ανεβάσουμε σαν update με τις παρατηρήσεις σου!
    Φιλιά, καλή Σαρακοστή!

    ReplyDelete
  68. Ειρήνη από Πειραιά26 February 2012 at 21:50

    Ευχαριστώ. Δεν έχω ξαναστείλει φωτό με e-mail. Πως γίνεται, να βάλω την Έλενα να το στείλει; Μήπως είναι καιρός να μάθω από εσάς τις παλιές στο blog; Οδηγίες παρακαλώ;

    ReplyDelete
  69. Ειρήνη πες στην κορούλα να σε βοηθησει.
    Σώσε την φωτογραφία κάπου (πχ στο desktop σου) μετά επισύναψέ την σε ένα μέιλ και στείλτην.

    ReplyDelete
  70. Ειρήνη από Πειραιά26 February 2012 at 22:50

    Εντάξει, το στείλαμε το μέιλ. Ελπίζω να το πηρες. Έπαθα ζημιά στο λάπτοπ, έπεσε και έσπασε οθόνη του και βλεπω τις εικόνες μισές. Τώρα θα πρέπει να αλλαχθεί.

    ReplyDelete
  71. Τα έχω δοκιμάσει Έλενα είναι πραγματικά πεντανόστιμα!!!Φιλάκια και καλή σαρακοστή!!!

    ReplyDelete
  72. Dear Elena, I love the cinamons buns, so yummy! Have a sweet and happy week!

    ReplyDelete
  73. Dear Elena, I love the cinamons buns, so yummy! Have a sweet and happy week!

    ReplyDelete
  74. Τι υπέροχα!!! Θα τα δοκιμάσω!!! Πέρασες από το μπλογκ μου και ακόμα γελάω με τα γενέθλιά σου!!! Χαχαχαχα! Δεν το είχα σκεφτεί αυτό να συμβεί!!!!!!! Ευτυχώς ο γιος μου, αν και γεννήθηκε σε δίσεκτο, πρόλαβα και τον έβγαλα στις 20!!!! χαχαχαχαχα τι θα τραβούσα!!! Να ζήσεις βρε Έλενα, πολύχρονη!!!! Καλή Σαρακοστή!!!

    ReplyDelete
  75. Είναι από τα αγαπημένα μου!!!Πολύ ωραία συνταγή!

    ReplyDelete
  76. Σε ευχαριστώ πολύ Σοφάκι μου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  77. Odile thank yoy so much!!
    Have a nice day!

    ReplyDelete
  78. Konstantina μου τυχερός ο γιόκας, δεν το συζητώ χα χα χαα!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  79. Cinemarion σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  80. καλησπερα μπορουμε να αντικαταστησουμε το αλευρι απ με αλευρι γ.ο.χ γιατι και ο αντρουλης και η μικρουλα μου ειναι αρρωστοι και δεν θελω να τους αφησω μονους τους για να παω σουπερ μαρκετ και αυτο που εχω δεν ειναι αρκετο.Αν βαλω 1φακελακι μπεικιν δεν θα ειναι μια χαρα?περιμενω τα νεα σας για να τους τα φτιαξω να τους γλυκανω λιγακι!!!
    μαριαννα!

    ReplyDelete
  81. Ναι, ναι!
    Βάλε όσο up έχεις, συμπλήρωσε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσε και 1-1,5 κουταλάκι μπέικιν.
    Μια χαρά θα σου γίνουν!
    Περαστικά σας εύχομαι!

    ReplyDelete
  82. Mέρες τώρα πάω κι έρχομαι, πάω κι έρχομαι και τα χαζεύω. Θέλω να τα δοκιμάσω, ας όψεται η ίωση που μου έχει κλέψει την ενέργεια αλλιώς θα είχε γίνει κι όλας. Λατρεύω την κανέλα τόσο που αν δεν με έλεγαν ginger θα μέ έλεγαν σίγουρα Kasia ή cinamon...... Θα τα φτιάξω σίγουρα και θα ξαναγυρίσω να σου πώ πόσο έλιωσα τρώγοντας τα. Τώρα ψάχνω όμως μια συνταγή που είχες μες καπνιστή πάπρικα και να δω πως θα την βρώ......

    ReplyDelete
  83. Ginger μου να τα φτιάξεις, θα τα λατρέψεις, είναι απίστευτα νόστιμα και κανελομυρωδάτα!

    Ποια συνταγή ψάχνεις???
    Καπνιστή πάπρικα βάζω σε πάρα πολλές συνταγές μου, είναι ένα μπαχαρικό που το χρησιμοποιώ πολύ!
    Η πιο πρόσφατη συνταγή μου με καπνιστή πάπρικα είναι οι τηγανιτές πατάτες φούρνου.
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete