Έχω κλάψει για πολλά πράγματα στην ζωή μου, αλλά ποτέ καθαρίζοντας κρεμμυδάκια για στιφάδο!
Το στιφάδο είναι ένα φαγάκι που στους περισσότερους αρέσει πιστεύω.
Η γλύκα που δίνουν τα μικρά κρεμμυδάκια και η αρωματισμένη με μυρωδικά και μπαχαρικά δεμένη σαλτσούλα του, το κάνουν μοναδικό!
Πολλοί όμως αποφεύγουν να το μαγειρέψουν, θεωρώντας μπελά το καθάρισμα των κρεμμυδιών.
Θα σας πω λοιπόν σήμερα ένα κολπάκι, με το οποίο θα καθαρίζετε κρεμμυδάκια για στιφάδο χωρίς να χύνετε ούτε ένα δάκρυ.
Έτσι θα φτιάχνετε το αγαπημένο σας στιφάδο όσο συχνά θέλετε, χωρίς να σκέφτεστε ότι θα είστε κάπως έτσι!
Παίρνουμε λοιπόν τα κρεμμυδάκια μας και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
ΔΕΝ τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε να βράσουν με την φλούδα, όπως τα αγοράζουμε.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Τα αποσύρουμε από την φωτιά, τα βρέχουμε με κρύο νερό, και τα βάζουμε σε τρυπητό μέχρι να κρυώσουν αρκετά.
Κατόπιν παίρνουμε ένα κρεμμυδάκι και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το άκρο απέναντι από την ουρίτσα.
Αυτό γίνεται πανεύκολα, γιατί το κρεμμυδάκι μας είναι ήδη ζεματισμένο.
Και τώρα το καλύτερο!
Πιάνουμε με τα 3 πρώτα δάκτυλά μας το πίσω τμήμα του κρεμμυδιού, αυτό με την ουρίτσα, και το πιέζουμε ελαφρά, οπότε το κρεμμυδάκι τσούπ ….. πετάγεται ολόκληρο και καθαρισμένο.
Μετά απλά κόβουμε με ένα ψαλιδάκι την ουρίτσα, αν έχει μείνει.
Αυτό ήταν όλο!
Έχουμε έτσι έτοιμα καθαρισμένα κρεμμυδάκια για το στιφάδο μας, χωρίς κόπο, και κυρίως ….. χωρίς συγκινήσεις!!!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Καλημέρα Ελενάκι μου!!!Συγχαρητήρια απίστευτο,είναι καταπληκτικό το πόσο εύκολα βγαίνει το κρεμμύδι!!!Απο δω και πέρα εννοείται πως θα εφαρμόζεται αυτός ο τρόπος!Καλό Σ/Κ φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ελενάκι!
ReplyDeleteΈχω ακούσει και δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να αποφεύγουμε τα δάκρυα κατά τον καθαρισμό των κρεμμυδιών, αλλά πρακτικά τίποτα δεν έχει δουλέψει. Θα δοκιμάσω λοιπόν και το κόλπο που μας προτείνεις και θα επανέλθω!
Την τελευταία φορά που καθάριζα κρεμμύδια και με είχαν πάρει τα ζουμιά, με είδε το Φιφίνι και νόμιζε ότι της κάνω ματάκια και άρχισε να μου κάνει ματάκια και εκείνη!!!
Φιλιά καλό ΣΚ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ!!!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Ελενάκι,θα συμφωνήσω για τη γλύκα του φαγητού,αλλά τα δάκρυα δεν υποφέρονται.
ReplyDeleteΚάτω από την ανοιχτή βρύση τα καθαρίζω,αλλά και πάλι το δάκρυ...κορόμηλο.
Την επόμενη φορά το κολπάκι θα το ακολουθήσω-έχω στον καταψύκτη κουνελάκι,που περιμένει.
Καλό Σ/Κ-φιλιά!
Να είσαι καλά Ελενάκι... τέλεια η ανάρτηση αν και... στενοχωρήθηκα λίγο με τον κ.Κρεμμύδα που κλαίει...
ReplyDeleteχαχαχα
Όχι μόνον χρήσιμη η ανάρτηση αλλά κάτι παραπάνω, τουλάχιστον για μένα γιατί κλαίω συνέχεια όταν καθαρίζω κρεμμύδια κι όχι μόνον κλαίω αλλά τα ...μπινελικώνω κιόλας!!!!! χαχαχα
Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!
Καταπληκτικό tips!!! Εγώ δεν έχω φτιάξει ποτέ στιφάδο γιατί δεν αγαπάμε και πολύ τα κρεμμύδια, οικογενειακώς και δεν το ήξερα, αλλά έτσι θα είναι και ελαφρύ το κρεμμύδι και όπως είπες, χωρίς δάκρυα! Σ'ευχαριστώ γι αυτό το tips Έλενά μου!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαβ/κο! Φιλιά!!!
ΒΡΕ ΤΙ ΚΟΛΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ....ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!
Πολύ χρήσιμο το tip σου Έλενα, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ:)
αχ μπραβο. δεν μπορουσες να το βαλεις πιο νωρις??? :)
ReplyDeleteεχουμε πολλους λογους να κλαιμε, αλλα εαν μπορουμε να αποφυγουμε εναν, με χαρα να τον αποφυγουμε.
καλο σαββατοκυριακο.
ειρηνη
Συμβουλή...Εκλάπη!!! Πολλά φιλιά!!!
ReplyDeleteΕλενάκι μου δοκίμασέ το την επόμενη φορά που θα φτιάξεις στιφάδο, και θα εκπλαγείς!
ReplyDeleteΔεν ξέρω ποιος μου έμαθε αυτό το κόλπο, πιθανόν να το ξέρω από την μανούλα μου, γιατί από πάντα θυμάμαι να καθαρίζω τα κρεμμυδάκια έτσι, χωρίς δάκρυα.
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Ερμιονάκι μου ο τρόπος αυτό είναι χιλιοδοκιμασμένος, δεν χύνεις ούτε ένα δάκρυ.
ReplyDeleteΙσως γι αυτό και φτιάχνω αρκετά συχνά στιφάδο, γιατί δεν με παιδεύει καθόλου το καθάρισμα των κρεμμυδιών!
Μπορείς φυσικά να συνεχίσεις να κάνεις ματάκια με την μικρούλα σου, αλλά χωρίς δάκρυα τώρα χα χα χαα!
Φιλάκια!
Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό σου Σαββατοκύριακο!!
Ελενάκι μου εγώ σου ομολογώ ότι νόμιζα ότι όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό το κόλπο, έπεσα από τα σύννεφα που πολλές δεν το είχαν ξανακούσει, γι αυτό και το ανάρτησα.
ReplyDeleteΜα είναι πραγματικά παίδεμα να καθαρίζεις ένα ένα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο.
Ασε που μερικά είναι πολύ μικρούλικα και δυσκολεύουν στο καθάρισμα.
Ενώ έτσι, βγαίνει ολόκληρο το κρεμμυδάκι άκοπα!
Φιλιά πολλά!
Κικίτσα μου, ο κύριος Κρεμμύδας κλαίει, γιατί δεν ξέρει να καθαρίζει σωστά κρεμμύδια χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΝα σου πω, το μπινελίκωμα είναι ένας τρόπος εκτόνωσης, δεν είναι κακό, αλλά δεν χρειάζεται να σπαράξουμε και στο κλάμα χα χα χαα!
Φιλιά πολλά!
Ελενίτσα μου αλήθεια δεν αγαπάτε το στιφάδο??
ReplyDeleteΝομίζω αξίζει να το φτιάξεις μια φορά, θα το φτιάξεις τόσο νόστιμο που θα το λατρέψετε!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Εφάκι ναι παιδί μου, είδες τι ... κολπατζούδες είμαστε εμείς??
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Kαλησπέρα Έλενά μου!! τι ωραία ανάρτηση! θα τις ακολουθήσω σίγουρα τις χρησιμότατες συμβουλές σου! φιλάκια και καλό σ/κ! ματς
ReplyDeleteΜαράκι μου κολπάκι που με έχει σώσει πολλές φορές είναι, γιατί εμείς αγαπάμε πολύ το στιφάδο και το φτιάχνω συχνά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ειρήνη μου έτσι ακριβώς!
ReplyDeleteΔεν χρειάζεται να κλαίμε και για το στιφάδο, έχω τόσα άλλα να μας στεναχωρούν!
Φιλάκια!
syros2js
ReplyDeleteόλη δικιά σου!!
Φιλιά!
Pela μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα σε βολέψει το τιπάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
εδω δεν ειναι για πολλά σχόλια
ReplyDeleteστιφαδο....ορμαωωω
παρα πολύ καλη πρόταση να σαι καλά
Το σημερινό μεσημέρι έκλαψα -ελπίζω τελευταία φορά! :)
ReplyDeleteΤο μπλέντερ είναι καλή και αρκετά τεμπέλικη ιδέα για το καθάρισμα, αλλά δεν βρίσκεται παντού και πάντα!
Θα δοκιμάσω το tipάκι σου, φαίνεται αρκετά καλό!
Καλό -τώρα πια- σαββατόβραδο! :)
Εξαιρετικό κολπάκι, Ελενάκι, μπράβο! Το συγκεκριμένο φαγητό είναι το αγαπημένο του συζύγου, οπότε μου είναι χρησιμότατο!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώωωωωω!
Φιλάκια, καλό Σ/Κ!
Μπςςςςςςςςςςςςςςςςς
ReplyDeleteαπλά respect Έλενα!!!!!!!!!
πες μου μόνο πότε πρέπει να υποκλιθώ!!!!
καλή Κυριακή
Χρησιμότατη πληροφορία Έλενα !!!
ReplyDeleteκαλόΣΚ...
Πολύ χρήσιμη πληροφορία Έλενα, εγώ προστατεύομαι από τους φακούς επαφής που βοηθούν και σε αυτά. Καλή Σαρακοστή!!
ReplyDeleteΕυχαριστωωωωω σημερα θα κανω στιφαδο!!!!Φιλια!!!
ReplyDeleteΔιορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση πως αν τα κρεμμυδάκια τα ραντίσουμε με μπόλικο ξυδάκι και εύκολα καθαρίζουν και χωρίς δάκρυα...
ReplyDeleteΠαναγιώτη μου την επόμενη εβδομάδα, θα σου έχω σπέσιαλ στιφάδο!
ReplyDeleteΚαι μάλιστα νηστίσιμο!
Φιλιά πολλά!
Σκοτεινούλα μου δεν κατάλαβα η ξανθιά??
ReplyDeleteΤι εννοείς στο μπλέντερ?
Πως θα καθαριστούν τα κρεμμυδάκια για στιφάδο στο μπλέντερ?
Φιλιά!
Eλενάκι μου και ο δικός μου σύζυγος λατρεύει το στιφάδο, οπότε καταλαβαίνεις πόσο με έχει βολέψει αυτό το κολπάκι!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά φιλενάδα!
Αμαλίτσα, μπορείς να υποκλιθείς και τώρα.... είναι μια καλή ώρα, ξύπνησα, ήπια καφέ, οπότε όλα οκ!
ReplyDeleteΧα χα χαααα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Αμαλίτσα μου, φιλάκια!
Σε ευχαριστώ Μia μου!
ReplyDeleteΦιλάκια, να έχεις μιαν όμορφη Κυριακή!
Evie βοηθάνε οι φακοί επαφής??
ReplyDeleteΔεν το ξέρω καθόλου ομολογώ, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα κάνουν πολλά πράγματα, όπως έχω ακούσει ότι δεν κάνουν και τα γυαλιά, που πολλοί φοράνε για να αποφύγουν τα δάκρυα όταν καθαρίζουν κρεμμύδια.
Το κρεμμύδι όταν καθαρίζεται ωμό, μια ... συγκίνηση την προκαλεί πάντα;-)
Φιλιά πολλά!
Αχ Κατρινάκι, ωραίο φαγάκι φτιάχνεις σήμερα!
ReplyDeleteΚαλοφάγωτο!!
Φιλιά!!!!!
Ανώνυμη/ε δεν το κατάλαβα το κόλπο με το ξύδι, είμαι και ξανθιά;-)
ReplyDeleteΠως τα ραντίζεις με ξύδι??
Οπως είναι με την φλούδα??
Το έχεις δοκιμάσει το τιπάκι αυτό και έχει πετύχει??
Δεν το ξέρω καθόλου!
Και μιλάς γενικά για κρεμμύδια? Η για κρεμμυδάκια στιφάδου?
Θεωρώ, ότι το κρεμμύδι όταν καθαρίζεται ωμό, με ότι και να το ραντίσεις θα προκαλέσει δάκρυα.
Το ελαφρύ ζεμάτισμα είναι αυτό που βοηθάει στο να μην δακρύζουμε.
Αλλά αν το έχεις δοκιμάσει και έχεις δει ότι όντως ισχύει, να το επιχειρήσουμε κι εμείς.
Να έχεις μιαν όμορφη Κυριακή!
θεά..... και λατρεύω το στιφάδο!!!!
ReplyDeleteφιλιά αγαπημένη μου!!!
ΕΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΣΟΥ ΙΣΑ ΙΣΑ!!!!ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙ!!!!
ReplyDeleteΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.
Πολύ χρήσιμη η ανάρτηση αυτή. Τέρμα τα δάκρυα .Όχι τίποτα άλλο, μην κάνουμε και το στιφάδο αλμυρό!!!!Καλή εβδομάδα να έχεις. Φιλιά.
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά Ζαχαρένια μου, καλή βδομάδα από αύριο!!
ReplyDeleteΝασουλίνι μου μην κλαίμε και για το στιδάδο, ε? χα χα χαα!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, σε ευχαριστώ πολύ!
Καλή βδομάδα και σε σένα Σωσώ μου, φιλιά πολλά!!!
ReplyDeleteΌχι, άλλα δάκρυα!!
ReplyDeleteΣου έχω πει ότι σε λατρεύω??? Τέλειο κολπο!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα κοριτσάκια μου!
Δεν νομίζω να έχω δει πιο ωραίο τιπ και πιο ωραίες φωτογραφίες για συνοδευτικό !!! πως κατάφερες και τις βρήκες βρε θηρίο ??? αλλά και αυτές που έχεις τραβήξει εσύ είναι τέλειες και δένουν υπέροχα με τις άλλες !!!! είσαι απίστευτη όπως απίστευτο είναι και το τιπάκι που μας δίνεις !!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ
Φοίβο.... τέρμα τα δάκρυα χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Εφάκι δοκίμασέ το next time, με έχει σώσει αυτό το κολπάκι!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Μαράκι μου είδες??
ReplyDeleteΔεν είναι ωραίο τιπάκι???
Τέρμα τα κλάματα και οι συγκινήσεις!
Πολλά πολλά φιλιά!
Καλησπερα να κανω μια ερώτηση;;;;;;Μετά τα κρεμμυδάκια μπορούν να τηγανιστούν;;;;;;;
ReplyDeleteΕννοείς να τα σωτάρεις σε λάδι πριν τα μαγειρέψεις??
ReplyDeleteΚαι βέβαια μπορείς.
Τα κρεμμυδάκια όπως περιγράφω, ειναι απλά καθαρισμένα, όχι μαγειρεμένα.
Οπως θα τα μαγείρευες κανονικά θα τα μαγειρέψεις και τώρα, απλά θα τα καθαρίσεις τελείως άκοπα.