Μια μακαρονάδα εύκολη, γρήγορη, οικονομική, μα πάνω απ’ όλα νόστιμη!
Η ιδανική μακαρονάδα για τους φοιτητές, εγώ όταν σπούδαζα δεν θυμάμαι μία βδομάδα που να μην την είχαμε φτιάξει..
Μας είχε σώσει από πολλές …… πείνες!!!
Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε!
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια (½ κιλό)
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κούπα του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο ή μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
μαϊντανό
1 σφηνάκι ξύδι (έβαλα ξύδι με ρόδι)
Στην πράξη:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το σκόρδο ή την σκόνη σκόρδου.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι.
Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τους τόνους, καλά στραγγισμένους από τα υγρά.
Ρίχνουμε περίπου μισό ποτηράκι του κρασιού νερό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη και μαϊντανό, και αφού όλα πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να συνεχιστεί το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά στην κατσαρόλα μας.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα τόνου και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας.
Εγώ τα σέρβιρα χωρίς τυρί, γιατί την προτιμάμε έτσι αυτήν την μακαρονάδα.
Καλή μας όρεξη!!
Αμαλία
καλημεραααααααααα....πωπωπω..μου ανοιξες τηνορεξη πρωινιατικααααααα!!!φιλιαααααααααα
ReplyDeleteΑμαλία, καλημέρα. Η κόρη μου, αγαπά ιδιαίτερα τον τόνο και μάλιστα της κονσέρβας. Έχουμε μονίμως μερικές στο ντουλάπι, οπότε τις έχει πρόχειρες και βολεύεται. Μια και είναι και μακαρονού, θα της δείξω την συνταγή, να μάθει να την φτιάχνει, μήπως και τη δω φοιτήτρια κάποια στιγμή.
ReplyDeleteΤι λες, λιγάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι, δεν θα του πήγαινε, αντί για πάπρικα. Μας αρέσουν τα καυτερά βλέπεις!Εύκολη συνταγή, βολική και γρήγορη.
Ειρήνη από Πειραιά.
Καλημέρα!! την λατρεύω αυτή τη σάλτσα τόνου!!!Την επόμενη φορά θα προσθέσω τη ριγανίτσα και το ξύδι μιας και δεν τα εχω δοκιμάσει στη δική μου συνταγή.
ReplyDeleteΑμαλία, δεν ξέρω γιατί δεν εμφανίστηκε το όνομα Ειρήνη Ε., με το οποίο θα γράφω στο εξής. Θα ξαναπροσπαθήσω.
ReplyDeleteΕιρήνη από Πειραιά.
καλημέρα.
ReplyDeleteκάνω πολύ συχνά αυτή τη μακαρονάδα αλλά χωρίς το μαϊντανό και το ξύδι. θα τα προσθέσω στα υλικά. θανκς!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ReplyDeleteΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!
ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.....ΛΕΣ;
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!
Δεν την έχω δοκιμάσει έτσι την μακαρονάδα,ενδιαφέρον φαίνεται!
ReplyDeleteΚαλημέρα!
Ωραία η μακαρονάδα σου Αμαλί μου αλλά εκείνα τα ζουμπουρλούδικα αυγά μάτια που έχεις εκεί στο πλαϊ πολύ μου κάναν κλίκ. Τα έχεις πετύχει ΤΕΛΕΙΑ! Για κανόνισε την επόμενη φορά να είναι αυτά τα μοντέλα που θα φωτογραφίσεις και να βάλεις ένα πόστ με την τεχνική σου !!! - δεν αστειεύομαι, αλήθεια το λέω.
ReplyDeleteγεια στα χέρια σου
Πολλές καλημέρες και καλό σ/κ
φιλια πολλά
Πολύ ωραία η μακαρονάδα σου, από τις πιο αγαπημένες της οικογένειας!
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ!
Είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές και πολύ εύγευστη!
ReplyDeleteΑμαλίτσα η μακαρονάδα αυτή μου θυμίζει τον ανιψιό μου, που όποτε τον ρωτάει η αδελφή μου τι φαγητό θέλει να του φτιάξει, της απαντάει "μακαρόνια με τόνο", είναι η αγαπημένη του!!
ReplyDeleteΚαι φυσικά η αγαπημένη πολλών!!!
Μας την σέρβιρες πεντανόστιμα, γεια στα χέρια σου!!!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την ... απαίτηση της Μαρίας για τα μελλοντικά μοντέλα χα χα χαα!
Φιλάκια!
Καλημέρα Αμαλία!!!Λατρεύω τη μακαρονάδα με τόνο!!!Πολύ ωραία η συνταγή σου!!!Πεντανόστιμη!Φιλιά!!!
ReplyDeleteΕίναι όντως υπέροχη και σώζει πάντα!!
ReplyDeletetany.admnin καλημέρα
ReplyDeleteη δουλειά μας να σας ανοίγουμε την όρεξη!!!!
Ειρήνη καλημέρα,
ReplyDeleteωραίος τρόπος να δελεάσεις κάποιον να γίνει φοιτητής!!!!
Ναι και βέβαια θα του πήγαινε κάτι καυτερό, εφόσον σας αρέσει κιόλας, απλά εγώ δεν βάζω γιατί δεν τα αντέχει το στομάχι μου!!!!
Ναι elen να δοκιμάσεις του πάνε πολύ ωραία δίνουν άλο άρωμα και γεύση
ReplyDeleteτην καλημέρα μου
Οκ η Ειρήνη του Πειραιά, μετονομάζεται σε Ειρήνη Ε!!!!
ReplyDeleteSummertime,
ReplyDeleteναι να βάλεις να βάλεις!!!!
τις καλημέρες μου
Έφη ποτέ;;;;;;;;;
ReplyDeleteΑααα δεν ξέρεις τι χάνεις!!!!
Ρένα και εσύ αδιάβαστη όπως η από πάνω!!!
ReplyDeleteδοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!!!
Μαράκι μου γλυκό μου διευθυντριάκι!!!!!
ReplyDeleteΈγινε ό,τι πεις οι εντολές σας εισακούστηκαν και θα δρομολογηθεί το αίτημα!!!!
πολλά πολλά φιλιά και καλό ΣΚ
mia maria και cinemarion
ReplyDeleteκαι εμάς και εμάς!!!
φιλιά και καλό ΣΚ
Αμαλίτσα,γρήγορα και νόστιμα!
ReplyDeleteΓευστική η πρότασή σου,μια διαφορετική μακαρονάδα.
Φιλιά!
Εγινεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
ReplyDeleteπωπω που να φανταστώ η καημένη ότι θα σας αρέσουν περισσότερο τα αυγά από τη μακαρονάδα...
Αυτά τα μοντέλα δυστυχώς φαγώθηκαν
next time
πολλά πολλά φιλιά
και καλό Σκ
ευχαριστώ πολύ ελένάκι!!!!
ReplyDeleteφιλιά και καλό ΣΚ και σε εσένα
Λίλα από σωσίματα άλλο τίποτα!!!!
ReplyDeleteκαλό Σκ
Ελένη μου τι κάνεις;;;;
ReplyDeleteναι πολύ ωραία μακαρονάδα!!!
πολλά πολλά φιλιά
εκέι στα βόρεια μας
Καλημέρα!!! Ελπίζω να έχεις όρεξη για ένα παιχνιδάκι,γιατί σε προσκαλώ να παίξεις το παιχνίδι των ερωτήσεων! http://lightsintages.blogspot.com/2012/03/blog-post_16.html
ReplyDeleteΈχεις βραβείο, πέρνα απ' το blog μου να το παραλάβεις!!
ReplyDeletehttp://glykoparamithenia.blogspot.com/
Αμαλια σημερα εφτιαξες το φαγητο που μαγειρευουν ο γιος μου και οι φιλοι του.Του αρεσει πολυ και οποτε ειναι σπιτι του το φτιαχνω ετσι ακριβως και εγω ειναι πεντανοστιμη αυτη η μακαροναδα αχχχχχχ και πειναω και δεν αρτενομαι.Ποπη
ReplyDeleteΈνας συνάδελφος φέρνει ταπεράκι με τη συγκεκριμένη μακαρονάδα τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και κάθε φορά μας λέει πόσο νόστιμη είναι!!
ReplyDeleteΠολύ εύκολη και πραγματικά σωτήρια!
Φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!
Χρησιμοποιω τα ιδια υλικα εκτος το ξυδι.Την επομενη φορα θα το προσθεσω.
ReplyDeleteΓινονται παρα πολυ νοστιμα και σε χρονο μηδεν.Πολλα φιλια σε ολους και καλο Σαββατοκυριακο:)
καλησπέρ ελενά μου τέλεια η μακαρονάδα σου εγώ βάζω και μαγιονέζα πάει τέλεια με τον τόνο φιλιά πολλά
ReplyDeleteΜας αρέσει πολύ η τονομακαρονάδα και η δική σου φαίνεται πεντανόστιμη.
ReplyDeleteΦιλιά.
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο!!! Θα το κάνω όμως.. πολύ καλά η συνταγή!!! Γράφτηκε...
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Υπεραγαπημένη συνταγή!!μπράβο!
ReplyDeleteΑχχχ αυτή η σάλτσα τόνου!!! Διαχρονική αξία!
ReplyDeleteΠω πω τρελαίνομαι γι'αυτό το πιάτο! Μια εποχή το έφτιαχνα πολύ συχνά. Τί καλά που μου το θύμησες!
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ!
το δοκίμασα με βαλσαμικό -το ξύδι από ρόδι δεν το ξέρω.
ReplyDeleteυπέροχο!
Πολύ καλό απότελεσμα και η γεύση απίστευτη
ReplyDeleteSummertime Blues ευχαριστώ που μας έγραψες την γνώμη σου μετά από τη δοκιμή!!!!
ReplyDeleteΤο ξύδι ρόδι, δεν το ξέρεις γιατί δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, το φτιάχνω εγώ και είναι ένα νέο που θα βγάλω όταν ξεκινήσει το κατάστημα μου, όταν με το καλό ξεμπερδέψουμε από το ΤΕΡΑΣ της γραφειοκρατίας!!!!
Ωραίος με κόκκινη σάλτσα ο τόνος.
ReplyDeleteΌμως δοκιμάστε και το εξής: μου αρέσει περισσότερο το καλοκαίρι:
Πάνω από τα βρασμένα μακαρόνια βάζω λαδάκι φρέσκο, σκόρδο ψιλοτριμμένο, μαιντανό, πιπεράκι και τόνο καπνιστό της ΤΡΑΤΑ (ο μοναδικός που κυκλοφορεί στην αγορά - είναι και ελληνικός!). Χωρίς άλλα ψησίματα.
Καλή όρεξη!!
Άρτεμις