Πίτσα είχαμε πεθυμήσει σήμερα, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλάβαινα να φτιάξω την ζύμη.
Έτσι χρησιμοποίησα αραβικές πίτες σε μεγάλο μέγεθος.
Έγιναν τραγανές και πολύ νόστιμες!
Σας τις συνιστώ σαν μια γρήγορη εκδοχή της αγαπημένης πίτσας, η οποία δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά!
Χρειαζόμαστε:
2 αραβικές πίτες σε μεγάλο μέγεθος
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
100 γρ. μπέικον
2 κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
200 γρ. γκούντα ή ένταμ
1 λουκάνικο με πράσο κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ.
Τι κάνουμε:
Σε δύο ταψάκια που να χωρούν από μια αραβική πίτα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Το λαδώνουμε καλά.
Βάζουμε τις πίτες στα ταψάκια.
Στρώνουμε επάνω σε κάθε πίτα, από μια κουταλιά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Πάνω από την ντομάτα βάζουμε το ζαμπόν.
Τρίβουμε το τυρί στο χονδρό του τρίφτη και το πασπαλίζουμε επάνω από το ζαμπόν.
Απλώνουμε το μπέικον επάνω από το τυρί και σκορπάμε το λουκάνικο εδώ και εκεί, επάνω στην πίτα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι περιμμετρικά της πίτας.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να τραγανίσει η αραβική πίτα.
Σερβίρουμε την αραβική πίτα ζεστή με πράσινη σαλάτα και καλή μας όρεξη.
Μπορούμε να προσθέσουμε ροδέλες πιπεριάς, κρεμμυδιού, ντομάτας, μαύρες ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι, κομμένες σε κομμάτια, αλλά και όποιο άλλο υλικό μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.
θες πολλά κομμάτια για να χορτάσεις!
ReplyDeleteΑχ, αυτές οι αραβικές πίτες μας έχουν καταστρέψει!!! Σκέτη νοστιμιά!
ReplyDeleteΧρονια Πολλα και Χριστος Ανεστη!!!
ReplyDeleteΟτιδηποτε σε πιτσα το αγαπω απλα!!!
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ!
PickiFriki, καλημέρα. Είναι τόσο νόστιμη, που θέλεις πράγματι, να τρως και να ξανατρώς......
ReplyDeleteΕυγενία καλημέρα. Παρότι έχει αλλαντικά, δεν είναι καθόλου βαρύ φαγητό. Με έχει βολέψει, σαν εύκολη και γρήγορη λυση και αρέσει σε όλους.
ReplyDeleteElpiniki, καλή σου ημέρα. Δύσκολο να βρεις κάποιον που να μην του αρέσει η πίτσα, σε όποια εκδοχή κι αν τη βρεί!!!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλάαααααααα....
ReplyDeleteΕμείς θα χρειαστούμε Χ10 τα υλικά για να το καταλάβουν ειδικά τα αγόρια μου!!!!!!!!Καλημέρες!
Effie, καλημέρα. Τι καλά που σου αρέσει αυτή η ιδέα!
ReplyDeleteΤην προτείνω σαν κάτι διαφορετικό και γρήγορο!
mara, καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Σίγουρα θα χρειαστείς Χ10 τα υλικά, αφού θα τους αρέσει τόσο, που θα θέλουν κι άλλο!!!
ReplyDeleteΠάντως την έχω βολευτεί τη συνταγή αυτή, κυρίως όταν η κόρη μου, μου φέρνει τις φίλες της απροειδοποίητα.
Λύση εξπέρ για απροειδοποίητες επισκέψεις φίλων αλλά και του φοιτητόκοσμου, που ποτέ δεν λείπουν από το σπίτι μας!
ReplyDeleteΕπίσης λύση πεντανόστιμη με τις γεύσεις της πίτσας που αρέσουν σε όλους!
Μιας και έχω αραβικές πίτες, την βάζω στο πρόγραμμα για σύντομη "εκτέλεση"
Ευχαριστούμε για την ιδέα Ειρηνάκι!
Φιλιά!
Χριστός Ανέστη!Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα!!!
ReplyDeleteμέχρι τον τίτλο καλά το πήγαινες Ειρηνάκι, με το που είδα όμως την φωτογραφία μου τα χάλασες!!!! Τι τα ήθελες τα λεμονάκια στην πίτσα!!!!!!!!
ReplyDeleteΞέρω οι άλλες οι σουσουράδες θα κακανίζουν τώρα, αλλά θα πάρω την από κάτω την πίτσα που δεν έχει τα λεμόνια!!!
πολλά φιλιά
Μμμμμ τέλειο!!!!! Γρήγορα, εύκολο και σίγουρα νόστιμο!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!!
Βρε Αμαλία μας, τα λεμονάκια είναι για ντεκόρ, δεν θα σου τα δώσουμε να τα φας, θα τα πάρουμε εμείς οι "ξινές" χα χα χα χααα!
ReplyDeleteΝα αφήσεις τα νάζια, ακόμη δεν γύρισες από το Πάσχα,και να φας όλη την πίτσα σου, γιατί δεν μπορούμε να μαγειρεύουμε και να κουραζόμαστε κι εσύ να μας ..... ξινίζεις:PPP
κοριτσια μην μαλωνετε η Ειρηνη θα τις δωσει ολες σε εμενα οποτε δεν εχετε λογο να χαλατε τις καρδιες σας τετοιες μερες που ειναι.Ειρηνη ετσι δεν ειναι?Ποπη
ReplyDeleteΕιρήνη μου τέλεια λύση για κάτι γρήγορο απλό και νόστιμο να είσαι καλά καλό μεσημέρι.
ReplyDeleteΧρόνια πολλά και καλά!
ReplyDeleteΜετά από τόσα κρέατα που φάγαμε μας χρειάζετε μία πίτσα!
ΕΙΡΗΝΑΚΙ....ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ...ΣΤΟ ΤΣΑΚΑ ΤΣΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΤΣΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.ΕΧΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά Ειρήνη μου Χριστός Ανέστη...συμφωνώ ότι μετά τα κρέατα μια πίτσα με αραβική πίτα είναι μούρλια...και εγώ θα την προτιμούσα και χωρίς τα αλλαντικά παρά μόνο ντομάτα πιπεριά μανιτάρια. Αυτά μια χαρά ιδέα για μετά το Πάσχα..Φιλιά
ReplyDeleteΈλενα μου έρχεται ξαφνικά το τσούρμο μετά από το σχολείο, κι όπως καταλαβαίνεις και λόγω της ηλικίας, στην εφηβεία είναι όλα, πεινάνε σαν λύκοι!!
ReplyDeleteΠρέπει να σκαρφίζομαι ιδέες, για να μην καταφεύγουμε στα "ετοιματζίδικα", κάθε τόσο.
cinemarion, καλό μεσημέρι. Αληθώς Ανέστη. Πρωτότυπη, εύκολη και γρήγορη λύση.
ReplyDeleteΑμαλία, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
ReplyDeleteΚαλά, δεν μου λες, ούτε και το λεμόνι σου αρέσει; Όσο να ΄ναι για το ροκφόρ, το καταλαβαίνω, αλλά και το λεμόνι;
Για ντεκόρ το έβαλα, οπότε μην ανησυχείς!! Η συνταγή γίνεται χωρίς λεμόνι.
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και όλα τους νόστιμα όπως οι αραβικές...πίτσες!
ReplyDeleteeleni, καλό μεσημέρι και Χρόνια Πολλά.
ReplyDeleteΠράγματι, ένα φαγητό που είναι γρήγορο και εύκολο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και νόστιμο. Η αραβική πίτα-πίτσα τα συνδυάζει όλα.
Πες τα βρε Έλενα, πες τα!!! Την πίτσα όμως, υποσχέθηκε η Αμαλία ότι θα τη φάει!!!
ReplyDeleteΠόπη, μη στεναχωριέσαι! Φάε εσύ και...όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!!!!
ReplyDeleteΡοδάνθη, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Τέτοιου είδους γρήγορες και εύκολες λύσεις στο φαγητό, με έχουν εξυπηρετήσει πολύ, ειδικά όταν δεν έχω αρκετό χρόνο.
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι και σε σένα.
dhmhtra, Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά και σε σένα. Πόσο δίκιο έχεις!! Το κρέας είχε την τιμητική του αυτές τις μέρες. Τώρα θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ για φαγητό.
ReplyDeleteΚατερίνα, Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά και πάλι. Το έχω καταλάβει ότι δεν τα θέλεις τα δύσκολα, όπως επίσης έχω καταλάβει ότι σου αρέσει το καλό φαγητό.
ReplyDeleteΗ σημερινή συνταγή, λοιπόν είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Μπορείς να συνδυάσεις ότι υλικά σου αρέσουν. Καλή όρεξη.
Eva, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
ReplyDeleteΤου χρόνου και πάλι με Υγεία να γιορτάσουμε το Πάσχα.
Μπορείς να βάλεις ότι σου αρέσει και ταιριάζει με τις γεύσεις σου. Η αραβική πίτα σαν βάση, ταιριάζει με πολλά υλικά. Αν βάλεις φέτες ντομάτας από πάνω, πρόσθεσε και λίγο αλατάκι, ρίγανη και λίγο λάδι, για γεύση και άρωμα.
donkey and the carrot, Αληθώς Ανέστη, Χρόνια Πολλά και καλά. Μακάρι να είναι και νόστιμα, όπως οι αραβικές πίτσες!!!!
ReplyDeleteΜου αρέσουν πολύ αυτές οι γρήγορες και εύκολες λύσεις, πολλές φορές που δεν υπάρχει χρόνος σίγουρα είναι ότι καλύτερο!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Χρόνια Πολλά! Μετά από τόσο κρέας που φάγαμε νομίζω πως επιβάλεται να φάμε κάτι διαφορετικό!!!
ReplyDeleteΧρονια πολλά!! Πεθαίνω γι αυτά τα πιτσάκια, τρελαίνομαι που η πίτα γίνεται σουπερ τραγανή!
ReplyDeleteΈλενα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Έτσι είναι, όταν ο χρόνος είναι λίγος, όπως συμβαίνει σήμερα στις πιο πολλές γυναίκες, ψάχνουμε για λύσεις που θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια.
ReplyDeleteΒάσω, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά επίσης. Αναστενάξαν τα αρνάκια και τα κατσικάκια τα καημένα και φέτος!!! Ώρα για αλλαγή στο φαγητό μας, να αφήσουμε να ζήσουν και μερικά!!
ReplyDeleteEri, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
ReplyDeleteΓίνονται τραγανά και χωρίς πολύ ψήσιμο μάλιστα. Είναι και σούπερ νόστιμα!!
Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά Ειρήνη μου με υγεία!!!
ReplyDeleteΣυνήθως όταν δεν έχω χρόνο φτιάχνω πιτσάκια με πίτες για σουβλάκι που φροντίζω να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο!!!!
Με αραβική δεν έχω δοκιμάσει,αλλά πιστεύω ότι θα γίνεται τραγανή τραγανή και μου αρέσει!!!!
Φιλιά πολλά!!!
Τι μας κάνεις; Τι μας κάνεις; Σαν να πείνασα πάλι τώρα που είδα την πιτσούλα σου. Έχω και αράβικες πίτες απότε με βλέπω να φτιάχνω πιτσούλα! Φιλιά!!!
ReplyDeleteΤις φτιάχνω κι εγώ και έτσι και σκεπαστές, είναι όνειρο!!!!
ReplyDeleteΒάσια, Αληθώς Ανέστη, Χρόνια Πολλά και Καλά. Μια και ήδη κάνεις πιτσάκια με πίτες από σουβλάκι, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει και η αραβική πίτα. Δεν είναι η κλασική βάση πίτσας και γίνεται τραγανή όπως λες, ιδανική για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα την "ψωμένια" ζύμη της συνηθισμένης πίτσας. Το κυριότερο είναι δε, ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση, το αντίθετο νομίζω.
ReplyDeleteΔοκίμασέ την και πες μου.
Beauty str, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Μια και πείνασες και εφόσον έχεις τα υλικά, δεν την φτιάχνεις κιόλας; Θα είναι έτοιμη πολύ γρήγορα, οπότε πείνα... τέλος!
ReplyDeleterena, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Την φτιάχνεις, άρα ξέρεις πόσο νόστιμη, γρήγορη και βολική είναι. Και σε πολλούς συνδυασμούς, αναλόγως τα γούστα!
ReplyDeleteΝόστιμη πίτσα,γρήγορη λύση ...άσε που μπορεί έτσι να γίνει και με λίγες θερμίδες αν βάλεις τυρί και ζαμπόν με χαμηλές θερμίδες. Μπράβο Ειρήνη...γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteTante Kiki, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Νομίζω και εγώ ότι θα έχει λιγότερες θερμίδες με τυρί και ζαμπόν χαμηλών θερμίδων. Δεν θα βάλουμε το μπέικον βέβαια, ούτε τα λουκάνικα, εκτός αν μας λανσάρουν και τέτοια με λίγες θερμίδες!!!
ReplyDeleteΕιρήνη μου χρόνια πολλά!
ReplyDeleteΠεντανόστιμη η πίτσα και μια λύση που λυνει τα χέρια σε ξαφνικές πείνες!
Να σου πω έχω κάνει κι εγω αυτοσχέδιες πίτσες πάνω σε ψωμί του τόστ, πίτες για σουβλάκι ακόμα και απλές φετες ψωμι.Κανεις δεν είπε όχι, πάντα τις τρωνε κι ας είναι και τα υλικα από πάνω ότι βρεθει στο ψυγείο!
Νίκη, καλησπέρα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
ReplyDeleteΣε πιστεύω απόλυτα για τον αυτοσχεδιασμό, έχω καταφύγει σ' αυτόν αρκετές φορές. Αλλωστε νομίζω ότι πολλές ωραίες συνταγές, έχουν προκύψει όταν τολμώντας κάποιος να αυτοσχεδιάσει, έφτιαξε κάτι καινούργιο. Όταν μεγαλώσουν τα πιτσιρίκια σου και θα σου φέρνουν και τους φίλους τους στο σπίτι να δεις!!! Έχεις και τρία, να σου ζήσουν, εκεί να δεις αυτοσχεδιασμό!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΟΙ ΠΙΤΣΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛςΠΤΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ !!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !!
ReplyDeleteΠολύ καλή επιλογή βάσης έκανες!!!!! Αχχχχχχχχ! Έχω γαστρεντερίτιδα εδώ και 20 μέρες και ζηλεύω τις νοστημιέέέέέέέςςςςς!! Φιλάκια!!!!
ReplyDeleteΝάσια, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Σε όσους αρέσει η τραγανή και λεπτή ζύμη στην πίτσα, η αραβική πίτα είναι πολύ καλή λύση. Δοκίμασέ την.
ReplyDeleteKonstantina X. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Περαστικά για την γαστρεντερίτιδα. Υπομονή, θα περάσει και θα έχεις σύντομα την ευκαιρία να δοκιμάσεις την αραβική πίτα-πίτσα!! Και θα σου φανεί ακόμη πιο νόστιμη!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ειρηνάκι, να σου πω την αλήθεια δεν έχω πάρει ποτέ για το σπίτι αραβικές πίτες και αναρωτιέμαι το γιατί! μάλλον θα πρέπει να προμηθευτώ μερικές και ν'ακολουθήσω τις οδηγίες σου για να ταϊσω το ασκέρι μου κανένα βράδυ!!!
ReplyDeleteαντε και το σ/κ κοντεύει !!!
φιλια πολλά πολλά πολλά
Μαρία καλημέρα! Καλημέρα! Τις αραβικές τις αγοράζουμε συχνά, μπαίνουν και στην κατάψυξη, μία-μία, σε αναλόγου μεγέθους κουτί, για να μην σπάσουν. Μας αρέσουν γιατί γίνονται τραγανές, σαν πίτσα. Τις χρησιμοποιώ βέβαια και με άλλους τρόπους.
ReplyDeleteΓενικά, είναι ένα προιόν, ευκολόχρηστο και εξυπηρετικό.