Wednesday, 18 April 2012

Αραβική πίτα-πίτσα

Πίτσα είχαμε πεθυμήσει σήμερα, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλάβαινα να φτιάξω την ζύμη.
Έτσι χρησιμοποίησα αραβικές πίτες σε μεγάλο μέγεθος.
Έγιναν τραγανές και πολύ νόστιμες!
Σας τις συνιστώ σαν μια γρήγορη εκδοχή της αγαπημένης πίτσας, η οποία δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά!

Χρειαζόμαστε:
2 αραβικές πίτες σε μεγάλο μέγεθος
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
100 γρ. μπέικον
2 κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
200 γρ. γκούντα ή ένταμ
1 λουκάνικο με πράσο κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ.
Τι κάνουμε:
Σε δύο ταψάκια που να χωρούν από μια αραβική πίτα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Το λαδώνουμε καλά.
Βάζουμε τις πίτες στα ταψάκια.
Στρώνουμε επάνω σε κάθε πίτα, από μια κουταλιά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Πάνω από την ντομάτα βάζουμε το ζαμπόν.
Τρίβουμε το τυρί στο χονδρό του τρίφτη και το πασπαλίζουμε επάνω από το ζαμπόν.
Απλώνουμε το μπέικον επάνω από το τυρί και σκορπάμε το λουκάνικο εδώ και εκεί, επάνω στην πίτα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι περιμμετρικά της πίτας.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να τραγανίσει η αραβική πίτα.
Σερβίρουμε την αραβική πίτα ζεστή με πράσινη σαλάτα και καλή μας όρεξη.
Μπορούμε να προσθέσουμε ροδέλες πιπεριάς, κρεμμυδιού, ντομάτας, μαύρες ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι, κομμένες σε κομμάτια, αλλά και όποιο άλλο υλικό μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

54 comments:

  1. θες πολλά κομμάτια για να χορτάσεις!

    ReplyDelete
  2. Αχ, αυτές οι αραβικές πίτες μας έχουν καταστρέψει!!! Σκέτη νοστιμιά!

    ReplyDelete
  3. Χρονια Πολλα και Χριστος Ανεστη!!!
    Οτιδηποτε σε πιτσα το αγαπω απλα!!!

    ReplyDelete
  4. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ReplyDelete
  5. PickiFriki, καλημέρα. Είναι τόσο νόστιμη, που θέλεις πράγματι, να τρως και να ξανατρώς......

    ReplyDelete
  6. Ευγενία καλημέρα. Παρότι έχει αλλαντικά, δεν είναι καθόλου βαρύ φαγητό. Με έχει βολέψει, σαν εύκολη και γρήγορη λυση και αρέσει σε όλους.

    ReplyDelete
  7. Elpiniki, καλή σου ημέρα. Δύσκολο να βρεις κάποιον που να μην του αρέσει η πίτσα, σε όποια εκδοχή κι αν τη βρεί!!!!

    ReplyDelete
  8. Χρόνια πολλάαααααααα....
    Εμείς θα χρειαστούμε Χ10 τα υλικά για να το καταλάβουν ειδικά τα αγόρια μου!!!!!!!!Καλημέρες!

    ReplyDelete
  9. Effie, καλημέρα. Τι καλά που σου αρέσει αυτή η ιδέα!
    Την προτείνω σαν κάτι διαφορετικό και γρήγορο!

    ReplyDelete
  10. mara, καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Σίγουρα θα χρειαστείς Χ10 τα υλικά, αφού θα τους αρέσει τόσο, που θα θέλουν κι άλλο!!!
    Πάντως την έχω βολευτεί τη συνταγή αυτή, κυρίως όταν η κόρη μου, μου φέρνει τις φίλες της απροειδοποίητα.

    ReplyDelete
  11. Λύση εξπέρ για απροειδοποίητες επισκέψεις φίλων αλλά και του φοιτητόκοσμου, που ποτέ δεν λείπουν από το σπίτι μας!
    Επίσης λύση πεντανόστιμη με τις γεύσεις της πίτσας που αρέσουν σε όλους!
    Μιας και έχω αραβικές πίτες, την βάζω στο πρόγραμμα για σύντομη "εκτέλεση"
    Ευχαριστούμε για την ιδέα Ειρηνάκι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Χριστός Ανέστη!Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα!!!

    ReplyDelete
  13. μέχρι τον τίτλο καλά το πήγαινες Ειρηνάκι, με το που είδα όμως την φωτογραφία μου τα χάλασες!!!! Τι τα ήθελες τα λεμονάκια στην πίτσα!!!!!!!!
    Ξέρω οι άλλες οι σουσουράδες θα κακανίζουν τώρα, αλλά θα πάρω την από κάτω την πίτσα που δεν έχει τα λεμόνια!!!

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  14. Μμμμμ τέλειο!!!!! Γρήγορα, εύκολο και σίγουρα νόστιμο!!!
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  15. Βρε Αμαλία μας, τα λεμονάκια είναι για ντεκόρ, δεν θα σου τα δώσουμε να τα φας, θα τα πάρουμε εμείς οι "ξινές" χα χα χα χααα!
    Να αφήσεις τα νάζια, ακόμη δεν γύρισες από το Πάσχα,και να φας όλη την πίτσα σου, γιατί δεν μπορούμε να μαγειρεύουμε και να κουραζόμαστε κι εσύ να μας ..... ξινίζεις:PPP

    ReplyDelete
  16. κοριτσια μην μαλωνετε η Ειρηνη θα τις δωσει ολες σε εμενα οποτε δεν εχετε λογο να χαλατε τις καρδιες σας τετοιες μερες που ειναι.Ειρηνη ετσι δεν ειναι?Ποπη

    ReplyDelete
  17. Ειρήνη μου τέλεια λύση για κάτι γρήγορο απλό και νόστιμο να είσαι καλά καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  18. Χρόνια πολλά και καλά!
    Μετά από τόσα κρέατα που φάγαμε μας χρειάζετε μία πίτσα!

    ReplyDelete
  19. ΚΑΤΕΡΙΝΑ18 April 2012 at 13:45

    ΕΙΡΗΝΑΚΙ....ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ...ΣΤΟ ΤΣΑΚΑ ΤΣΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΤΣΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.ΕΧΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

    ReplyDelete
  20. Χρόνια Πολλά Ειρήνη μου Χριστός Ανέστη...συμφωνώ ότι μετά τα κρέατα μια πίτσα με αραβική πίτα είναι μούρλια...και εγώ θα την προτιμούσα και χωρίς τα αλλαντικά παρά μόνο ντομάτα πιπεριά μανιτάρια. Αυτά μια χαρά ιδέα για μετά το Πάσχα..Φιλιά

    ReplyDelete
  21. Έλενα μου έρχεται ξαφνικά το τσούρμο μετά από το σχολείο, κι όπως καταλαβαίνεις και λόγω της ηλικίας, στην εφηβεία είναι όλα, πεινάνε σαν λύκοι!!
    Πρέπει να σκαρφίζομαι ιδέες, για να μην καταφεύγουμε στα "ετοιματζίδικα", κάθε τόσο.

    ReplyDelete
  22. cinemarion, καλό μεσημέρι. Αληθώς Ανέστη. Πρωτότυπη, εύκολη και γρήγορη λύση.

    ReplyDelete
  23. Αμαλία, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
    Καλά, δεν μου λες, ούτε και το λεμόνι σου αρέσει; Όσο να ΄ναι για το ροκφόρ, το καταλαβαίνω, αλλά και το λεμόνι;
    Για ντεκόρ το έβαλα, οπότε μην ανησυχείς!! Η συνταγή γίνεται χωρίς λεμόνι.

    ReplyDelete
  24. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και όλα τους νόστιμα όπως οι αραβικές...πίτσες!

    ReplyDelete
  25. eleni, καλό μεσημέρι και Χρόνια Πολλά.
    Πράγματι, ένα φαγητό που είναι γρήγορο και εύκολο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και νόστιμο. Η αραβική πίτα-πίτσα τα συνδυάζει όλα.

    ReplyDelete
  26. Πες τα βρε Έλενα, πες τα!!! Την πίτσα όμως, υποσχέθηκε η Αμαλία ότι θα τη φάει!!!

    ReplyDelete
  27. Πόπη, μη στεναχωριέσαι! Φάε εσύ και...όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!!!!

    ReplyDelete
  28. Ροδάνθη, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Τέτοιου είδους γρήγορες και εύκολες λύσεις στο φαγητό, με έχουν εξυπηρετήσει πολύ, ειδικά όταν δεν έχω αρκετό χρόνο.
    Καλό μεσημέρι και σε σένα.

    ReplyDelete
  29. dhmhtra, Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά και σε σένα. Πόσο δίκιο έχεις!! Το κρέας είχε την τιμητική του αυτές τις μέρες. Τώρα θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ για φαγητό.

    ReplyDelete
  30. Κατερίνα, Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά και πάλι. Το έχω καταλάβει ότι δεν τα θέλεις τα δύσκολα, όπως επίσης έχω καταλάβει ότι σου αρέσει το καλό φαγητό.
    Η σημερινή συνταγή, λοιπόν είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Μπορείς να συνδυάσεις ότι υλικά σου αρέσουν. Καλή όρεξη.

    ReplyDelete
  31. Eva, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
    Του χρόνου και πάλι με Υγεία να γιορτάσουμε το Πάσχα.
    Μπορείς να βάλεις ότι σου αρέσει και ταιριάζει με τις γεύσεις σου. Η αραβική πίτα σαν βάση, ταιριάζει με πολλά υλικά. Αν βάλεις φέτες ντομάτας από πάνω, πρόσθεσε και λίγο αλατάκι, ρίγανη και λίγο λάδι, για γεύση και άρωμα.

    ReplyDelete
  32. donkey and the carrot, Αληθώς Ανέστη, Χρόνια Πολλά και καλά. Μακάρι να είναι και νόστιμα, όπως οι αραβικές πίτσες!!!!

    ReplyDelete
  33. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι γρήγορες και εύκολες λύσεις, πολλές φορές που δεν υπάρχει χρόνος σίγουρα είναι ότι καλύτερο!!!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  34. Χρόνια Πολλά! Μετά από τόσο κρέας που φάγαμε νομίζω πως επιβάλεται να φάμε κάτι διαφορετικό!!!

    ReplyDelete
  35. Χρονια πολλά!! Πεθαίνω γι αυτά τα πιτσάκια, τρελαίνομαι που η πίτα γίνεται σουπερ τραγανή!

    ReplyDelete
  36. Έλενα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Έτσι είναι, όταν ο χρόνος είναι λίγος, όπως συμβαίνει σήμερα στις πιο πολλές γυναίκες, ψάχνουμε για λύσεις που θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια.

    ReplyDelete
  37. Βάσω, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά επίσης. Αναστενάξαν τα αρνάκια και τα κατσικάκια τα καημένα και φέτος!!! Ώρα για αλλαγή στο φαγητό μας, να αφήσουμε να ζήσουν και μερικά!!

    ReplyDelete
  38. Eri, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
    Γίνονται τραγανά και χωρίς πολύ ψήσιμο μάλιστα. Είναι και σούπερ νόστιμα!!

    ReplyDelete
  39. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά Ειρήνη μου με υγεία!!!
    Συνήθως όταν δεν έχω χρόνο φτιάχνω πιτσάκια με πίτες για σουβλάκι που φροντίζω να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο!!!!
    Με αραβική δεν έχω δοκιμάσει,αλλά πιστεύω ότι θα γίνεται τραγανή τραγανή και μου αρέσει!!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  40. Τι μας κάνεις; Τι μας κάνεις; Σαν να πείνασα πάλι τώρα που είδα την πιτσούλα σου. Έχω και αράβικες πίτες απότε με βλέπω να φτιάχνω πιτσούλα! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  41. Τις φτιάχνω κι εγώ και έτσι και σκεπαστές, είναι όνειρο!!!!

    ReplyDelete
  42. Βάσια, Αληθώς Ανέστη, Χρόνια Πολλά και Καλά. Μια και ήδη κάνεις πιτσάκια με πίτες από σουβλάκι, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει και η αραβική πίτα. Δεν είναι η κλασική βάση πίτσας και γίνεται τραγανή όπως λες, ιδανική για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα την "ψωμένια" ζύμη της συνηθισμένης πίτσας. Το κυριότερο είναι δε, ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση, το αντίθετο νομίζω.
    Δοκίμασέ την και πες μου.

    ReplyDelete
  43. Beauty str, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Μια και πείνασες και εφόσον έχεις τα υλικά, δεν την φτιάχνεις κιόλας; Θα είναι έτοιμη πολύ γρήγορα, οπότε πείνα... τέλος!

    ReplyDelete
  44. rena, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Την φτιάχνεις, άρα ξέρεις πόσο νόστιμη, γρήγορη και βολική είναι. Και σε πολλούς συνδυασμούς, αναλόγως τα γούστα!

    ReplyDelete
  45. Νόστιμη πίτσα,γρήγορη λύση ...άσε που μπορεί έτσι να γίνει και με λίγες θερμίδες αν βάλεις τυρί και ζαμπόν με χαμηλές θερμίδες. Μπράβο Ειρήνη...γεια στα χέρια σου!

    ReplyDelete
  46. Tante Kiki, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Νομίζω και εγώ ότι θα έχει λιγότερες θερμίδες με τυρί και ζαμπόν χαμηλών θερμίδων. Δεν θα βάλουμε το μπέικον βέβαια, ούτε τα λουκάνικα, εκτός αν μας λανσάρουν και τέτοια με λίγες θερμίδες!!!

    ReplyDelete
  47. Ειρήνη μου χρόνια πολλά!
    Πεντανόστιμη η πίτσα και μια λύση που λυνει τα χέρια σε ξαφνικές πείνες!
    Να σου πω έχω κάνει κι εγω αυτοσχέδιες πίτσες πάνω σε ψωμί του τόστ, πίτες για σουβλάκι ακόμα και απλές φετες ψωμι.Κανεις δεν είπε όχι, πάντα τις τρωνε κι ας είναι και τα υλικα από πάνω ότι βρεθει στο ψυγείο!

    ReplyDelete
  48. Νίκη, καλησπέρα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
    Σε πιστεύω απόλυτα για τον αυτοσχεδιασμό, έχω καταφύγει σ' αυτόν αρκετές φορές. Αλλωστε νομίζω ότι πολλές ωραίες συνταγές, έχουν προκύψει όταν τολμώντας κάποιος να αυτοσχεδιάσει, έφτιαξε κάτι καινούργιο. Όταν μεγαλώσουν τα πιτσιρίκια σου και θα σου φέρνουν και τους φίλους τους στο σπίτι να δεις!!! Έχεις και τρία, να σου ζήσουν, εκεί να δεις αυτοσχεδιασμό!!!

    ReplyDelete
  49. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΟΙ ΠΙΤΣΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛςΠΤΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ !!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !!

    ReplyDelete
  50. Πολύ καλή επιλογή βάσης έκανες!!!!! Αχχχχχχχχ! Έχω γαστρεντερίτιδα εδώ και 20 μέρες και ζηλεύω τις νοστημιέέέέέέέςςςςς!! Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  51. Νάσια, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Σε όσους αρέσει η τραγανή και λεπτή ζύμη στην πίτσα, η αραβική πίτα είναι πολύ καλή λύση. Δοκίμασέ την.

    ReplyDelete
  52. Konstantina X. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Περαστικά για την γαστρεντερίτιδα. Υπομονή, θα περάσει και θα έχεις σύντομα την ευκαιρία να δοκιμάσεις την αραβική πίτα-πίτσα!! Και θα σου φανεί ακόμη πιο νόστιμη!!!

    ReplyDelete
  53. Καλημέρα Ειρηνάκι, να σου πω την αλήθεια δεν έχω πάρει ποτέ για το σπίτι αραβικές πίτες και αναρωτιέμαι το γιατί! μάλλον θα πρέπει να προμηθευτώ μερικές και ν'ακολουθήσω τις οδηγίες σου για να ταϊσω το ασκέρι μου κανένα βράδυ!!!

    αντε και το σ/κ κοντεύει !!!

    φιλια πολλά πολλά πολλά

    ReplyDelete
  54. Μαρία καλημέρα! Καλημέρα! Τις αραβικές τις αγοράζουμε συχνά, μπαίνουν και στην κατάψυξη, μία-μία, σε αναλόγου μεγέθους κουτί, για να μην σπάσουν. Μας αρέσουν γιατί γίνονται τραγανές, σαν πίτσα. Τις χρησιμοποιώ βέβαια και με άλλους τρόπους.
    Γενικά, είναι ένα προιόν, ευκολόχρηστο και εξυπηρετικό.

    ReplyDelete