Wednesday 2 May 2012

Ψωμί γεμιστό με τσένταρ και δυόσμο

Αν ψάχνετε ένα ψωμάκι που κάθε μπουκιά του είναι σκέτη απόλαυση, το βρήκατε!
Ένα ψωμάκι που μοσχοβολάει φρέσκο δυόσμο και που το τσένταρ λιώνει απολαυστικά στο στόμα, ένα ψωμάκι αφράτο που τρώγεται άνετα ακόμα και σκέτο.
Περιττό να πω ότι γίνεται πανεύκολα, χωρίς ιδιαίτερα ζυμώματα και χωρίς κόπο.
Για να δούμε πως το φτιάχνουμε!
Θα χρειαστούμε:
420 γρ. αλεύρι σκληρό
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 ml ζεστό νερό
Για την γέμιση:
10-12 φύλλα δυόσμου
8 φέτες τυρί τσένταρ (κυκλοφορούν έτοιμες συσκευασμένες)
4-5 λιαστές ντομάτες
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι (προτιμείστε σκληρό), το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά. Φροντίζουμε να μην έλθει σε απευθείας επαφή το αλάτι με την μαγιά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Η ζύμη πιθανόν να κολλάει ελαφρά.
Την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, όπου την αφήνουμε να φουσκώσει για δύο ώρες το λιγότερο.
Κατόπιν την πατάμε να ξεφουσκώσει και την ζυμώνουμε ελαφρά.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα ή χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Απλώνουμε την ζύμη μας πάνω εκεί και με πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του δυόσμου και τα σκορπάμε πάνω στην ζύμη.
Από πάνω στρώνουμε τις φέτες του τυριού.
Τέλος πάνω από το τυρί σκορπάμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε την ζύμη από την μακριά πλευρά σε ρολό (χωρίς την λαδόκολλα είναι δύσκολο να τυλιχτεί)
Κλείνουμε τα δύο κοντά άκρα προς τα μέσα και μεταφέρουμε το ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας σε καλά λαδωμένο ταψί.
Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια του ψωμιού, κάνουμε με ένα μαχαίρι μερικές ελαφρές χαρακιές και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, για 45 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ψωμί από τον φούρνο, το ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσει και να μην «ιδρώσει».
Αφού κρυώσει λίγο, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!

58 comments:

  1. Καλημέρα Έλενα, το ψωμάκι είναι πειρασμός!!! Φιλακια.

    ReplyDelete
  2. καλημερααααααααα...τέλειο το ψωμάκι....φιλιααααααααα

    ReplyDelete
  3. Καλό Μήνα σε όλη την παρέα!!!!
    Υπέροχο ψωμί!!

    ReplyDelete
  4. Έλενα, καλημέρα και καλό μήνα. Τι μοσχομυριστό και αφράτο ψωμάκι είναι αυτό; Η μοσχοβολιά του δυόσμου, του αγαπημέμου μου μυριστικού, έφτασε μέχρι τον Πειραιά!! Το τυράκι και η λιαστή ντοματούλα, σίγουρα θα του πρόσθεσαν έξτρα γεύση.
    Ένα ψωμάκι για όλες τις ώρες της ημέρας, που θα καλύψει γευστικά και τον πιο δύσκολο της οικογένειας.
    Ωραιότατο!!!

    ReplyDelete
  5. Καλό μήνα εύχομαι. Ξετρελάθηκα .Είμαι ψωμού ,τι να κάνουμε.......

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα Ελενάκι...καλό μήνα να έχουμε και με τέτοια νόστιμα ψωμάκια τον βλέπω και γευστικότατο...μμμμμμ
    και πεινάω τώρα..σλουρπ σλουρπ...

    ReplyDelete
  7. Καλό μήνα,Ελενάκι!
    Τέλειο και εύκολο,απολαυστικό!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα Ελενάκι και καλό μήνα!
    Το φανταστικό ψωμάκι μας έφτιαξες! Είναι και γεμιστό οπότε μου αρέσει ακόμα περισσότερο!
    Αχ είναι και δύσκολη η ώρα!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  9. Καλό μήνα Έλενα μου, ελπίζω να περάσατε υπέροχα την πρωτομαγιά! Το ψωμάκι είναι φανταστικό και πεντανόστιμο!! Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  10. Καλά ε... ξετρελάθηκα και μόνο που το είδα... θα το φτιάξω σίγουρα!!!!
    Θα σου πω...
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  11. Καλημερα Ευγενία μου!
    Τολμώ να πω ότι είναι από τα πιο νόστιμα ψωμάκια που έχω φτιάξει!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Τάνια μου ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  13. Καλό μήνα Ξανθή μου!
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  14. Ειρηνάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Ο δυόσμος είναι και δικό μου αγαπημένο μυριστικό και σε αυτό το ψωμάκι το άρωμά του αναδεικνύεται έντονα, δεν χάνεται καθόλου με το ψήσιμο!
    Και οι δύσκολοι και οι εύκολοι της οικογένειας, μπορώ να πω του έδωσαν και κατάλαβε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Κατερινάκι μου εμείς ιδιαίτερα ψωμάδες δεν είμαστε, αλλά κατά καιρούς μας αρέσει να δοκιμάζουμε κάποια "διαφορετικά" ψωμάκια!
    Κι αυτό έγινε πολύ πολύ νόστιμο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Καλό μήνα Ευάκι μου!
    Πως τα πέρασες την Πρωτομαγιά???
    Εμάς πάντως μας έλειψες χθες!
    Θα τα πούμε σύντομα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  17. Ελενάκι μου ξέρεις τι εύκολα γίνεται??
    Καλό μήνα, πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Ερμιονάκι μου η γέμισή του το κάνει πολύ ιδιαίτερο πιστεύω!
    Ελπίζω να πέρασες όμορφη Πρωτομαγιά!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  19. Ελενά μου περάσαμε πολύ όμορφα, μαζευτήκαμε στο εξοχικό της Μαρίας και έπεσε πολύ γέλιο, όπως πάντα όταν βρισκόμαστε μαζί.
    Ελπίζω κι εσύ να πέρασες όμορφα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Ελενάκι φτιάξτο, φτιάξτο!
    Πεντανόστιμο και πανεύκολο, θα δεις!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Τι να λέμε τώρα... Αυτό είναι μπουκιά και απόλαυση!!!!!!!!
    Σούπερ παραγωγή !!!
    Καλό μήνα Λενάκι
    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  22. Το τσένταρ μου αρέσει πάρα πολύ, οπότε η συνταγή καταγράφεται γιατί λατρεύω και τα ζυμαράκια.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  23. Καταπληκτικό δείχνει. Τρελαίνομαι για ζυμάρια και περισσότερο για τυρονοστιμιές!

    ReplyDelete
  24. Ελενάκι μου το ξέρεις πολύ καλά ότι είμαι ζυμού και ψωμού. Ολες σου τις ζύμες τις έχω λατρέψει, όσες φορές και αν εχω φτιάξει ζυμάρι δικό σου δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτα τα ψωμάκια είναι λοιπόν σκέτος πειρασμός, τους δίνω ραντεβού το σ/κ που θα τα εκτελέσω όπως πρέπει !!!!!!!

    φιλια πολλά και καλό απόγευμα

    ReplyDelete
  25. Πω...πω! Πεντανόστιμο πρέπει να είναι! Μπράβο!!! Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  26. Τέλειο είναι! Κάνω κ εγώ ένα παρόμοιο!

    ReplyDelete
  27. Ελενάκι τι ωραίο ψωμάκι είναι αυτό;Σκέτος πειρασμός, και το τυράκι έτσι όπως φαίνεται μέσα πωπω!!!Μπράβο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  28. Έλενά μου είναι τέλειο!!!! Πρέπει να μοσχοβολάει και η γεύση του να είναι μούρλια... ό,τι πρέπει και για ανοιξιάτικες εκδρομές !!!!!!!!!!
    Καλό απόγευμα και φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Αμάν! Τί νοστιμιά είναι αυτή; Μιαααμ! Καταχωρήθηκε στα προσεχώς!!!

    Καλό απόγευμα Έλενά μου! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  30. Αν το φτιάξω μας βλέπω να μαλώνουμε!!
    Για πόσα άτομα είναι;Φιλάκια πολλά και καλό μήνα.

    ReplyDelete
  31. Ζυμού και ψωμού που λέει και η Μαρία είμαι κι εγώ ...!!Κι αυτό το ψωμάκι φαίνεται νοστιμότατο!! Ότι πρέπει για την δίαιτα μου!!!!!
    Μπράβο Ελενάκι μου με τις δημιουργίες σου!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  32. Φαίνεται υπέροχο!!

    Συγχαρητήρια και για την σελίδα σας!
    Καλό μήνα!!

    ReplyDelete
  33. Γιώργη μου είναι, είναι το άτιμο χα χα χαα!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  34. Μαράκι το τσένταρ ταιριάζει πολύ όμορφα και κάνει εντυπωσιακό και εμφανισιακά το ψωμάκι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  35. Βαγγελίτσα μου αυτό έχει και ζυμαράκι και τυράκι, οπότε πιστεύω θα σου αρέσει!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  36. Μαριώ μου γίνεται πεντανόστιμο!
    Φτιάξτο το ΣΚ να το ευχαριστηθείτε!
    Γίνεται πανεύκολα!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Purpleleath μου σε ευχαριστώ, να σαι καλά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  38. Ερη μου σε ευχαριστώ!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  39. Ελενάκι μου είναι όμορφο και γευστικά, αλλά και εμφανισιακά πιστεύω!
    Δοκίμασέ το, πιστεύω θα σου αρέσει!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  40. Κικίτσα μου άνετα μπορεί να μεταφερθεί σε εκδρομούλα ή πικ νικ
    Οσο για το άρωμά του .... μοσχοβολάει δυόσμο!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  41. Καλο απόγευμα Selcouth μου, ελπίζω όλα καλά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  42. Αννούλα γίνεται μια πολύ μεγάλη φρατζόλα, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τσακωμού χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  43. Βασάκι μου εγώ να σκεφτείς ψωμού ιδιαίτερα δεν είμαι, αλλά δεν ξέρω πως καταφέρνω κατά καιρούς να σκαρώνω διάφορα ψωμάκια!
    Πολλά φιλιά φιλενάδα!

    ReplyDelete
  44. Καλό μήνα Καρπαθάκι μου!
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  45. ναι, ναι θέλω κι εγώ.... χωρίς δεύτερη σκέψη!!!

    καλό μήνα!!!! φιλάκιααααααααα!!!

    ReplyDelete
  46. Θα σ' άφηνα εγώ πραπονεμένη Ζαχαρένια μου??
    Φιλιά πολλά πολλά, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  47. Καλό μήνα, Έλενα.
    Τέλεια πρόταση για κολατσιό προτείνεις, άντε και να τελειώνουν τα σχολεία ;)))
    Κάνω πλάκα, φυσικά.
    Καλό το σχολείο, τί θα τα κάνω όλο το καλοκαίρι;
    Τα φιλιά μου.

    ReplyDelete
  48. Καλό μήνα ελενάκη μου και έσενα πανεύκολο το ψωμί σου και πάρα πολύ γρήγορο φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  49. Τί νόστιμο που φαίνεται!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Έχω και γλαστρούλα με δυόσμο.. υπέροχα! Καλό μήνα! Φιλιά!

    ReplyDelete
  50. Ένα κομμάτι (μίση φραντζόλα ...δηλαδή...) για πρωινό...΄οτι πρέπει...
    Φιλάκι και καλό μήνα Έλενα..

    ReplyDelete
  51. ΑΧ! τι μας κάνετε πρωί πρωί...

    Καλο μηνα κορίτσια!!!

    ReplyDelete
  52. Καλημέρα, Ελενάκι!
    Τώρα πρωί πρωί που το είδα το λαχτάρισα! Το θαντάστικα ζεστό όλο άρωμα αλλά πού να το βρω!
    Μου άρεσε πολύ η πρόταση και θα τη δοκιμάσω.
    Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  53. Στέλλα μου σε νοιώθω, τα ίδια έλεγα κι εγώ πριν κάτι χρόνια χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. Σε ευχαριστώ πολύ Θάνο μου!
    Καλό μήνα και σε σένα εύχομαι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  55. Taelia μου, ο δυόσμος του πάει πάρα πολύ!
    Κι εγώ έχω δυόσμο στην γλαστρούλα μου, δυο γλαστρούλες μάλιστα, γιατί τον χρησιμοποιώ συχνά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  56. Ολη η φραντζόλα για σένα Mia μου!
    Φιλάκια, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  57. Καλό μήνα Ελενάκι, σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  58. Ελένη μου είναι από τα πιο αρωματικά ψωμάκια που φτιάχνω, τρώγεται ακόμα και σκέτο!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete