Αν ψάχνετε ένα ψωμάκι που κάθε μπουκιά του είναι σκέτη απόλαυση, το βρήκατε!
Ένα ψωμάκι που μοσχοβολάει φρέσκο δυόσμο και που το τσένταρ λιώνει απολαυστικά στο στόμα, ένα ψωμάκι αφράτο που τρώγεται άνετα ακόμα και σκέτο.
Περιττό να πω ότι γίνεται πανεύκολα, χωρίς ιδιαίτερα ζυμώματα και χωρίς κόπο.
Για να δούμε πως το φτιάχνουμε!
Θα χρειαστούμε:
420 γρ. αλεύρι σκληρό
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 ml ζεστό νερό
Για την γέμιση:
10-12 φύλλα δυόσμου
8 φέτες τυρί τσένταρ (κυκλοφορούν έτοιμες συσκευασμένες)
4-5 λιαστές ντομάτες
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι (προτιμείστε σκληρό), το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά. Φροντίζουμε να μην έλθει σε απευθείας επαφή το αλάτι με την μαγιά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Η ζύμη πιθανόν να κολλάει ελαφρά.
Την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, όπου την αφήνουμε να φουσκώσει για δύο ώρες το λιγότερο.
Κατόπιν την πατάμε να ξεφουσκώσει και την ζυμώνουμε ελαφρά.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα ή χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Απλώνουμε την ζύμη μας πάνω εκεί και με πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του δυόσμου και τα σκορπάμε πάνω στην ζύμη.Από πάνω στρώνουμε τις φέτες του τυριού.Τέλος πάνω από το τυρί σκορπάμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε την ζύμη από την μακριά πλευρά σε ρολό (χωρίς την λαδόκολλα είναι δύσκολο να τυλιχτεί)
Κλείνουμε τα δύο κοντά άκρα προς τα μέσα και μεταφέρουμε το ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας σε καλά λαδωμένο ταψί.
Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια του ψωμιού, κάνουμε με ένα μαχαίρι μερικές ελαφρές χαρακιές και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, για 45 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ψωμί από τον φούρνο, το ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσει και να μην «ιδρώσει».
Αφού κρυώσει λίγο, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!
Καλημέρα Έλενα, το ψωμάκι είναι πειρασμός!!! Φιλακια.
ReplyDeleteκαλημερααααααααα...τέλειο το ψωμάκι....φιλιααααααααα
ReplyDeleteΚαλό Μήνα σε όλη την παρέα!!!!
ReplyDeleteΥπέροχο ψωμί!!
Έλενα, καλημέρα και καλό μήνα. Τι μοσχομυριστό και αφράτο ψωμάκι είναι αυτό; Η μοσχοβολιά του δυόσμου, του αγαπημέμου μου μυριστικού, έφτασε μέχρι τον Πειραιά!! Το τυράκι και η λιαστή ντοματούλα, σίγουρα θα του πρόσθεσαν έξτρα γεύση.
ReplyDeleteΈνα ψωμάκι για όλες τις ώρες της ημέρας, που θα καλύψει γευστικά και τον πιο δύσκολο της οικογένειας.
Ωραιότατο!!!
Καλό μήνα εύχομαι. Ξετρελάθηκα .Είμαι ψωμού ,τι να κάνουμε.......
ReplyDeleteΚαλημέρα Ελενάκι...καλό μήνα να έχουμε και με τέτοια νόστιμα ψωμάκια τον βλέπω και γευστικότατο...μμμμμμ
ReplyDeleteκαι πεινάω τώρα..σλουρπ σλουρπ...
Καλό μήνα,Ελενάκι!
ReplyDeleteΤέλειο και εύκολο,απολαυστικό!
Φιλιά!
Καλημέρα Ελενάκι και καλό μήνα!
ReplyDeleteΤο φανταστικό ψωμάκι μας έφτιαξες! Είναι και γεμιστό οπότε μου αρέσει ακόμα περισσότερο!
Αχ είναι και δύσκολη η ώρα!!
Φιλάκια!
Καλό μήνα Έλενα μου, ελπίζω να περάσατε υπέροχα την πρωτομαγιά! Το ψωμάκι είναι φανταστικό και πεντανόστιμο!! Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΚαλά ε... ξετρελάθηκα και μόνο που το είδα... θα το φτιάξω σίγουρα!!!!
ReplyDeleteΘα σου πω...
Φιλιά!!!
Καλημερα Ευγενία μου!
ReplyDeleteΤολμώ να πω ότι είναι από τα πιο νόστιμα ψωμάκια που έχω φτιάξει!
Φιλιά!
Τάνια μου ευχαριστώ πολύ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλό μήνα Ξανθή μου!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Ειρηνάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΟ δυόσμος είναι και δικό μου αγαπημένο μυριστικό και σε αυτό το ψωμάκι το άρωμά του αναδεικνύεται έντονα, δεν χάνεται καθόλου με το ψήσιμο!
Και οι δύσκολοι και οι εύκολοι της οικογένειας, μπορώ να πω του έδωσαν και κατάλαβε!
Φιλιά!
Κατερινάκι μου εμείς ιδιαίτερα ψωμάδες δεν είμαστε, αλλά κατά καιρούς μας αρέσει να δοκιμάζουμε κάποια "διαφορετικά" ψωμάκια!
ReplyDeleteΚι αυτό έγινε πολύ πολύ νόστιμο!
Φιλιά!
Καλό μήνα Ευάκι μου!
ReplyDeleteΠως τα πέρασες την Πρωτομαγιά???
Εμάς πάντως μας έλειψες χθες!
Θα τα πούμε σύντομα!
Φιλάκια!
Ελενάκι μου ξέρεις τι εύκολα γίνεται??
ReplyDeleteΚαλό μήνα, πολλά πολλά φιλιά!
Ερμιονάκι μου η γέμισή του το κάνει πολύ ιδιαίτερο πιστεύω!
ReplyDeleteΕλπίζω να πέρασες όμορφη Πρωτομαγιά!
Πολλά φιλάκια!
Ελενά μου περάσαμε πολύ όμορφα, μαζευτήκαμε στο εξοχικό της Μαρίας και έπεσε πολύ γέλιο, όπως πάντα όταν βρισκόμαστε μαζί.
ReplyDeleteΕλπίζω κι εσύ να πέρασες όμορφα!
Φιλάκια!
Ελενάκι φτιάξτο, φτιάξτο!
ReplyDeleteΠεντανόστιμο και πανεύκολο, θα δεις!
Πολλά φιλιά!
Τι να λέμε τώρα... Αυτό είναι μπουκιά και απόλαυση!!!!!!!!
ReplyDeleteΣούπερ παραγωγή !!!
Καλό μήνα Λενάκι
πολλά φιλιά
Το τσένταρ μου αρέσει πάρα πολύ, οπότε η συνταγή καταγράφεται γιατί λατρεύω και τα ζυμαράκια.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Καταπληκτικό δείχνει. Τρελαίνομαι για ζυμάρια και περισσότερο για τυρονοστιμιές!
ReplyDeleteΕλενάκι μου το ξέρεις πολύ καλά ότι είμαι ζυμού και ψωμού. Ολες σου τις ζύμες τις έχω λατρέψει, όσες φορές και αν εχω φτιάξει ζυμάρι δικό σου δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτα τα ψωμάκια είναι λοιπόν σκέτος πειρασμός, τους δίνω ραντεβού το σ/κ που θα τα εκτελέσω όπως πρέπει !!!!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό απόγευμα
Πω...πω! Πεντανόστιμο πρέπει να είναι! Μπράβο!!! Φιλάκια πολλά
ReplyDeleteΤέλειο είναι! Κάνω κ εγώ ένα παρόμοιο!
ReplyDeleteΕλενάκι τι ωραίο ψωμάκι είναι αυτό;Σκέτος πειρασμός, και το τυράκι έτσι όπως φαίνεται μέσα πωπω!!!Μπράβο!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Έλενά μου είναι τέλειο!!!! Πρέπει να μοσχοβολάει και η γεύση του να είναι μούρλια... ό,τι πρέπει και για ανοιξιάτικες εκδρομές !!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα και φιλιά!
Αμάν! Τί νοστιμιά είναι αυτή; Μιαααμ! Καταχωρήθηκε στα προσεχώς!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα Έλενά μου! Πολλά φιλιά!
Αν το φτιάξω μας βλέπω να μαλώνουμε!!
ReplyDeleteΓια πόσα άτομα είναι;Φιλάκια πολλά και καλό μήνα.
Ζυμού και ψωμού που λέει και η Μαρία είμαι κι εγώ ...!!Κι αυτό το ψωμάκι φαίνεται νοστιμότατο!! Ότι πρέπει για την δίαιτα μου!!!!!
ReplyDeleteΜπράβο Ελενάκι μου με τις δημιουργίες σου!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!
Φαίνεται υπέροχο!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια και για την σελίδα σας!
Καλό μήνα!!
Γιώργη μου είναι, είναι το άτιμο χα χα χαα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά, καλό μήνα!
Μαράκι το τσένταρ ταιριάζει πολύ όμορφα και κάνει εντυπωσιακό και εμφανισιακά το ψωμάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Βαγγελίτσα μου αυτό έχει και ζυμαράκι και τυράκι, οπότε πιστεύω θα σου αρέσει!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαριώ μου γίνεται πεντανόστιμο!
ReplyDeleteΦτιάξτο το ΣΚ να το ευχαριστηθείτε!
Γίνεται πανεύκολα!
Πολλά πολλά φιλιά!
Purpleleath μου σε ευχαριστώ, να σαι καλά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ερη μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό μήνα!
Ελενάκι μου είναι όμορφο και γευστικά, αλλά και εμφανισιακά πιστεύω!
ReplyDeleteΔοκίμασέ το, πιστεύω θα σου αρέσει!
Πολλά φιλιά!
Κικίτσα μου άνετα μπορεί να μεταφερθεί σε εκδρομούλα ή πικ νικ
ReplyDeleteΟσο για το άρωμά του .... μοσχοβολάει δυόσμο!
Πολλά φιλάκια!
Καλο απόγευμα Selcouth μου, ελπίζω όλα καλά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Αννούλα γίνεται μια πολύ μεγάλη φρατζόλα, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τσακωμού χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό μήνα!
Βασάκι μου εγώ να σκεφτείς ψωμού ιδιαίτερα δεν είμαι, αλλά δεν ξέρω πως καταφέρνω κατά καιρούς να σκαρώνω διάφορα ψωμάκια!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά φιλενάδα!
Καλό μήνα Καρπαθάκι μου!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλιά!
ναι, ναι θέλω κι εγώ.... χωρίς δεύτερη σκέψη!!!
ReplyDeleteκαλό μήνα!!!! φιλάκιααααααααα!!!
Θα σ' άφηνα εγώ πραπονεμένη Ζαχαρένια μου??
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά, καλό μήνα!
Καλό μήνα, Έλενα.
ReplyDeleteΤέλεια πρόταση για κολατσιό προτείνεις, άντε και να τελειώνουν τα σχολεία ;)))
Κάνω πλάκα, φυσικά.
Καλό το σχολείο, τί θα τα κάνω όλο το καλοκαίρι;
Τα φιλιά μου.
Καλό μήνα ελενάκη μου και έσενα πανεύκολο το ψωμί σου και πάρα πολύ γρήγορο φιλιά πολλά
ReplyDeleteΤί νόστιμο που φαίνεται!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Έχω και γλαστρούλα με δυόσμο.. υπέροχα! Καλό μήνα! Φιλιά!
ReplyDeleteΈνα κομμάτι (μίση φραντζόλα ...δηλαδή...) για πρωινό...΄οτι πρέπει...
ReplyDeleteΦιλάκι και καλό μήνα Έλενα..
ΑΧ! τι μας κάνετε πρωί πρωί...
ReplyDeleteΚαλο μηνα κορίτσια!!!
Καλημέρα, Ελενάκι!
ReplyDeleteΤώρα πρωί πρωί που το είδα το λαχτάρισα! Το θαντάστικα ζεστό όλο άρωμα αλλά πού να το βρω!
Μου άρεσε πολύ η πρόταση και θα τη δοκιμάσω.
Φιλάκια πολλά
Στέλλα μου σε νοιώθω, τα ίδια έλεγα κι εγώ πριν κάτι χρόνια χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Σε ευχαριστώ πολύ Θάνο μου!
ReplyDeleteΚαλό μήνα και σε σένα εύχομαι!
Φιλιά!
Taelia μου, ο δυόσμος του πάει πάρα πολύ!
ReplyDeleteΚι εγώ έχω δυόσμο στην γλαστρούλα μου, δυο γλαστρούλες μάλιστα, γιατί τον χρησιμοποιώ συχνά!
Φιλάκια!
Ολη η φραντζόλα για σένα Mia μου!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό μήνα!
Καλό μήνα Ελενάκι, σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελένη μου είναι από τα πιο αρωματικά ψωμάκια που φτιάχνω, τρώγεται ακόμα και σκέτο!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!