Friday, 25 May 2012

Τάρτα γαλακτομπούρεκο

Πριν λίγες ημέρες είχα φτιάξει γαλακτομπούρεκο.
Αρέσει πολύ στον άνδρα και στην κόρη μου και τους το φτιάχνω πότε πότε.
Χρησιμοποίησα όμως μικρότερο σκεύος για το ψήσιμο από ότι υπολόγιζα αρχικά και μου περίσσεψαν 400 γρ. κρέμας.
Εννοείται ότι δεν πέταξα την κρέμα! Την φύλαξα στην κατάψυξη.
Έφτιαξα μια ωραιότατη τάρτα, αρωμάτισα την κρέμα με ελάχιστο αιθέριο έλαιο ζαχαροπλαστικής μαστίχα και την πασπάλισα με αμύγδαλα φιλέ.
Έτσι δημιουργήθηκε μια καινούργια συνταγή, που τους ξετρέλανε όλους στο σπίτι.
Αν πάλι εσείς δεν έχετε περίσσευμα κρέμας, αλλά θέλετε να κάνετε την τάρτα, φτιάξτε το 1/3 ως το 1/2 της δόσης για κρέμα γαλακτομπούρεκο, που θα βρείτε σ’ αυτήν την συνταγή.

Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. κρέμα γαλακτομπούρεκου που μας περίσσεψε
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαστίχας (ή 3-4 κόκκους μαστίχας + 1 κουταλάκι ζάχαρη)
αμύγδαλα ασπρισμένα ή έτοιμα αμύγδαλα φιλέ
μαργαρίνη για το άλειμμα της ταρτιέρας
1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα της κρέμας
Πάμε να φτιάξουμε την τάρτα
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθ. Κελσίου.
Βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα ή ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτα, πατώντας το απαλά με το χέρι μας, να στρωθεί καλά.
Αφήνουμε μισό εκατοστό από τη ζύμη να εξέχει από τα χείλη της ταρτιέρας, γιατί η σφολιάτα κατά το ψήσιμο μαζεύει.
Κόβουμε το περίσσευμα της ζύμης και το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο.
Με ένα πιρούνι φαγητού, τρυπάμε σε πολλά σημεία, τη βάση και τα πλάγια της σφολιάτας. Το κάνουμε αυτό για να ψηθεί το φύλλο μας ομοιόμορφα.
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για είκοσι λεπτά.
Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βάζουμε την κρέμα γαλακτομπούρεκο σε μπολ, αφού έχουμε φροντίσει να αφαιρέσουμε τυχόν υγρά που θα βγάλει όταν θα ξεπαγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με ένα κουταλάκι άχνη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει την υφή του γιαουρτιού σακούλας. Δεν χρειάζεται να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Ενσωματώνουμε στην κρέμα γαλακτομπούρεκου την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.
Αρωματίζουμε με το αιθέριο έλαιο μαστίχας ή με την μαστίχα που έχουμε θρυμματίσει στο γουδί με ένα κουταλάκι ζάχαρη κρυσταλλική μέχρι να γίνουν σκόνη.
Αν όμως δεν σας αρέσει η μαστίχα, αντικαταστήστε την με ένα μασουράκι ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλο.
Απλώνουμε την κρέμα με κουτάλι ή σπάτουλα επάνω στη βάση της τάρτας.
Αν αντί για αμύγδαλα φιλέ χρησιμοποιήσουμε ασπρισμένα αμύγδαλα, τα κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
Πασπαλίζουμε την κρέμα με τις λεπτές φέτες αμυγδάλου.
Χτυπάμε ένα αυγό και με πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας προσεκτικά.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο το αυγό, όσο χρειάζεται να καλυφθεί η τάρτα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμ. Κελσίου για 40 λεπτά περίπου ή ως να ψηθεί η κρέμα και να στερεοποιηθεί.
Αν έχουμε χρησιμοποιήσει περισσότερη κρέμα και το πάχος είναι μεγαλύτερο, πιθανόν να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την βάζουμε σε σχάρα μαζί με την ταρτιέρα, να κρυώσει.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε την τάρτα, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλό είναι να μην την πασπαλίσουμε νωρίτερα, γιατί η άχνη ζάχαρη έχει την τάση να τραβάει τυχόν υγρασία από το γλυκό.
Αν θέλουμε, επιπλέον γαρνίρισμα, μπορούμε να τη στολίσουμε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή ότι άλλο μας αρέσει.
Κόβουμε το γλυκό μας σε ωραία κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

72 comments:

  1. Ειρήνη μου καλημέρα,μ΄αυτό το γλυκό σίγουρα θα ξετρελαθεί ο άντρας μου μιας και το γαλακτομπούρικο είναι η αδυναμία του.Θα το φτιάξω έτσι λοιπόν για αλλαγή να είσαι καλά καλό σ/κ!!!!

    ReplyDelete
  2. Ροδάνθη, που και που καλό είναι, να κάνουμε καμιά αλλαγή, όχι τα ίδια και τα ίδια!! Αλλά και αν μας περισσέψει κρέμα να μην την πετάξουμε! Είδες τι ωραίο γλυκό που προέκυψε;;!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  3. Έξυπνη προσαρμογή Ειρήνη.
    Φαντασία χρειάζεται η μαγειρική
    και προκύπτουν τέτοια αριστουργήματα.
    Την καλημέρα μου.

    ReplyDelete
  4. Ωραία ιδέα!!! Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  5. Φανταστική ιδέα!

    ReplyDelete
  6. καλοοοοοοοοοό, όχι μόνο για τα περισσεύματα αλλα σαν μια αλλη πρόταση !!!!!

    γεια στα χεράκια σου, φαίνεται νοστιμότατατο !!

    καλημέρα και καλό σ/κ

    ReplyDelete
  7. Μου αρέσουν οι τσαχπινιές!
    Ειρήνη να είσαι καλά! Λατρεύω τα γλυκά με κρέμα!

    Στα κορίτσια μου καλημέρα!

    ReplyDelete
  8. Ειρηνη τι μου κανεις πρωι πρωι.Στειλε μου ενα κομματι please!!!!!!!!!!!ποπη

    ReplyDelete
  9. Τι τέλεια τάρτα!!! Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η κρεμούλα..... Αχ, να είχα ένα κομματάκι...

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα Ειρήνη μου!!!Πολύ ωραία η τάρτα σου, έξυπνη ιδέα!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  11. Απλά υπέροχη η τάρτα σου Ειρήνη!!!!!
    Πολύ θα ήθελα ένα κομματάκι με το καφεδάκι μου το πρωινό!!!!!
    Γεια στα χέρια σου!!!!!
    Να έχεις μια όμορφη ημέρα!!!!!

    ReplyDelete
  12. Το βλέπεις κι είναι σαν να το τρως συνάμα. Φαίνεται απολαυστικό!

    ReplyDelete
  13. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. Λατρεύω τα γλυκά.

    ReplyDelete
  15. Το λαχτάρησα αυτό το κομμάτι το ζουμπουρλούδικο!

    ReplyDelete
  16. Ειρήνη μου μου αρέσει η καινούρια εκδοχή γαλακτομπούρικου....μάλλον θα το λατρέψω αυτό..γιατί είμαι και δύσκολη γενικά...Φιλιά. Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  17. Ειρήνη,πρωτότυπη τάρτα,αλλά πάντα απολαυστική η γεύση γαλακτομπούρεκου!
    Η καλή νοικοκυρά δεν πετάει τίποτα,πάντως θα την προτιμούσα από το αυθεντικό-έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις τάρτες.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Αααα... Εσύ θα με κάνεις να φάω γαλακτομπούρεκο! Πολύ ωραία ιδέα!

    Καλό μεσημέρι Ειρήνη!

    ReplyDelete
  19. Στέλλα, με λίγη φαντασία, μπορούμε να φτιάξουμε ωραία πράγματα, όχι μόνο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Η προσαρμογή είναι πια απαραίτητη για πολυ κόσμο στην εποχή μας.
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  20. Ξανθή, χαίρομαι που σου αρέσει η ιδέα αυτής της τάρτας!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  21. Καλημέρα!Πολύ ωραία ιδέα!Ο συνδυασμός είναι υπέροχος και η εμφάνιση το ίδιο!

    ReplyDelete
  22. Δύσκολο να μου περισσέψει γέμιση από γαλακτομπούρεκο, συνήθως η δόση που κάνω χρόνια είναι για συγκεκριμμένο σκεύος.
    Ομως η τάρτα σου με εντυπωσίασε τόσο πολύ, που αξίζει να κάνω μικρότερη ποσότητα κρέμας για να την δοκιμάσουμε!
    Το άρωμα μαστίχας πιστεύω θα προσθέτει την διαφορετική πινελιά, μιας και το γαλακτομπούρεκο το έχω συνδυάσει με το άρωμα βανίλιας.
    Αλλά και από εμφάνιση η τάρτα σου είναι εξαιρετική Ειρήνη μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  23. Τι ωραία ιδέα, δεν ήξερα ότι η κρέμα μπορεί να μπει ψυγείο...μου άρεσε αυτή η εκδοχή του γαλακτομπούρεκου, μπράβο!!

    ReplyDelete
  24. Καλημέρα! Υπέροχο το γλυκό σου!Είναι αγαπημένο μου!!!Μπράβο σου!!!

    ReplyDelete
  25. Άννα, η τάρτα μας με την κρέμα του γαλακτομπούρεκου, έγινε φανταστική!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  26. Τέλειο!!!! Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!!!!!! Δεν ήξερα ότι η κρέμα μπορεί να μπει κατάψυξη!

    ReplyDelete
  27. Μαρία, 2 το μεσημέρι είναι τώρα που σου γράφω το σχόλιο. Αν έχεις κολατσίσει σου στέλνω και το γλυκάκι σου, και θα είσαι κομπλέ!!! Ελληνικές γεύσεις παιδί μου.....κάπως αλλιώς!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  28. Γιαγιά Αντιγόνη, οι κρέμες μου αρέσουν πολύ και εμένα. Οπότε ψάχνω τρόπους να τις αξιοποιήσω σε καινούργιες προτάσεις, σαν και αυτή.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  29. Πόπη, ένα κομμάτι τάρτας, μόλις "έφυγε" και έρχεται σε σένα. Και μεγάλο μεγάλο, μάλιστα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  30. Αναστασία, γίνεται πολύ ωραία με αυτήν την συνταγή η τάρτα, διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ένα κομμάτι μόνο δεν αρκεί!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  31. Ελένη, χρειαζόμαστε ιδέες για να αξιοποιούμε
    υλικά που μας περισσεύουν και δεν θα έπρεπε να πεταχτούν άδικα. Πολλές φορές μας προκύπτει ωραίο αποτέλεσμα!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  32. Vassia, εκτός από νόστιμη στη γεύση, μας βγήκε και αρωματική η τάρτα.
    Με παίδεψε όμως στην φωτογράφιση. Δύσκολη μοντέλα η τάρτα. Τελικά την κατάφερα, νομίζω. Αφού μετά για να την τιμωρήσω.... την έφαγα!!!! Χιχιχί!!!
    Προηγουμένως έστειλα δύο κομμάτια, σε δύο ωραίες κυρίες που τη λιγουρεύτηκαν. Στέλνω και σε σένα, με πολλή αγάπη.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  33. Kosta Matzini, σου αρέσει μόνο που τη βλέπεις. Φαντάσου πόσο απολαυστική είναι όταν την τρως!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  34. Effie, σ' ευχαριστώ. Θα ήθελα να δοκιμάσεις αυτήν την υπέροχη συνταγή και να μου πεις τις εντυπώσεις σου. Είμαι σίγουρη, ότι θα σου αρέσει πολύ.
    Σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  35. Villy, είναι μια από τις ωραίες ιδέες για τάρτα, όταν θελήσουμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  36. ЖИВКаБ και σε μένα αρέσουν πολύ. Δεν το κρύβω άλλωστε!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  37. Ευγενία, ζουμπουρλούδικη!!! Χαχαχά!!! Τα είπες όλα τώρα!! Η τάρτα και εγώ, είμαστε ευγνώμονες για τα καλά σου λόγια. Ένα κομμάτι έφυγε και για σένα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ReplyDelete
  38. Εύα μου, αυτή η εκδοχή του ταρτογαλακτομπούρεκου, φτιάχτηκε ειδικά για τους δύσκολους!! Νομίζω ότι θα τους κερδίσει, τελικά. Εύχομαι να λατρέψεις τη γεύση του και το άρωμά του.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ReplyDelete
  39. eleni, συνδύασα την τάρτα που αρέσει και σε μένα και το γαλακτομπούρεκο που αρέσει σε όλους σε μία συνταγή, οπότε ήταν όλοι ευχαριστημένοι στην οικογένεια. Και φυσικά αξιοποιήσα με ωραίο τρόπο, το περισσευμα της κρέμας. Τίποτα δεν πάει χαμένο.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ReplyDelete
  40. Selcouth, αν πρόκειται να σε πείσω να φας γαλακτομπούρεκο, που είναι και από τα αγαπημένα μου γλυκά, έ, τότε χαλάλι σου ολόκληρη η τάρτα!!!!
    Σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  41. Πωπω! Λογικό που τρελαθήκανε οι δικοί σου!! Εδώ εγώ τρελάθηκα από τις φωτογραφίες.. που να το δοκίμαζα κιόλας!!!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  42. cinemarion, συνδυάστηκαν πολύ καλά η τάρτα με το συγκεκριμένο είδος κρέμας και το γευστικό αποτέλεσμα, άρεσε πολύ. Γίνεται όμορφη σε εμφάνιση, η άχνη ζάχαρη της πάει πολύ, αλλά και τα φρέσκα φρούτα επίσης την στολίζουν ωραιότατα!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  43. Έλενα, το σκεύος που χρησιμοποιώ συνήθως για το γαλακτομπούρεκο, έτυχε εκείνη την ημέρα να είναι....
    αγκαζέ με κάποιο άλλο έδεσμα. Οπότε χρησιμοποίησα ένα άλλο μικρότερο. Εξ αιτίας αυτού όμως, γεννήθηκε η ιδέα της γαλακτομπουρεκόταρτας!!!!
    Και εγώ συνήθως χρησιμοποιώ βανίλια, και μια και η κρέμα ήταν περίσσευμα, είχε βανίλια μέσα. Επειδή όμως όπως ξέρεις, έχω αδυναμία στο άρωμα της μαστίχας, είπα να το δοκιμάσω. Ήρθε και έδεσε, που λένε!! Κατά την άποψη μου, το απογείωσε το γλυκό και γευστικά και αρωματικά.
    Το φιλέ αμυγδάλου, η άχνη και τα φρέσκα φρούτα, δίνουν ωραία εμφάνιση στην τάρτα.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.

    ReplyDelete
  44. christinaD, μπορεί να καταψυχθεί αυτή η κρέμα, σε κουτί που κλείνει καλά, για να μην πάρει τυχόν μυρωδιές από άλλα τρόφιμα, που υπάρχουν στην κατάψυξη. Όταν την χρειάστηκα, φρόντισα να μην υπάρχουν υγρά από την απόψυξη και ήταν μια χαρά!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  45. Ζουζού, η κρέμα γαλακτομπούρεκου είναι ιδιαιτέρως αγαπημένη. Και αυτή η πρόταση είναι άλλη μια ευκαιρία για να την απολαύσουμε. Μαζί με το αμυγδαλάκι, είναι καταπληκτική.
    Να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  46. Βάσω, ναι μπορεί να μπει στην κατάψυξη, αφού κρυώσει εντελώς πρώτα.
    Καλή επιτυχία, μια και θα τη δοκιμάσεις σήμερα κιόλας. Περιμένω τις εντυπώσεις σου.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  47. Taelia, όπως ακριβώς το λες. Που να τη δοκίμαζες κιόλας!!! Είναι απίθανη. Μας άρεσε πολύ.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ReplyDelete
  48. Τι υπέροχο πράγμα έφτιαξες πάλι παιδάκι μου, το είδα το πρωί και κόλλησε στο μυαλό μου!
    Φανταστική ιδέα!
    Φιλάκια πολλά Ειρήνη μου καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  49. Eri, αχ τι κόλλημα που έχουμε βρε παιδάκι μου, εμείς οι Έλληνες με το γαλακτομπούρεκο!! Σε όλες του τις μορφές, ακόμα και τις... κάπως πειραγμένες!!! Χαίρομαι που σου αρέσει αυτή η ιδέα!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  50. Καλησπέρα, Ειρήνη!
    Πολύ έξυπνη η προσαρμογή του κλασικού γλυκού, με φαντασία και το αποτέλεσμα λαχταριστό και μυρωδάτο, σωστό αριστούργημα!
    Κρατώ αυτή την εκδοχή.
    Φιλάκια, καλό σου βράδυ!

    ReplyDelete
  51. Πολύ ωραία παραλλαγή Ειρήνη.
    Φαίνεται καταπληκτική.
    Και το άρωμα μαστίχας που έβαλε ΄την έκανε πολύ αρωματική.

    Καλό σαββατοκύριακο :)

    ReplyDelete
  52. Πριν από λίγο πέρασα από την Ελένη και τσίμπισα ένα κομμάτι απ'την κολοκυθόπιτά της.Τώρα ένα γλυκό είναι ότι πρέπει.Μπορώ να έχω ένα κομμάτι παρακαλώ;Αυτά κάνετε!Αύριο που θα είμαι σπίτι θα κλειστώ στην κουζίνα!!Να είστε καλά που μας δείνετε ιδέες.Φιλάκια.

    ReplyDelete
  53. Ενδιαφέρον παραλλαγή και πολύ αρωματική!!!

    ReplyDelete
  54. Υπέροχη!!! Μπράβο Ειρήνη!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ReplyDelete
  55. Helen Gr, η σφολιάτα συνδυάστηκε πολύ καλά με την κρέμα και το αμύγδαλο. Έδωσαν ένα πολύ ωραίο γλυκό με ιδιαίτερο άρωμα. Γεύση και άρωμα παράδοσης, με λίγο διαφορετικό τρόπο!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  56. Marion, θεωρώ τη μαστίχα ένα από τα καλύτερα αρώματα και την αγαπώ ιδιαίτερα. Στην συγκεκριμένη συνταγή, ταίριαξε καταπληκτικά και κατά τη γνώμη μου, "ανέβασε" τη γεύση του γλυκού.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ReplyDelete
  57. Έχω φτιάξει τάρτες και τάρτες, τάρτα γαλακτομπούρεκο δεν έχω φτιάξει ποτέ! Νομίζω πως ήρθε η ώρα!!!

    ReplyDelete
  58. anna, από γευστικές προτάσεις, σήμερα είσαι κομπλέ. Και πιτούλα και γλυκάκι!!
    Αυριο που θα περάσεις όλη την μέρα στην κουζίνα σου, φτιάχνοντας τις νοστιμιές μας, θα τις γευτείς κιόλας. Όσον αφορά το το γλυκό μας, πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει ιδιαίτερα!! Καλή επιτυχία.
    Να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  59. rena, ενδιαφέρουσα παραλλαγή η τάρτα με την κρέμα γαλακτομπούρεκου και διαφορετική από τις άλλες. Νόστιμη και αρωματική.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  60. eleni, σ' ευχαριστώ. Κερνάμε ωραίο γλυκάκι και σήμερα, φτιαγμένο με πολύ αγάπη για την οικογένειά μας και σας.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ReplyDelete
  61. beauty str, ήρθε η ώρα να φτιάξεις μια γλυκιά τάρτα διαφορετική από τις άλλες. Και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  62. πωπωπω...δηλαδή ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΩΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  63. Ειρήνη μου, τι υπέροχο γλυκό είναι αυτό! Τάρτα και γαλακτομπούρεκο μαζί!!! Αχ, πάλι θα χαλάσω την δίαιτά μου! χα-χα Να'χεις μια όμορφη εβδομάδα, φιλιά!

    ReplyDelete
  64. maya, πωπώ τι νοστιμιές!! Πωπω, τι ομορφιές!! Η τάρτα της άνοιξης!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  65. Elena, ένα μικρό κομμάτι τάρτας, δεν πρόκειται να χαλασει τη δίαιτά μας!! Το πολύ πολύ, να το φάμε σαν..... μεσημεριανό!!!! Χαχαχά!!!!
    Καλή και όμορφη εβδομάδα, να έχεις.

    ReplyDelete
  66. καλή εβδομάδα!!!!!!!!!!!!! :)

    ReplyDelete
  67. μμμ νοστημότατη φαίνεται!! με βάζεται σε πειρασμό !!

    ReplyDelete
  68. Maya, καλή εβδομάδα να έχεις.

    ReplyDelete
  69. Chris, σε γλυκό πειρασμό θα έλεγα!! Τι θα κάνεις; Θα υποκύψεις ή θα κρατήσεις χαρακτήρα;
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  70. Aπό τα αγαπημένα μου και μόνο του...πόσο μάλλον σε τάρτα!

    ReplyDelete
  71. Ιάνθη, είναι ένα ωραίος συνδυασμός, δύο αγαπημένων γλυκών.
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete