Wednesday, 6 June 2012

Μεξικάνικα φιλέτα κοτόπουλου

Σήμερα μαγειρεύουμε μεξικάνικο φαγάκι!
Πικάντικα φιλετάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε μια τραγανή κρούστα με nacho chips, που τα συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα με αβοκάντο.
Εκτός από νόστιμο, το πιάτο αυτό έχει ελάχιστες θερμίδες, ώστε να το απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου τύψεις!
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!Θα χρειαστούμε:
1200 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου
1 μεγάλη σακούλα με nacho chips (chips καλαμποκιού)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα σκόρδου
2 αυγά
αλάτι – άσπρο πιπέρι – καπνιστή πάπρικα – σκόνη σκόρδου – λίγο σκόνη τσίλι
ελάχιστο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
Για την σαλάτα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1 μεγάλη και σφιχτή ντομάτα
1 μέτριο αγγούρι
1 αβοκάντο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ελαιόλαδο
χυμό και λίγο ξύσμα από ένα λάϊμ ή λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου ή και από μπούτι αν θέλουμε πιο τρυφερά.
Βάζουμε τα φιλετάκια σε απλωτό σκεύος και τα πασπαλίζουμε από όλες τις μεριές με αλάτι, άσπρο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και σκόνη σκόρδου.
Δεν τσιγκουνευόμαστε τις ποσότητες των μπαχαρικών, ειδικά η καπνιστή πάπρικα ταιριάζει πολύ, ρίξτε μπόλικη.
Αφήνουμε τα φιλετάκια στο ψυγείο μισή ώρα, να τραβήξουν τα αρώματα των μπαχαρικών.
Θρυμματίζουμε τα nachos πιέζοντας την σακούλα τους.
Κρατάμε αν θέλουμε μερικά για να διακοσμήσουμε το πιάτο μας στο τέλος.
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα nachos με το λιωμένο σκόρδο και 1 γεμάτο κουταλάκι καπνιστή πάπρικα.
Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο τα 2 αυγά και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο σκόνη τσίλι.
Βουτάμε τα φιλετάκια πρώτα στο αυγό και μετά στα nachos, να καλυφθούν ολόγυρα.
Τα αραδιάζουμε σε απλωτό ταψί φούρνου, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα περιχύνουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την σαλάτα.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ντομάτα, το αγγούρι και το αβοκάντο.
Τα αναμειγνύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το βρασμένο καλαμπόκι.
Αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με τον χυμό ενός λάϊμ ή λεμονιού.
Πασπαλίζουμε αν μας αρέσει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διακοσμούμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού.
Σερβίρουμε τα πικάντικα φιλετάκια με 2 κουταλιές από την σαλάτα, μερικά ολόκληρα nachos και αν θέλουμε συνοδεύουμε με το νόστιμο ρύζι της Vassi.
Καλή επιτυχία!

70 comments:

  1. Είδες για να είμαστε πικάντικα κορίτσια τι ωραίες πικάντικες συνταγές ανακαλύπτουμε????
    Καλημερούδια!!!!

    ReplyDelete
  2. καλημέρα...Μια υπέροχη συνταγή!! Μια υπέροχη εικόνα...Καταπληκτική ιδέα, θα το κάνω σύντομα!!φιλιά

    ReplyDelete
  3. Έλενα, αυτά τα ωραία μεξικάνικα φιλέτα, με τα nachos, και με την σαλάτα καλαμποκιού, όταν τα δει η άλλη Έλενα, που λατρεύει το κοτόπουλο μαγειρεμένο έτσι και τις σαλάτες καλαμποκιού, θα έχουμε θέμα!! Θα πρέπει άμεσα να πάω να ψωνίσω!!
    Πάω τώρα!!
    Καλη μας ημέρα.

    ReplyDelete
  4. σημειωνω τα υλικα και το βραδυ πριν γυρισω σπιτι ψωνιζω!!!!
    υπεροχα και αυτη η πανατουρα με τα νατσος πολυ που αρεσει.
    καλη σου μερα.

    ειρηνη

    ReplyDelete
  5. Αυτή η συνταγή είναι για μας, Έλενα μου και θα δοκιμαστεί asap (as soon as possible) μιας και λατρεύουμε τη μεξικάνικη κουζίνα .
    Φιλάκια.

    ReplyDelete
  6. Πότε δεν έχω φάει κάτι παρόμοιο!!
    Φαίνεται νόστιμο!!

    ReplyDelete
  7. Ααααα να το δοκιμάσω! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου μεξικάνικο.
    Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο! Και η σαλάτα πολύ ενδιαφέρουσα και δροσιστική!

    Πολλές και όμορφες καλημέρες Έλενα! Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Έγραψες, Ελενάκι!
    Καταπληκτική πρόταση και πολύ καλοκαιρινή.
    Υπέροχο το κοτόπουλο, τραγανό και εξωτικό. Το λάτρευσα πολύ!
    Και η συνοδευτική σαλάτα πολύ ενδιαφέρουσα.
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  9. Πολύ ωραια ιδεα!!! Λατρευω φυσικα κοτοπουλο, οπως και τα πικαντικα, οποτε μπαινει στα υπο δοκιμη!!!

    ReplyDelete
  10. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ+ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ+ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ+ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ!!!ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ...ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ!!(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΣΑΣ ΛΕΩ!!!!)

    ReplyDelete
  11. Καλή σου μέρα Έλενά μου... μα τί υπέροχη μεξικάνικη συνταγή!!!! Τέλειο και σίγουρα πεντανόστιμο... άντε να δούμε πότε θα το φτιάξω!!! Γεια στα χεράκια σου!!! Δεν στέλνεις καμμιά μεριδούλα;;;; Φιλάκια και καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα Ελενα φαίνεται πααααρα πολύ καλό αν και με τα πικάντικα έχω ένα θεματάκι εγω θα το παραβλέψω(το πολύ πικάντικο)και θα συνεχίσω με το υπόλοιπο φιλιά να είσαι καλά!!!!!

    ReplyDelete
  13. Πικάντικο Λιλάκι μου είδες?? είδες?? χα χα χαα!
    Φιλιά πολλά φιλενάδα!!

    ReplyDelete
  14. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  15. Ειρηνάκι μου αρέσουν στην κορούλα τα mexican foods??
    Ε τότε μην της χαλάσουμε χατήρι, μία την έχουμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Ειρήνη μου η κρούστα με τα νάτσος είναι τραγανή τραγανή, αξίζει να το δοκιμάσεις το φαγάκι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  17. Στέλλα μου και οι γιοι μου asap μου το ζητάνε χα χα χαα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Χρυσούλα είναι ένα πιάτο νόστιμο και ολιγοθερμιδικό, σου συνιστώ να το δοκιμάσεις!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  19. Selcouth μου δεν έχει καμιάν ιδιαίτερη δυσκολία η μεξικάνικη κουζίνα, εσύ κάνεις τόσα και τόσα!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  20. Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Και η σαλάτα με το αβοκάντο του ταιριάζει πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Ελπινίκη μου αν σου αρέσει το πικάντικο κοτοπουλάκι, αυτό το πιάτο θα το εκτιμήσεις!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  22. Aretaki να το φτιάξεις και να το ευχαριστηθείτε!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  23. Κικίτσα μου στο χω ξαναπεί, εμείς ατυχήσαμε που δεν μένουμε κοντά χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  24. Ροδάνθη μου, αν παραλείψεις το τσίλι, δεν είναι τρελά πικάντικο το κοτοπουλάκι, άνετα το τρώω κι εγώ που δεν είμαι του πολύ καυτερού, σε αντίθεση με τους άντρες μου που τα θέλουν αρκετά πικάντικά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Hola amigos!
    Τι καταπληκτικη ιδεα το παναρισμα μετα νατσος! Και μ'αρεσουν τα μεξικανικα.... Την Σ/Κ τα δοκιμαζω και γραφω εντυπωσεις!

    ReplyDelete
  26. Υπέροχη συνταγή Ελενάκι μου, πεντανόστιμη και πικάντικη! Το σ/κ θα'χουν πρώτη θέση στο τραπέζι μας, μαζί με παγωμένη μπυρίτσα φυσικά!! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. τρελάινομαι για φιλέτα και τα δικά σου είναι σούπερ...μπράβοοοοοο..φιλια πολλααααααα

    ReplyDelete
  28. Τι φανταστικό φαγάκι μας έχεις σήμερα κυρία μου;
    Όπως καταλαβαίνεις προσωπικά ενθουσιάστηκα!
    Το κοτόπουλο τυλιγμένο σε νάτσος πρέπει να είναι θεσπέσιο! Νομίζω ότι θα ταίριαζε φανταστικά και μια σάλτσα τυριού από δίπλα!!
    Φιλιά Ελενάκι!

    ReplyDelete
  29. Ελενα μου!! τ' είναι τούτο;!!
    λαχταριστό πραγματικά!!

    και δεν έχει και θερμίδες; τέλειο!! τα τρελλαθούν τα κορίτσια μου :))

    φιλιά πολλά και την καλησπέρα μου!

    ReplyDelete
  30. Πω πω συνταγή Έλενά μου!!!!!!!!!!!!
    Την εκτυπώνω
    Πολλά φιλάκια!!!
    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

    ReplyDelete
  31. Τέλεια ιδέα, θέλω πολύ να δοκιμάσω το κοτόπουλο παναρισμένο με τέτοιο τρόπο!

    ReplyDelete
  32. Εμένα μου αρέσει το στήθος του κοτόπουλου.Αφού βολεύουμε και το σύζυγο με το μπούτι,οκ!Κι αφού είναι λάιτ,βάλε κι ένα σπέσιαλ γλυκό τώρα!!
    Χα χα χα,φιλάκια.

    ReplyDelete
  33. Έλενα...έγραψες!!!!
    Τρελλαίνομαι για μεξικάνικη κουζίνα και ιδίως όταν έχει κοτόπουλο!!!!!!
    Τα σάλια μου τρέχουν!!!!
    Την κρατώ...θα την φτιάξω κάποια στιγμή!!!!!!!

    ReplyDelete
  34. μμμμμμ νόστιμο, πικάντικο, μυρωδάτο και πεινάωωωωωωωωω...:)

    ReplyDelete
  35. Αν είναι τόσο νόστιμο όσο είναι όμορφο στο μάτι, βάλε διπλή μερίδα!
    Εξ άλλου έχω αδυναμία στην μεξικάνικη κουζίνα!!!

    ReplyDelete
  36. Δεν έχω λόγια γι' αυτό το πιάτο!!! Μέχρι εδώ μου μυρίσανε τα αρωματικά του!! Θέλω!!!!!

    ReplyDelete
  37. μόνο που το είδα ενθουσιάστηκα, αλλά δυστυχώς το στομάχι μου έχει, άλλες επιλογές... με μικρές τροποποιήσεις θα το τολμήσω...

    παρόλα αυτά θέλω να ρωτήσω το εξής: αν τα φτιάξω μέχρι το σημείο του παναρίσματος και τα βάλω στην κατάψυξη για ξαφνικές συναντήσεις με φίλους πιστεύεις θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα;

    Μπράβο Λενιώ μας

    ReplyDelete
  38. Τρελλαίνομαι για κοτόπουλο..όπως και να μου το κάνεις, ιδιαίτερα ΕΤΣΙ!

    ReplyDelete
  39. Λατρεύω την Μεξικάνικη κουζίνα οπότε η συγκεκριμένη συνταγή δείχνει εκπληκτική!

    ReplyDelete
  40. Φύσηξε Μεξικάνικος αέρας στο μπλόγκ!!!!!Πολύ γευστική η πρόταση σου Ελενάκι μου!!!
    Εμείς στα πικάντικα λέμε πάντα ναι και γι αυτό θα βάλω και λίγο τσίλι παραπάνω!!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  41. Τι να πω που δεν μπορώ να μαζέψω τα σαγονάκια μου! Τι ωραίο φαγάκι φάγατε πάλι!
    Φιλάκια Έλενα μου, σ'ευχαριστώ και για το link με την μπύρα!

    ReplyDelete
  42. Πω πω .. απιθανη ιδέα το πανάρισμα με nachos ... στα "προσεχώς" πάραυτα η συνταγή σου !!

    Φιλιά

    ReplyDelete
  43. Hola Μαρινάκι (δεν ξέρω και καμιά άλλη λέξη χα χα χαα)!!
    Περιμένω εντυπώσεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Elena μου η παγωμένη μπυρίτσα επιβάλεται, για να σβήνει την κάψα από το φαγητό, αν το κάνουμε πολύ πικάντικο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  45. Τάνια μου, με το φιλέτο κοτόπουλο μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό νοστιμιές!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  46. Ερμιονάκι μου μια σαλτσούλα είναι απαραίτητη για να γλιστράει το κοτοπουλάκι!
    Μια σάλτσα τυριου όπως λες θα είναι ιδανική!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  47. Μαριλενάκι μου, είδες πως σκέφτομαι την σιλουέτα των κοριτσιών?? χα χα χαα!
    Να τους το φτιάξεις, πιστεύω θα τους αρέσει!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  48. Ροδούλα μου χαίρομαι πολύ πολύ που σου αρέσει η συνταγή!
    Πολλά φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  49. Villy είναι πολύ νόστιμος ο τρόπος αυτός παναρίσματος, ελπίζω να σου αρέσει η τραγανή κρούστα με νάτσος!
    Καλό απόγευμα!!

    ReplyDelete
  50. Ελενάκι μου καταπληκτικά τα φιλετάκια, υπέροχα τι να πω;;;;;;;Έχω λιώσει να κοιτάζω τη κρούστα τους!Αλλά και η σαλατούλα μμμμ!!!!Σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ReplyDelete
  51. Αννούλα αυτή είσαι!!! χα χα χαα!
    Μην πάθουμε και τίποτα από στέρηση θερμίδων, ασυνήθιστες όπως είμαστε;-)
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  52. Ειρηνούλα αν σου αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, η συνταγή αυτή πιστεύω θα σε καλύψει γευστικά!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  53. Maria mas και τι το σκέφτεσαι??
    Κόπιασε στο τραπέζι μας!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. Μπετούλα βάζω εξ αρχής διπλή μερίδα, έλα, έλα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  55. Taelia μου ένα τεράααααστιο πιάτο έτοιμο για σένα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  56. Αμαλίτσα μου φοβάμαι πως αν τα βάλεις παναρισμένα στην κατάψυξη, θα μαλακώσουν τα νάτσος και ίσως δεν σου γίνει τόσο τραγανή η κρούστα.
    Ομως ετοιμάζονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αν έχεις έτοιμα ξεπαγωμένα φιλετάκια, πάνω από 5 λεπτά δεν κάνεις για να τα βάλεις στο ταψί.
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  57. Αχτιδούλα μου κόπιασε στο τραπέζι μας!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  58. Βασούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  59. Βασάκι μου δεν είχα καμία αμφιβολία για το έξτρα τσίλι χα χα χαα!!
    Φιλιά φιλεναδίτσα!!

    ReplyDelete
  60. Σε ευχαριστώ πολύ Ερη μου!!
    Για να δούμε τι ωραίες συνταγές θα μαζευτούν και στις μπύρες!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  61. Conna μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

    ReplyDelete
  62. Ελενάκι μου χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το σημερινό φαγάκι μας!
    Και η σαλατούλα του ταιριάζει πολύ όμορφα είναι η αλήθεια!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  63. Αυτό με τις λίγες θερμίδες που είπες πολύ μου άρεσε,με βολεύει αφάνταστα αυτή την εποχή!
    Τα nacho chips κάτι σαν τα κορν φλέικς;

    ReplyDelete
  64. Ρενάκι τα nachos δεν έχουν σχέση με κορνφλέϊκς.
    Είναι τσιπς από καλαμπόκι, θα τα βρεις στο ΣΜ εκεί που έχουν τους ξηρούς καρπούς και τα λοιπά chips
    Φιλιά, καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  65. Πολύ ωραίο αέαλενα μου... μπράβο !!!
    Έχω κάνει και εγώ κάτι παρόμοιο και είναι νοστιμότατο !!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά !!!

    ReplyDelete
  66. Αχ ωραίο φαγητάκι.....επίσης υπέροχη η ιδέα σου για nachos φιλί

    ReplyDelete
  67. ΕΛΕΝΑ! ΤΙ ΜΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑ!

    ReplyDelete
  68. Ελενάκι μου είναι, είναι!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  69. Νάντια μου σε ευχαριστώ πολύ:)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  70. Εφάκι χαίρομαι που σου αρέσει!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete