Thursday 7 June 2012

Hamburger, το αγαπημένο!!

Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, έχουμε δοκιμάσει έστω και μία φορά ένα νόστιμο χάμπουργκερ.
Όσο για τα παιδιά μας, αν ήταν δυνατόν θα τα έτρωγαν κάθε ημέρα!!
Προ ημερών, που η οικογένεια είχε μια μεγααααάλη όρεξη για χάμπουργκερ, αντί να παραγγείλω σε κάποια από τις γνωστές αλυσίδες fast food, προτίμησα να τα ετοιμάσω μόνη μου, φτιάχνοντας την συνταγή μου για μπιφτέκια στη σχάρα ή στο γκριλ.
Τα έβαλα μέσα σε ωραία στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ, που φτιάχνει ο φούρνος της γειτονιάς μου, μαζί με άλλα νόστιμα υλικά.
Έγιναν ανάρπαστα και εκτός από νόστιμα, ήταν σπιτικά και είχα τον έλεγχο των υλικών που χρησιμοποίησα.
Πάμε να σας πω, πως θα τα ετοιμάσουμε.

Χρειαζόμαστε:
Για τα μπιφτέκια
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
μισή μεγάλη ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/4 από μία φραντζόλα ψωμιού 2-3 ημερών
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά σάλτσα μπάρμπεκιου
λίγη ρίγανη, λίγη μαντζουράνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον
4 στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ (όχι μικρά)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
4 φέτες ζαμπόν για τοστ
4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
8 φέτες ένταμ για τοστ
4 φύλλα πράσινης σαλάτας
4 αγγουράκια πίκλες
κέτσαπ
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια.
Βάζουμε το ψωμί σε νερό να μουλιάσει καλά.
Στύβουμε το περίσσιο νερό από το ψωμί, αφήνουμε όμως το ψωμί μας να περιέχει λίγο νερό, κάνει τα μπιφτέκια μας πιο αφράτα.
Αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε την κόρα από το ψωμί, αν όμως την αφήσουμε, προσθέτει περισσότερη νοστιμιά στο μείγμα μας. Βγάζουμε όμως τυχόν σουσάμι που υπάρχει σαν επικάλυψη στο ψωμί.
Σε μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης του μπιφτεκιού και ζυμώνουμε πολύ καλά. Θέλουμε να επιτύχουμε ένα μέτριο σε υφή μείγμα του κιμά.
Αν μας βγαίνει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό. Αν μας βγαίνει πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα, στρογγυλά μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στο γκριλ ή στην ψηστιέρα ή στην τοστιέρα ή όπως τα ψήνουμε συνήθως.
Τα λαδώνουμε πρώτα γύρω γύρω για να μην κολλήσουν.
Εγώ, τα έψησα στην τοστιέρα μου. Αφού λάδωσα τις πλάκες της και τις άφησα να ζεσταθούν καλά, έβαλα επάνω τα μπιφτέκια να ψηθούν. Με αυτόν το τρόπο, τα μπιφτέκια μου δεν κόλλησαν.
Είναι έτοιμα όταν τρυπώντας τα με ένα μαχαιράκι, τα υγρά που βγαίνουν δεν περιέχουν καθόλου κόκκινο αίμα, αλλά έχουν γκρι χρώμα.
Δεν τα παραψήνουμε γιατί στεγνώνουν και χάνουν την νοστιμιά τους. Προσέχουμε όμως να μην είναι άψητα.
Συναρμολόγηση:
Κόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε στρογγυλές φέτες, μέτριες, όχι χονδρές. Κόβουμε τα αγγουράκια πίκλες σε μακρόστενες φέτες.
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φύλλα της σαλάτας.
Κόβουμε τα ψωμάκια του χάμπουγκερ στην μέση, οριζόντια.
Ψήνουμε την εσωτερική μεριά τους στην τοστιέρα.
Ψήνουμε επίσης στην τοστιέρα τις φέτες του ζαμπόν και του μπέικον, να ροδίσουν λίγο.
Σε ωραία πιάτα τοποθετούμε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια.
Επάνω βάζουμε μία φέτα τυρί του τοστ, ένα φύλλο σαλάτας, το μπιφτέκι, μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυρί του τοστ, μία ροδέλα ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού, αγγουράκια πίκλες, μπέικον και όσο κέτσαπ θέλουμε.
Αντί για αγγουράκι πίκλες, μπορούμε να βάλουμε λεπτές φέτες φρέσκου αγγουριού, αν το προτιμάμε.
Ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε μουστάρδα, να αντικαταστήσουμε την κέτσαπ με μια πικάντικη σάλτσα (η σάλτσα μπάρμπεκιου τους πάει πολύ) ή να αναμείξουμε την κέτσαπ με μαγιονέζα.
Όταν βάλουμε όλα τα υλικά που προτιμάμε, τοποθετούμε το επάνω μέρος από τα ψωμάκια, από πάνω και σερβίρουμε αμέσως, μαζί με όποια σαλάτα αγαπάμε.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

64 comments:

  1. Απορία: Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να το δαγκώσει; Αναστέναξε το ψωμάκι με όλα τα λαχταριστά υλικά που έβαλες μέσα! Αυτό τρώγεται μόνο στο σπίτι και το πασάλειμμα σίγουρο!
    Άντε τώρα να συμβιβαστώ με το κουλουράκι που συνοδεύει τον καφέ μου... σνιφ!
    Την καλημέρα μου και πρωινά φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Αν το πιστεύεις δεν έχω φάει ποτέ έτοιμο χαμπουργκερ! Θα προτιμήσω το δικό σου σπιτικό κι αθώο!

    ReplyDelete
  3. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΜΕ!!ΑΧ!!!ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ ΑΜΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ?ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ!!ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΩ ΟΛΕΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ!!ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ,ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!

    ReplyDelete
  4. πολύ ωραιο το χαμπουργκεράκι σου...εγώ τώρα το καλοκαίρι ψήνω διάφορα λαχανικά και τα βάζω στο σαντουιτσ με διάφορες σως..φιλια πολλααααααααα

    ReplyDelete
  5. Υπέροχη συνταγή, υπέροχες φωτογραφίες......υπέροχη Ειρήνη!!!!!

    ReplyDelete
  6. Απλά υπέροχοοοοο!!!!!Κενένα κομμάτι περισεύει;;;;Φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ!!!!!!
    ΑΠΙΘΑΝΑ ΒΛΕΠΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ!!!!!!
    ΦΙΛΙΑΑΑ!

    ReplyDelete
  8. Τα σπιτικά burgerάκια είναι τα καλύτερα, Ειρήνη.
    Και τα δικά σου πρέπει να έγιναν τέλεια.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  9. Τα σπιτικά σου burger είναι υπέροχα Ειρήνη! Γεια στα χεράκια σου και μακάρι όλα τα παιδάκια να τα προτιμούν αντί για τα έτοιμα! Γεια στα χέρια σου! Την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  10. ειρηνη μου ωραιο το χαμπουργκερ σου δεν το συχητω, αλλα με τιποτε δεν αλλαζω ενα σουβλακι!

    ReplyDelete
  11. Ελπίζω να έφτιαξες μπόλικα, γιατί δεχόμαστε συνέχεια παραγγελίες σήμερα χα χα χαα!!!
    Τέλειο Ειρήνη μου, το σπιτικό hamburger είναι πάντα το καλύτερο, με τα υλικά που προτιμάμε, άσε που είμαστε και πιο ήσυχοι για το τι τρώμε.
    Είναι βέβαιο ότι τα μπιφτέκια που χρησιμοποιούν για hamburgers στα fast foods είναι αμφιβόλου ποιότητας, οπότε ψηφίζουμε ναι στο σπιτικό!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Ειρήνη,το ζήλεψα και έχω αρχίσει να πεινάω!
    Δεν το συζητώ,τα σπιτικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα ετοιματζίδικα,που από αρχή ποτέ δεν έχω δοκιμάσει.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  13. simonmad και όμως! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το επάνω μέρος από το ψωμάκι και να το πιέσεις ελαφρά. Οπωσδήποτε η πετσετούλα χρειάζεται από δίπλα. Τι σπιτικό χάμπουγκερ θα ήταν, αν δεν ήταν πλούσιο και απολαυστικό!! Μην κλαίς!! Σου στέλνω ένα!!
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  14. Ευγενία, σίγουρα το σπιτικό δεν συγκρίνεται με το έτοιμο. Το σπιτικό, είναι ανώτερο κατά την γνώμη μου, από όλες τις απόψεις!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  15. Κι μενα δεν μ αρεσει καθολου ο κιμας απ εξω, αλλα ενα σπιτικο χαμπουργκεράκι το τσακιζω καθε ωρα...

    ReplyDelete
  16. Aretaki, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Χαίρομαστε πολύ που σου αρέσουν τόσο οι συνταγές μας. Άλλωστε ο σκοπός μας είναι να δείχνουμε τα εδέσματα που μας αρέσουν και αγαπάμε εμείς και η οικογένειά μας. Με τον τρόπο αυτό θα τα μάθουν και θα τα αγαπήσουν και άλλοι!!
    Όσο για την δίαιτα, θα σου πω το γνωστό: από αύριο!!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  17. Το πολύ αγαπημένο όμως... λατρεύω!
    Δείχνει τόσο λαχταριστό!!!!!!!!!!
    Καλό μεσημέρι!!!

    ReplyDelete
  18. Μας ξεσηκώνεις Ειρήνη μου με τα νόστιμά σου! Ξεσαγονιάστηκα και ναι είναι για μεγάλες απολαυστικές "γουρουνιές" αυτό το χάμπουργκερ.χαχαχαχ!!!

    ReplyDelete
  19. Υπέροχα είναι τα χάμπουργκερ και βέβαια πάνω απ΄όλα σπιτικά..κι εγώ ψηφίζω ναι στα σπιτικά και βέβαια μπορείτε να μου φτιάξετε καμμιά ντουζίνα για σήμερα? χαχαχα
    Μπράβο Ειρήνη...φιλιά.

    ReplyDelete
  20. Tanya, ωραίο το σπιτικό χάμπουγκερ. Μου αρέσει η ιδέα σου για τα ψητά λαχανικά. Ταιριάζουν και με το μπιφτέκι ωραία.
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  21. Λίλα, το χαμπουρκερ μας, χειροποίητο και νόστιμο. Ωραίο είναι στις φωτογραφίες, αλλά σε βεβαιώνω ότι στην πραγματικότητα ήταν καλύτερο.
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  22. Ροδάνθη, έλα εσύ και δεν θα μείνεις παραπονεμένη!!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  23. Effie, γίνονται πολύ ωραία έτσι. Καταλαβαίνεις την πραγματική γεύση των υλικών ένος χάμπουρκγερ!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  24. Στέλλα, γίνονται πολύ εύγεστα έτσι. Η μικρή τρελαίνεται για τα χάμπουργκερ αυτά. Καλύτερα δεν είναι από τα χέρια της μανούλας της;
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  25. Tante Kiki, προσπαθώ όσο το δυνατόν η οικογένειά μου, να τρώει σπιτικό φαγητό. Σίγουρα δεν μπορούμε να αποφύγουμε το γεγονός ότι τα παιδιά κάποια στιγμή θα φάνε και τα έτοιμα από έξω. Καλό θα ήταν βέβαια να τα μαθαίνουμε και να τα παροτρύνουμε, να προτιμούν την καθαρή, σωστή και θρεπτική τροφή.
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  26. Ειρήνη, άλλο το ένα και άλλο το άλλο! Σουβλάκι φτιάχνω συχνά, έχει άλλη γεύση. Όμως και το σπιτικό χάμπουγκερ, είναι νοστιμότατο!!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  27. Έλενα, αυτή είναι η όλη ιδέα του σπιτικού φαγητού. Ξέρουμε τι τρώμε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας. Και βέβαια, καταλαβαίνεις την ωραία γεύση των υλικών του χάμπουργκερ, γιατί δεν ψήνονται με λίπη που δεν ξέρουμε την προέλευσή τους, άσε δε που γίνονται νοστιμότατα!!!
    Χάμπουργκερ όσα θέλεις!! Καλή διάθεση και καλή παρέα να υπάρχει, για να τα απολαύσουμε.
    Καλό μεσημέρι να έχουμε.

    ReplyDelete
  28. eleni, δεν χάνεις και τίποτα που δεν δοκιμάζεις τα ετοιματζίδικα. Μου έχει τύχει να δοκιμάσω καποια που ήταν σαν σόλα, χωρίς να μπορώ να καταλάβω κάποια γεύση εκτός από καμμένο λίπος.
    Γι΄αυτό δοκίμασε τη συνταγή μας με τα σπιτικά, να δεις νοστιμιά!!! Τα εγγόνια σου θα ξετρελαθούν.
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  29. Ελπινίκη και εγώ δεν λέω όχι στο σπιτικό χάμπουργκερ. Νόστιμοοο!!!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ReplyDelete
  30. Αυτό δεν είναι χάμπουργκερ, είναι σκέτη ομορφιά!
    Δεν χρειάζεται να πω πόσο ασύγκριτα νόστιμα είναι τα χειροποίητα μπέργκερς!
    Το συγκεκριμένο δε, είναι τόσο περιποιημένο που είναι απλά ακαταμάχητο!
    Πολύ ωραία πρόταση Ειρήνη μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  31. Πωωω! Μου ξαναάνοιξε η όρεξη!!

    ReplyDelete
  32. Τα χειροποίητα chamburger είναι πολύ ανώτερα από τα έτοιμα. Τα φτιάχνω τακτικά στην μικρή μου, ακόμη και το ψωμί.

    ReplyDelete
  33. Μμμμ... τα αγαπημένα όλων μας!!!

    ReplyDelete
  34. Πολυαγαπημένο,σπιτικό χάμπουργκερ!
    :))))))))))))))))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  35. Βρες έναν που να μη τρώει τέτοιο σάντουιτς!

    ReplyDelete
  36. ✿✿⊱╮
    Convidativos, mais light e saborosos.
    Boa quinta-feira!
    Bom Feriado!
    Beijinhos.
    Brasil
    •.¸¸✿⊱╮¸¸.•

    ReplyDelete
  37. Το λατρεύω!!!!

    ReplyDelete
  38. eleni, το χάμπουργκερ γίνεται ζουμερό και λαχταριστό!!! Το αγαπάμε όλοι στο σπίτι........το σπιτικό μας μπιφτεκάκι.
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  39. Έφη, πολύ γέλασα με τις "γουρουνιές"!!! Σε προκαλεί όμως το νόστιμο χαμπουργκεράκι, για κάτι τέτοιο!! Είναι για μεγααααάλες δαγκωνιές! Χαχαχα!!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  40. Eva, εμείς ομονοούμε ακόμα και στα χάμπουργκερ και συμφωνούμε ότι, ψηφίζουμε σπιτικά!! Κάποιοι άλλοι που δεν συμφωνούν με τίποτα, να δούμε τι θα κάνουν!!
    Μια ντουζίνα θα σε φτάσει;;; Χιχιχί!!
    Καλό μας απόγευμα.

    ReplyDelete
  41. Αν ήταν δυνατόν να τα τρώνε κάθε μέρα τα παιδιά μας όπως ακριβώς το λες!

    ReplyDelete
  42. Ερμιόνη, δεν συγκρίνεται το σπιτικό χάμπουργκερ, με τα έτοιμα. Το διαπιστώνω αυτό κάθε φορά που τα φτιάχνω, η νοστιμιά είναι ασύγκριτη. Αν δε, προσέξουμε και το μπιφτέκι μας να βγει αφράτο, γίνεται ένα φανταστικό χάμπουργκερ, μαζί με τα συνοδευτικά του, ωραιότατο πιάτο!!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  43. Villy, είδες; Σου ανοίγουν την όρεξη, μόνο που τα βλέπεις!! Φαντάσου να τα έχεις μπροστά σου, μέσα σε ένα όμορφα σερβιρισμένο πιάτο!! Δεν θα αντισταθείς!!!!!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  44. Βάσω, πολύ καλά κάνεις και φτιάχνεις ακόμα και το ψωμάκι του χάμπουργκερ. Έχεις τον έλεγχο της τροφής που δίνεις στο παιδί σου να φάει. Όταν έχω χρόνο, φτιάχνω ψωμάκια.
    Σίγουρα θα αρέσουν στη μικρή πολύ, όπως και στη δική μου!!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  45. beauty str., ποιος δεν αγαπά ένα καλοψημένο και ζουμερό χάμπουργκερ;
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  46. Thalassamov, μα ναι! Πολυαγαπημένη γεύση και από τα χεράκια μας!!!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  47. Αχτιδούλα μου, έχεις δίκιο! Μπορεί κανείς να του αντισταθεί;;;;
    Καλό σου απόγευμα.

    ReplyDelete
  48. Χρυσούλα και εμείς το ίδιο!!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  49. rena, έτσι είναι. Τουλάχιστον ας είναι προσεγμένα και καλοφτιαγμένα!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  50. Magia de Ines, estes sao hamburger muito saboroso e macio. Cozinhe a receita. Tenho certeza que vai adorar!!
    Boa tarde.

    ReplyDelete
  51. Νοστιμότατο μοιάζει!! Και είναι και τόσο προσεγμένο.. δεν θα το αντάλλαζα με κανένα "ετοιματζίδικο" χάμπουργκερ!!! Απλά υπέροχο!! Φιλιά!

    ReplyDelete
  52. Taelia, ούτε εγώ θα αντάλλαζα τη νοστιμιά και την ποιότητα του σπιτικού, με κανένα από τα έτοιμα. Δεν υπάρχει σύγκριση!!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  53. Ειρήνη μου εννοείται πως τα σπιτικά είναι και τα καλύτερα, τα πιο νόστιμα και υγιεινά!Πολύ ωραία σου έγιναν, αχ και να είχα ένα....!!!
    Φιλιά καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  54. Ελένη, δίκιο έχουμε και οι δύο. Το θέμα είναι και τα παιδιά μας να το καταλάβουν αυτό και να προτιμούν το σπιτικό φαγητό, είτε πρόκειται για χάμπουργκερ, όπως είναι η σημερινή μας πρόταση, είτε για κάποιο άλλο φαγητό.
    Σου στέλνω όχι μόνο ένα, αλλά δύο χάμπουργκερ!!!!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  55. Λαχταριστά.......μιαμ μιαμ...

    ReplyDelete
  56. Κατερινάκι, είναι πολύ νόστιμα.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  57. Αν και γενικα δεν συμπαθω τα ετοιμα χαμπουργκερ, και πολυ σπανια θα αγορασω, δεν θα μπορουσα να αντισταθω στο δικο σου! Μιλαει!

    ReplyDelete
  58. ένα τέτοιο ακριβώς ήταν η πιο αμαρτωλή μου σκέψη όταν έκανα νηστεία πριν το Πάσχα.
    δεν υπάρχουν λόγια γι αυτή τη λιχουδιά.
    πω πω τέλειο.

    ReplyDelete
  59. mm-skg, δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σπιτικό χάμπουργκερ!!! Ούτε εγώ! Οι φωτογραφίες τα "λένε" όλα!!!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  60. summertime blues, είδες τι κάνει η νηστεία; Εκτός των άλλων, μας κάνει να εκτιμάμε τα ωραία φαγάκια και να τα αναζητάμε!!! Οπότε τώρα που μπορείς, ευκαιρία να το τιμήσεις!! Χιχιχί!!!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  61. Τα σπιτικά σου burger είναι υπέροχα Ειρήνη! Μήπως κάνεις και delivery γιατί βαριέμαι να φτιάξω, χαχα:))

    ReplyDelete
  62. Μπορει να μην το τίμησα το χαμπουρκεράκι σου εχθές Ρηνακι μου λόγω υποχρεωσεων αλλά σήμερα θα το χτυπήσω αλύπητα !!!!!!!!χαχαχα!!!

    φαίνεται πεντανόστιμο !!! γεια στα χεράκια σου !!!!

    *για μένα παρακαλώ βάλτε και λίγα πατατάκια απο δίπλα!!!!!

    φιλια και καλό σ/κ!!!

    ReplyDelete
  63. mia maria, αν αποφασίσεις να τα φτιάξεις, θα δεις ότι δεν θα χρειαστείς ξανά, κανένα delivery, ούτε καν εμένα!! Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα!! Γέλασα πολύ με το delivery, χιχιχιχί!!!!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  64. Μαρία, τι χθες, τι σήμερα. Δεν πειράζει, φτάνει που τα τίμησες! Εκτός αν μου κρατάς "μούτρα", επειδή ξέχασα να σου στείλω ιντερνετικό χαμπουργκεράκι, χθες στο γραφείο. Δεν θα επαναληφθεί ξανά, στο υπόσχομαι!!!!! Θα σου βάλω και πατατάκια από δίπλα, να γίνει πιο απολαυστικό!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete