Πικάντικα φιλετάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε μια τραγανή κρούστα με nacho chips, που τα συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα με αβοκάντο.
Εκτός από νόστιμο, το πιάτο αυτό έχει ελάχιστες θερμίδες, ώστε να το απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου τύψεις!
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!

1200 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου
1 μεγάλη σακούλα με nacho chips (chips καλαμποκιού)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα σκόρδου
2 αυγά
αλάτι – άσπρο πιπέρι – καπνιστή πάπρικα – σκόνη σκόρδου – λίγο σκόνη τσίλι
ελάχιστο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
Για την σαλάτα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1 μεγάλη και σφιχτή ντομάτα
1 μέτριο αγγούρι
1 αβοκάντο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ελαιόλαδο
χυμό και λίγο ξύσμα από ένα λάϊμ ή λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου ή και από μπούτι αν θέλουμε πιο τρυφερά.
Βάζουμε τα φιλετάκια σε απλωτό σκεύος και τα πασπαλίζουμε από όλες τις μεριές με αλάτι, άσπρο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και σκόνη σκόρδου.
Δεν τσιγκουνευόμαστε τις ποσότητες των μπαχαρικών, ειδικά η καπνιστή πάπρικα ταιριάζει πολύ, ρίξτε μπόλικη.
Αφήνουμε τα φιλετάκια στο ψυγείο μισή ώρα, να τραβήξουν τα αρώματα των μπαχαρικών.
Θρυμματίζουμε τα nachos πιέζοντας την σακούλα τους.
Κρατάμε αν θέλουμε μερικά για να διακοσμήσουμε το πιάτο μας στο τέλος.
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα nachos με το λιωμένο σκόρδο και 1 γεμάτο κουταλάκι καπνιστή πάπρικα.
Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο τα 2 αυγά και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο σκόνη τσίλι.
Βουτάμε τα φιλετάκια πρώτα στο αυγό και μετά στα nachos, να καλυφθούν ολόγυρα.
Τα αραδιάζουμε σε απλωτό ταψί φούρνου, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα περιχύνουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο.

Ετοιμάζουμε την σαλάτα.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ντομάτα, το αγγούρι και το αβοκάντο.
Τα αναμειγνύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το βρασμένο καλαμπόκι.
Αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με τον χυμό ενός λάϊμ ή λεμονιού.
Πασπαλίζουμε αν μας αρέσει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διακοσμούμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού.
Σερβίρουμε τα πικάντικα φιλετάκια με 2 κουταλιές από την σαλάτα, μερικά ολόκληρα nachos και αν θέλουμε συνοδεύουμε με το νόστιμο ρύζι της Vassi.
Καλή επιτυχία!

Είδες για να είμαστε πικάντικα κορίτσια τι ωραίες πικάντικες συνταγές ανακαλύπτουμε????
ReplyDeleteΚαλημερούδια!!!!
καλημέρα...Μια υπέροχη συνταγή!! Μια υπέροχη εικόνα...Καταπληκτική ιδέα, θα το κάνω σύντομα!!φιλιά
ReplyDeleteΈλενα, αυτά τα ωραία μεξικάνικα φιλέτα, με τα nachos, και με την σαλάτα καλαμποκιού, όταν τα δει η άλλη Έλενα, που λατρεύει το κοτόπουλο μαγειρεμένο έτσι και τις σαλάτες καλαμποκιού, θα έχουμε θέμα!! Θα πρέπει άμεσα να πάω να ψωνίσω!!
ReplyDeleteΠάω τώρα!!
Καλη μας ημέρα.
σημειωνω τα υλικα και το βραδυ πριν γυρισω σπιτι ψωνιζω!!!!
ReplyDeleteυπεροχα και αυτη η πανατουρα με τα νατσος πολυ που αρεσει.
καλη σου μερα.
ειρηνη
Αυτή η συνταγή είναι για μας, Έλενα μου και θα δοκιμαστεί asap (as soon as possible) μιας και λατρεύουμε τη μεξικάνικη κουζίνα .
ReplyDeleteΦιλάκια.
Πότε δεν έχω φάει κάτι παρόμοιο!!
ReplyDeleteΦαίνεται νόστιμο!!
Ααααα να το δοκιμάσω! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου μεξικάνικο.
ReplyDeleteΦαίνεται πάρα πολύ ωραίο! Και η σαλάτα πολύ ενδιαφέρουσα και δροσιστική!
Πολλές και όμορφες καλημέρες Έλενα! Φιλιά!
Έγραψες, Ελενάκι!
ReplyDeleteΚαταπληκτική πρόταση και πολύ καλοκαιρινή.
Υπέροχο το κοτόπουλο, τραγανό και εξωτικό. Το λάτρευσα πολύ!
Και η συνοδευτική σαλάτα πολύ ενδιαφέρουσα.
Φιλάκια, καλή σου μέρα!
Πολύ ωραια ιδεα!!! Λατρευω φυσικα κοτοπουλο, οπως και τα πικαντικα, οποτε μπαινει στα υπο δοκιμη!!!
ReplyDeleteΚΟΤΟΠΟΥΛΟ+ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ+ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ+ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ!!!ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ...ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ!!(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΣΑΣ ΛΕΩ!!!!)
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα Έλενά μου... μα τί υπέροχη μεξικάνικη συνταγή!!!! Τέλειο και σίγουρα πεντανόστιμο... άντε να δούμε πότε θα το φτιάξω!!! Γεια στα χεράκια σου!!! Δεν στέλνεις καμμιά μεριδούλα;;;; Φιλάκια και καλή συνέχεια!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ελενα φαίνεται πααααρα πολύ καλό αν και με τα πικάντικα έχω ένα θεματάκι εγω θα το παραβλέψω(το πολύ πικάντικο)και θα συνεχίσω με το υπόλοιπο φιλιά να είσαι καλά!!!!!
ReplyDeleteΠικάντικο Λιλάκι μου είδες?? είδες?? χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά φιλενάδα!!
Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου μέρα!
Ειρηνάκι μου αρέσουν στην κορούλα τα mexican foods??
ReplyDeleteΕ τότε μην της χαλάσουμε χατήρι, μία την έχουμε!
Φιλιά!
Ειρήνη μου η κρούστα με τα νάτσος είναι τραγανή τραγανή, αξίζει να το δοκιμάσεις το φαγάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Στέλλα μου και οι γιοι μου asap μου το ζητάνε χα χα χαα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Χρυσούλα είναι ένα πιάτο νόστιμο και ολιγοθερμιδικό, σου συνιστώ να το δοκιμάσεις!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Selcouth μου δεν έχει καμιάν ιδιαίτερη δυσκολία η μεξικάνικη κουζίνα, εσύ κάνεις τόσα και τόσα!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαι η σαλάτα με το αβοκάντο του ταιριάζει πολύ!
Φιλάκια!
Ελπινίκη μου αν σου αρέσει το πικάντικο κοτοπουλάκι, αυτό το πιάτο θα το εκτιμήσεις!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου μέρα!
Aretaki να το φτιάξεις και να το ευχαριστηθείτε!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Κικίτσα μου στο χω ξαναπεί, εμείς ατυχήσαμε που δεν μένουμε κοντά χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ροδάνθη μου, αν παραλείψεις το τσίλι, δεν είναι τρελά πικάντικο το κοτοπουλάκι, άνετα το τρώω κι εγώ που δεν είμαι του πολύ καυτερού, σε αντίθεση με τους άντρες μου που τα θέλουν αρκετά πικάντικά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Hola amigos!
ReplyDeleteΤι καταπληκτικη ιδεα το παναρισμα μετα νατσος! Και μ'αρεσουν τα μεξικανικα.... Την Σ/Κ τα δοκιμαζω και γραφω εντυπωσεις!
Υπέροχη συνταγή Ελενάκι μου, πεντανόστιμη και πικάντικη! Το σ/κ θα'χουν πρώτη θέση στο τραπέζι μας, μαζί με παγωμένη μπυρίτσα φυσικά!! Φιλάκια!
ReplyDeleteτρελάινομαι για φιλέτα και τα δικά σου είναι σούπερ...μπράβοοοοοο..φιλια πολλααααααα
ReplyDeleteΤι φανταστικό φαγάκι μας έχεις σήμερα κυρία μου;
ReplyDeleteΌπως καταλαβαίνεις προσωπικά ενθουσιάστηκα!
Το κοτόπουλο τυλιγμένο σε νάτσος πρέπει να είναι θεσπέσιο! Νομίζω ότι θα ταίριαζε φανταστικά και μια σάλτσα τυριού από δίπλα!!
Φιλιά Ελενάκι!
Ελενα μου!! τ' είναι τούτο;!!
ReplyDeleteλαχταριστό πραγματικά!!
και δεν έχει και θερμίδες; τέλειο!! τα τρελλαθούν τα κορίτσια μου :))
φιλιά πολλά και την καλησπέρα μου!
Πω πω συνταγή Έλενά μου!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΤην εκτυπώνω
Πολλά φιλάκια!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Τέλεια ιδέα, θέλω πολύ να δοκιμάσω το κοτόπουλο παναρισμένο με τέτοιο τρόπο!
ReplyDeleteΕμένα μου αρέσει το στήθος του κοτόπουλου.Αφού βολεύουμε και το σύζυγο με το μπούτι,οκ!Κι αφού είναι λάιτ,βάλε κι ένα σπέσιαλ γλυκό τώρα!!
ReplyDeleteΧα χα χα,φιλάκια.
Έλενα...έγραψες!!!!
ReplyDeleteΤρελλαίνομαι για μεξικάνικη κουζίνα και ιδίως όταν έχει κοτόπουλο!!!!!!
Τα σάλια μου τρέχουν!!!!
Την κρατώ...θα την φτιάξω κάποια στιγμή!!!!!!!
μμμμμμ νόστιμο, πικάντικο, μυρωδάτο και πεινάωωωωωωωωω...:)
ReplyDeleteΑν είναι τόσο νόστιμο όσο είναι όμορφο στο μάτι, βάλε διπλή μερίδα!
ReplyDeleteΕξ άλλου έχω αδυναμία στην μεξικάνικη κουζίνα!!!
Δεν έχω λόγια γι' αυτό το πιάτο!!! Μέχρι εδώ μου μυρίσανε τα αρωματικά του!! Θέλω!!!!!
ReplyDeleteμόνο που το είδα ενθουσιάστηκα, αλλά δυστυχώς το στομάχι μου έχει, άλλες επιλογές... με μικρές τροποποιήσεις θα το τολμήσω...
ReplyDeleteπαρόλα αυτά θέλω να ρωτήσω το εξής: αν τα φτιάξω μέχρι το σημείο του παναρίσματος και τα βάλω στην κατάψυξη για ξαφνικές συναντήσεις με φίλους πιστεύεις θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα;
Μπράβο Λενιώ μας
Τρελλαίνομαι για κοτόπουλο..όπως και να μου το κάνεις, ιδιαίτερα ΕΤΣΙ!
ReplyDeleteΛατρεύω την Μεξικάνικη κουζίνα οπότε η συγκεκριμένη συνταγή δείχνει εκπληκτική!
ReplyDeleteΦύσηξε Μεξικάνικος αέρας στο μπλόγκ!!!!!Πολύ γευστική η πρόταση σου Ελενάκι μου!!!
ReplyDeleteΕμείς στα πικάντικα λέμε πάντα ναι και γι αυτό θα βάλω και λίγο τσίλι παραπάνω!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Τι να πω που δεν μπορώ να μαζέψω τα σαγονάκια μου! Τι ωραίο φαγάκι φάγατε πάλι!
ReplyDeleteΦιλάκια Έλενα μου, σ'ευχαριστώ και για το link με την μπύρα!
Πω πω .. απιθανη ιδέα το πανάρισμα με nachos ... στα "προσεχώς" πάραυτα η συνταγή σου !!
ReplyDeleteΦιλιά
Hola Μαρινάκι (δεν ξέρω και καμιά άλλη λέξη χα χα χαα)!!
ReplyDeleteΠεριμένω εντυπώσεις!
Φιλιά!
Elena μου η παγωμένη μπυρίτσα επιβάλεται, για να σβήνει την κάψα από το φαγητό, αν το κάνουμε πολύ πικάντικο!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Τάνια μου, με το φιλέτο κοτόπουλο μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό νοστιμιές!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό απόγευμα!
Ερμιονάκι μου μια σαλτσούλα είναι απαραίτητη για να γλιστράει το κοτοπουλάκι!
ReplyDeleteΜια σάλτσα τυριου όπως λες θα είναι ιδανική!
Φιλιά!
Μαριλενάκι μου, είδες πως σκέφτομαι την σιλουέτα των κοριτσιών?? χα χα χαα!
ReplyDeleteΝα τους το φτιάξεις, πιστεύω θα τους αρέσει!
Πολλά φιλιά!
Ροδούλα μου χαίρομαι πολύ πολύ που σου αρέσει η συνταγή!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλό απόγευμα!
Villy είναι πολύ νόστιμος ο τρόπος αυτός παναρίσματος, ελπίζω να σου αρέσει η τραγανή κρούστα με νάτσος!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Ελενάκι μου καταπληκτικά τα φιλετάκια, υπέροχα τι να πω;;;;;;;Έχω λιώσει να κοιτάζω τη κρούστα τους!Αλλά και η σαλατούλα μμμμ!!!!Σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!
Αννούλα αυτή είσαι!!! χα χα χαα!
ReplyDeleteΜην πάθουμε και τίποτα από στέρηση θερμίδων, ασυνήθιστες όπως είμαστε;-)
Φιλιά πολλά!
Ειρηνούλα αν σου αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, η συνταγή αυτή πιστεύω θα σε καλύψει γευστικά!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Maria mas και τι το σκέφτεσαι??
ReplyDeleteΚόπιασε στο τραπέζι μας!
Φιλάκια!
Μπετούλα βάζω εξ αρχής διπλή μερίδα, έλα, έλα!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό απόγευμα!
Taelia μου ένα τεράααααστιο πιάτο έτοιμο για σένα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Αμαλίτσα μου φοβάμαι πως αν τα βάλεις παναρισμένα στην κατάψυξη, θα μαλακώσουν τα νάτσος και ίσως δεν σου γίνει τόσο τραγανή η κρούστα.
ReplyDeleteΟμως ετοιμάζονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αν έχεις έτοιμα ξεπαγωμένα φιλετάκια, πάνω από 5 λεπτά δεν κάνεις για να τα βάλεις στο ταψί.
Φιλιά πολλά πολλά!
Αχτιδούλα μου κόπιασε στο τραπέζι μας!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Βασούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό απόγευμα!
Βασάκι μου δεν είχα καμία αμφιβολία για το έξτρα τσίλι χα χα χαα!!
ReplyDeleteΦιλιά φιλεναδίτσα!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ερη μου!!
ReplyDeleteΓια να δούμε τι ωραίες συνταγές θα μαζευτούν και στις μπύρες!
Φιλιά!
Conna μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό απόγευμα!!
Ελενάκι μου χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το σημερινό φαγάκι μας!
ReplyDeleteΚαι η σαλατούλα του ταιριάζει πολύ όμορφα είναι η αλήθεια!
Φιλάκια!
Αυτό με τις λίγες θερμίδες που είπες πολύ μου άρεσε,με βολεύει αφάνταστα αυτή την εποχή!
ReplyDeleteΤα nacho chips κάτι σαν τα κορν φλέικς;
Ρενάκι τα nachos δεν έχουν σχέση με κορνφλέϊκς.
ReplyDeleteΕίναι τσιπς από καλαμπόκι, θα τα βρεις στο ΣΜ εκεί που έχουν τους ξηρούς καρπούς και τα λοιπά chips
Φιλιά, καλό βράδυ!!
Πολύ ωραίο αέαλενα μου... μπράβο !!!
ReplyDeleteΈχω κάνει και εγώ κάτι παρόμοιο και είναι νοστιμότατο !!!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά !!!
Αχ ωραίο φαγητάκι.....επίσης υπέροχη η ιδέα σου για nachos φιλί
ReplyDeleteΕΛΕΝΑ! ΤΙ ΜΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑ!
Ελενάκι μου είναι, είναι!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό απόγευμα!
Νάντια μου σε ευχαριστώ πολύ:)
ReplyDeleteΦιλάκια!
Εφάκι χαίρομαι που σου αρέσει!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!