Αυτούς τους κεφτέδες ήθελα εδώ και καιρό να τους φτιάξω.
Όποτε όμως αγόραζα ψάρι, τελευταία στιγμή άλλαζα γνώμη και κατέληγα να το μαγειρέψω με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους.
Αυτή τη φορά όμως αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα τους.
Έγιναν αφράτοι αφράτοι, απίστευτα μυρωδάτοι με τόσα μυρωδικά που τους έβαλα, και άρεσαν τόσο πολύ στους άντρες του σπιτιού που κυριολεκτικά απαίτησαν να τους φτιάχνω πιο συχνά!
Είναι σίγουρο ότι θα … συμμορφωθώ με τις απαιτήσεις τους, και θα ξαναφτιάξω πολλές φορές στο μέλλον αυτούς τους νόστιμους ψαροκεφτέδες.
Τα υλικά μας:
600-700 γρ. φιλέτο ψαριού (παγκάσιο, πέρκα, γλώσσα κλπ)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι δυόσμο
1 κουταλάκι εστραγκόν
1 φλιτζάνι γαλέτα (περίπου 100 γρ.)
2 κουταλιές λάδι
αλάτι – πιπέρι
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Πάμε να τους φτιάξουμε:
Παίρνουμε το ψάρι και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, ή το ξαίνουμε.
Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ψάρι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, την ρίγανη, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτά και στραγγίζουμε τυχόν υγρά αν υπάρχουν.
Προσθέτουμε την γαλέτα και 2 κουταλιές λάδι.
Πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε.
Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, αφού το αφήσουμε να κάψει αρκετά.
Αφού ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά ώστε να τηγανιστούν μέχρι μέσα χωρίς να μας καούν.
Σερβίρουμε με μιαν ωραία σαλάτα ή με χορταράκια.
Εμείς τους συνοδεύσαμε με χορταράκια βλίτα, που ήταν σκέτο γλύκισμα.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Έλενα, άλλη μια ωραία ιδέα για ψάρι, που θα αρέσει σε όλους μας. Άλλη μια ευκαιρία για να φάμε περισσότερο ψαράκι, όπως και θα πρέπει. Είναι απαραίτητο να το τρώμε συχνά, και όχι μόνο κρεοφαγία, για όλους τους γνωστούς λόγους.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχουμε.
Καλημέρα κορίτσια...η συνταγή καταγράφεται για τους δύσκολους με το ψάρι. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ βέβαια...και επειδή παίρνω πολύ συχνά παγκάσιους νομίζω ότι θα ήταν πολύ ωραίο να το φτιάξω έτσι...
ReplyDeleteΕλενάκι μου να έχεις μια όμορφη εβδομάδα...φιλιά πολλά..
Ωραία ιδέα κι έτσι ίσως καταφέρω να ταϊσω λίγο ψάρι τις ανιψιές μου (μια που για μια εβδομάδα λείπουν η αδερφή μου κι ο γαμπρός μου), που μου έμοιασαν και δεν τρώνε καθόλου!!!! Υπέροχη ιδέα και συνταγή Ελενάκι μου, τώρα σ' αφήνω γιατί τρέχωωωωωω αυτή την εβδομάδα! Φιλάκια και καλή συνέχεια
ReplyDeleteΕμένα μου αρέσει πολύ το ψάρι με όλους τους τρόπους, αλλά αυτή η συνταγή πιστεύω πως θα "ξεγελάσει" και όσους δεν είναι ιδιαίτερα φίλοι του.
ReplyDeleteΠολύ ωραίοι οι αρωματικοί ψαροκεφτέδες, ό,τι πρέπει για συνοδεία σε χόρτα ή ντοματοσαλάτα!
Καλή βδομάδα! :)
Έλενα,διαφορετική η πρότασή σου σήμερα,δεν είχα σκεφτεί ποτέ το ψάρι έτσι.
ReplyDeleteΠιστεύω ότι και με τα μυρωδικά θα είναι πολύ νόστιμο!
Καλή εβδομάδα-φιλιά!
μμμμμμμ...μύρισε καλοκαίρι..τσιμπάω ένα κεφτέ και πέφτω για μια βουτιά στη θάλασσααααα...καλή εβδομάδααααααα...φιλιααααααααα
ReplyDeleteΚαλημέρα!Υπέροχοι οι ψαροκεφτέδες!Το ιδανικό καλοκαιρινό μεζεδάκι!Κρατώ τη συνταγή και θα τους δοκιμάσω σύντομα!Φιλιά!
ReplyDeleteEγώ μπορεί να σερβιρίστικα και στο φατσοβιβλίο αλλά μια μεριδούλα θα την πάρω και από εδώ.........θέλω και ουζάκι!!!
ReplyDeleteΕλενα δεν έχω ποτέ δοκιμάσει πέρα των κλασσικών τρόπο το ψάρι.
ReplyDeleteΗ συνοδεία των βλίτων..αξεπέραστη!
Καλή εβδομάδα!
Ελενα μου και σήμερα ξεκινάμε με ψάρι! εννοώ για τους νηστεύοντες, ειναι η νηστεία των Αποστόλων, όπου η Δευτέρα ξεκινά με κατάλυση ιχθύος :)
ReplyDeleteκαι τι ωραία ιδέα, ε;
άσε που δεν θα διαμαρτυρηθεί και το Ραφάκι, η οποία, οσάκις ακούει πως έχουμε ψάρι ρωτά "με πρόσωπο;" χαχχχχ
φρικάρει το μωρό, φρικαρει!!
φιλιά πολλά
καλη βδομάδα!!
Εξαιρετική ιδέα! Και για άλλη μια φορά θα πω... δεν φαίνονται και δύσκολοι!
ReplyDeleteΤα ψάρια μου αρέσουν πολύ ψητά και τηγανιτά! Καταγράφεται!
Καλή εβδομάδα Έλενά μου! Πολλά φιλιά.
Πολύ καλός ουζομεζές.... Άραγε να μπαίνει και στην κατάψυξη άψητο;;
ReplyDeleteΠου είσαι βρε Λενάκι μου με τις νοστιμιές σου !!!!! μέχρι εδώ έφτασαν οι μυρωδιές !!!!! πω πω φαίνονται καταπληκτικοί και ποσο καλοτηγανισμένους τους έχεις !!!!!
ReplyDeleteαπίστευτος ψαρομεζές!!
στα πολύ πολύ υπ'οψιν η συνταγή σου !!!!
σε φιλώ πολύ πολύ και καλή βδομάδα !!
Πολύ αρωματικοί και νόστιμοι μοιάζουν!! Είμαι σίγουρη πως θα δοκιμάζανε και άτομα που δεν τους αρέσουν τα ψάρια και θα τους λατρεύανε!! Φιλιά!!
ReplyDeleteΥπέροχοι!
ReplyDeleteΕιρήνη μου το ψάρι είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές βεβαίως και είναι καλό να το περιλαμβάνουμε συχνά στην διατροφή μας.
ReplyDeleteΑυτός είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε το ψαράκι.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ευάκι με παγάσιο γίνονται φοβεροί οι κεφτέδες!
ReplyDeleteΑλλά και όποιο άλλο φιλέτο χρησιμοποιήσεις, τέλειοι γίνονται!!
Αφράτοι και αρωματικοί!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Πολύ καλοκαιρινό πιάτο Ελενάκι!
ReplyDeleteΣε συνδυασμό με τα βλίτα θα είναι φανταστικό!
Φιλιά πολλά!
Κικίτσα μου ειδικά τα "δύσκολα" πιτσιρίκια, ούτε θα καταλάβουν ότι τρώνε ψάρι!
ReplyDeleteΕσύ θα τους πεις ότι είναι κεφτεδάκια χα χα χαα!
Φιλιά και καλά τρεξίματα!
Σκοτεινούλα με χορταράκια συνδυάστηκαν τέλεια!!
ReplyDeleteΣτην οικογένειά μας δεν θέλουμε κόλπα για να τρώμε το ψάρι μας, ευτυχώς αρέσει σε όλους μας πολύ!!
Οι ψαροκεφτέδες ήταν μια διαφορετική νόστιμη λύση!
Φιλάκια!
Ελενάκι στα μυρωδικά το ... παράκανα, αλλά πίστεψέ με ταίριαξαν όλα υπέροχα!
ReplyDeleteΔεν θα παρέλειπα κανένα!
Φιλιά πολλά!
Τάνια μου, αν είσαι κοντά σε θάλασσα, κάνε μια βουτιά και για μας!!!
ReplyDeleteΚαι μετά έλα να πάρεις το κεφτεδάκι σου εννοείται!
Φιλάκια!
Σπυριδούλα μου, μεζεδάκι που πραγματικά θυμίζει καλοκαιράκι!
ReplyDeleteΑπό τα ωραιότερα ψευτοκεφτεδάκια για την μπυρίτσα μας!
Φιλάκια!
Λουλουδένια μου, μόνο με το φατσοβιβλίο θα σε έβγαζα??
ReplyDeleteΕφερα και το ουζάκι!
Πολλά φιλιά!
Αντιγονάκι, τα βλίτα ήταν το τέλειο συνοδευτικό για τα κεφτεδάκια μας!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!!
Μαριλένα χα χα χααα!
ReplyDeleteΠες στο Ραφάκι ότι αυτό το ψάρι δεν έχει πρόσωπο (στην κοινωνία).
Είμαι σίγουρη θα τα ευχαριστηθεί πολύ αυτά τα πανεύκολα και πεντανόστιμα κεφτεδάκια!
Φιλιά πολλά πολλά!
Seelcouth μου όχι δεν φαίνονται απλά, πανεύκολα είναι!!!
ReplyDeleteΔοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!
Φιλάκια!
Κωνσταντίνα μου εγώ άνετα θα τα έβαζα στην κατάψυξη.
ReplyDeleteΘα τα έπλαθα σε κεφτέδες δηλα, θα τους έβαζα σε μια πιατελίτσα, και στην κατάψυξη.
Οταν θα ήθελα να τους φτιάξω, θα τους ξεπάγωνα, θα τους αλεύρωνα και θα τους τηγάνιζα.
Φιλιά!
Μαράκι μου δεν στο συζητάω, ξετρελαθήκανε όλοι την περασμένη εβδομάδα που τους έφτιαξα.
ReplyDeleteΓια αύριο έχω προγραμματίσει φασολάκια φρέσκα, και θα φτιάξω άλλη μια παρτίδα ψαροκεφτέδες, έχω παραγγελιά;-)
Ελα να φάμε!!
Φιλιά πολλά πολλά πολλά!
Taelia μου αυτό είναι σίγουρο, σε βεβαιώ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλή βδομάδα!
Σε ευχαριστώ πολύ Ερη μου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ερμιονάκι μου έγιναν υπέροχοι, και τα βλίτα ήταν άψογο συνοδευτικό!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
ΜΟΣΧΟΒΟΛΗΣΕ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΨΑΡΑΚΙ!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!
Είμαι σίγουρη πως όσο νόστιμες φαίνονται τόσο και είναι!Άκρως καλοκαιρινό πιάτο;)
ReplyDeleteΈλενα τέλειοι οι κεφτέδες σου ευκαιρία να κάνω έτσι το ψάρι που έπιασε ο άντρας μου ελπίζω να το φάει γιατί εκτός απο τα συνηθισμένα το χάος χαχαχα!!!!!Καλό βραδυ φιλιά!!!!
ReplyDeleteΟμολογώ πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!! δείχνουν υπέροχοι!!! καλό βράδυ!!!!! :)
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπο το μεζεδάκι σου Ελενάκι! Φαντάζομαι έτσι θα μου το φάνε και εμένα το ψάρι:)
ReplyDeleteΕφάκι είδες πως μοσχοβόλησε!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!
Χρυσούλα μου είναι, είναι!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Ροδάνθη μου εσύ σίγουρα στο νησί θα απολαμβάνεις φρέσκο ψαράκι!!
ReplyDeleteΕλπίζω να αρέσουν στον καλό σου αυτοί οι κεφτέδες, ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα!
Φιλιά!
Leviathan μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Μαράκι, με αυτόν τον τρόπο θα ενδώσουν ακόμα και οι πιο δύσκολοι!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Έλενα, θεικοί οι ψαροκεφτέδες σου.
ReplyDeleteΤους λιμπίστικα τρελά, ούτε έγκυος να' μουν {λες; μπααα}.
Φιλιά πολλά.
Ελενάκι μου τέλειοι οι ψαροκεφτέδες σου!!!!Έτσι μοσχομυρωδάτοι που είναι θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!Από την ώρα που τους είδα ονειρεύομαι ουζάκι και καλό παρεάκι!!!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου φιλενάδα!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!
Ελενάκι είναι ΦΟΒΕΡΟΙ!!!Θέλω το πιατάκι όπως είναι!Καλομαγειρεμένοι και περιποιημένοι όπως μου αρέσουν!!!Μπράβο!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!
Βάλε κι ένα ουζάκι απο δίπλα Έλενα και κάνεις πάρτι!
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπος τροπος για να φανε το ψάρι ακόμα και όσοι δεν το πολυτρωνε!
Φιλιά πολλά!
Στελλίτσα λες?? χα χα χααα!
ReplyDeleteΜακάρι βρε, ένα μπεμπέ στην παρέα θα ήταν τέλειο!!!!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Βασάκι μου ουζάκι, καλή παρέα και ωραίο μεζεδάκι..... και τι άλλο θέλουμε, ε??
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Ελενάκι μου, το πιατάκι όπως είναι, όλο δικό σου!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Κανθαράκο:))))
ReplyDeleteΦέρε το ουζάκι και έλα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Νίκη μου, συνταγή ακόμα και για τους πιο δύσκολους είναι!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ωραίοι, αφράτοι, μυρωδάτοι, από ψάρι, όλα τα καλά έχουν αυτοί οι κεφτέδες Έλενα!!! Καλή συνέχεια!!
ReplyDeleteκαλημέρα.
ReplyDeleteθα δοκιμάσω την τύχη μου μ αυτή τη συνταγή.
για αφράτους δεν ξέρω, θα σου πω μετά!
φιλάκια.