Monday 11 June 2012

Ψαροκεφτέδες

Αυτούς τους κεφτέδες ήθελα εδώ και καιρό να τους φτιάξω.
Όποτε όμως αγόραζα ψάρι, τελευταία στιγμή άλλαζα γνώμη και κατέληγα να το μαγειρέψω με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους.
Αυτή τη φορά όμως αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα τους.
Έγιναν αφράτοι αφράτοι, απίστευτα μυρωδάτοι με τόσα μυρωδικά που τους έβαλα, και άρεσαν τόσο πολύ στους άντρες του σπιτιού που κυριολεκτικά απαίτησαν να τους φτιάχνω πιο συχνά!
Είναι σίγουρο ότι θα … συμμορφωθώ με τις απαιτήσεις τους, και θα ξαναφτιάξω πολλές φορές στο μέλλον αυτούς τους νόστιμους ψαροκεφτέδες.

Τα υλικά μας:
600-700 γρ. φιλέτο ψαριού (παγκάσιο, πέρκα, γλώσσα κλπ)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι δυόσμο
1 κουταλάκι εστραγκόν
1 φλιτζάνι γαλέτα (περίπου 100 γρ.)
2 κουταλιές λάδι
αλάτι – πιπέρι
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Πάμε να τους φτιάξουμε:
Παίρνουμε το ψάρι και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, ή το ξαίνουμε.
Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ψάρι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, την ρίγανη, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτά και στραγγίζουμε τυχόν υγρά αν υπάρχουν.
Προσθέτουμε την γαλέτα και 2 κουταλιές λάδι.
Πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε.
Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, αφού το αφήσουμε να κάψει αρκετά.
Αφού ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά ώστε να τηγανιστούν μέχρι μέσα χωρίς να μας καούν.
Σερβίρουμε με μιαν ωραία σαλάτα ή με χορταράκια.
Εμείς τους συνοδεύσαμε με χορταράκια βλίτα, που ήταν σκέτο γλύκισμα.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

53 comments:

  1. Έλενα, άλλη μια ωραία ιδέα για ψάρι, που θα αρέσει σε όλους μας. Άλλη μια ευκαιρία για να φάμε περισσότερο ψαράκι, όπως και θα πρέπει. Είναι απαραίτητο να το τρώμε συχνά, και όχι μόνο κρεοφαγία, για όλους τους γνωστούς λόγους.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα κορίτσια...η συνταγή καταγράφεται για τους δύσκολους με το ψάρι. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ βέβαια...και επειδή παίρνω πολύ συχνά παγκάσιους νομίζω ότι θα ήταν πολύ ωραίο να το φτιάξω έτσι...
    Ελενάκι μου να έχεις μια όμορφη εβδομάδα...φιλιά πολλά..

    ReplyDelete
  3. Ωραία ιδέα κι έτσι ίσως καταφέρω να ταϊσω λίγο ψάρι τις ανιψιές μου (μια που για μια εβδομάδα λείπουν η αδερφή μου κι ο γαμπρός μου), που μου έμοιασαν και δεν τρώνε καθόλου!!!! Υπέροχη ιδέα και συνταγή Ελενάκι μου, τώρα σ' αφήνω γιατί τρέχωωωωωω αυτή την εβδομάδα! Φιλάκια και καλή συνέχεια

    ReplyDelete
  4. Εμένα μου αρέσει πολύ το ψάρι με όλους τους τρόπους, αλλά αυτή η συνταγή πιστεύω πως θα "ξεγελάσει" και όσους δεν είναι ιδιαίτερα φίλοι του.
    Πολύ ωραίοι οι αρωματικοί ψαροκεφτέδες, ό,τι πρέπει για συνοδεία σε χόρτα ή ντοματοσαλάτα!
    Καλή βδομάδα! :)

    ReplyDelete
  5. Έλενα,διαφορετική η πρότασή σου σήμερα,δεν είχα σκεφτεί ποτέ το ψάρι έτσι.
    Πιστεύω ότι και με τα μυρωδικά θα είναι πολύ νόστιμο!
    Καλή εβδομάδα-φιλιά!

    ReplyDelete
  6. μμμμμμμ...μύρισε καλοκαίρι..τσιμπάω ένα κεφτέ και πέφτω για μια βουτιά στη θάλασσααααα...καλή εβδομάδααααααα...φιλιααααααααα

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα!Υπέροχοι οι ψαροκεφτέδες!Το ιδανικό καλοκαιρινό μεζεδάκι!Κρατώ τη συνταγή και θα τους δοκιμάσω σύντομα!Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Eγώ μπορεί να σερβιρίστικα και στο φατσοβιβλίο αλλά μια μεριδούλα θα την πάρω και από εδώ.........θέλω και ουζάκι!!!

    ReplyDelete
  9. Ελενα δεν έχω ποτέ δοκιμάσει πέρα των κλασσικών τρόπο το ψάρι.
    Η συνοδεία των βλίτων..αξεπέραστη!

    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Ελενα μου και σήμερα ξεκινάμε με ψάρι! εννοώ για τους νηστεύοντες, ειναι η νηστεία των Αποστόλων, όπου η Δευτέρα ξεκινά με κατάλυση ιχθύος :)

    και τι ωραία ιδέα, ε;
    άσε που δεν θα διαμαρτυρηθεί και το Ραφάκι, η οποία, οσάκις ακούει πως έχουμε ψάρι ρωτά "με πρόσωπο;" χαχχχχ
    φρικάρει το μωρό, φρικαρει!!

    φιλιά πολλά
    καλη βδομάδα!!

    ReplyDelete
  11. Εξαιρετική ιδέα! Και για άλλη μια φορά θα πω... δεν φαίνονται και δύσκολοι!
    Τα ψάρια μου αρέσουν πολύ ψητά και τηγανιτά! Καταγράφεται!

    Καλή εβδομάδα Έλενά μου! Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  12. Πολύ καλός ουζομεζές.... Άραγε να μπαίνει και στην κατάψυξη άψητο;;

    ReplyDelete
  13. Που είσαι βρε Λενάκι μου με τις νοστιμιές σου !!!!! μέχρι εδώ έφτασαν οι μυρωδιές !!!!! πω πω φαίνονται καταπληκτικοί και ποσο καλοτηγανισμένους τους έχεις !!!!!
    απίστευτος ψαρομεζές!!

    στα πολύ πολύ υπ'οψιν η συνταγή σου !!!!

    σε φιλώ πολύ πολύ και καλή βδομάδα !!

    ReplyDelete
  14. Πολύ αρωματικοί και νόστιμοι μοιάζουν!! Είμαι σίγουρη πως θα δοκιμάζανε και άτομα που δεν τους αρέσουν τα ψάρια και θα τους λατρεύανε!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  15. Ειρήνη μου το ψάρι είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές βεβαίως και είναι καλό να το περιλαμβάνουμε συχνά στην διατροφή μας.
    Αυτός είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε το ψαράκι.
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  16. Ευάκι με παγάσιο γίνονται φοβεροί οι κεφτέδες!
    Αλλά και όποιο άλλο φιλέτο χρησιμοποιήσεις, τέλειοι γίνονται!!
    Αφράτοι και αρωματικοί!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  17. Πολύ καλοκαιρινό πιάτο Ελενάκι!
    Σε συνδυασμό με τα βλίτα θα είναι φανταστικό!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  18. Κικίτσα μου ειδικά τα "δύσκολα" πιτσιρίκια, ούτε θα καταλάβουν ότι τρώνε ψάρι!
    Εσύ θα τους πεις ότι είναι κεφτεδάκια χα χα χαα!
    Φιλιά και καλά τρεξίματα!

    ReplyDelete
  19. Σκοτεινούλα με χορταράκια συνδυάστηκαν τέλεια!!
    Στην οικογένειά μας δεν θέλουμε κόλπα για να τρώμε το ψάρι μας, ευτυχώς αρέσει σε όλους μας πολύ!!
    Οι ψαροκεφτέδες ήταν μια διαφορετική νόστιμη λύση!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Ελενάκι στα μυρωδικά το ... παράκανα, αλλά πίστεψέ με ταίριαξαν όλα υπέροχα!
    Δεν θα παρέλειπα κανένα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  21. Τάνια μου, αν είσαι κοντά σε θάλασσα, κάνε μια βουτιά και για μας!!!
    Και μετά έλα να πάρεις το κεφτεδάκι σου εννοείται!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Σπυριδούλα μου, μεζεδάκι που πραγματικά θυμίζει καλοκαιράκι!
    Από τα ωραιότερα ψευτοκεφτεδάκια για την μπυρίτσα μας!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. Λουλουδένια μου, μόνο με το φατσοβιβλίο θα σε έβγαζα??
    Εφερα και το ουζάκι!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  24. Αντιγονάκι, τα βλίτα ήταν το τέλειο συνοδευτικό για τα κεφτεδάκια μας!
    Πολλά φιλιά, να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  25. Μαριλένα χα χα χααα!
    Πες στο Ραφάκι ότι αυτό το ψάρι δεν έχει πρόσωπο (στην κοινωνία).
    Είμαι σίγουρη θα τα ευχαριστηθεί πολύ αυτά τα πανεύκολα και πεντανόστιμα κεφτεδάκια!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  26. Seelcouth μου όχι δεν φαίνονται απλά, πανεύκολα είναι!!!
    Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. Κωνσταντίνα μου εγώ άνετα θα τα έβαζα στην κατάψυξη.
    Θα τα έπλαθα σε κεφτέδες δηλα, θα τους έβαζα σε μια πιατελίτσα, και στην κατάψυξη.
    Οταν θα ήθελα να τους φτιάξω, θα τους ξεπάγωνα, θα τους αλεύρωνα και θα τους τηγάνιζα.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Μαράκι μου δεν στο συζητάω, ξετρελαθήκανε όλοι την περασμένη εβδομάδα που τους έφτιαξα.
    Για αύριο έχω προγραμματίσει φασολάκια φρέσκα, και θα φτιάξω άλλη μια παρτίδα ψαροκεφτέδες, έχω παραγγελιά;-)
    Ελα να φάμε!!
    Φιλιά πολλά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  29. Taelia μου αυτό είναι σίγουρο, σε βεβαιώ!
    Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  30. Σε ευχαριστώ πολύ Ερη μου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Ερμιονάκι μου έγιναν υπέροχοι, και τα βλίτα ήταν άψογο συνοδευτικό!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  32. ΜΟΣΧΟΒΟΛΗΣΕ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΨΑΡΑΚΙ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  33. Είμαι σίγουρη πως όσο νόστιμες φαίνονται τόσο και είναι!Άκρως καλοκαιρινό πιάτο;)

    ReplyDelete
  34. Έλενα τέλειοι οι κεφτέδες σου ευκαιρία να κάνω έτσι το ψάρι που έπιασε ο άντρας μου ελπίζω να το φάει γιατί εκτός απο τα συνηθισμένα το χάος χαχαχα!!!!!Καλό βραδυ φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  35. Ομολογώ πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!! δείχνουν υπέροχοι!!! καλό βράδυ!!!!! :)

    ReplyDelete
  36. Πολύ πρωτότυπο το μεζεδάκι σου Ελενάκι! Φαντάζομαι έτσι θα μου το φάνε και εμένα το ψάρι:)

    ReplyDelete
  37. Εφάκι είδες πως μοσχοβόλησε!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  38. Χρυσούλα μου είναι, είναι!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  39. Ροδάνθη μου εσύ σίγουρα στο νησί θα απολαμβάνεις φρέσκο ψαράκι!!
    Ελπίζω να αρέσουν στον καλό σου αυτοί οι κεφτέδες, ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  40. Leviathan μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  41. Μαράκι, με αυτόν τον τρόπο θα ενδώσουν ακόμα και οι πιο δύσκολοι!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  42. Έλενα, θεικοί οι ψαροκεφτέδες σου.
    Τους λιμπίστικα τρελά, ούτε έγκυος να' μουν {λες; μπααα}.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  43. Ελενάκι μου τέλειοι οι ψαροκεφτέδες σου!!!!Έτσι μοσχομυρωδάτοι που είναι θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!Από την ώρα που τους είδα ονειρεύομαι ουζάκι και καλό παρεάκι!!!
    Γεια στα χέρια σου φιλενάδα!!!!!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  44. Ελενάκι είναι ΦΟΒΕΡΟΙ!!!Θέλω το πιατάκι όπως είναι!Καλομαγειρεμένοι και περιποιημένοι όπως μου αρέσουν!!!Μπράβο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ReplyDelete
  45. Βάλε κι ένα ουζάκι απο δίπλα Έλενα και κάνεις πάρτι!
    Πολύ πρωτότυπος τροπος για να φανε το ψάρι ακόμα και όσοι δεν το πολυτρωνε!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  46. Στελλίτσα λες?? χα χα χααα!
    Μακάρι βρε, ένα μπεμπέ στην παρέα θα ήταν τέλειο!!!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  47. Βασάκι μου ουζάκι, καλή παρέα και ωραίο μεζεδάκι..... και τι άλλο θέλουμε, ε??
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  48. Ελενάκι μου, το πιατάκι όπως είναι, όλο δικό σου!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  49. Κανθαράκο:))))
    Φέρε το ουζάκι και έλα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  50. Νίκη μου, συνταγή ακόμα και για τους πιο δύσκολους είναι!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  51. Ωραίοι, αφράτοι, μυρωδάτοι, από ψάρι, όλα τα καλά έχουν αυτοί οι κεφτέδες Έλενα!!! Καλή συνέχεια!!

    ReplyDelete
  52. καλημέρα.
    θα δοκιμάσω την τύχη μου μ αυτή τη συνταγή.
    για αφράτους δεν ξέρω, θα σου πω μετά!
    φιλάκια.

    ReplyDelete