
Αυτό το ψωμάκι, από την πρώτη στιγμή που είδα την συνταγή κάποιο απόγευμα, στην εκπομπή Chef στον αέρα, το λάτρεψα!
Το έφτιαξα την επόμενη κιόλας μέρα.
Από τότε δεν περνάει εβδομάδα που να μην το φτιάξω.
Ζυμωμένο με αλεύρι ολικής άλεσης, που του ταιριάζει ιδιαίτερα και με μια μυρωδάτη γέμιση που κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει όση ώρα ψήνεται, είναι σκέτος πειρασμός!
Τρώγεται άνετα και σκέτο, σαν σνακ.
Ιδανικό όχι μόνο σαν ψωμάκι, αλλά και σαν μεζεδάκι.
Όσο για τον μπουφέ σας…. πιστέψτε με θα κλέψει την παράσταση!
Πάμε να το φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
μισό κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
250 ml ελαιόλαδο (1 ποτήρι)
250 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού (1 ποτήρι)
200 γρ. ελιές μαύρες
200 γρ. κρεμμύδια ξερά
12-15 γρ. δυόσμο ξερό
Στην πράξη:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι.
Η ζύμη μας θα είναι μαλακή και εύπλαστη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την γέμιση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές (εγώ χρησιμοποιώ το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από τα κεράσια, ένα φτηνούλι είναι μα πολύ εύχρηστο)
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τις ελιές και τον δυόσμο.
Πιθανόν η ποσότητα του δυόσμου να σας φανεί αρκετή, η αρχική συνταγή έλεγε για 15 γρ., εγώ συνήθως βάζω 10-12 γρ. αλλά πιστεύω ότι και όλον τον δυόσμο αν βάλω μια χαρά θα είναι.
Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση να ενωθούν όλα τα αρώματα.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε επάνω το ένα κομμάτι της ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο μακρόστενο, όχι πολύ λεπτό, στο μήκος της λαδόκολλας.
Πάνω από την ζύμη απλώνουμε κατά μήκος την μισή γέμιση.

Με την βοήθεια της λαδόκολλας, ανασηκώνοντας την, τυλίγοντας και πιέζοντας ελαφρά, φτιάχνουμε ένα ρολό.
Το κλείνουμε από το πάνω και κάτω άκρο, κλείνοντας έτσι την γέμιση.
Το τοποθετούμε προσεκτικά σε καλά λαδωμένο ταψί αντικολλητικό.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.
Ψήνουμε τα 2 ρολά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.

Όταν ψηθούν, τα τοποθετούμε με προσοχή σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
Είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα ψωμάκια που θα έχετε δοκιμάσει!
Καλή επιτυχία, καλή εβδομάδα σας εύχομαι!!

Αυτό είναι!!!! ένα αλμυρό το πρωί είναι ότι καλύτερο!!!
ReplyDeleteΕιλικρινά πάντα είχα την απορία γιατί στην Ελλάδα ενώ έχετε τόσες ελιές γενικά υστερείτε στις συνταγές
με αυτές...τελευταία βλέπω πως ψάχνεστε!
Στη Κύπρο οι "ελιοτες" πάντα έχουν τη τιμητική τους!
Καλημέρα και καλή βδομάδα!:-)
Να λοιπόν πώς αρχίσει νόστιμα η μέρα και η εβδομάδα μας!
ReplyDeleteΝα είσαι καλά, Έλενά μου! Στείλε φετούλες προς τα εδώ!
Φιλιά, καλημέρα!
Καλημέρα Έλενά μου!! Επανήλθα δριμύτερη και το ψωμάκι σου αρωματικό, μοσχοβολιστό και πεντανόστιμο με τρέλλανε όπως λάτρεψα τα αμπελόφυλλα της Ειρήνης που θα τα φτιάξω αύριο!!!! Καλή εβδομάδα και φιλάκια, χρυσοχέρα μου!!
ReplyDeleteΈνα κομματάκι για δεκατιανό δεν μου στέλνεις;;;;;;
Πολύ εύκολο Έλενα.
ReplyDeleteΚαι μπορώ να καταλάβω γιατί ξετρελάθηκες μ' αυτό το μυρωδάτο ψωμάκι!!
Την καλημέρα μου.
καλημέρααα..μα πόσο νόστιμα μπορεί να είναι...καραμελωμένα...μοσχομυρίζουν...μπορώ να έχω ένα κομμάτι;;;;
ReplyDeleteΩραία κι εύκολη πρόταση, ιδανικό μεζεδάκι για ούζο ή παγωμένο κρασάκι!
ReplyDeleteΗ ζύμη θα είναι τριφτή και "μπισκοτένια" σαν τάρτα πιο πολύ, πάντως νομίζω πως και σε ζύμη με μαγιά η γέμιση ταιριάζει εξίσου ωραία!
Καλή βδομάδα να έχουμε! :)
Ενα αυγο χτυπημενο μεσα στη γεμιση μήπως θα την έδενε καλύτερα;
ReplyDeleteΚαλημερουδια!!!!!!!!!!!
Καλημερούδια κι από μένα!
ReplyDeleteΕνδιαφέρουσα η πρόταση, τώρα το καλοκαιράκι όσα ουζομεζεδάκια κι αν έχουμε ποτέ δεν είναι αρκετά, γι αυτό καταγράφεται!
Φιλάκια και καλή βδομάδα...
Καλημέρα Ελενάκι και καλή εβδομάδα!!!Υπέροχο φαίνεται, θα πάρω 2-3 φετούλες όμως γιατί μου έσπασε τη μύτη η μυρωδιά!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Καλημέρα Ελενάκι και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΤο ψωμάκι σου φαίνεται υπέροχο!
Μ' αρέσει πολύ η γεύση από το αλεύρι ολικής και η παρουσία πορτοκαλιού στη ζύμη θα της δίνει σούπερ άρωμα!!
Όσο για τη γέμιση και μόνο που είδα κρεμμύδια, πετάω τη σκούφια μου από χαρά!
Τέλειο!
Φιλάκια πολλά!
Έλενα, μυρωδάτα τα ελιοκρεμμυδόψωμά σου!! Και είναι η ώρα που τσιμπάω το κατιτίς μου. Αυτή η πρόταση είναι ότι πρέπει, για τσιμπολογήματα, αλλά και σε μπουφέ όπως λες, θα...γράψει!
ReplyDeleteΜου έκανε εντύπωση ότι, ζύμη δεν έχει κανένα διογκωτικό πρόσθετο. Παρόλα αυτά, δείχνει αφράτη και τριφτή. Καλοφάγωτα!!
Καλή εβδομάδα να έχουμε.
Κρεμμυδάκι και ελίτσα ... τέλειο !!
ReplyDeleteΦιλιά
Ελιοκρεμμυδοψωμάκι! Το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες! Εύκολη συνταγή και πρέπει να είναι γευστικότατη! Ευχαριστούμε για την ανάρτηση!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα :-))
Elena G, καλημέρα Ελενά μου!
ReplyDeleteΚι όμως, χρησιμοποιούμε πάρα πολύ τις ελιές, τόσο σε φαγητά όσο και αρτοπαρασκευάσματα.
Μέχρι και γλυκό κουταλιού με ελιές κάνουμε.
Εχουμε ήδη βάλει αρκετές συνταγές με ελιές και θα βάλουμε και πολλές ακόμα.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ελενάκι μου στέλνω όσες φετούλες θέλεις!!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Κικίτσα μου καλώς την!
ReplyDeleteΕλα και μας έλειψες!
Καλώς δέχθηκες και τους δικούς σου!
Εννοείται σου στέλνω;-)
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Στελλίτσα μου πραγματικά μας ενθουσίασε αυτό το ψωμάκι!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Τάνια και το ρωτάς??
ReplyDeleteΠολλά κομμάτια!!!
Φιλάκια!
Εφη σε αυτό το ψωμάκι νομίζω ταιριάζει πιο πολύ μια τέτοια ζύμη, από μια ζύμη με μαγιά!
ReplyDeleteΔεν είναι τόσο τριφτή όσο η ζύμη της τάρτας, είναι κάτι ανάμεσα θα έλεγα.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Νανά μου η γέμιση είναι αρκετά δεμένη, θεωρώ ότι δεν της χρειάζεται το αυγό.
ReplyDeleteΗ αλήθεια είναι ότι την συνταγή αυτή την είχαν παρουσιάσει Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν δηλαδή ένα νηστίσιμο ψωμάκι.
Αλλά και εκτός νηστείας, δεν θα της πρόσθετα αυγό να σου πω την αλήθεια.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ω ρε Έλενα πρωϊ-πρωϊ!!!!
ReplyDeleteΤί νόστιμο που θα είναι αυτό!!!!!
Πολύ ωραία συνταγή... το λιγουρεύομαι απίστευτα μιλάμε!!!!
Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!!!
Μπέτυ μου όπως τα λες, τα μεζεδάκια πάντα καλοδεχούμενα τώρα το καλοκαίρι!
ReplyDeleteΑυτό το ψωμάκι είναι πραγματικά λαχταριστό, κάθε βδομάδα το φτιάχνω, πιστεύω ότι ειδικά σε σένα και την Ερμιόνη θα αρέσει πολύ!
Φιλιά!
Ελενάκι δεν μπορείς να φανταστείς τι υπέροχο άρωμα έχει!!
ReplyDeleteΔοκίμασέ το!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ερμιόνη μου δες τι γράφω στην Μπέτυ παραπάνω, πιστεύω ότι είναι ένα ψωμάκι που εσένα ειδικά θα σου αρέσει πολύ!
ReplyDeleteΕίναι στ' αλήθεια υπέροχο!
Φιλιά!
Ειρήνη μου αν και δεν έχει κανένα διογκωτικό η ζύμη, γίνεται τέλεια!!
ReplyDeleteΚαι μπόλικη!
Οι δόσεις αυτές δίνουν δυο αρκετά μεγάλες φρατζόλες!
Για την μυρωδάτη γέμιση δεν στο συζητάω, μοσχοβολάει όλο το σπίτι όσο ψήνονται!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Conna, που είσαι εσύ καλό μου??
ReplyDeleteΕλα να σε κεράσω ελιοκρεμμυδοψωμάκι!
Φιλιάααα!!!
Simonmad και εύκολο και υπέροχα νόστιμο!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα και σε σένα εύχομαι, φιλιά!
Ειρηνάκι μου, έλα να σου κόψω φετούλα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
μη σου πω θα το κάνω σήμερα κιόλας!!
ReplyDeleteεμ όχι! αύριο! έχω τιμωρία τον ..Φάνη, γιατί μ' άφησε και πηγα μονη μου να ψηφίσω: αυτός πήγε πρωί και βαρέθηκε να 'ρθει το απόγευμα μαζί μου!!
μη σου πω, θα του το φτιάξω την ..άλλη βδομάδα!!
φιλιά πολλάαααα!!
καλή βδομάδαααα!!
Μαριλένααααααααα!!
ReplyDeleteΒρε μην το τιμωρείς έτσι σκληρά το παιδί, θα με αναγκάσεις να έρθω να του το φτιάξω εγώ χα χα χαα!
Φιλιά πολλά φιλεναδίτσα!
Αρωματικό και νόστιμο,Έλενα!
ReplyDeleteΠαρακολουθώ αυτή την εκπομπή και μ΄αρέσουν οι προτάσεις της.
Φιλιά!
καλημέρα, καληβδομάδα!!!
ReplyDeleteφαίνεται πολύ καλό, αξίζει τον κόπο μια προσπάθεια.
λοιπόν, είδες τα κλικ της καρδιάς στο μπλογκ μου;
είναι πονηρό, άμα το πατάς σε στέλνει εδώ!!!
Mα τι ωραίο ρολάκι είναι αυτό? Εμένα θα μου άρεσε και γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα!!!
ReplyDeleteΑυτά είναι! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι από τα πιο νόστιμα ψωμάκια που έχω δοκιμάσει!
ReplyDeleteΚρεμμύδια, ελιές, δυόσμος, αγαπημένα μου!
Γειά στα χέρια σου Έλενα! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Eλενάκι μου σε ευχαριστώ!!
ReplyDeleteΠραγματικά έχει όμορφες προτάσεις η εκπομπή, γιατί νομίζεις μαγείρεψε και η Αμαλία μας στην εκπομπή??? χα χα χαα!
Φιλάκια!
Blues τι όμορφοοοοοοοοοοοο!!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ πολύ, με συγκίνησες!
Φιλάκια!!
Λουλουδένια μας με ότι θέλεις το γεμίζεις, έτσι κι αλλιώς είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο ψωμακι!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Selcouth μου φτιάξτο και είμαι σίγουρη θα ξετρελαθείς, υπέροχο είναι!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Τέλειο κ ακούγεται και φαίνεται Έλενα μου μαρέσει ο συνδιασμός γεύσεων φυσικά! Φιλάκια, καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΠου είσαι Λενάκι μου γλυκό ???
ReplyDeleteολο δημιουργίες μου είσαι !!! το σχήμα του ΑΨΟΓΟ !!!!!
χρυσοχέρα μου εσύ !!!!!!!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ πολύ
Σνακ για όλες τις ώρες είναι αυτό,φαντάζομαι την μυρωδιά!!!
ReplyDeleteΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!ΕΛΕΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ?
ReplyDeleteΕρη μου ο συνδυασμός γεύσεων ειναι φοβερός και το ψωμάκι γίνεται απίστευτα νόστιμο και μυρωδάτο!
ReplyDeleteΦιλιά!
Mαράκι μου ευχαριστώ βρε!!!!
ReplyDeleteΕλα να σου δώσω την μια από τις δυο φρατζολίτσες που έφτιαξα σήμερα!
Φιλάκια πολλά!
Ρενάκι άλλο να σου λέω και άλλο να το δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Αρετάκι μου ότι θέλει μπορεί καθένας να προσθεσει.
ReplyDeleteΘα σου πω όμως κάτι.
Η γέμιση αυτή, με ελιές, κρεμμύδια και μπόλικο δυόσμο, είναι τόσο απίστευτα νόστιμη, που προσωπικά δεν θα την "βάραινα" με τίποτε άλλο.
Ισως να πρόσθετα μερικές λιαστές ντοματούλες μόνο.
Η φέτα θεωρώ ότι θα της αλλάξει πολύ την γεύση και αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό, όπου η γλυκύτητα των κρεμμυδιών εξισορροπείται τέλεια με το πικάντικο των ελιών.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Έλενα καλησπέρα...φτιάχνω τακτικά ελαιοψωμο και το έχω για δεκατιανό στο μαγαζί...μου ανεβάζει και λίγο την πίεση ...είμαι υποτασική...χα
ReplyDeleteΈτσι δεν το έχω δοκιμάσει ...ευκαιρία λοιπόν...
Πωπω!! Πιστεύω θα αρέσει πολύ αυτό το ψωμάκι!! Μπαίνει στους σελιδοδείκτες και στα.. προσεχώς!! Σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή!! Φιλάκια!!
ReplyDeleteΑπίθανο!!
ReplyDeleteΦαίνεται απίθανο!!!Θα το δοκιμάσω!!!φιλάκια.
ReplyDeleteMia μου, αν σου αρέσουν τα ελιοψωμάκια, αυτό θα σε ενθουσιάσει!
ReplyDeleteΣου το συνιστώ ένθερμα!
Φιλιά!
Taelia μου, να το δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΑπό τα πιο νόστιμα ψωμάκια!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Villy μου σ'ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Φανή να σαι καλά!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Λατρεύω το ελιοκρεμμυδόψωμο Ελενάκι μου και το δικό σου είναι πεντανόστιμο!!! Να'χουμε μια όμορφη και χαρούμενη εβδομάδα! Πολλά φιλάκια!
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο και γλυκό ψωμάκι πρέπει να είναι αυτό, γεια στα χεράκια σου. Φιλιά πολλά.
ReplyDeleteΉθελα να το δοκιμάσω πρώτα και μετά να αφήσω σχόλιο. Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό. Χαίρομαι που μας έδωσες τη συνταγή. Και πολύ χορταστικό να συμπληρώσω.
ReplyDeleteΕλενάκι το ελιοκρεμμυδόψωμο είναι από τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα ψωμάκια πραγματικά!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα και σε σένα εύχομαι!
Μαρί μου είναι, είναι!
ReplyDeleteΚαι πανεύκολο να το φτιάξουμε!
Φιλιά!
Κατερινάκι το φτιαξες???
ReplyDeleteΠολύ χαίρομαι που σας άρεσε και το ευχαριστηθήκατε!!
Φιλιά!
εξαιρετική δημιουργία μια φορά ακόμη ναστε καλά
ReplyDelete