Μια ακόμα συνταγή για cookies θα σκεφτείτε και ίσως την προσπεράσετε αδιάφορα!
Εεεεεε…. που πάτε??
Μη φεύγετε, σταθείτε να σας πω γιατί αυτά τα cookies δεν είναι σαν τα άλλα.
Πρώτα απ’ όλα δεν έχουν καθόλου αλεύρι και καθόλου βούτυρο, άρα είναι πιο υγιεινά.
Είναι τραγανά εξωτερικά, μαστιχωτά και μαλακά όταν τα δαγκώνεις και απίστευτα σοκολατένια!
Είναι πανεύκολα να τα φτιάξετε.
Είναι το τέλειο μπισκοτάκι για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας, γιατί η γεύση του αναδεικνύει και κάνει ακόμα πιο απολαυστική την γεύση και το άρωμα του καφέ σας!
Σας έπεισα????
Πάμε τότε να τα φτιάξουμε!
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)
Χρειαζόμαστε:
300 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες άρωμα
1/4 κουταλάκι αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα σε νιφάδες ή κουβερτούρα σε σταγόνες ή τριμμένη κουβερτούρα
Στην πράξη:
Κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι το κακάο.
Αυτό το κάνουμε πάντα όταν χρησιμοποιούμε κακάο σε μια συνταγή, δεν το παραλείπουμε ποτέ.
Βάζουμε το κακάο σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να υγρανθεί το μείγμα το στερεών υλικών και να γίνει λείο.
Τέλος προσθέτουμε και τις νιφάδες ή σταγόνες κουβερτούρας, ή την τριμμένη σοκολάτα.
Στρώνουμε χάρτινα θηκάκια στο μαφινοταψάκι και τα βουτυρώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο από την εσωτερική μεριά.
Αυτό το κάνουμε γιατί το μείγμα των cookies έχει την ιδιότητα να κολλάει.
«Υγραίνοντας» όμως τα χάρτινα θηκάκια, δεν θα έχουμε πρόβλημα μετά το ψήσιμο.
Σε κάθε θηκάκι βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσεκτικά αφαιρούμε τα χάρτινα θηκάκια.
Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Μα που τα βρίσκεις πια όλα αυτά τα ωραία???? Θα τα φτιάξω, το υπόσχομαι!!!
ReplyDeleteΈχω φάει τέτοια!Είναι πεντανόστιμα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα.
ReplyDeleteΦυσικά και δεν θα μπορούσα να προσπεράσω τα ΄ιδιότροπα΄ αυτά cookies!!Εξαιρετικά πρωτότυπα και εύκολα όπως μας υποσχέθηκες,μέλλουν να ομορφύνουν τις καθημερινές μας μικροστιγμές και να δώσουν άλλη διάσταση στην απόλαυση του καφέ μας.Μένω ιδίαίτερα στην ρωγμώδη και προκλητική επιφάνεια του μισο δαγκωμένου μπισκότου της τελευταίας φωτογραφίας και ονειροφαντασιώνομαι για την ντελικάτη και ταυτόχρονα πλούσια γεύση τους!Το μυστικό,κατα τη γνώμη μου,βρίσκεται στα ασπράδια που προσδίδουν αυτή την υπέροχη μαστιχωτή υφή.Συγχαρητήρια Έλενα και καλή σου εβδομάδα!
Ότι κάθησα να πιω το πρωινό μου καφεδάκι και νάσου, έπεσα πάνω στα αφράτα μαρεγκάτα κούκις σου!! Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να τα έχω και σε ένα πιατάκι δίπλα μου, να τσιμπολογάω, αλλά από το ολότελα.... Και οι φωτογραφίες καλές είναι. Αλλά τόσο εύκολα που είναι, δεν ξεκινάμε να τα φτιάξουμε, να τα απολαύσουμε και στην πραγματικότητα, να μοσχομυρίσει σοκολάτα και η κουζίνα μας;;!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχουμε.
Πολύ πρωτότυπα! Μου αρέσουν πολύ,μακάρι να είχα μερικά! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα:)
Πολύ νόστιμα μου φαίνονται κάποιοι θα τα τιμήσουν δεόντως ,λογω σοκολάτας ,θα τα φτιάξω οπωσδηποτε φιλια και καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΤέλειαααα!!!!Φαίνονται πεντανόστιμα!!!!Να είχα τώρα με τον καφέ!!!!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!!
Διάβασα τα υλικά και δεν το πίστευα! Χωρίς αλεύρι; Κι όμως φαίνονται υπέροχα, λαχταριστά θα έλεγα! Μπράβο, Έλενα!
ReplyDeleteΣτείλε μερικά προς τα εδώ, αν βέβαια έμμειναν που πολύ αμφιβάλλω!
Φιλάκια, καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.
Ελενάκι, όπως ξέρεις τα μπισκότα και τη nutella δεν τα σνομπάρω ποτέ!
ReplyDeleteΤα συγκεκριμένα μπισκοτάκια είναι πραγματικά πολύ νόστιμα! έχω φτιάξει κάτι ανάλογο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πάρα πολύ εύκολα και υπέροχα σοκολατένια!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Έλενα,δεν έχω ξαναδει κάτι παρόμοιο-χωρίς αλεύρι;
ReplyDeleteΤέλεια η γεύση τους,σοκολατένια,λαχταριστή!
Καλή εβδομάδα-φιλιά!
Έλειψα 2 μέρες και έγινε σοκολατο-επίθεση! Να κάνω κι εγώ μια τώρα, παίρνοντας ένα cookie; Χι,χι,χι!
ReplyDeleteΠολύ ωραία και εύκολη συνταγή Έλενα!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Δείχνουν πολύ ιδιαίτερα κι απολαυστικά!!!!!!!
ReplyDeleteΚρατείστε μου μια παρτίδα :)
γεια στα χέρια σου Λενάκι
Φιλιά!!
Πρέπειν να είναι πολύ νόστιμα!!!Πολύ ωραία πρόταση!!!:)
ReplyDeleteπω πω εξαιρετικά! αντικαθιστώντας μάλιστα την άχνη με στέβια, τα τρώω ακόμα κι εγώ!!
ReplyDeleteσήμερα ή αύριο το πρωί, σίγουρα θα τα φτιάξω!
σε φιλώ! :))
ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ , ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!
ReplyDeleteΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!
μου φαινονται ο,τι πρεπει. επισης και για να χρησιμοποιησω κατι ασπραδια που εχω στην καταψυξη.
ReplyDeleteφιλακια
καλη εβδομαδα
ειρηνη
Ελενάκι μου κράτησε μου αρκετά σε παρακαλώ για να πάνε κάτω τα φαρμάκια !!!!!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμα !!!! γεια στα χεράκια σου, όλο λιχουδιές μας κερνάς !!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα και φιλια πολλά
Ελενα δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω και να τα προσπεράσω!!!Φαίνονται καταπληκτικά, αν σου λείψουν μερικά μη τα ψάχνεις εγώ τα πήρα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Καλή εβδομάδα!
Καταπληκτια φαινονται αυτα τα μπισκοτα Ελενα! Ασε που ειναι και ενας ωραιος τροπος να ξεφορτωθω τα ασπραδια που εχουν κατακλισει τον καταψυκτη μου...
ReplyDeleteΦιλια!
Μιαμ μιαμ μιαμ!
ReplyDeleteΤι ωραία;;; Και εύκολα!!!!!
Θα είναι το επόμενο γλυκό!
Πολύ πρωτότυπα και θα δοκιμαστουν!!!!
ReplyDeleteΦαίνονται λαχταριστά και πολύ σοκολατένια!!!
ReplyDeleteΦαινοντε υπεροχα Ελενακι μου..ευκαιρια να τα δοκιμασω κι εγω μιας και φτιαχνω κουλουρακια-μπισκοτακια για τον καφε μας..
ReplyDeleteΓεια στα χερακια σου!!!
Καλο βραδυ και καλη εβδομαδα να εχεις φιλακια πολλα πολλα:!!
Που να φύγουμε να πάμε καλέ??? εγώ συνταγή για cookies δεν προσπερνώ ποτέ!! είναι κατά των αρχών μου!! θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
ReplyDeleteφιλάκια πολλά!!!!!! ματς!
Γιάμι φαίνονται!
ReplyDeleteΝα μην μπορώ να αντισταθώ σε μπισκότα... μα καθόλου όμως! :)
ReplyDeleteΓειά στα χέρια σου Ελενάκι, και μόνο η φωτό δεν σε αφήνει να τα προσπεράσεις!
Καλή βδομάδα, φιλιά...
Φοβερή συνταγή!Την κρατάω και θα την κάνω σύντομα γιατί δεν έχει αλεύρι και έχω δυσανεξία στη γλουτένη!Πάντα όμορφες δημιουργίες από τα χεράκια σας!Καλό σας βράδυ!
ReplyDeleteΔεν υπήρχε περίπτωση να την προσπεράσω!!!! Μου κίνησε την περιέργια που δεν είχε αλέυρι. Θα τα δοκιμάσω...!!!!
ReplyDeleteπΩ ΠΩ...Ό μορφα που φαίνονται...φαντάσου να τα τρως κιόλας...Γεια σου Ελενάκι μου..
ReplyDeleteΔεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνωωωωωω!!!
ReplyDeleteΛιλάκι να τα φτιάξεις!
ReplyDeleteΤου πανευκόλου είναι!
Πολλά φιλιά!
Χρυσούλα μου αν τα έχεις δοκιμάσει, ξέρεις πόσο νόστιμα είναι!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Φωτεινούλα μυ εκεί ακριβώς είναι το μυστικό, στα ασπράδια που δίνουν στα μπισκοτάκια μια υπέροχη μαστιχωτή γεύση!
ReplyDeleteΝα έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα, φιλιά πολλά!
Ειρήνη μου τι πιο όμορφη παρέα για το καφεδάκι μας από μερικά νόστιμα cookies??
ReplyDeleteΠολύ περισσότερο αν είναι και σοκολατονόστιμα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Μαράκι μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλή βδομάδα Νέλλη μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελπίδα μου συνοδεύουν γλυκά το καφεδάκι μας!
ReplyDeleteΝα έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!
Φιλιά!
Ελενάκι μου αυτό το "χωρίς αλεύρι" με ξεσήκωσε και μένα να τα φτιάξω και ομολογώ ενθουσιάστηκα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ετσι ακριβώς Ερμιονάκι μου, πανεύκολα και σοκολατονόστιμα!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Ελενάκι μου κι όμως.... δεν έχουν καθόλου αλεύρι!
ReplyDeleteΘα σου αρέσουν πολύ!
Φιλάκια!
Sel, εννοείται!
ReplyDeleteΞεκίνα τις επιθέσεις χα χα χααα!
Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Γιώργη η παρτίδα σου σε περιμένει!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Marion μου είναι πράγματι!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Μαριλενάκι μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ιδέα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Καλή βδομάδα και σε σένα Εφάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ειρήνη μου μια χαρά ευκαιρία να αξιοποιήσεις τα σπράδια!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Μαράκι μου, έλα να σε γλυκάνω εγώ που μου είσαι στεναχωρημένο!
ReplyDeleteΟλα καλά θα πάνε βρε, θα το δεις!
Φιλιά πολλά πολλά!
Κανθαράκο, thanks and kisses!
ReplyDeleteΕλενάκι μου δεν τα ψάχνω και πολύ καλά θα κάνεις να τα πάρεις χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Μαρίνα μου το ίδιο έλεγα και στην Ειρήνη, είναι μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσουμε περισσευούμενα ασπράδια!
ReplyDeleteΦιλιά!
Showgirl, δοκίμασέ τα, πιστεύω θα σου αρέσουν πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Σε ευχαριστώ Βασούλα μου, καλή σου εβδομάδα!
ReplyDeleteΡενάκι όντως είναι!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Να σαι καλά Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα, φιλιά πολλά!
Πέλα, γι αυτό μ' αρέσεις!
ReplyDeleteΓιατί είσαι κορίτσι με αρχές χα χα χαα!
Πολλά πολλά φιλιά!
Κικίτσα μου και φαίνονται και είναι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μπέτυ μου, του αυτού αδυνάτου χαρακτήρος είμαι κι εγώ;-)
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Αρμονία μου αν έχεις δυσανεξία στην γλουτένη, βρήκες την συνταγή σου!
ReplyDeleteΔοκίμασέ τα!
Φιλιά πολλα!
Beauty μου κι εμένα αυτό μου κίνησε την περιέργεια και τα έφτιαξα!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Mia μου γλυκιά σ' ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μάρθα, την καλύτερη δουλειά θα κάνεις, κάτσε εδώ να μασουλήσουμε μπισκοτάκια!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Ελενάκι είδες τι ώρα ήρθα να σχολιάσω? Αργά πολύ αργά...γιατί τόσην ώρα προσπαθώ να μην δοκιμάσω ούτε ένα...αλλά μπορώ? Τα έχω εκεί τα κοιτάζω και σκέφτομαι ότι το μόνο που σκέφτομαι είναι cookies μαρεγκάτα..Πω πω..σαν τρελή τώρα θα έτρωγα ένα...Την παίρνω την συνταγή και θα την φτιάξω οπωσδήποτε....Φιλιά...
ReplyDeleteΣοκολατενιο να ειναι και το εχω εξαφανισει χα χα!
ReplyDeleteΜια χαρά τα μπισκοτάκια!! λαχταριστά!!λαχταριστά!! και σοκολατένια!! δηλαδή τέλεια!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Ευάκι μου ότι ώρα και να έρθεις, το κερασματάκι σου εδώ θα είαι!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Beauty μου, ομοιοπαθείς είμαστε χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
θα τα δοκιμασω για την κορουλα μου που εχει αλλεργια στην γλουτενη και δεν τρωει αλευρακι...
ReplyDelete´Οταν λες χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια, εννοείς ίσα να ενωθούν τα υλικά ? το μίγμα παραμένει ρευστό έτσι δεν είναι ?
ReplyDeleteAlexs τα ασπράδια μόνα τους τα χτυπάω ελαφρά και τα προσθέτω στα στερεά υλικά, φροντίζοντας να υγρανθούν καλά όπως αναφέρω.
ReplyDeleteΦυσικά το μείγμα των ασπραδιών είναι ρευστό, δεν τα χτυπάω σε μαρέγκα.
Καλό βράδυ!