Monday 8 October 2012

Cookies μαρεγκάτα

Μια ακόμα συνταγή για cookies θα σκεφτείτε και ίσως την προσπεράσετε αδιάφορα!
Εεεεεε…. που πάτε??
Μη φεύγετε, σταθείτε να σας πω γιατί αυτά τα cookies δεν είναι σαν τα άλλα.
Πρώτα απ’ όλα δεν έχουν καθόλου αλεύρι και καθόλου βούτυρο, άρα είναι πιο υγιεινά.
Είναι τραγανά εξωτερικά, μαστιχωτά και μαλακά όταν τα δαγκώνεις και απίστευτα σοκολατένια!
Είναι πανεύκολα να τα φτιάξετε.
Είναι το τέλειο μπισκοτάκι για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας, γιατί η γεύση του αναδεικνύει και κάνει ακόμα πιο απολαυστική την γεύση και το άρωμα του καφέ σας!
Σας έπεισα????
Πάμε τότε να τα φτιάξουμε!
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)

Χρειαζόμαστε:
300 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες άρωμα
1/4 κουταλάκι αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα σε νιφάδες ή κουβερτούρα σε σταγόνες ή τριμμένη κουβερτούρα
Στην πράξη:
Κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι το κακάο.
Αυτό το κάνουμε πάντα όταν χρησιμοποιούμε κακάο σε μια συνταγή, δεν το παραλείπουμε ποτέ.
Βάζουμε το κακάο σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να υγρανθεί το μείγμα το στερεών υλικών και να γίνει λείο.
Τέλος προσθέτουμε και τις νιφάδες ή σταγόνες κουβερτούρας, ή την τριμμένη σοκολάτα.
Στρώνουμε χάρτινα θηκάκια στο μαφινοταψάκι και τα βουτυρώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο από την εσωτερική μεριά.
Αυτό το κάνουμε γιατί το μείγμα των cookies έχει την ιδιότητα να κολλάει.
«Υγραίνοντας» όμως τα χάρτινα θηκάκια, δεν θα έχουμε πρόβλημα μετά το ψήσιμο.
Σε κάθε θηκάκι βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσεκτικά αφαιρούμε τα χάρτινα θηκάκια.
Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

70 comments:

  1. Μα που τα βρίσκεις πια όλα αυτά τα ωραία???? Θα τα φτιάξω, το υπόσχομαι!!!

    ReplyDelete
  2. Έχω φάει τέτοια!Είναι πεντανόστιμα!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Έλενα.
    Φυσικά και δεν θα μπορούσα να προσπεράσω τα ΄ιδιότροπα΄ αυτά cookies!!Εξαιρετικά πρωτότυπα και εύκολα όπως μας υποσχέθηκες,μέλλουν να ομορφύνουν τις καθημερινές μας μικροστιγμές και να δώσουν άλλη διάσταση στην απόλαυση του καφέ μας.Μένω ιδίαίτερα στην ρωγμώδη και προκλητική επιφάνεια του μισο δαγκωμένου μπισκότου της τελευταίας φωτογραφίας και ονειροφαντασιώνομαι για την ντελικάτη και ταυτόχρονα πλούσια γεύση τους!Το μυστικό,κατα τη γνώμη μου,βρίσκεται στα ασπράδια που προσδίδουν αυτή την υπέροχη μαστιχωτή υφή.Συγχαρητήρια Έλενα και καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  4. Ότι κάθησα να πιω το πρωινό μου καφεδάκι και νάσου, έπεσα πάνω στα αφράτα μαρεγκάτα κούκις σου!! Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να τα έχω και σε ένα πιατάκι δίπλα μου, να τσιμπολογάω, αλλά από το ολότελα.... Και οι φωτογραφίες καλές είναι. Αλλά τόσο εύκολα που είναι, δεν ξεκινάμε να τα φτιάξουμε, να τα απολαύσουμε και στην πραγματικότητα, να μοσχομυρίσει σοκολάτα και η κουζίνα μας;;!!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ReplyDelete
  5. Πολύ πρωτότυπα! Μου αρέσουν πολύ,μακάρι να είχα μερικά! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!
    Καλή εβδομάδα:)

    ReplyDelete
  6. Πολύ νόστιμα μου φαίνονται κάποιοι θα τα τιμήσουν δεόντως ,λογω σοκολάτας ,θα τα φτιάξω οπωσδηποτε φιλια και καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  7. Τέλειαααα!!!!Φαίνονται πεντανόστιμα!!!!Να είχα τώρα με τον καφέ!!!!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!!!
    Φιλάκια!!!!!

    ReplyDelete
  8. Διάβασα τα υλικά και δεν το πίστευα! Χωρίς αλεύρι; Κι όμως φαίνονται υπέροχα, λαχταριστά θα έλεγα! Μπράβο, Έλενα!
    Στείλε μερικά προς τα εδώ, αν βέβαια έμμειναν που πολύ αμφιβάλλω!

    Φιλάκια, καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  9. Ελενάκι, όπως ξέρεις τα μπισκότα και τη nutella δεν τα σνομπάρω ποτέ!
    Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια είναι πραγματικά πολύ νόστιμα! έχω φτιάξει κάτι ανάλογο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πάρα πολύ εύκολα και υπέροχα σοκολατένια!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Έλενα,δεν έχω ξαναδει κάτι παρόμοιο-χωρίς αλεύρι;
    Τέλεια η γεύση τους,σοκολατένια,λαχταριστή!
    Καλή εβδομάδα-φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Έλειψα 2 μέρες και έγινε σοκολατο-επίθεση! Να κάνω κι εγώ μια τώρα, παίρνοντας ένα cookie; Χι,χι,χι!
    Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή Έλενα!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  12. Δείχνουν πολύ ιδιαίτερα κι απολαυστικά!!!!!!!
    Κρατείστε μου μια παρτίδα :)
    γεια στα χέρια σου Λενάκι
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  13. Πρέπειν να είναι πολύ νόστιμα!!!Πολύ ωραία πρόταση!!!:)

    ReplyDelete
  14. πω πω εξαιρετικά! αντικαθιστώντας μάλιστα την άχνη με στέβια, τα τρώω ακόμα κι εγώ!!
    σήμερα ή αύριο το πρωί, σίγουρα θα τα φτιάξω!
    σε φιλώ! :))

    ReplyDelete
  15. ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ , ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. μου φαινονται ο,τι πρεπει. επισης και για να χρησιμοποιησω κατι ασπραδια που εχω στην καταψυξη.
    φιλακια
    καλη εβδομαδα

    ειρηνη

    ReplyDelete
  17. Ελενάκι μου κράτησε μου αρκετά σε παρακαλώ για να πάνε κάτω τα φαρμάκια !!!!!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμα !!!! γεια στα χεράκια σου, όλο λιχουδιές μας κερνάς !!


    καλό απόγευμα και φιλια πολλά

    ReplyDelete
  18. Ελενα δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω και να τα προσπεράσω!!!Φαίνονται καταπληκτικά, αν σου λείψουν μερικά μη τα ψάχνεις εγώ τα πήρα!!!
    Φιλάκια πολλά!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  19. Καταπληκτια φαινονται αυτα τα μπισκοτα Ελενα! Ασε που ειναι και ενας ωραιος τροπος να ξεφορτωθω τα ασπραδια που εχουν κατακλισει τον καταψυκτη μου...
    Φιλια!

    ReplyDelete
  20. Μιαμ μιαμ μιαμ!
    Τι ωραία;;; Και εύκολα!!!!!
    Θα είναι το επόμενο γλυκό!

    ReplyDelete
  21. Πολύ πρωτότυπα και θα δοκιμαστουν!!!!

    ReplyDelete
  22. Φαίνονται λαχταριστά και πολύ σοκολατένια!!!

    ReplyDelete
  23. Φαινοντε υπεροχα Ελενακι μου..ευκαιρια να τα δοκιμασω κι εγω μιας και φτιαχνω κουλουρακια-μπισκοτακια για τον καφε μας..
    Γεια στα χερακια σου!!!
    Καλο βραδυ και καλη εβδομαδα να εχεις φιλακια πολλα πολλα:!!

    ReplyDelete
  24. Που να φύγουμε να πάμε καλέ??? εγώ συνταγή για cookies δεν προσπερνώ ποτέ!! είναι κατά των αρχών μου!! θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
    φιλάκια πολλά!!!!!! ματς!

    ReplyDelete
  25. Γιάμι φαίνονται!

    ReplyDelete
  26. Να μην μπορώ να αντισταθώ σε μπισκότα... μα καθόλου όμως! :)
    Γειά στα χέρια σου Ελενάκι, και μόνο η φωτό δεν σε αφήνει να τα προσπεράσεις!
    Καλή βδομάδα, φιλιά...

    ReplyDelete
  27. Φοβερή συνταγή!Την κρατάω και θα την κάνω σύντομα γιατί δεν έχει αλεύρι και έχω δυσανεξία στη γλουτένη!Πάντα όμορφες δημιουργίες από τα χεράκια σας!Καλό σας βράδυ!

    ReplyDelete
  28. Δεν υπήρχε περίπτωση να την προσπεράσω!!!! Μου κίνησε την περιέργια που δεν είχε αλέυρι. Θα τα δοκιμάσω...!!!!

    ReplyDelete
  29. πΩ ΠΩ...Ό μορφα που φαίνονται...φαντάσου να τα τρως κιόλας...Γεια σου Ελενάκι μου..

    ReplyDelete
  30. Δεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνωωωωωω!!!

    ReplyDelete
  31. Λιλάκι να τα φτιάξεις!
    Του πανευκόλου είναι!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Χρυσούλα μου αν τα έχεις δοκιμάσει, ξέρεις πόσο νόστιμα είναι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  33. Φωτεινούλα μυ εκεί ακριβώς είναι το μυστικό, στα ασπράδια που δίνουν στα μπισκοτάκια μια υπέροχη μαστιχωτή γεύση!
    Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα, φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  34. Ειρήνη μου τι πιο όμορφη παρέα για το καφεδάκι μας από μερικά νόστιμα cookies??
    Πολύ περισσότερο αν είναι και σοκολατονόστιμα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  35. Μαράκι μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  36. Καλή βδομάδα Νέλλη μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Ελπίδα μου συνοδεύουν γλυκά το καφεδάκι μας!
    Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  38. Ελενάκι μου αυτό το "χωρίς αλεύρι" με ξεσήκωσε και μένα να τα φτιάξω και ομολογώ ενθουσιάστηκα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  39. Ετσι ακριβώς Ερμιονάκι μου, πανεύκολα και σοκολατονόστιμα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  40. Ελενάκι μου κι όμως.... δεν έχουν καθόλου αλεύρι!
    Θα σου αρέσουν πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  41. Sel, εννοείται!
    Ξεκίνα τις επιθέσεις χα χα χααα!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  42. Γιώργη η παρτίδα σου σε περιμένει!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  43. Marion μου είναι πράγματι!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  44. Μαριλενάκι μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ιδέα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  45. Καλή βδομάδα και σε σένα Εφάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  46. Ειρήνη μου μια χαρά ευκαιρία να αξιοποιήσεις τα σπράδια!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  47. Μαράκι μου, έλα να σε γλυκάνω εγώ που μου είσαι στεναχωρημένο!
    Ολα καλά θα πάνε βρε, θα το δεις!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  48. Κανθαράκο, thanks and kisses!

    ReplyDelete
  49. Ελενάκι μου δεν τα ψάχνω και πολύ καλά θα κάνεις να τα πάρεις χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  50. Μαρίνα μου το ίδιο έλεγα και στην Ειρήνη, είναι μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσουμε περισσευούμενα ασπράδια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  51. Showgirl, δοκίμασέ τα, πιστεύω θα σου αρέσουν πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  52. Σε ευχαριστώ Βασούλα μου, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  53. Ρενάκι όντως είναι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. Να σαι καλά Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή σου εβδομάδα, φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  55. Πέλα, γι αυτό μ' αρέσεις!
    Γιατί είσαι κορίτσι με αρχές χα χα χαα!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  56. Κικίτσα μου και φαίνονται και είναι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  57. Μπέτυ μου, του αυτού αδυνάτου χαρακτήρος είμαι κι εγώ;-)
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  58. Αρμονία μου αν έχεις δυσανεξία στην γλουτένη, βρήκες την συνταγή σου!
    Δοκίμασέ τα!
    Φιλιά πολλα!

    ReplyDelete
  59. Beauty μου κι εμένα αυτό μου κίνησε την περιέργεια και τα έφτιαξα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  60. Mia μου γλυκιά σ' ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  61. Μάρθα, την καλύτερη δουλειά θα κάνεις, κάτσε εδώ να μασουλήσουμε μπισκοτάκια!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  62. Ελενάκι είδες τι ώρα ήρθα να σχολιάσω? Αργά πολύ αργά...γιατί τόσην ώρα προσπαθώ να μην δοκιμάσω ούτε ένα...αλλά μπορώ? Τα έχω εκεί τα κοιτάζω και σκέφτομαι ότι το μόνο που σκέφτομαι είναι cookies μαρεγκάτα..Πω πω..σαν τρελή τώρα θα έτρωγα ένα...Την παίρνω την συνταγή και θα την φτιάξω οπωσδήποτε....Φιλιά...

    ReplyDelete
  63. Σοκολατενιο να ειναι και το εχω εξαφανισει χα χα!

    ReplyDelete
  64. Μια χαρά τα μπισκοτάκια!! λαχταριστά!!λαχταριστά!! και σοκολατένια!! δηλαδή τέλεια!!
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  65. Ευάκι μου ότι ώρα και να έρθεις, το κερασματάκι σου εδώ θα είαι!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  66. Beauty μου, ομοιοπαθείς είμαστε χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  67. Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  68. θα τα δοκιμασω για την κορουλα μου που εχει αλλεργια στην γλουτενη και δεν τρωει αλευρακι...

    ReplyDelete
  69. ´Οταν λες χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια, εννοείς ίσα να ενωθούν τα υλικά ? το μίγμα παραμένει ρευστό έτσι δεν είναι ?

    ReplyDelete
  70. Alexs τα ασπράδια μόνα τους τα χτυπάω ελαφρά και τα προσθέτω στα στερεά υλικά, φροντίζοντας να υγρανθούν καλά όπως αναφέρω.
    Φυσικά το μείγμα των ασπραδιών είναι ρευστό, δεν τα χτυπάω σε μαρέγκα.
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete