Thursday, 15 November 2012

Κοτόπουλο με ούζο

Μεθυσμένο κοτοπουλάκι μαγειρεύουμε σήμερα!
Απίστευτα αρωματικό από το ούζο και το εστραγκόν.
Όση ώρα το μαγείρευα, σας είναι αδύνατον να φανταστείτε τις μυρωδιές που είχαν πλημμυρίσει την κουζίνα μου.
Ούτε κι εγώ δεν πίστευα ότι με ένα μόνο σφηνάκι ούζο το φαγητό θα αποκτούσε τέτοιο άρωμα και γεύση.
Το φαγάκι τυλίχτηκε σε μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας και έγινε υπέροχο!
Το συνοδεύσαμε με ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι, που του ταίριαξε πολύ!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Χρειαζόμαστε:
800-900 γρ. κοτόπουλο φιλέτο ή στήθος, κομμένο σε κυβάκια
200-250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
3 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
1 κουταλιά εστραγκόν
αλάτι – πιπέρι
Επιπλέον
150 ml κρέμα γάλακτος
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
Στην πράξη:
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά σε ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη, να αλλάξει χρώμα το κοτοπουλάκι μας.
Ρίχνουμε το ούζο πάνω απ’ όλα και ανακατεύουμε καλά!
Προσθέτουμε τέλος αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και 1 φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το περιχύνουμε με αυτήν την σάλτσα.
Δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Καλή επιτυχία!

66 comments:

  1. σλουρπ! πρεπει να παω να παρω ουζο!!!! :)
    καλη σου μερα
    φιλακια

    ReplyDelete
  2. Poli nostmo!!!!
    Fainetai....

    ReplyDelete
  3. Aχααααα! Μια που τα κατάφερα και ήρθα πρωί ...παίρνω έναν μεζέ!!! Πωπωωωωω! είναι καταπληκτικό... τί άρωμα και τί γεύση!!!
    Καλή σας απόλαυση!!!
    Φιλάκια Ελενάκι μου και καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  4. Έλενα καλημέρα
    Συνηθίζαμε να σβήνουμε με κρασί το κοτόπουλο..μας έδωσες μία άλλη πρόταση,εξίσου αρωματική-ίσως περισσότερο-μιας που το ελληνικότατο αυτό ποτό,έχει αρώματα φίνα λόγω του γλυκάνισου και δίνει άλλη διάσταση στη γεύση των φαγητών μας!
    Να λοιπόν με απλές κινήσεις πως μπορεί το καθημερινό μας πιάτο να αλλάξει ύφος και να εκπλήξει τους αγαπημένους μας!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  5. Το έχω δοκιμάσει και είναι τέλειο! Με το εστραγκόν...το απογείωσες! Τέλειο το φαγάκι σου..
    Φιλιά πολλά και καλημέρες :)

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα ,τι ωραίο και μυρωδάτο πιάτο είναι αυτό? Καλά απο γεύση δεν το συζητάω θα είναι τέλειο σίγουρα,φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
  7. Μοσχομύρισε ο τόπος!!!
    'Γεια στα χεράκια σου!!!
    Μια πολύ γλυκιά καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  8. Πολύ ωραίο πιάτο! Άκρως αρωματικό και σίγουρα γευστικότατο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Έλενα,νοστιμότατο το κοτοπουλάκι σου!
    Κοτοπουλάκι έχω σήμερα,χωριάτικο,κοκκινιστό,κρασάτο.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις... για μια ακόμα φορά!
    Τέλειο!!!
    Φιλάκια...

    ReplyDelete
  11. Εδώ είμαστε, στην υγειά μας λοιπον!

    ReplyDelete
  12. Πολυ ωραια η προταση σου Ελενα!
    Δεν εχω δοκιμασει το ουζο με το κοτοπουλο, αλλα ακουγεται εξαιρετικη ιδεα, και πρεπει να ταιριαζει πολυ και με το εστραγκον.
    Πολλα φιλια!

    ReplyDelete
  13. Κοτόπουλο με ούζο?Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
    Κατοχυρώνεται!

    ReplyDelete
  14. "Ούζο όταν πιεις
    γίνεσαι ευθύς
    βασιλιάς δικτάτορας, Θεός και κοσμοκράτορας
    σαν το καλοπιείς
    βρε θα ευφρανθείς
    κι όλα πια στο κόσμο ρόδινα θε να τα δεις"
    Το τρως, μεθάς, και βλέπεις τη ζωή ρόδινη!

    ReplyDelete
  15. Αν είναι τόσο νόστιμο σαν το κοτόπουλο τηγανιά που δοκίμασα και από τότε το φτιάχνω συχνά, οπωσδήποτε θα το δοκιμάσω.
    Φιλάκια πολλά..

    ReplyDelete
  16. Ααα κυρία μου! Εσύ βάλθηκες να μας μεθύσεις λοιπόν!
    Τι έφτιαξες πάλι βρε κορίτσι; Ώρες ώρες νομίζω ότι είσαι μέσα στο μυαλό μου γιατί και αυτή η συνταγή σου είναι απόλυτα του γούστου μου!
    Το εστραγκόν είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά και μ' αρέσει να το συνδυάζω με κοτόπουλο, η κρεμώδης σαλτσούλα σου με τα μανιτάρια και τη μουστάρδα φαίνεται απίθανη και ήρθε και το ουζάκι να μου εξάψει την περιέργεια!
    Γουέλ νταν Έλενα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  17. Μεθυστικοτατο το κοτοπουλακι σας!!!
    Περνω ενα κομματακια και την κανω .. Φιλια!!!

    ReplyDelete
  18. Μμμμμμμ μέχρι εδώ έφτασε το άρωμά του !!!!!!! πρέπει να σου εγινε πεντανόστιμο Λενάκι μου !!!
    αυτη η πινελια του ουζου πιστεύω ότι το απογείωσε !!!
    αχ ! και να μπορούσα να στείλω ένα πιατάκι στο ναυτάκι μου !!!!!

    γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου !!

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  19. Μπορεί να το μέθυσες αλλά το απογείωσες!!
    Καλησπέρα

    ReplyDelete
  20. Το εστραγκόν το είχα χρησιμοποιήσει πρώτη φορά σε μια αλμυρή τάρτα, μέχρι τότε ούτε ήξερα τί ήταν! Όμως μου άρεσε πολύ και δεν λείπει πλέον από το ντουλάπι μου. Κοτοπουλο, μανιτάρια, εστραγκόν... τί να λέμε τώρα! Το τσακίζω ανετότατα!
    Γεια στα χέρια σου Έλενά μου!
    Πολλά φιλάκια και καλό απόγευμα να έχεις!

    ReplyDelete
  21. Κοτόπουλο, εστραγκόν και ούζο έδεσαν υπέροχα, γεύσεις και αρώματα, Ελενάκι! Ήρθαν και τα μανιτάρια, "έδεσαν" και έκαναν συνδυασμό απίθανο!
    Εξαιρετικό πιάτο, μπράβο!
    Φιλάκια.

    ReplyDelete
  22. γιάμι γιαμι!!!!γευστικοτατος συνδυασμος!!!!

    ReplyDelete
  23. τελευταία κάνετε αυτά που προτιμώ ιδιαιτέρως βλέπω!!
    άντε,φιρί φιρί πάτε, να τα ξαναπάρω τα ρημαδιασμένα τα κιλά, ε; :D
    φιλιά πολλά Ελενα μου,
    καλό βράδυ να έχουμε!!

    ReplyDelete
  24. Τι υπεροχες μυρωδιες ειναι αυτες????
    Μπραβο Ελενακι μου φοβερο φαγητακι μας εφτιαξες σημερα!!!
    Φιλακια πολλα πολλα!!!

    ReplyDelete
  25. Έλενα, μοσχομύρισαν το ούζο και το εστραγκόν, στο κοτοπουλάκι σου! Η μουστάρδα και η κρέμα γάλακτος, έδεσαν πολύ ωραία την σάλτσα του. Από τα φαγάκια που μας αρέσουν.
    Καλό βράδυ.
    Υ.Γ. Μια βούτα με ψωμάκι, στην σαλτσούλα, μπορώ να κάνω;; Μιαμ!!!!

    ReplyDelete
  26. Τι υπεροχες μυρωδιες ειναι αυτες????
    Μπραβο Ελενη!Τέλεια συνταγή!Καίμέ τό ούζο θά 'εχη σίγουρα μία ιδιαίτερη καί όμορφη γεύση!Καλό βράδυ!Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Σε ούζο ούτε που το είχα σκεφτεί ποτέ! Θα εφαρμοστεί σύντομα γιατί μου εξάπτει την΄περιεργεια! Φιλιά! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  28. Eιρήνη, βούρ για ούζο!!!
    Και έχω πολλές συνταγές με ούζο να δώσω ακόμα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Πέπη μου φαίνεται και είναι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  30. Κικίτσα μου, θα προσβληθώ αν δεν πάρεις μεζέ!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Φωτεινούλα μου ήταν απίστευτο το άτωμα που πήρε το φαγάκι από το ούζο, πρέπει να το δοκιμάσεις κάποια στιγμή, είμαι σίγουρη θα σ' αρέσει!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  32. O,TI ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ .ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ .ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ .ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ .
    ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΠΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΕΣ

    ReplyDelete
  33. Όταν βάζεις ούζο το φαγητό παίρνει ένα πολύ λεπτό άρωμα που το ομορφαίνει.Το εστραγκόν Έλενα είναι φρέσκο ή αποξηραμένο γιατί δεν το έχω χρησιμοποίηση ποτέ.Και αν θες να μου πεις σε ποια άλλα φαγητά το βάζεις?

    ReplyDelete
  34. Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  35. Νέλλη μου γίνεται πάρα πολύ αρωματικό!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Syros2js
    φιλιά και στους δυο σας, σας ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  37. Sundayspoon, όπως ακριβως τα λες!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  38. Ελενάκι σπέσιαλ φαγάκι έχεις σήμερα και με σπέσιαλ κοτοπουλάκι!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  39. Σε ευχαριστώ πολύ Μπέτυ μου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Πόπη, στην υγειά μας και cheers!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  41. Μαρινάκι όλες οι γεύσεις και τα αρώματα έδεσαν νόστιμα μεταξύ τους!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  42. Νοτούλα μου, αξίζει να το δοκιμάσεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  43. Μάρθα μου, αν είναι να δούμε την ζωή ρόδινη, πάμε άλλο ένα ποτηράκι:))
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Ευάκι έφτιαξες την τηγανιά???
    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
    Είμαι σίγουρη ότι και αυτό θα σου αρέσει πολύ!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  45. Ερμιονάκι θενκ γιου, θενκ γιου!!
    Πιστεύω είναι ένα πιάτο που θα σου αρέσει πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  46. Μαργαρίτα στάσου, μην φεύγεις!!
    Πάνω που έλεγα να βάλω και ένα ουζάκι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  47. Μαριώ μου, πάρε όλη την κατσαρόλα για το ναυτάκι μας!
    Να του στείλεις και από μένα πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  48. Σε ευχαριστώ πολύ Ξανθη μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  49. Sel μου κι εμένα από το ντουλάπι μου ποτέ δεν λείπει το εστραγκόν, είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  50. Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ, έγινε πραγματικά ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  51. Είναι, είναι Βίκυ μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  52. Μαριλενάκι, δεν έχεις ανάγκη εσύ, είσαι μια κορμάρα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  53. Μετούλι, έλα να φάμε παρέα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. Ειρηνάκι, φέρε από το νόστιμο ψωμάκι που φτιάχνεις και έλα για βουτίτσες!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  55. Dimi μου το ούζο του χαρίζει πολύ ιδιαίτερη γεύση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  56. Ε΄φάκι, μην μείνεις με την περιέργεια, δοκίμασέ το!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  57. Φιλίτσα μου βλέπω ξεκίνησες γερά την νηστεία!!!
    Θα βρεις πολλές νηστίσιμες ιδέες στα Νηστίσιμά μας
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  58. Δημιουργία μου, το εστραγκόν που χρησιμοποιώ εγώ, είναι αποξηραμένο
    Το βρίσκω σε μεγάλα ΣΜ, στα ράφια με τα μπαχαρικά
    Δίνει πολύ όμορφο και ιδιαίτερο άρωμα όπου το χρησιμοποιώ
    Το βάζω κυρίως σε φαγητά με αυγολέμονο (δεν το παραλείπω ποτέ π.χ όταν κάνω γιουβαρλάκια αυγολέμονο), σε φαγάκια με κοτόπουλο ή ψάρι, στο πρασόρυζο και σε ένα σωρό άλλα φαγητά.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  59. Φανταστικό Ελενα, θα το πάρω το ουζάκι μου για τα Χριστούγεννα και θα το κάνω!

    ReplyDelete
  60. Ελενάκι φαίνεται καταπληκτικό!Σίγουρα έχει ιδιαίτερη γεύση!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  61. Πολύ καλή συνταγή! Στα υπόψην!! Ευχαριστούμε Έλενα καλή εβδομάδα με πολλά χαμόγελα!!

    ReplyDelete
  62. αυτό που με τρελλαίνει φιλενάδα είναι τα tips

    ReplyDelete
  63. Ερη μου να το φτιάξεις, είναι φαγάκι που μοσχοβολάει!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  64. Ελενάκι πραγματικά, η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  65. Καλή βδομάδα και σε σένα Κατερίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  66. Σε ευχαριστώ πολύ Marilise μου, πολλά φιλιά!

    ReplyDelete