Tuesday, 11 December 2012

Σοκολατάκια με άσπρη σοκολάτα και νουτέλα

Τα φετινά Χριστούγεννα η γιορτινή διάθεση σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες χρονιές, όλοι το ξέρουμε και το νοιώθουμε αυτό.
Όμως η μαγεία των Χριστουγέννων πάντα μας παρασύρει. Έστω και για λίγες μέρες θα την νοιώσουμε όλοι μας!
Θα στολίσουμε το σπίτι μας γιορτινά, θα φτιάξουμε ένα-δυο γλυκάκια για το καλό, θα καθίσουμε στο τραπέζι μαζί με τους αγαπημένους μας, θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και θα ευχηθούμε ο νέος χρόνος να φέρει ελπίδα στις καρδιές μας!
Χριστούγεννα σημαίνει και δωράκια. Ίσως όχι τόσο πλούσια και ακριβά όσο πιθανόν συνηθίζαμε άλλες χρονιές, αλλά χαρισμένα με αγάπη και καλή καρδιά!
Χαίρομαι που βλέπω ότι πολλές φίλες ετοιμάζουν χειροποίητα δωράκια για να χαρίσουν αυτές τις μέρες. Τι πιο όμορφο??
Μια τέτοια ιδέα θέλω να σας δώσω κι εγώ με την σημερινή συνταγή!
Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα σοκολατάκια, βάλτε τα σε ένα όμορφο κουτάκι, στολίστε το με μια γιορτινή κορδελίτσα και έτοιμο να το προσφέρετε!
Ένα δωράκι οικονομικό και εύκολο, φτιαγμένο με αγάπη από τα χεράκια σας! Αυτό και μόνο το κάνει ένα δώρο ακριβό!
Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί!
(η ιδέα της συνταγή από εδώ, με τις δικές μου αλλαγές όπως κλασσικά συνηθίζω)
Θα χρειαστούμε:
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. νουτέλα
250 γρ. άσπρη σοκολάτα
1 κουταλιά βούτυρο
50 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
λίγη τρούφα (προαιρετικά)
Στην πράξη:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα γάλακτος, το βούτυρο και το γάλα.
Προσθέτουμε την νουτέλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αν τύχει να το ξεχάσουμε και σφίξει πολύ και δυσκολευόμαστε να το πλάσουμε, κανένα πρόβλημα. Το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαλακώσει.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Πλάθουμε με το σοκολατένιο μείγμα μικρά μπαλάκια.
Με την βοήθεια 2 κουταλιών, βουτάμε τα μπαλάκια στην λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα ακουμπάμε στο ταψί, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
Επίσης αν θέλουμε, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι λίγη λευκή σοκολάτα από πάνω, να σχηματίσει λεπτά κορδονάκια.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμα.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε περιμετρικά όση σοκολάτα περισσεύει.
Έτοιμα τα λαχταριστά σοκολατάκια μας!!!
Γίνονται 30-35 σοκολατάκια.
Καλή επιτυχία!!

70 comments:

  1. Πωοω τί μας κάνεις! η άσπρη σοκολάτα είναι από τις αγαπημένες μου...και με την νουτέλα θα είναι υπέροχα!αν προσθέταμε και κάποιο λικέρ?

    ReplyDelete
  2. Έλενά μου ...με σκότωσες και μ' έχει πιάσει μια μανία με τη σοκολάτα εδώ και 2 μέρες!!!!!!! Είναι καταπληκτικά και θα τα φτιάξω για τα γενέθλια της Ιωάννας!!!! Υπέροχη συνταγή και "σλουρπ" συνδυασμός υλικών!!!
    Φιλιά και καλή σου μέρα!!!

    ReplyDelete
  3. ΑΑΑΑ Πολύ ωραία !!!

    ReplyDelete
  4. Εχεις τόσο δίκιο για τα χειροποίητα δωράκια.Κάποτε αν πήγαινες επίσκεψη με δώρο που δεν ήταν αγοραστό σε κοιτούσαν στραβά...Τα σοκολατάκια σου φαίνονται υπέροχα!!Μπράβο για την ιδέα.

    ReplyDelete
  5. Πανέμορφα είναι οπτικά και γευστικότατα σίγουρα με τέτοιο συνδυασμό!!!Μπράβο Έλενα για την όμορφη πρόταση για χριστουγεννιάτικο δωράκι!Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε σένα και στην οικογένειά σου!!!Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  6. Είναι πολύ όμορφα τα χειροποίητα δώρα!!! Εψαχνα να βρω στο ιντερνετ διαφορα γλυκίσματα να φτιάξω για δωράκια και τα σοκολατάκια σου είναι ότι πρέπει νόστιμα και εύκολα!

    ReplyDelete
  7. καλημέρα!
    μια ωραία συνταγή για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα των γιορτών.
    δεν έμειναν άλλωστε και πολλές ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.
    κι ακόμη δε στόλισα το δεντράκι μου.
    κλαψ. υποχρεώσεις.
    φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  8. Καταπληκτικά είναι!Και λατρεύω τα χειροποίητα σοκολατάκια και την άσπρη σοκολάτα!Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  9. Nutelaaa!! κάποιος είπε nutelaaa!! Τώρα πια θα πρέπει να το έχετε μάθει, να κρύβετε οτιδήποτε με νουτέλα γιατί έχω κόλλημα χαχα Και με την αγαπημένη μου άσπρη σοκολάτα??? Παράδεισος!!! Ελένη είσαι υπέροχη, φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Έλενα, πες μου ποιος δεν θα ξετρελαθεί, όταν θα δεχθεί ένα τέτοιο δώρο! Όταν ανοίξει το κουτί και δει τέτοια σοκολατάκια!! Το θέμα είναι ότι αυτό το ωραίο δώρο, δεν θα κρατήσει για πολύ!! Θα εξαφανιστούν αμέσως τα σοκολατάκια!! Δεν νομίζω μια δόση να μας φτάσει! Ωραιότατο κέρασμα, επίσης, τώρα τις γιορτές.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  11. Αχ τι μας κάνετε Ελενά μας με τα σοκολατάκια σας !!!

    Τέλεια .. τι άλλο να πώ ?

    Στέλνω κουριερ να παραλάβει.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  12. Βρε γλυκό μου κοριτσάκι γιατί με βάζεις σε τέτοιο πειρασμό;; Γιατί;;; Τα θέλω όλα!!!!

    ReplyDelete
  13. Καλημέρα Ελενα!Τί τέλεια συνταγή!!!Υπέροχα τά σοκολατάκια σου!!Σίγουρα θά τήν δοκιμάσω!!Φιλιά!!

    ReplyDelete
  14. εγώ πάω να ψάξω για τρούφες νηστίσιμες!!!! έχετε καλεεεεε ή τζάμπα ανακατεύω τις συνταγές σας!!!!!

    ReplyDelete
  15. Υπέροχα και πολύ εμφανίσιμα! Μπράβο Ελενάκι:)

    ReplyDelete
  16. Αυτό είναι πρωί πρωί, μέσα στη γλύκα είμαι τώρα!

    ReplyDelete
  17. ¨οντως οι φετινες γιορτες δε θα ειναι οπως τα προηγουμενα χρονια, Υγεια να υπαρχει και ολα τα αλλα γινοντε... Τελεια τα τρουφακια πολυ λιμπιστερα!!!!!

    ReplyDelete
  18. εύκολο και άκρως εορταστικό Ελενα μου!
    καλό απόγευμα,
    σε φιλώ!!

    ReplyDelete
  19. Πωπω Ελενα τι μου έκανες τώρα τι θες να πάρω 10 κιλά!!!!!!!!!!
    Φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  20. Καλά κάνετε ό,τι μάς κάνετε!! Υπέροχα τα σοκολατάκια !! Σαν χιονονιφάδες είναι!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  21. Έλενα,γέμισαν τα σπιτάκια με σοκολατάκια λαχταριστά,σκέτοι πειρασμοί.
    Υπέροχα σοκολατάκια,γιορτινά στην εμφάνιση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  22. Άκουσα νουτέλα και ήρθα! Φαντάζομαι ότι θα είναι τόσο νόστιμα, όσο όμορφα είναι οπτικά.
    Υπέροχη πρόταση, Ελενάκι!
    Παίρνω κι ένα, πριν φύγω!
    Φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
  23. τέλειο για δώρο και για αυτο-κατανάλωση βεβαίως!μπράβο σου!

    ReplyDelete
  24. Τα χειροποίητα δώρα είναι δώρα καρδιάς!Νομίζω έχουν άλλη αξία,γι΄αυτό εδώ και αρκετό καιρό φροντίζω να φτιάχνω μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις για τα αγαπημένα μου πρόσωπα.Γνωρίζοντας πια, ότι τα δώρα αυτά εκτιμούνται ιδιαίτερα,μεριμνώ να ανανεώνω τις συνταγές μου χαρίζοντας γλυκειές,χειροποίητες δημιουργίες που αφήνουν χαμόγελα ικανοποίησης και χαράς.
    Τα σοκολατάκια σου σήμερα Έλενά μου μου άρεσαν πολύ!Σε ένα χριστουγεννιάτικο κουτί,με πολλές κορδέλες και σε οργάντινο πουγκί,τα λευκά σοκολατάκια θα είναι το ιδανικό δώρο!Πάρα πολύ ωραία η πρόταση,εξίσου ωραία και η εμφάνιση!Συγχαρητήρια !Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  25. Tα σοκολατάκια είναι πάντα μια πάρα πολύ καλή λύση για κέρασμα. Άσε που γίνονται και σχετικά εύκολα και απ΄ό,τι διαβάζω βγαίνουν μπόλικα!
    Πολύ ωραία φαίνονται Έλενά μου.
    Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Πολύ όμορφη ιδέα να χαρίσουμε χειροποίητα σοκολατάκια και το αποτέλεσμα φαίνεται πεντανόστιμο!!! Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  27. Πεντανόστιμα νομίζω θα είναι ,πολυ ωραίες και οι δύο σοκολάτες,θα ήθελα να είχα μερικά τώρα ,καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  28. Έλενα είναι φανταστικά, εκτός απο πολύ νόστιμα έχουν και σούπερ εμφάνιση!!!Πάρα πολύ ωραία ιδέα για δωράκι!!!Αν προλάβουμε να τα πάμε φυσικά γιατί θα φαγωθούν αμέσως χαχα!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  29. Με την άσπρη δεν τα πάω πολύ καλά, αλλά ο συνδυασμός εδώ και η σούπερ ευκολία, είναι δέλεαρ!!!!
    Υπέροχα και άκρως γιορτινά!!!!!!
    Καλές Γιορτές Λενάκι :)
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  30. ξέχασα να σας πω ότι επανόρθωσα για το κέικ της Δευτέρας
    πολλά φιλια

    ReplyDelete
  31. Loulou η άσπρη σοκολάτα έδεσε υπέροχα με την νουτέλα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Κική μου θα τα λατρέψει η Ιωάννα, γίνονται απίστευτα!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  33. Νοτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Κατερίνα μου νομίζω ότι άλλη αξία έχουν σήμερα τα χειροποίητα δωράκια, δείχνουν το προσωπικό ενδιαφέρον του ανθρώπου που δωρίζει!
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
  35. Elegance σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Εύχομαι κι εγώ να περάσεις καλές γιορτές με την οικογένειά σου, με υγεία και αγάπη!

    ReplyDelete
  36. Βάσω μου πανεύκολα είναι, να τα φτιάξεις!
    Είναι πολύ όμορφη ιδέα για δωράκι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Blues μου με το καλό να στολίσεις το δεντράκι σου!
    Οι υποχρεώσεις δεν σταματάνε ποτέ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  38. Σπυριδούλα μου σε ευχαριστώ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  39. Ελεάννα, δεν είμαι δηλαδή μόνο εγώ που έχω κόλλημα με την νουτέλα, ε?? χα χα χαα
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Ειρηνάκι, ένα περίεργο πράγμα, κι εγώ ούτε που κατάλαβα πότε εξαφανίστηκε αυτή η δόση χα χα χαα
    Γινανε φανταστικά!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  41. Κόννα τι κούριερ????
    Αφού έχεις γίνει εξπέρ στην παρασκευή σοκολατακίων εσύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  42. Αναστασία μου μα δεν είναι πειρασμός??
    Ολα δικά σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  43. Ντίμη μου αξίζει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Ελενάκι έχουμε ότι θες
    Δες τα τρουφάκια των Χριστουγεννων, είναι τέλεια!
    Αντικατέστησε την σοκολάτα γάλακτος με κουβερούρα και έχεις μια χαρά νηστίσιμα τρουφάκια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  45. Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  46. Μάρθα μου, είδες πως σας γλυκαίνουμε?? χα χα χαα
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  47. Μαργαριτούλα μου έτσι είναι!
    Ας έχουμε την υγειά μας και όλα καλά θα πάνε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  48. Μαριλενάκι μου σε ευχαριστώ!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  49. Ρενάκι δεν έχεις ανάγκη εσύ, μια χαρούλα είσαι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  50. Πέπη μου η αλήθεια είναι ότι τα Χριστούγεννα μου αρέσει πολύ να φτιάχνω λευκά γλυκάκια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  51. Ελενάκι μου όμορφα δεν είναι που τα σπιτάκια γέμισαν νόστιμα σοκολατάκια??
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
  52. Ελενάκι μου μην παίρνεις μόνο ένα, πάρε πολλά!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  53. Λίλα η αλήθεια είναι ότι η πρώτη παρτίδα για αυτοκατανάλωση πήγε χα χα χαα
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. Φωτεινούλα μου είμαι σίγουρη ότι τα δωράκια φτιαγμένα από τα χεράκια σου θα είναι όλα υπέροχα!
    Θα συμφωνήσω σε όσα λες!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  55. Sel μου γίνονται μπόλικα, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο εξαφανίζονται αμέσως;-)
    Φιλιάαααα!!!

    ReplyDelete
  56. Purpleleath ένα δωράκι φτιαγμένο με αγάπη από τα χεράκια μας, νομίζω λέει πολλά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  57. Εύκολη συνταγή Έλενα γεμάτη γλύκα.Σίγουρα θα τα τιμήσουν με το παραπάνω όσοι τα δοκιμάσουν.

    ReplyDelete
  58. Ελενάκι μου έτσι είναι, αν προλάβουμε χα χα χααα
    Εγώ καλού κακού πάντως ετοίμασα και δεύτερη δόση!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  59. Νέλλη μου έλα να σε τρατάρουμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  60. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο μου!
    Καλές γιορτές εύχομαι και σε σένα και την οικογένειά σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  61. Νοτούλα μου μην αγχώνεσαι βρε, δεν ήταν τίποτε σπουδαίο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  62. Κατερίνα μου κάποιοι ήδη τα τίμησαν και με το παραπάνω χα χα χαα
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  63. Σουπερ γεμιση, σουπερ εμφανιση και πανω απ'ολα ευκολα...
    Μπραβο Ελενακι μου γεια στα χερακια σου,φιλακιαααα....!!!

    ReplyDelete
  64. To food styling σκίζει αλλα και η γεύση προμηνύεται καταιγιστική!!φιλακια!!

    ReplyDelete
  65. Ελενακι μου γενικά με τα σοκολατάκια σου μ'εχεις τρελλάνει !! είναι όλα σου απίστευτα ! κορυφαία η συνταγή σου !!!!!!!!! ευχαριστούμε !!!

    φιλια πολλά

    ReplyDelete
  66. Γωγούλα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  67. Ευγενία μου η γεύση τους νομίζω σκίζει πιο πολύ χα χα χαα
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  68. Μαράκι μου πρέπει να σου φτιάξω να τα δοκιμάσεις, θα τα λατρέψεις!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  69. Κορίτσια υπέροχη η συνταγή, να επισημάνω πως η λευκή σοκολάτα είναι δύσκολη στο λιώσιμο, έχει χαμηλή ρευστότητα. προφανώς τα σοκολατάκια αφού τα πλάσουμε, χρειάζεται να τα βάλουμε στην κατάψυξη κι έπειτα να τα βουτήξουμε στην λιωμένη λευκή σοκολάτα. δύσκολη μου φάνηκε η συνταγή, δεν πέτυχα την επικάλυψη, γιατί η λευκή έλιωνε την γέμιση. μπράβο για την προσπάθειά σας : )

    ReplyDelete
  70. Chimaera η αλήθεια είναι πως θέλει μιαν σχετική ταχύτητα όσον αφορά την επικάλυψη, στο να καλυφθούν τα σοκολατάκια σωστά.
    Εγώ δεν τα έβαλα στην κατάψυξη, πάγωσαν καλά στην ψύξη και μετά τα κάλυψα με την λευκή κουβερτούρα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    Η ιδέα με την κατάψυξη μου φαίνεται καλή πάντως και ίσως να βοηθάει περισσότερο.
    Καλές γιορτές σου ευχόμαστε!

    ReplyDelete