Thursday, 6 December 2012

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι

Δοκιμάστε το κοτόπουλο μαγειρεμένο με έναν τρόπο διαφορετικό από τους συνηθισμένους!
Θα σας πω πως το μαγείρεψα πριν λίγες μέρες, και μας άρεσε πολύ!
Το μαρινάρισα σε γιαούρτι, μαζί με άλλα ωραία υλικά και μυρωδικά, που το έκαναν γευστικότατο!!Δεν έμεινε ούτε κοκαλάκι!!!
Πάμε να σας πω πως το έφτιαξα!

Τι θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό κοτόπουλο
Για την μαρινάδα:
400γρ. γιαούρτι σακούλας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 κλωνάρια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
από 1/3 κουταλάκι, ρίγανη, δυόσμο, μαντζουράνα, κύμινο τριμμένο, πάπρικα μέτρια καυτερή
1/3 κουταλάκι μείγμα σε σκόνη για κεμπάπ
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κοτόπουλο σε παϊδάκια.
Το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, για να μην μας χαλάσουν τα επιπλέον υγρά την μαρινάδα.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Σε μεγάλο μπολ, στο οποίο θα υπολογίσουμε ότι θα χωρέσουν και τα παϊδάκια του κοτόπουλου, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθεί παντού από το μείγμα του γιαουρτιού.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε τουλάχιστον μία φορά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε διπλή σχάρα, το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω βάζουμε όλο το μείγμα γιαουρτιού που έχει μείνει στο μπολ.
Ψήνουμε σε ψηστιέρα, όπως τα έψησα εγώ ή στο γκριλ του φούρνου μας, πάνω σε σχάρα, έχοντας από κάτω ένα ταψί μεγαλύτερο από την σχάρα, για να συγκρατεί τα υγρά κατά το ψήσιμο.
Μπορούμε αν θέλουμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα.
Συνοδεύουμε τα παιδάκια κοτόπουλου με ψημένες πίτες για σουβλάκι, κομμένες στα τέσσερα, κόκκινα ζουμερά ντοματίνια ή ότι άλλο μας αρέσει.
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε ταψάκι, ρίχνοντας επάνω τους την μαρινάδα που μένει στο μπολ, σουσάμι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε γύρω γύρω.
Ψήνουμε στους 200-220 βαθ. Κελσίου για μια ώρα περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μας. Δέκα λεπτά πριν τελειώσουμε το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει χρώμα.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

44 comments:

  1. Το φτιάχνω με μαγιονέζα αντί γιαουρτιού...
    Με γιαουρτάκι φαίνεται σούπερ και σίγουρα πιο light!!
    Την επόμενη φορά με γιαούρτι λοιπόν!!!

    ReplyDelete
  2. Πολύ μου αρέσει το μπέρδεμα του γιαουρτιού με το κοτόπουλο!πρέπει να έγινε πολύ καλό στα κάρβουνα!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Ειρήνη μου!
    Το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε γιαούρτι γίνεται πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα μαλακό.Η προσθήκη των άφθονων μπαχαρικών συμβάλλει καθοριστικά στην επιπλέον γεύση και η απόλαυση είναι δεδομένη!Με τη νοστιμότερη εκδοχή του ψησίματος στα κάρβουνα-αλλά και στην ψηστιέρα!-και την τελική εμφάνιση που πολύ φροντισμένα μας παρουσίασες,έχουμε ένα ελαφρύ,πεντανόστιμο και ελκυστικό πιάτο!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  4. Φαίνεται τέλειο! Διαφορετική πρόταση για μπαρμπεκιου!

    ReplyDelete
  5. Τέλειο!!!
    Λατρεύω το κοτόπουλο σε κάθε εκδοχή του.:)

    ReplyDelete
  6. Φαίνεται καταπληκτικό Ειρήνη μου... νοστιμότατο και μου αρέσει η μαρινάδα με γιαούρτι. Μου άρεσε ο συνδυασμός των αρωματικών και μπαχαρικών και το ψήσιμο στη σχάρα!!! Καταγράφεται!:))
    Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  7. πάτε φιρί φιρί να με κολάσετε νηστείες καιρό :))) (αστειεύομαι) χθες κρέας, σήμερα κρέας, μιαμ μιαμ..τι ωραίες συνταγές, τι νόστιμες
    μιαμ μιαμ μου αρέσει πολύ το κοτόπουλο και το γιαούρτι, αλλά σε συνδυασμό ποτέ δε το έκανα..θα τυπώσω τη συνταγή

    ReplyDelete
  8. Λαχταριστότατο!!!! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  9. Πρέπει να είναι πάρα πολύ νόστιμο! Πολύ ωραίο πιάτο!:)

    ReplyDelete
  10. Το μαρινάρισμα στο γιαούρτι κάνει πραγματικά θαύματα Ειρήνη μου!
    Διατηρεί το κρέας μαλακό, ενώ παράλληλα του δίνει και πολύ ωραία γεύση!
    Φαγάκι νόστιμο και ελαφρύ, ότι πρέπει για πριν (και μετά) τη γιορτινή περίοδο που σίγουρα θα το παρακάνουμε (πάλι)!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  11. Μπράβο για μια ακόμη φορά Ειρήνη.....οι συνταγές είναι σπέσιαλ!!

    ReplyDelete
  12. Ειρηνάκι φαντάζομαι πόσο ζουμερό και νόστιμο θα γίνεται το κοτοπουλάκι μαριναρισμένο μέσα στο γιαούρτι!
    Και τι όμορφα που το συνόδεψες με πιτούλες και ντοματίνια!
    Ενα πιάτο λαχταριστό μας κερνάς σήμερα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  13. Πολύ τρυφερό πρέπει να έγινε και να ψήθηκε τέλεια. Έτσι μαρινάρω και το Ινδικό σουβλάκι, χωρίς βέβαια αυτά τα ρωματικά.
    Ευχαριστούμε για τη νόστιμη και λαχταριστή πρόταση.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  14. πω πω Ειρήνη, ωραιότατο!!
    και το καλύτερο ειναι, πως μπορούμε να το δοκιμάσουμε κι εμείς, οι ..προσέχοντες :Ρ
    :) :)

    ReplyDelete
  15. απαιχτο είναι!πωπωπ!μπράβο!

    ReplyDelete
  16. Ειρήνη μου καταπληκτικό!!!Πρέπει να έγινε και πολύ ζουμερό!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  17. αυτό φαίνεται ωραίο!!

    ReplyDelete
  18. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουμε όπωσδήποτε.

    ReplyDelete
  19. Ειρήνη,με γιαούρτι και μουστάρδα έχω φτιάξει,αλλά δεν είχα βάλει τόσα μυρωδικά και το ψήσιμο έγινε σε ταψί.
    Σίγουρα σε σχάρα θα είναι τέλειο !
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  20. Τέλειο φαίνεται,πολύ ορεκτικό και ξεφεύγει απο τα συνιθισμένα,καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  21. Μου τρέχουν τα σαλια βραδυάτικα φαινετε υπέροχο!!!!!! Θα δοκιμαστει σιγουρα

    ReplyDelete
  22. Το κάνω έτσι και καμια φορά αντί γιαούρτι βάζω ξινόγαλα.Είναι super!

    ReplyDelete
  23. Αναστασία, με το γιουρτάκι, είναι πιο ελαφρύ,αλλά εξίσου νόστιμο, το κοτόπουλο.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  24. Νίκη, έγινε ένα ωραίο, ζουμερό και αρωματικό κοτόπουλο.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  25. Φωτεινή, ψήνεται ωραιότατα στην ψηστιέρα, όσο και στα κάρβουνα. Το ίδιο και οι πιτούλες. Δίνουμε σημασία στην εμφάνιση του πιάτου, για να το κάνουμε πιο θελκτικό στους συνδαιτημόνες μας.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  26. Λουλού, είναι από τις καλύτερες προτάσεις, για κοτοπουλάκι στο μπάρμπεκιου!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  27. Ρούλα, το κοτοπουλάκι είναι από τα πιο ευέλικτα κρέατα ως προς την χρήση του στην μαγειρική.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  28. Κική, το γιαούρτι και τα αρωματικά, κάνουν το κοτοπουλάκι μούρλια!!! Γευστικό και μοσχοβολιστό!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  29. Δελφινάκι, δοκίμασε να μαρινάρεις το κοτόπουλο με αυτήν την μαρινάδα, όταν δεν θα νηστεύετε βέβαια. Το κάνει νόστιμο και το κρατά ζουμερό.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  30. Ευγενία, πραγματικά λαχταριστό!!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  31. Μάριον, είναι από τα πιο νόστιμα κοτοπουλάκια.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  32. Ερμιόνη, μια νόστιμη μαρινάδα, μπορεί να μετατρέψει ένα απλό κρεατάκι, σε πραγματική νοστιμιά. Το κρατά ζουμερό, δεν το αφήνει να στεγνώσει, αρωματίζοντας το συγχρόνως. Η μαρινάδα του γιαουρτιού είναι ελαφριά, δίνει όμως ιδιαίτερη νοστιμιά στο κρέας του κοτόπουλου.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  33. Λίλα, σπέσιαλ το κοτοπουλάκι μας! Έλα να σε φιλέψουμε!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  34. Έλενα, η μαρινάδα με το γιαούρτι, βοηθά ένα σχετικά στεγνό κρεατάκι, όπως είναι αυτό του κοτόπουλου, να διατηρηθεί ζουμερό. Συγχρόνως το νοστιμίζει και το αρωματίζει. Και οι πιτούλες έγιναν νοστιμότατες!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  35. Έλενα, το διατηρεί πραγματικά ζουμερό. Μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, μπορούμε να προσθέσουμε εκτός από αυτά που προτείνουμε στην συνταγή, εκείνα που εμείς προτιμάμε.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  36. Μαριλένα, πιστεύω ότι αυτή η μαρινάδα, θα αρέσει σε.....προσέχοντες και μη! Χαχαχά!!
    Καλή ημέρα να έχεις.

    ReplyDelete
  37. Λίλα, εξαιρετικό το ψητό μαριναρισμένο κοτοπουλάκι. Αξίζει την δοκιμή.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  38. Ελένη, το μαρινάρισμα στο γιαούρτι βοηθά το κοτόπουλο, να μην χάσει τα υγρά του και να στεγνώσει. Παραμένει ζουμερό, νόστιμο και αρωματικό.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  39. Summertime blues, το κοτόπουλο γίνεται σκέτη νοστιμιά, με αυτή την συνταγή.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  40. Κατερινάκι, δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  41. Ελένη, μπορεί να ψηθεί και σε ταψάκι, είναι μια εναλλακτική πρόταση που την προτείνουμε στην ανάρτηση. Γίνεται επίσης νόστιμο, συν του ότι μένει και μια ωραία σαλτσούλα στο ταψάκι. Τα μυρωδικά, ταιριάζουν με το γιαούρτι, μπορούμε να βάλουμε αυτά που μας αρέσουν. Βελτιώνουν κατά πολύ την γεύση του κοτόπουλου.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  42. Νέλη, είναι ένα ψητό κοτοπουλάκι, στο οποίο κανείς δεν θα πει όχι!!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  43. Μαργαρίτα, να το δοκιμάσετε. Θα σας αρέσει πολύ!!!!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  44. Νοτούλα, είναι σούπερ με την μαρινάδα γιαουρτιού, το κοτόπουλο. Και με το ξινόγαλα, θα είναι επίσης ωραίο.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete