Τα σκορδόψωμα, δεν ξέρω γιατί, τα έχω συνδυάσει με όσπρια.
Συνήθως όταν μαγειρεύω όσπρια, στο τραπέζι υπάρχουν πάντα και ζεστά σκορδοψωμάκια για να τα συνοδεύσουν.
Φυσικά τα σκορδόψωμα μπορούν να συνοδεύσουν ένα σωρό φαγάκια, λαδερά, σούπες, σαλάτες, αλλά και κρεατικά.
Μπορούμε και σκέτα ακόμη να τα απολαύσουμε ή να τα αλείψουμε όσο είναι ακόμη ζεστά με ένα αρωματικό βουτυράκι, που είναι και πολύ γιάμι!!
Η σημερινή συνταγή έχει μιαν ιδιαιτερότητα. Τα σκορδοψωμάκια αυτά γίνονται με ζύμη πίτσας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας ζύμη για πίτσα ή ακόμη να χρησιμοποιήσετε και μια συσκευασία έτοιμης ζύμης για πίτσα αν βιάζεστε ή δεν έχετε χρόνο για πολλά φουσκώματα της ζύμης. Εγώ προσωπικά την έχω βολευτεί πολύ, σε ελάχιστο χρόνο έχω έτοιμα, ζεστά λαχταριστά σκορδόψωμα.
Πάμε να σας πω πως τα φτιάχνουμε!
(η ιδέα της συνταγής από εδώ)
Θα χρειαστούμε:
1 δόση ζύμης για πίτσα ή μια συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
5 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδου
160-180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
λίγη ρίγανη
Στην πράξη:
Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο και το σκόρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο (εγώ έβαλα την ζύμη για πίτσα της Pillsbury)
Βοηθάμε στο άνοιγμα και με έναν πλάστη μικρό, αλλά φροντίζουμε η ζύμη μας να μην έχει πολύ μικρό πάχος, ώστε να μπορέσουμε αργότερα να την τυλίξουμε σε ρολό χωρίς να μας διαλυθεί.
Αφού την ανοίξουμε, κρατάμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του βουτύρου-σκόρδου στην άκρη, και με το υπόλοιπο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης.
Στην συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από την μακριά πλευρά.
Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε κομμάτια πάχους 1,5 δαχτύλου περίπου.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.
Με ένα κουταλάκι μικρό, περιχύνουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το μείγμα σκόρδου βουτύρου που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σκορδοψωμάκια μας.
Έτοιμα να τα απολαύσουμε, ζεστά ζεστά!
Καλή επιτυχία!
Να και τα σκορδοψωμάκια που έφτιαξαν η Vasia μας
η Βιβίκα μας
η Ειρήνη μας
και
η Ελένη μας για να συνοδεύσει την νόστιμη φασολάδα της!
Να έχετε μιαν όμορφη μέρα!
Καλημέρααααα! Υπέροχα, εύκολα και πεντανόστιμα τα σκορδοψωμάκια σου Έλενάκι μου!!! Τέλειο συνοδευτικό αλλά και υπέροχο σνακ!!!! Γεια στα χεράκια σου!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Ελενάκι, τι ωραία και εύκολα σκορδοψωμάκια!! Σήμερα έχω φακές, θα τα φτιάξω με σπιτική ζύμη. Τέλειο συνοδευτικό!
ReplyDeleteΚαλή ημέρα να έχουμε.
Καλημέρα Έλενα!
ReplyDeleteΤι εμπνευσμένη συνταγή και πόσο εύκολη στην πραγματοποίησή της!!!
Ένα υπέροχο σνακ που συμπληρώνει τα γεύματά μας με επιπλέον γεύση,αλλά στολίζει και το τραπέζι με την απίθανη εμφάνιση του!
Άραγε μπορώ να χρησιμοποιήσω σφολιάτα αντί για ζύμη πίτσας??Τι λες?
Φιλάκια πολλά,πολλά.
πονηρούλι!
ReplyDeleteθα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.
καλημεροφιλάκια.
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Καλημέρα!:)
ReplyDeleteκαλημέρα Ελενα! Σήμερα έχω και εγώ φακές όπως η Ειρήνα ...μήπως να τα δοκίμαζα; Φαίνονται γευστικότατα!
ReplyDeleteΓεια σου Ελενάκι μου με τις ωραίες ιδέες σου! εγώ πάλι είχα συνδυάσει τα σκορδόψωμα με την πίτσα γιατί όποτε παραγγέλναμε απ'έξω παίρναμε και σκορδόψωμα για τη σαλάτα. Τώρα επειδή την πίτσα τη φτιάχνω πλέον μόνη μου τα σκορδόψωμα τα είχα ξεχάσει...μου τα θύμησες για τα καλά όμως και θα τα φτιάξω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
ReplyDeleteσλουρπ!
λιγωμένα φιλάκια! καλό σ/κ :)
Καλημέρα Έλενα μου!!!
ReplyDeleteΦαίνονται τέλεια, μου αρέσει πολύ το σκορδόψωμο θα τα δοκιμάσω.
Φιλάκια.
Με ευκολία αδειάζω την πιατέλα! Τρελαίνομαι για σκορδόψωμα! Ειδικά αν έχουν πολύ-πολύ σκόρδο! Ελενάκι γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteΕξαιρετικό σνάκ Έλενα. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός. Σαν πικάντικη πίτσα. Τέλειο!!!
ReplyDeleteΤα σκορδόψωμα της τεμπΈλ(εν)ας είναι αυτά Λενάκι :))))
ReplyDeleteΣΟΥΠΕΡ!!!! Πάνε για άμεση παραγωγή!!!!!
Πολλά (σκορδο)φιλάκια ;)
Καλό σαββατοκύριακο
Μου αρέσει να μοσχοβολάω.. σκόρδο Έλενα μου!!
ReplyDeleteΕγώ φτιάχνω σκορδόψωμο και με μπαγιάτικη μπαγκέτα, το οποίο βέβαια τρώω όλο μόνη μου!!
Και με ζυμαράκι πίτσας θα δοκιμαστεί!
Φιλάκια
ΑΠΑΙΧΤΑ!!!!
ReplyDeleteακόμα κι εγώ που δεν είμαι του ψωμιού, τα ζήλεψα!!
ReplyDeleteορεκτικότατα!! μπράβο Ελενα μου!!
φιλιά πολλά,
καλό Σαββατοκύριακο :) :)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΞΕΜΥΑΛΙΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΣΑΣ....!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΦασολάδα έχω σήμερα και με ξεσηκώσατε...
Πάω ΤΩΡΑ επί τόπου να φτιάξω ζύμη και σκορδοψωμάκια...Μέχρι τις 3.30 που θα έρθει ο Λύκος θα είναι έτοιμα...!!!
Κακούργες,μια Παρασκευή μου μένει λίγο να ησυχάσω και δεν με αφήνετε...
φιλιά σε όλες σας...-:))))
Έλενα,εξαιρετικά και ζηλευτά τα ψωμάκια!
ReplyDeleteΝα είχα ένα-περίσσεψε;
Φιλιά!
Μμμ... ταιριάζουν υπέροχα και με ζυμαρικά!
ReplyDeleteΠεθαίνω για σκορδόψωμο! Μπορώ να τρώω μέχρι να με πονέσει η κοιλιά μου! :)
Με τη ζύμη πίτσας θα είναι θεϊκά και πολύ πολύ αφράτα!
Φιλιά!
Πολύ ωραία ιδέα, τα απλά κι εύκολα στην κουζίνα αρέσουνε σε όλους!!!
ReplyDeleteΘα τα δοκιμάσω όπωσδήποτε αυτά,πολύ ωραία και πικάντικα φαίνονται,καλό απόγευμα και φιλιά.
ReplyDeleteΠόσο υπέροχη συνταγή,χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθα στην παρέα σας!!!!
ReplyDeleteΈλενα εγώ αν τα είχα αυτα τα σκορδοστριφτάρια, δεν θα σήκωνα το κεφάλι μου!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό ΣΚ!
Βρε ξεμυαλιστρες με αρχηγο το Ελενακι,τι ειναι τουτα?
ReplyDeleteΦαινονται τελεια και πολυ ελκυστικα μπορει να τα φτιαξω κι εγω με υλικα που μπορω να φαω..θα με στειλετε αδιαβαστη στο τελος..
Γεια στα χερια σας....
Καλο Σ/Κ σε ολες,φιλακιααααα!!!
λοιπόν κοπέλες...φτιάχτε τα...Τα είδα στις 2.30 και στις 3.30 συνόδευαν τη φασολάδα μας υπέροχα...
ReplyDeleteΕίναι πανεύκολα και πεντανόστιμα...
Ελενα mille merci και ένα mille fille για την καταπληκτική πρότασή σου... <3
Δεν έχω λόγια.....τα λάτρεψα για την ευκολία τους και την υπέροχη εμφάνιση τους!!!! Όσο για την γεύση τους θα είναι σίγουρα άπαικτη!!!
ReplyDeleteΜπορώ να τα φάω όλα σαν σνακ και χωρίς συνοδεία οσπρίων!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!
Α, στο καλό...
ReplyDeleteΜε κόλασες νυχτιάτικα!!!
Φιλάκια, χρυσοχέρα μου!!!
Καλησπέρα Ελενα!!Πολύ όμορφη καί εύκολη συνταγή!!Καί αυτή θά εκτελεστή καί θά δοκιμαστή,όπως καί τά κρουσανάκια μέ τήν cream cheese,πού τά έφτιαξα σήμερα καί κοντεύουν νά φαγωθούν!!Νάσαι καλά!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΗ αδυναμία του γιου μου. Κάθε φορά που παίρνουμε πίτσα, παίρνουμε και σκορδόψωμο μαζί.Κρατώ τη συνταγή.Καλό βράδυ!
ReplyDeleteΤα έφτιαξα σήμερα σε πολύ λίγο χρόνο και συνοδεύτηκαν τέλεια με τη φασολάδα μας!Φτιάξτε τα, προσοχή όμως εξαφανίζονται αμέσως!!!Μπράβο Ελενάκι σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Μεζεδάκι ωραίο!
ReplyDeleteΔεν τρως μόνο ένα..αυτό είναι σίγουρο.
ReplyDeleteΗ ζύμη πίτσας ωραίαιδέα Ελενα.
Και εύκολα.
Φιλιά
Κικίτσα μου και σαν συνοδευτικό και σαν σνακ, είναι σούπερ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ειρηνάκι θα συνοδεύσουν υπέροχα τις φακίτσες σου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Φωτεινούλα μου πιστεύω πως δεν θα γίνουν με σφολιάτα.
ReplyDeleteΗ ζύμη πίτσας είναι ιδανική, είτε έτοιμη είτε από τα χεράκια μας!
Φιλάκια!
Blues μου είδες πονηριές??
ReplyDeleteχα χα χαα
Φιλιά!
Μαριον μου συμφωνώ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Loulou ελπίζω να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις, είναι γευστικότατα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Πέλα μου κι εγώ με πίτσες και μακαρονάδες τα συνδύαζα παλιά, αλλά πλέον πιστεύω ότι συνδυάζονται με οτιδήποτε!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ρούλα μου τα σκορδοψωμάκια είναι πάντα αγαπημένα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Αναστασία έτσι, έτσι!
ReplyDeleteΤα σκορδοψωμάκια θέλουν σκόρδο να "ακούγεται"!
Φιλιά!
Μαριάνθη μου έτσι ακριβώς είναι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γιώργο μου αφού ξέρεις τι τρελή αδυναμία έχω στις τεμπελοσυνταγές!
ReplyDeleteΦιλιά!
Στέλα μου και με μπγκέτα τα σκορδοψωμάκια τέλεια!
ReplyDeleteΔοκίμασε και με ζύμη πίτσας, είναι φανταστικά!
Φιλάκια!
Πέπη μου σ' ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαριλενάκι μου κι εγώ πολύ του ψωμιού δεν είμαι, μην νομίζεις!
ReplyDeleteΑλλά στα σκορδοψωμάκια δεν μπορώ ν' αντισταθώ!
Φιλιά πολλά!
Βιβίκα ανασκουμπώσου να ξεμυαλίσεις τον Λύκο με σκορδόψωμα!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Ελενάκι μου περίσσεψε, περίσσεψε!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Ερμιονάκι μου αξίζει να τα δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Λίλα μου δεν ξέρω για όλους, αλλά εμένα οι τεμπελοσυνταγές είναι η αδυναμία μου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νέλη μου δοκίμασέ τα, θα ενθουσιαστείς!
ReplyDeleteΦιλιά
Παναγιώτα μου καλώς μας όρισες!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε για την επίσκεψη!
Φιλιά!
Ερη μου, κι εγώ μαζί σου!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γωγούλα μου, πιστεύω ότι με τα κατάλληλα ειδικά υλικά, μια χαρά θα μπορέσεις να τα φτιάξεις!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Βιβίκα, προκομμένο μου κορίτσι εσύ!!
ReplyDeleteΧαίρομαι πολύ πολύ που σου άρεσαν!
Φιλάκια!
Βασάκι είδες τι εύκολα που είναι!!!!
ReplyDeleteΚαι σούπερ νόστιμα!
Φιλιά!
Φιλιά πολλά Γιάννα μου!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Ντίμη μου, τι υπέροχα που σου έγιναν τα κρουασανάκια!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κορδονέτο, και οι δικοί μου γιοι τα τσακίζουν χα χα χαα
ReplyDeleteΦιλιά
Ελενάκι μου, τα είδα και τα θαύμασα, γεια στα χεράκια σου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κικίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά
Μάριον μόνο ένα??
ReplyDeleteΑστειεύεσαι??
Φιλιά!
Ζωγραφίζετε βρε παλιόπαιδα !!! τι πράγματα είναι αυτά !!!!! το ένα σκορδόψωμο καλύτερο από το άλλο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΕλενιώ μου ώς συνήθως είσαι απαιχτη !!!!!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ
καλή και πλατινενια βδομάδα να έχουμε !!! χιιχιχιχ!!
Τι υπέροχα που φαίνονται!!! Και πρέπει να είναι και πεντανόστιμα!!! Αλμυρό σνακ για όλες τις ώρες!! χιχι!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Καλή εβδομάδα!!!
Τα εκανα με την συνταγη για πιτσα της Αργυρως Μπαρμπαριγου και εγιναν θαυμασια !
ReplyDeleteΣας ευχαριστω για την συνταγη !!
Mαράκι μου, είδες τα σκορδοψωμάκια??
ReplyDeleteΟλες σχεδόν τα φτιάξαμε!
Φιλιά πολλά πολλά!
Τίνα μου είναι άπαιχτα, αξίζει να τα δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ανώνυμη/ε σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΚαλό σου απόγευμα!