Του Αγίου Βαλεντίνου αύριο, ένα ποτάκι με τον καλό σας θα το πιείτε, δεν θα το πιείτε??
Συνοδέψτε το με τραγανά σπιτικά κρακεράκια καρδούλες και μάλιστα από τα χεράκια σας.
Γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι τόσο νόστιμα!!
Ντομάτα, πάπρικα, βασιλικός και σκόρδο δένουν μεταξύ τους αρμονικά και μας χαρίζουν μια τραγανή νοστιμιά!
Αν πάλι είστε από αυτούς που απαξιώνουν τον Άγιο, δεν πειράζει, φτιάξτε τα όποια μέρα θέλετε εσείς.
Τα κρακεράκια αυτά είναι μια ωραία ιδέα για πάρτυ ή για μια βραδιά με φίλους ή ακόμα και για να συνοδεύσουν το αγαπημένο σας dip.
Τα υλικά μας:
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο βασιλικό μαζί με σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι γεμάτο πάπρικα γλυκιά ή μισό κουταλάκι πάπρικα καυτερή
3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
αλάτι (περίπου μισό με 3/4 κουταλάκι γλυκού)
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το αλάτι, τη πάπρικα και 2 κούπες αλεύρι.
Τα δουλεύουμε όλα καλά με ένα πιρούνι, ώσπου το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε στο χτυπημένο αυγό τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αυγό με το πελτέ μέσα στο μίγμα με το αλεύρι-βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τα χέρια και προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,3 εκ. και κόβουμε σχεδιάκια με μικρού μεγέθους κουπ πατ.
Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.
alla grande!!! :)
ReplyDeleteυπεροχα. ο,τι πρεπει για το απεριτιφ.
μπραβο σου.
ειρηνη
Τι ωραία που είναι Ελένη μου!!!! Γειά στα χέρια σου!!
ReplyDeleteΜπραβο Ελενη μου ειναι οτι πρεπει για καθε περισταση,γεια στα χερακια σου!!!
ReplyDeleteΚαλη σου μερα και πολλα φιλια απο την βροχερη Σαλαμινα.
Καλημέρα,
ReplyDeleteΦοβερή ιδέα για κάτι ελαφρύ συνοδευτικό. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα. Ευχαριστούμε.
΄τέλεια τα καρδουλάκια!!
ReplyDeleteβρε κοριτσάκι μου...τί ωραία ιδέα...
ReplyDeleteΝόστιμη και ...αγαπησιάρικη...
Δεν πρόκειται να μου γλυτώσουν οι καρδούλες σου,ούτε και από τα ...δόντια του Λύκου φυσικά...
Φιλιά πολλά πολλά πολλά...-:)))
Μμμμμμ ωραιότατα τα κρακεράκια σου Ελένη μου και για κάθε περίσταση!!!
ReplyDeleteΜπράβο!!!
Καλή σου μέρα!
Ελενάκι, να στριμώξουμε και λίγο τριμμένο τυράκι μέσα που μου αρέσουν οι τυρένιες γεύσεις? Τι λες? Το αντέχει σαν συστατικό?
ReplyDeleteΦιλιά
Υπέροχο σνακ οι κρακεροκαρδούλες σου Ελενάκι μου!!!!
ReplyDeleteΤο βρίσκω εξαιρετικά γευστικό και τα υλικά του ... από τα αγαπημένα μου!!!!
Θα δοκιμαστεί άμεσα!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ελενάκι μου όλο προκλήσεις είσαι!!!
ReplyDeleteΘα με καταστρέψεις!!!
Φιλιά σε όλα τα κορίτσια!
Καλημέρα Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλημέρα Λίλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!
Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσουν!
ReplyDeleteΠολλα φιλιά και καλημέρες απο την επίσης βροχερή Λάρισα !!!
Μαριάνθη μου να τα δοκιμάσεις είναι και πολύ εύκολα!Καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου!!!!
ReplyDeleteΣπιρτοκουτάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!Είδες τι αγαπησιάρικα που είναι;Δε γλυτώνουν απο κανένα πίστεψέ με όχι μόνο απο τα δόντια του Λύκου χαχαχα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
εγώ ποτάκι ακόμα δεν μπορώ να πιω λόγω θηλασμού και κρακεράκι ξεροσφύρι δεν πάει! όταν μπορέσω όμως να ξαναπιώ θα τα φτιάξω σίγουρα!!
ReplyDeleteφιλούμπες
Κική μου έτσι για κάθε περίσταση όπως το είπες!Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που που άρεσαν!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Τζιντζερούλα μου επειδή δε τα έχω δοκιμάσει με τυράκι δε μπορώ να σου απαντήσω αν το σηκώνει το υλικό.Αν το δοκιμάσεις όμως θα ήθελα πολύ να μου πεις τις εντυπώσεις σου!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Βάσια μου είναι νοστιμότατα αν θέλεις συνόδεψέ τα και με ένα ωραίο ντιπ ή τυράκια με αλλαντικά μαζί!Καλή επιτυχία!Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Αντιγόνη μου χαχαχα!!!Αυτό σημαίνει ότι σου αρέσουν πολύ και εγώ χαίρομαι ακόμη περισσότερο!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!
Φιλάκια πολλά!!!
Πέλα μου και ξεροσφύρι τρώγονται μια χαρά πίστεψέ με!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Ελενακι μου φοβερα τα κρακερακια σου !!!!!!!!
ReplyDeleteΘα φτιαχτουν αμεσα για την κορη μου που της αρεσει πολυ η παπρικα!!!!!!
Φιλακια κοριτσακι μου!!!!!!!
Μέτη μου να της τα φτιάξεις θα της αρέσουν σίγουρα.Η δική μου ξετρελάθηκε, περίμενε πως και πως να τα βγάλω απο το φούρνο!Σε ευχαριστώ πολύ, καλη επιτυχία!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Ε, ναι, λοιπόν!!!
ReplyDeleteΘα τα... τιμήσω κ' αυτά!!!
(Τί, παραπονεμένα να τα αφήσω???!!!)
;-)
Φιλάκιαααα!!!
Θα παρω και απο εδώ ?????? καλέ τα θαυμασα τα ξαναθαύμασα αλλά δεν βλέπω να μου λες ότι θα μου στείλεις !!!!!!!!!!! και εγω δεν σ'αγαπάω! δεν σ'εχω αναγκη θα τα φτιάξω και θα τα φάω όλα μόνη μου, ετσι για να σκάσεις !!!!!!!! χαχαχαχααχαχαχαχαχ!!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ μικρό μου !!!!!
Να λοιπόν που μια καρδιά μπορεί να είναι και ..αλμυρή!!!Γιατί είπαμε η γεύση μετρά στη ζωή!Άλλοτε γλυκιά,πότε-πότε πικρή,συχνά άγευστη και πολλές φορές αλμυρή.Όλες οι εκφάνσεις της είναι πολύτιμες γιατί κάτι πάντα προσφέρουν.
ReplyDeleteΚαι εσύ Ελένη μου σήμερα μας πρόσφερες ένα τραγανό,πικάντικο γευστικό δημιούργημα που αποφασιστικά μπαίνει στα καθημερινά μας τσιμπολογήματα.
Φιλιά πολλά,πολλά.
Και μόνο που είναι καρδουλένια κλέβουν τις εντυπώσεις!
ReplyDeleteΑν κρίνω κι από τα υλικά, σίγουρα είναι πεντανόστιμα!
Φιλάκια!!!
Γιάννα μου βεβαίως και να τιμήσεις είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!!!
Μαράκι μου χαχαχαχαχαχα, να τα ξαναθαυμάσεις και επειδή τα δικά μας φαγώθηκαν φτιάξτα και στείλε μας εσύ καλύτερα!!!Μ' αγαπάς και το ξέρεις χαχαχαχ(αφού δε μπορείς να κάνεις χωρίς εμένα <3 )!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Φωτεινή μου έχεις απόλυτο δίκιο η ζωή έχει πολλές γεύσεις και σίγουρα απο όλες κάτι παίρνουμε!!!
ReplyDeleteΧαίρομαι που σου αρέσουν τα κρακεράκια!Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Μαίρη μου είναι και πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Τι ωραία αλμυρά μπισκοτάκια!
ReplyDeleteΤα φαντάζομαι με ένα ωραίο ντιπ και ένα καλό κρασί!
Φιλιά πολλά!
Πολύ ωραία ιδέα τα κρακεράκια σου!!!
ReplyDeleteΕένάκι μου αυτά τα πανέμορφα αγαπησιάρικα κρακεράκια σου με ξετρέλαναν.
ReplyDeleteΑν προσθέσω και το πόσο εύκολα γίνονται, ξετρελαίνομαι εις διπλούν!!!
Και τι όμορφο χρώμα που έχουν!!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!!
Χρώματα κι αρώματα πολλά κι ένα λαχταριστό αποτέλεσμα! Τέλεια η πρότασή σου, Ελενάκι, ευχαριστούμε.
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά.
Πεθαίνω και δεν μπορώ να κρατηθώ!
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα τα κρακεράκια σου Ελένη μου!!Οτι πρέπει γιά τήν εορτή τών ερωτευμένων,αύριο!!Προλαβαίνω νά τά φτιάξω!!!Τρέχω!!!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕλένη πρέπει να είναι καταπληκτικά,πικάντικα και μυρωδάτα θα τα δοκιμάσω ,φιλια και καλό βράδυ.
ReplyDeleteΠάρα πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ιδέα!!! Πρέπει να είναι πάρα πολύ γευστικά! Ωραία παρουσίαση!:)
ReplyDeleteΕρμιόνη μου θα συμφωνήσω μαζί σου, ταιριάζουν απόλυτα με κρασάκι και ένα ωραίο ντιπ!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Βάσω μου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Έλενα γίνονται πανεύκολα πράγματι, αλλά τρώγονται ακόμη πιο εύκολα, όπως κατάλαβες εξαφανίζονται!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλάκια πολλά!!!
Ελενάκι μου χαίρομαι που σου αρέσουν!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλιά πολλά!
Έρη μου να σαι καλά!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
DIMI μου προλαβαίνεις γίνονται πολύ γρήγορα!!!Περιμένω εντυπώσεις, καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!
Νέλη μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν να σαι καλά!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ!
Φιλιά!!!
Cinemarion είναι γευστικότατα!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
ΑΑΑΑ! Θα τα φτιάξω!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!!!!!
Τι ομορφες καρδουλιτσες!!!!Γεια στα χερια σου!!!!!
ReplyDeleteΠόσο υπέροχα!!!!κ το σχήμα τους ακόμα πιο τέλειο!!!!!!
ReplyDeleteΚουκλίστικες οι κρακεροκαρδούλες σου, Ελένη!! Θα συνοδεύσουν το κρασάκι μας του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο!! Καλοφάγωτα.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Νοστιμιές!! Και ωραίο σχήμα !! :))
ReplyDeleteΕυχαριστούμε για την ιδέα!!
ReplyDeleteΤρελλαίνομαι για την πάπρικα! Νόστιμα τα κρακεράκια !!! Θα δοκιμαστούν και αυτά!! χαχα!! Φιλάκια!
ReplyDeleteΤέλεια κρακεράκια Ελένη μου!!!
ReplyDeleteΘα τα δοκιμάσω.
φιλάκια πολλά.
Φυσικά και θα τα κάνω και αυτά!!!Τέλεια θα είναι...φιλάκια πολλά.
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Έφη μου!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Katrina!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Panagiwta!!!
ReplyDeleteΕιρήνη μου θα συμφωνώ μαζί σου με κρασάκι ταιριάζουν πάρα πολύ!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ!
Φιλάκια!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Pepi μου χαίρομαι που σου αρέσουν!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ Φανή!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!