Wednesday, 13 February 2013

Κρακεράκια με πάπρικα

Του Αγίου Βαλεντίνου αύριο, ένα ποτάκι με τον καλό σας θα το πιείτε, δεν θα το πιείτε??
Συνοδέψτε το με τραγανά σπιτικά κρακεράκια καρδούλες και μάλιστα από τα χεράκια σας.
Γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι τόσο νόστιμα!!
Ντομάτα, πάπρικα, βασιλικός και σκόρδο δένουν μεταξύ τους αρμονικά και μας χαρίζουν μια τραγανή νοστιμιά!
Αν πάλι είστε από αυτούς που απαξιώνουν τον Άγιο, δεν πειράζει, φτιάξτε τα όποια μέρα θέλετε εσείς.
Τα κρακεράκια αυτά είναι μια ωραία ιδέα για πάρτυ ή για μια βραδιά με φίλους ή ακόμα και για να συνοδεύσουν το αγαπημένο σας dip.
Τα υλικά μας:
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο βασιλικό μαζί με σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι γεμάτο πάπρικα γλυκιά ή μισό κουταλάκι πάπρικα καυτερή
3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
αλάτι (περίπου μισό με 3/4 κουταλάκι γλυκού)
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το αλάτι, τη πάπρικα και 2 κούπες αλεύρι.
Τα δουλεύουμε όλα καλά με ένα πιρούνι, ώσπου το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε στο χτυπημένο αυγό τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αυγό με το πελτέ μέσα στο μίγμα με το αλεύρι-βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τα χέρια και προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,3 εκ. και κόβουμε σχεδιάκια με μικρού μεγέθους κουπ πατ.
Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.

66 comments:

  1. alla grande!!! :)
    υπεροχα. ο,τι πρεπει για το απεριτιφ.
    μπραβο σου.

    ειρηνη

    ReplyDelete
  2. Τι ωραία που είναι Ελένη μου!!!! Γειά στα χέρια σου!!

    ReplyDelete
  3. Μπραβο Ελενη μου ειναι οτι πρεπει για καθε περισταση,γεια στα χερακια σου!!!
    Καλη σου μερα και πολλα φιλια απο την βροχερη Σαλαμινα.

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα,

    Φοβερή ιδέα για κάτι ελαφρύ συνοδευτικό. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα. Ευχαριστούμε.

    ReplyDelete
  5. ΄τέλεια τα καρδουλάκια!!

    ReplyDelete
  6. βρε κοριτσάκι μου...τί ωραία ιδέα...
    Νόστιμη και ...αγαπησιάρικη...
    Δεν πρόκειται να μου γλυτώσουν οι καρδούλες σου,ούτε και από τα ...δόντια του Λύκου φυσικά...
    Φιλιά πολλά πολλά πολλά...-:)))

    ReplyDelete
  7. Μμμμμμ ωραιότατα τα κρακεράκια σου Ελένη μου και για κάθε περίσταση!!!
    Μπράβο!!!
    Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  8. Ελενάκι, να στριμώξουμε και λίγο τριμμένο τυράκι μέσα που μου αρέσουν οι τυρένιες γεύσεις? Τι λες? Το αντέχει σαν συστατικό?

    Φιλιά

    ReplyDelete
  9. Υπέροχο σνακ οι κρακεροκαρδούλες σου Ελενάκι μου!!!!
    Το βρίσκω εξαιρετικά γευστικό και τα υλικά του ... από τα αγαπημένα μου!!!!
    Θα δοκιμαστεί άμεσα!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  10. Ελενάκι μου όλο προκλήσεις είσαι!!!
    Θα με καταστρέψεις!!!

    Φιλιά σε όλα τα κορίτσια!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα Λίλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  13. Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσουν!
    Πολλα φιλιά και καλημέρες απο την επίσης βροχερή Λάρισα !!!

    ReplyDelete
  14. Μαριάνθη μου να τα δοκιμάσεις είναι και πολύ εύκολα!Καλή επιτυχία!
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  15. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου!!!!

    ReplyDelete
  16. Σπιρτοκουτάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!Είδες τι αγαπησιάρικα που είναι;Δε γλυτώνουν απο κανένα πίστεψέ με όχι μόνο απο τα δόντια του Λύκου χαχαχα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  17. εγώ ποτάκι ακόμα δεν μπορώ να πιω λόγω θηλασμού και κρακεράκι ξεροσφύρι δεν πάει! όταν μπορέσω όμως να ξαναπιώ θα τα φτιάξω σίγουρα!!
    φιλούμπες

    ReplyDelete
  18. Κική μου έτσι για κάθε περίσταση όπως το είπες!Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που που άρεσαν!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  19. Τζιντζερούλα μου επειδή δε τα έχω δοκιμάσει με τυράκι δε μπορώ να σου απαντήσω αν το σηκώνει το υλικό.Αν το δοκιμάσεις όμως θα ήθελα πολύ να μου πεις τις εντυπώσεις σου!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  20. Βάσια μου είναι νοστιμότατα αν θέλεις συνόδεψέ τα και με ένα ωραίο ντιπ ή τυράκια με αλλαντικά μαζί!Καλή επιτυχία!Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  21. Αντιγόνη μου χαχαχα!!!Αυτό σημαίνει ότι σου αρέσουν πολύ και εγώ χαίρομαι ακόμη περισσότερο!
    Σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  22. Πέλα μου και ξεροσφύρι τρώγονται μια χαρά πίστεψέ με!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  23. Ελενακι μου φοβερα τα κρακερακια σου !!!!!!!!
    Θα φτιαχτουν αμεσα για την κορη μου που της αρεσει πολυ η παπρικα!!!!!!
    Φιλακια κοριτσακι μου!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. Μέτη μου να της τα φτιάξεις θα της αρέσουν σίγουρα.Η δική μου ξετρελάθηκε, περίμενε πως και πως να τα βγάλω απο το φούρνο!Σε ευχαριστώ πολύ, καλη επιτυχία!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  25. Ε, ναι, λοιπόν!!!
    Θα τα... τιμήσω κ' αυτά!!!
    (Τί, παραπονεμένα να τα αφήσω???!!!)
    ;-)
    Φιλάκιαααα!!!

    ReplyDelete
  26. Θα παρω και απο εδώ ?????? καλέ τα θαυμασα τα ξαναθαύμασα αλλά δεν βλέπω να μου λες ότι θα μου στείλεις !!!!!!!!!!! και εγω δεν σ'αγαπάω! δεν σ'εχω αναγκη θα τα φτιάξω και θα τα φάω όλα μόνη μου, ετσι για να σκάσεις !!!!!!!! χαχαχαχααχαχαχαχαχ!!!!


    σε φιλώ πολύ πολύ μικρό μου !!!!!

    ReplyDelete
  27. Να λοιπόν που μια καρδιά μπορεί να είναι και ..αλμυρή!!!Γιατί είπαμε η γεύση μετρά στη ζωή!Άλλοτε γλυκιά,πότε-πότε πικρή,συχνά άγευστη και πολλές φορές αλμυρή.Όλες οι εκφάνσεις της είναι πολύτιμες γιατί κάτι πάντα προσφέρουν.
    Και εσύ Ελένη μου σήμερα μας πρόσφερες ένα τραγανό,πικάντικο γευστικό δημιούργημα που αποφασιστικά μπαίνει στα καθημερινά μας τσιμπολογήματα.
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  28. Και μόνο που είναι καρδουλένια κλέβουν τις εντυπώσεις!
    Αν κρίνω κι από τα υλικά, σίγουρα είναι πεντανόστιμα!

    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  29. Γιάννα μου βεβαίως και να τιμήσεις είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  30. Μαράκι μου χαχαχαχαχαχα, να τα ξαναθαυμάσεις και επειδή τα δικά μας φαγώθηκαν φτιάξτα και στείλε μας εσύ καλύτερα!!!Μ' αγαπάς και το ξέρεις χαχαχαχ(αφού δε μπορείς να κάνεις χωρίς εμένα <3 )!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  31. Φωτεινή μου έχεις απόλυτο δίκιο η ζωή έχει πολλές γεύσεις και σίγουρα απο όλες κάτι παίρνουμε!!!
    Χαίρομαι που σου αρέσουν τα κρακεράκια!Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  32. Μαίρη μου είναι και πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  33. Τι ωραία αλμυρά μπισκοτάκια!
    Τα φαντάζομαι με ένα ωραίο ντιπ και ένα καλό κρασί!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  34. Πολύ ωραία ιδέα τα κρακεράκια σου!!!

    ReplyDelete
  35. Εένάκι μου αυτά τα πανέμορφα αγαπησιάρικα κρακεράκια σου με ξετρέλαναν.
    Αν προσθέσω και το πόσο εύκολα γίνονται, ξετρελαίνομαι εις διπλούν!!!
    Και τι όμορφο χρώμα που έχουν!!
    Γεια στα χεράκια σου!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

    ReplyDelete
  36. Χρώματα κι αρώματα πολλά κι ένα λαχταριστό αποτέλεσμα! Τέλεια η πρότασή σου, Ελενάκι, ευχαριστούμε.
    Φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
  37. Πεθαίνω και δεν μπορώ να κρατηθώ!

    ReplyDelete
  38. Πολύ ωραία ιδέα τα κρακεράκια σου Ελένη μου!!Οτι πρέπει γιά τήν εορτή τών ερωτευμένων,αύριο!!Προλαβαίνω νά τά φτιάξω!!!Τρέχω!!!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  39. Ελένη πρέπει να είναι καταπληκτικά,πικάντικα και μυρωδάτα θα τα δοκιμάσω ,φιλια και καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  40. Πάρα πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ιδέα!!! Πρέπει να είναι πάρα πολύ γευστικά! Ωραία παρουσίαση!:)

    ReplyDelete
  41. Ερμιόνη μου θα συμφωνήσω μαζί σου, ταιριάζουν απόλυτα με κρασάκι και ένα ωραίο ντιπ!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  42. Σε ευχαριστώ πολύ Βάσω μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  43. Έλενα γίνονται πανεύκολα πράγματι, αλλά τρώγονται ακόμη πιο εύκολα, όπως κατάλαβες εξαφανίζονται!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  44. Ελενάκι μου χαίρομαι που σου αρέσουν!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  45. Έρη μου να σαι καλά!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  46. DIMI μου προλαβαίνεις γίνονται πολύ γρήγορα!!!Περιμένω εντυπώσεις, καλή επιτυχία!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  47. Νέλη μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν να σαι καλά!
    Σε ευχαριστώ!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  48. Cinemarion είναι γευστικότατα!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  49. ΑΑΑΑ! Θα τα φτιάξω!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!

    ReplyDelete
  50. Τι ομορφες καρδουλιτσες!!!!Γεια στα χερια σου!!!!!

    ReplyDelete
  51. Πόσο υπέροχα!!!!κ το σχήμα τους ακόμα πιο τέλειο!!!!!!

    ReplyDelete
  52. Κουκλίστικες οι κρακεροκαρδούλες σου, Ελένη!! Θα συνοδεύσουν το κρασάκι μας του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο!! Καλοφάγωτα.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  53. Νοστιμιές!! Και ωραίο σχήμα !! :))

    ReplyDelete
  54. Ευχαριστούμε για την ιδέα!!

    ReplyDelete
  55. Τρελλαίνομαι για την πάπρικα! Νόστιμα τα κρακεράκια !!! Θα δοκιμαστούν και αυτά!! χαχα!! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  56. Τέλεια κρακεράκια Ελένη μου!!!
    Θα τα δοκιμάσω.
    φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
  57. Φυσικά και θα τα κάνω και αυτά!!!Τέλεια θα είναι...φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
  58. Σε ευχαριστώ πολύ Έφη μου!!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  59. Σε ευχαριστώ πολύ Katrina!!!

    ReplyDelete
  60. Σε ευχαριστώ πολύ Panagiwta!!!

    ReplyDelete
  61. Ειρήνη μου θα συμφωνώ μαζί σου με κρασάκι ταιριάζουν πάρα πολύ!!!
    Σε ευχαριστώ!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  62. Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου!!!

    ReplyDelete
  63. Σε ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου!!!

    ReplyDelete
  64. Σε ευχαριστώ πολύ Pepi μου χαίρομαι που σου αρέσουν!

    ReplyDelete
  65. Σε ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου να σαι καλά!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  66. Σε ευχαριστώ πολύ Φανή!!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete