Μοναδική γεύση, μοναδικό άρωμα!
Με λιγοστά υλικά, φτιάχνουμε πανεύκολα και πεντανόστιμα τρουφάκια μόκας!
Η μόνη ίσως λίγο χρονοβόρα διαδικασία, είναι η διαδικασία της επικάλυψης. Μην το σκέφτεστε όμως, το αποτέλεσμα δικαιώνει και με το παραπάνω.
Κάθε μπουκιά είναι απολαυστική!!
Θα απολαύσετε τραγανή επικάλυψη και βελούδινο εσωτερικό, είναι απολύτως εθιστικά!
Υλικά για 12 τρουφάκια:
200γρ. λευκή σοκολάτα
100ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κουταλάκι κοφτό νες καφέ διαλυμένο σε ….
1 κουταλάκι ζεστό νερό
Για την επικάλυψη:
175γρ. κουβερτούρα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Σπάμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τον διαλυμένο στο νερό καφέ και μόλις αρχίσει η βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τα σπασμένα κομμάτια της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο, για 30-40 λεπτά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το μίγμα λευκής σοκολάτας από το ψυγείο, το αφήνουμε για 5-10 λεπτά για να μην είναι τόσο παγωμένο.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητες από αυτό και πλάθουμε με προσοχή 12 μπαλίτσες.
Επειδή λιώνει εύκολα, μην ταλαιπωρείτε πολύ το μίγμα, πιέστε με τα δάκτυλά σας, προσπαθώντας να σχηματίσετε μπαλίτσες.
Για την επικάλυψη:
Τοποθετούμε μια μια τις μπαλίτσες επάνω σε ένα πιρούνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω τους λιωμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να τρέξει η κουβερτούρα που περισσεύει και τοποθετούμε τα τρουφάκια σε αντικολλητκό χαρτί, μέχρι να στεγνώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κουβερτούρα.
Τα τρουφάκια μας διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!!!
Ελένη Κ.
Μοναδικές μπουκιές γλυκειάς απόλαυσης που συνδυάζουν αρμονικά και επιτυχημένα δύο σοκολάτες!
ReplyDeleteΤο πάντρεμα άσπρης-μαύρης σοκολάτας. δίνει ένα ωραίο αποτέλεσμα όχι μόνο γευστικό,αλλά και οπτικό!!!
Καλό Σαββατοκύριακο,φιλιά πολλά,πολλά.
Απίστευτος ο συνδυασμός καφέ με σοκολάτα! Το κακό βέβαια είναι ότι έτσι και κάνουμε αρχή με αυτά τα τρουφάκια, άντε να σταματήσουμε!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά Ελενάκι!
Αντε να αντισταθεις τωρα σε ενα τετοιο αποτελεσμα...αχ αχ!!
ReplyDeleteΜπραβο Ελενακι γεια στα χερακια σου.
Πολλες καλημερες και καλο Σ/Κ φιλακιαααα!!!
τόσο εύκολο??? μπαίνει στάνταρ στα υπόψιν! άμα καταφέρω να χάσω τα κιλά μου φαίνεται ότι θα τα ξαναπάρω σε 2 μέρες με τα γλυκάκια που έχω σταμπάρει! :)
ReplyDeleteκαλό σ/κ! φιλάκια πολλάααααααααααα
υπέροχα τα τρουφάκια σου και με ωραία γεύση...να σαι καλά ....
ReplyDeleteΣυμφωνώ, συμφωνώ, καφές με σοκολάτα πάει τεεεελεια!!! Δεν θα πω όχι στη συνταγή σας!!
ReplyDeleteΛατρεύω τη γεύση του καφέ...Η οποία σε συνδυασμό με τη σοκολάτα θα είναι απίστευτη...
ReplyDeleteΕλένη μου γλυκειά θα μας καταστρέψεις ...Ηταν ανάγκη να είναι τόσο εύκολα...???
Φιλιά πολλά πολλά και καλό Σ/Κ σε όλες σας...-:))
Παναγήηηηηηηηηηηηηηη...άσε τα σοκολατάκια κάτω...Σε βλέπω...ppp
ReplyDeleteΤο επόμενο σοκολατοειδές που θα φτιάξω θα είναι αυτά τα τρουφάκια! Λαχταριστά!
ReplyDeleteΠολύ ωραίος ο συνδυασμός Ελένη μου! Καταπληκτικά τρουφάκια!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!
Μπλόκαρα λίγο γιατί στο μυαλό μου έπαιζε ότι η σοκολάτα σφίγγει πολύ και πως θα πλάθονται, αλλά για να το λέτε θα το δοκιμάσω. Τέλεια φαίνονται, με τον καφέ δεν τα πάω καλά, θα σκεφτώ το άρωμα, μη με κράξετε! Φιλιά και καλό ΣΚ!
ReplyDeleteΠρος ΕΦΗ:
ReplyDeleteΜπορείς να χρησιμοποιήσεις καφέ φίλτρου με άρωμα βανίλιας,καραμέλας,φουντουκιού κλπ.
( λέω εγώ )...Εσύ τί λες...???
Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου μόνη μου σοκολατάκια. Πιστεύω ότι είναι λίγο μπελαλίδικο. Σίγουρα όμως κάποια στιγμή θα δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, Φαίνεται τέλεια :) καλό σαββατοκύριακο :)
ReplyDeleteΠοιος θα αντισταθεί,Ελένη,σε τέτοιο σοκολατοπειρασμό!
ReplyDeleteΕνδιαφέρον έχει η προσθήκη καφέ,ξεχωριστή γεύση.
Φιλιά-καλό Σ/Κ!
Eλενάκι μου για μένα που είμαι εθισμένη στον καφέ, τα τρουφάκια σου είναι τα τέλεια τρουφάκια!
ReplyDeleteΜέσα στο Σαββατοκύριακο δεν θα μου γλιτώσουν, θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!
Εκτός που πρέπει να είναι πεντανόστιμα, είναι και πανέμορφα!!!!
Πολλά μπράβο σου!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!
Υπέροχα φαίνονται και σίγουρα και απο γεύση θα είναι το ίδιο,καλό απόγευμα ,φιλιά.
ReplyDeleteΜπράβο ρε παιδιά, μπράβο, φοβερά!
ReplyDeleteΗ κρέμα της γέμισης φοβερή, οπτικά είναι πανέμορφα και φτιάχονται εύκολα. Τώρα που είναι και χειμώνας με γρήγορες κινήσεις δε νομίζω να προλάβουν να μας λιώσουν.
ReplyDeleteΜπράβο Ελένη, καλό & γλυκό βράδυ!
Πω πω...
ReplyDeleteΘα μας καταστρέψετε τελείως???!!!
;-)
Φιλάκια πολλά-πολλά κ' γλυκά!!!
Εξαιρετικα τα τρουφακια σου Ελενη μου! Πολυ μου αρεσει η γεμιση μοκα!
ReplyDeleteΦιλια!
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ γιάμι γιάμι!!!
ReplyDeleteΌποτε περάσω από δω, μουγκρίζω. Τυχαίο;
Υπέροχα και λαχταριστά τα τρουφάκια Ελενάκι μου!!! Φωτοτυπήθηκαν ήδη. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω!!!
Καλό μήνα κοριτσάκια μου αγαπημένα!!!
Φιλιά πολλά!!!
Καλό μήνα Ελένη μου!Κόλαση τά σοκολατάκια σου!!Καί από γεύση super!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Ελένη μου , τι ναπω τρουφακια μαμαδίστικα τα είπε η Σελενα μου όταν της έδειξα πριν λίγο την συνταγή , αυτό είναι πολύ πολύ καλό ναχουμε και μεις οι μαμαδες μια λυχοδια που δεν μας την τρώνε οι άλλοι !!!!
ReplyDeleteΕλενα σε σένα ερχόμουν όταν είδα ένα σχόλιο στον πίνακα ελέγχου μου,πήγα να το δημοσιεύσω και ήταν από εσένα χαχαχα τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται!!!
ReplyDeleteΑπίθανα τα σοκολατάκια!!!
φιλιά!!!
καληνύχτα!!!
Ελένη δεν παίζεσαι... Εξαιρετικό το γλυκό σου για μια ακόμα φορά!
ReplyDeleteΜπράβο σου!!!
Η γεύση του καφέ στα γλυκά μου αρέσει πάρα πολυ και τα συγκεκριμένα τρουφάκια είναι τέλεια!!! Και πανεύκολα! Μπράβο!!!
ReplyDeleteΑμαρτία, Ελένη μου!
ReplyDeleteΠως να αντισταθώ η χριστιανή;;
Φιλάκια!
Καλημέρα.
ReplyDeleteΑν και καινούργια στο blog εντυπωσιάστηκα ήδη!! Φοβερή συνταγή...δεν μπορείς να αντισταθείς.
Αχ τη δίαιτα απο Δευτέρα σε Δευτέρα την πάω....αχ φαίνονται υπέροχα να χα τώρα κανά 2 ....μπωλάκια απ αυτά,θα τα φτιάξω σίγουρα
ReplyDeleteΦωτεινή μου θα συμφωνήσω μαζί σου, έδεσαν καταπληκτικά οι γεύσεις μεταξύ τους!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ , να σαι καλά, πολλά φιλιά!
Ερμιόνη μου δυστυχώς έτσι είναι, δε μπορείς να σταματήσεις πράγματι!Σε ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά!!!
ReplyDeleteΓωγούλα μου συμφωνώ, δε μπορείς να αντισταθείς με τίποτε!!!Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!Φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΠέλα μου είναι πανέυκολα!Όσο για τα κιλάκια...έχεις δίκιο!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Παναγιώτη μου χαίρομαι που σου αρέσουν!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΕυγενία μου πιστεύω πως σοκολάτα-καφές είναι απο τους καλύτερους και πιο ταιριαστούς συνδυασμούς!Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Σπιρτοκουτάκι μου είναι πανεύκολα και δυστυχώς φτιάχνεις πολύ γρήγορα άνετα και δεύτερη δόση!(αυτό δε ξέρω αν έπρεπε να το γράψω αλλά οφείλω να κάνω μια ενημέρωση χαχαχα)!Μη τον μαλώνεις το Παναγιώτη!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Βαγγελιώ μου καλή επιτυχία σου εύχομαι!Χαίρομαι που σου άρεσαν!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Κική μου σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν, να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Έφη μου γιατί μπλόκαρες;Κι αν σου σφίξει το μίγμα άφησέ το λίγο έξω θα μαλακώσει γρήγορα.Μπορείς να τα αφήσεις σκέτα χωρίς να προσθέσεις καφέ μέσα ή να κάνεις αυτό που προτείνει η Βιβή και είναι φοβερή ιδέα γιατί με αυτό το τρόπο δε καταλαβαίνεις έντονα ούτε τη γεύση του καφέ ούτε το άρωμά του!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Σπιρτοκουτάκι συμφωνώ με την ιδέα σου,την πρότεινα και στην Έφη μου άρεσε πολύ!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ!
Irma μου δεν είναι καθόλου μπελαλίδικα, δοκίμασέ τα είναι πανεύκολα θα δεις!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΕλένη μου είναι πολύ νόστιμα, ο καφές με τη σοκολάτα ταιριάζει φανταστικά!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Έλενα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Για τους λάτρεις του καφέ πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Neli μου χαίρομαι που σου αρέσουν!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Σκοτεινούλα συμφωνώ απόλυτα!Τώρα το χειμώνα δε προλαβαίνουν να λιώσουν και σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις!Χαίρομαι που σου άρεσαν!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαρθούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Γιάννα μου λες? χαχαχχα!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια γλυκά!!!
Μαρινάκι μου η γέμιση με γεύση μόκα είναι καταπληκτική πράγματι!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ροδούλα μου χαίρομαι που σου αρέσουν!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
DIMI μου σε ευχαριστώ πολύ,να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!
Marilise μου δίκιο έχεις!Πιστεύω πως σίγουρα θα πρέπει να έχουμε μια λιχουδιά μόνο και μόνο για μας!!!Μου άρεσε ο χαρακτηρισμός της Σελένας "μαμαδίστικα"!
ReplyDeleteσε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν τα σοκολατάκια να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Σοφάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Αναστασία μου και μένα μου αρέσει πολύ η γεύση του καφέ μέσα στα γλυκά, ιδίως όταν συνδυάζεται με τη σοκολάτα!Ταιριάζουν απίστευτα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Στέλλα μου...είναι πράγματι υπέροχα!!!Χαίρομαι που σου αρέσουν!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Ανώνυμε/η σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!!!
ReplyDeleteNadia αυτή η δίαιτα πράγματι απο Δευτέρα σε Δευτέρα πάει!!!Χαίρομαι πολύ που άρεσαν ,καλή επιτυχία σου εύχομαι!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!
εντάξει, έπαθα!!!!!!!!!!η γεύση της μόκας πρέπει να είναι αποθεωτική!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΠραγματικά εθιστικά, τα τρουφάκια σου Ελένη. Σοκολάτα-καφές, φοβερός συνδυασμός!! Δεν το βλέπω να μας φθάνει μια δόση μόνο!! Θα πρέπει να εφοδιαστώ με υλικά, για διπλή!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα, να έχουμε.
Λίλα μου χαίρομαι που σου αρέσουν!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!
Ειρήνη μου πραγματικά μια δόση δεν φτάνει, είναι νοστιμότατα και ο συνδυασμός καφές- σοκολάτα είναι καταπληκτικός!Καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλιά πολλά!
Σωστός πειρασμός τα σοκολατάκια σου.
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Δημιουργία μου, χαίρομαι που σου αρέσουν!!!
ReplyDeleteΝοστιμιές...μου αρέσουν τρουφάκια και σοκολάτα..Η Μόκα όμως δεν είναι βαρετή σοκολάτα ή όχι;
ReplyDeleteΔελφινάκι μου πιστεύω πως η μόκα αρέσει πολύ στους λάτρεις του καφέ!Μπορείς να φτιάξεις και σκέτα χωρίς να προσθέσεις καθόλου καφέ!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, καλή εβδομάδα!!!
Μα γιατί μου το κάνετε αυτό;;;; Νομίζω θα σταματήσω να περνάω από τα food blogs μέχρι το Πάσχα που θα σταματήσω τη διατροφή!!! χαχαχα! Πλάκα κάνω φυσικά!!
ReplyDeleteΦαίνονται τόσο θεσπέσια!!!! Μπράβο Ελένη!!!
Φιλιά!!!
Χαχαχ Χριστινάκι μου!!!Σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!