Saturday 23 February 2013
Αρνάκι τσιγαριαστό κατσαρόλας
Ελαφρύ, νόστιμο και πολύ πολύ εύκολο φαγάκι.
Το πρωτοδοκιμάσαμε στην μητέρα της συννυφάδας μου της Ελένης και από τότε έγινε ένα από τα αγαπημένα μας κυριακάτικα φαγάκια!
Είναι και μια πολύ καλή λύση, χωρίς να μας κουράσει καθόλου, όταν έχουμε να ταΐσουμε αρκετά άτομα.
Υλικά:
1,5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
(διαλέγουμε το μπούτι και προς τα πάνω τα παϊδάκια που έχει στη νεφραμιά και ζητάμε να μας το κόψουν για κατσαρόλα)
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο και ψιλοκομμένο
τον χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
προαιρετικά λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το καλύπτουμε με νερό και το βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το πλένουμε καλά.
Βάζουμε το κρεμμύδι στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι.
Το τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρέας.
Το ανακατεύουμε ώσπου να λαδωθεί καλά απ’ όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν θέλουμε τη ρίγανη.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι (ένα ποτηράκι του κρασιού) και το αφήνουμε να βράσει.
Στην πορεία ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό. Το ζητούμενο είναι να μείνει μόνο με το λάδι του χωρίς σχεδόν καθόλου νερό.
Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, δηλαδή δέκα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών.
Πριν σβήσουμε το φαγητό, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται στο αλατοπίπερο και στο λεμόνι.
Το σερβίρουμε ζεστό με το λαδάκι που έχει μείνει και με φρέσκιες τηγανιτές πατατούλες ή ότι άλλο αγαπάμε!!
Καλή επιτυχία, να περάσετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Ωραιότατη συνταγή!Τρελαίνομαι για αρνάκι ή κατσικάκι.Φιλάκια!
ReplyDeleteΕιναι φανταστικο φαγητο το φτιαχνω καιεγω,οσο για την ριγανη επιβαλεται γιατι του πηγαινει τελεια...
ReplyDeleteΚαλημερα Μαρακι καλο Σ/Κ φιλακια!!!!
Δεν μου λες Μαράκι θέλεις να μου κάνεις την χοληστερίνη να χτυπήσει κόκκινο;
ReplyDeleteΚρατάω δυνάμεις για το πάρτι!!!
Φιλιά σε ΟΛΑ τα κορίτσια μου!
δεν έχω λόγια υπέροχο...να σαι καλά
ReplyDeleteΜε το που το είδα στον blogger είπα, αυτή είναι συνταγή της Μαρίας.......μερακλίδικη και παραδοσιακή όπως μου αρέσει κι εμένα!!
ReplyDeleteΠολύ νόστιμη συνταγή!!Ενα φαγητό πού αρέση καί τρώγετε ευχάριστα!!Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΥπέροχο φαγάκι!!!Πολύ πολύ νόστιμο!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΩραιότατη η συνταγή, νόμιζα αρχικά πως είναι το κρητικό τσιγαριαστό που δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από λάδι και αλατοπίπερο...
ReplyDeleteΝοστιμότατο όμως κι έτσι, με το λεμονάκι, την ριγανούλα του... θαύμα για κυριακάτικο φαγάκι!!!
Αγαπημένο φαγητό και απο ότι βλεπω πολύ ωραία μαγειρεμένο,άλλη μια φορά μπράβο κορίτσια της καρδιάς μας,καλό Σαββατοκύριακο ,φιλάκια.
ReplyDeleteα καλα!!!! με σας κοριτσια δεν υπαρχει περιπτωση να κρατησει ανθρωπος διαιτα!!!!! Εξαιρετικη συνταγη!!! και πολυ καλη ιδεα για το κυριακατικο τραπεζι!!!! Ευχαριστουμε :)
ReplyDeleteΦιλενάδα ΤΟ τέλειο κυριακάτικο φαγάκι!
ReplyDeleteΚαι τι νόστιμα που το καλομαγείρεψες!
Ασε τα μεγαλύτερά του ατού: εύκολο, γρήγορο και ταϊζει μπόλικα άτομα!
Καταγράφεται!
Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!
Εξαιρετικά νόστιμο γίνεται έτσι το αρνάκι!!!Με μπόλικο λεμόνι και φρέσκο ή αν δεν έχω, ξερό δεντρολίβανο,το κρέας γίνεται λουκούμι και δεν υπάρχει ίχνος από τη γνωστή βαριά μυρωδιά που πολλές φορές συνοδεύει το αρνάκι.
ReplyDeleteΥπέροχη πρόταση Μαρία μου!Μου το θύμισες..έχω καιρό να το κάνω!
Φιλάκια πολλά,πολλά.
Κατσικάκι ή αρνάκι,η συνταγή είναι σούπες...Καθαρά Κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό...
ReplyDeleteΜετρημένα υλικά,αμέτρητη γεύση...!!!
Φιλιά σε όλες σας,καλό ΣΚ...-:))
τί σούπες παιδί μου...???
ReplyDeleteΣΟΥΠΕΡ ήθελα να γράψω η ξανθιά...
( ξέρω...ξέρω...θα το προσέξω...)
Βιβή κλαίωωωωωωω!
ReplyDeleteΔεν παίζεσαι λέμε χα χα χα χαααα!
Κίσις πολλά ξανθουλα μου!
Μερακλίδικο φαγάκι! Και πολύ νόστιμο! Γεια στα χέρια σου, Μαρία!!!
ReplyDeleteότι πρέπει για κυριακάτικογεύμα!φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΜικρή Ελενα δεν σε καταλαβαίνω...pppp
ReplyDeleteΤέλειο φαγάκι.
ReplyDeleteΔεν το έχω φάει έτσι το αρνάκι αλλά πολύ μου άρεσε. Θα το έχω υπόψη για την επομενη φορά Μαρία.
Φιλιά
Απίθανο!!!!!!!!
ReplyDeleteΜαρία μου ωραίο για Κυριακάτικο γεύμα!!!!Φιλάκια!!!!!!!!
Για όμορφα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια, και όχι μόνον!! Καλό ξημέρωμα, κορίτσια!
ReplyDeleteΥπέροχο φαγητό και ο συνδυασμός των υλικών καταπληκτικός... αν και το προτιμώ με κατσικάκι γιατί οι σχέσεις μου με το αρνάκι είναι κάπως ...προβληματικές!! χαχαχα
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου!
✿✿彡
ReplyDeleteReceita delicada e saborosa.
Bom domingo!
Boa semana!
Beijinhos do Brasil
¸.•°✿✿彡
Το λατρεύω αυτό το φαγάκι!!!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!!!!
Φιλιά!!!
Ωραίο το φαγάκι σου Μαρία! Εποχή για αμνοερίφια η εποχή του Τριωδίου και μας θύμησες ένα ταιριαστό πιάτο.
ReplyDeleteφάγαμε τόσο αρνάκι το προηγούμενο σ/κ στη Λιβαδειά που μάλλον θα αργήσουμε να το ξαναδούμε, αλλά μόλις το πεθυμήσω θα δοκιμάσω τη συνταγή ΣΙΓΟΥΡΑ!
ReplyDeleteφιλιά, καλή βδομάδα :)
Άριστο!
ReplyDeleteΜαράκι μου απίθανο φαγάκι!Πολύ νόστιμο και καλομαγειρεμένο!Γεια στα χέρια σου!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Μαράκι μου, αυτό το αρνάκι είναι ποίημα της....μαγειρικής. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο και την νοστιμιά!!! Μας άνοιξες την όρεξη, από την φωτογραφία και μόνο!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα.
Κα τα πλη κτι κό!!!!!!
ReplyDeleteΜαράκι μου φαντάζομαι την γεύση του!!!
Γεια στα χεριά σου φιλεναδίτσα μου!!!
Φιλάκια πολλά!!!
καλησπέρα σ'ολη την μπλοκοπαρέα !! πολύ καθυστερημένη φάνηκα λόγω πολλών υποχρεώσεων. Ξεχασα να γράψω ότι αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τον βρίσκουμε στην Πελοπόννησο. Στην Κρήτη το φτιάχνουν όπως λέει και η Μπέττυ μόνο με λάδι. Οπως και να είναι όμως είναι περίφημο. Μη διστάσετε να το φτιάξετε, σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό βραδυ, ευχαριστώ για την παρεούλα σας !!!