Έχω συνδέσει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου με τις ανθοδέσμες και τα σοκολατάκια. Και σίγουρα αρκετοί από εμάς, πιστεύω το ίδιο.
Αν και ως γνωστόν η γιορτή αυτή είναι ξενόφερτη, έχει πολλούς οπαδούς και στην χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια.
Οι ερωτευμένοι εύχονται χρόνια πολλά, χρόνια αγάπης ο ένας στον άλλον.
Ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία αυτή τη ημέρα κάνουν χρυσές δουλειές!
Τα λουλούδια και τα σοκολατάκια έχουν την τιμητική τους.
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν, σας προτείνω μια ωραία και εύκολη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας.
Με τραγανά coco pops και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι, τυλιγμένα σε λιωμένη σοκολάτα.
Θα τα λατρέψετε και εσείς και όσοι τα δοκιμάσουν!
Και φυσικά...μην περιμένετε μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να τα φτιάξετε!!
Για μια τέτοια σοκολατένια απόλαυση, είναι ιδανικές όλες οι ημέρες του χρόνου!!
Η συνταγή βασίζεται σε παρόμοια από το cuisine creative, με προσθήκες υλικών όμως και αλλαγές στην διαδικασία.
Τα υλικά μας:
300 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. coco pops
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελάδας
1 πορτοκάλι μέτριο, το ξύσμα
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά βότκα URSUS ROTER ή τζιν ή ρούμι ή κονιάκ
Για την επικάλυψη
250 γρ. σκούρα κουβερτούρα
1 κουταλιά μαργαρίνη
μισή κουταλιά γλυκόζη
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στο μούλτι. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Όχι πολύ ψιλά όμως. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι και τα καβουρδίζουμε, να πάρουν καστανό χρώμα.
Προσοχή, τα κομμένα αμύγδαλα μπορούν εύκολα να καούν αν τα αφήσουμε να ψηθούν παραπάνω.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα γάλακτος, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τα βάζουμε σε μπαιν μαρί, δηλαδή επάνω σε άλλη κατσαρολίτσα με νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Το νερό δεν θέλουμε να ακουμπά το μπολ με την σοκολάτα.
Τα αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα που και που.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και την βότκα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και αφαιρούμε το μπολ από το μπαιν μαρί.
Προσθέτουμε τα μισά από τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, να κρυώσει το μείγμα τόσο όσο να μπορούμε να το πλάσουμε σε μπαλίτσες. Αν δεν έχουμε αρκετό χρόνο στην διάθεσή μας, βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Σε ένα μικρό ταψάκι ή βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τα coco pops.
Σε μια πιατέλα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Αφού κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας, με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητες σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις κυλάμε στο μείγμα αμυγδάλου-coco pops. Φροντίζουμε να καλυφθούν γύρω γύρω καλά.
Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στην πιατέλα με το αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξουν.
Βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης σοκολάτας σε μπαιν μαρί, όπως περιγράψαμε παραπάνω, και τα αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε ένα ένα τα τρουφάκια στην λιωμένη σοκολάτα και τα καλύπτουμε γύρω γύρω. Για να κάνουμε πιο εύκολη την δουλειά μας αυτή, χρησιμοποιούμε δύο πιρούνια.
Τοποθετούμε τα τρουφάκια και πάλι στην πιατέλα με την λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Όταν στερεοποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας, είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Σημειώσεις:
- Αν θέλουμε, μπορούμε να μην καλύψουμε όλα τα τρουφάκια με σοκολάτα, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες.
Είναι νοστιμότατα και έτσι. Θα έχουμε δύο ειδών τρουφάκια με μια συνταγή.
- Τα βάζουμε σε θηκούλες για σοκολατάκια, για να είναι να πιο εμφανίσιμα όταν τα προσφέρουμε.
- Όσα δεν καλυφθούν εξωτερικά με σοκολάτα, καλύτερα να καταναλωθούν πρώτα, γιατί τα coco pops τραβούν την υγρασία από το ψυγείο και μαλακώνουν.
- Αν μας περισσέψουν υλικά από την επικάλυψη, δηλαδή μείγμα αμυγδάλου-coco pops ή σοκολάτα, δεν τα πετάμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα χρησιμοποιούμε σε άλλη παρασκευή μέσα στις επόμενες ημέρες.
- Όταν λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος, χρησιμοποιούμε μπαιν μαρί με πολύ χαμηλή φωτιά. Η κουβερτούρα γάλακτος καίγεται εύκολα και χαλάει.
Καλή επιτυχία!!
Ειρήνη Ε.
Θα φτιαχτούν άμεσα!!!!!!
ReplyDeleteΥπέροχα σου έγιναν Ειρήνη μου και πολύ αρωματικά. Λατρεύω τα coco pops και θα τα φτιάξω άμεσα.
ReplyDeleteΜια ερώτηση μόνο... η γλυκόζη επιτρέπει στην κουβερτούρα της επικάλυψης να παγώσει εντελώς;;;;
Καλή σου μέρα!
Τέλειο γλυκάκι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο!
ReplyDeleteΠολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη τα coco pops!
Φιλιά πολλά Ειρήνη μου!
Λίλα, φτιάξε τα για τον αγαπημένο σου Βαλεντίνο!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Κική μου, σε ευχαριστούμε. Η ποσότητα της γλυκόζης είναι μικρή και δεν έχει επίπτωση στο πάγωμα της επικάλυψης. Δίνει ομως ωραία γυαλάδα στην σοκολάτα μας και δεν την αφήνει να γίνει πολύ σκληρή στην επικάλυψη, κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου στα σοκολατάκια και τις τρούφες. Αν δεν έχω γλυκόζη, βάζω την ίδια ποσότητα, από σιροπάκι ανοιχτόχρωμου γλυκού του κουταλιού. Αν θέλεις να φτιάξεις τα τρουφάκια αυτά, αλλά δεν θέλεις την γλυκόζη, μην την προσθέσεις. Μια χαρά θα γίνουν και πάλι. Καλή επιτυχία.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ερμιόνη, ωραίες τρουφίτσες, για να γλυκάνουμε τους Βαλεντίνους μας, την ημέρα της γιορτής του Αγίου του έρωτα. Αλλά και όλες τις άλλες ημέρες, που θέλουμε ένα ωραίο κέρασμα.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Και για του Αγίου Βαλεντίνου κ' όχι μόνο!!!
ReplyDelete;-)
Πολλά γλυκά φιλάκια!!!
Λαχταριστά!και τόσο σοκολατένια!!!Εννοείται, κρατώ την συνταγή.Καλή μέρα στο υπόλοιπο!Φιλάκια.
ReplyDeleteΤι ωραία που φαίνονται!! Μπράβο!!
ReplyDeleteΕιρήνη,τα σοκολατάκια-μπουκίτσες είναι τόσο λαχταριστά-ένα ποτέ δεν είναι αρκετό!
ReplyDeleteΕίμαι απ΄αυτούς,που προσπερνούν τη γιορτή,ποτέ δεν τη γιορτάσαμε,αλλά στα γλυκάκια λέω ναι.
Φιλιά!
Συμφωνώ μαζί σου, Ειρήνη μου, ότι είναι πολύ νόστιμα, τραγανά και λαχταριστά και όχι μόνο για τους εορτασμούς!
ReplyDeleteΠάντα λένε ναι στις μικρές σοκολατένιες μπουκίτσες!
Φιλάκια.
Ειρήνη, πόσο όμορφα και λαχταριστά ειναι!!
ReplyDeleteγια μια ακόμα φορά: εύγε!!
:D
Ειναι ένα ωραίο γλυκό τα τρουφάκια σοκολάτας..
ReplyDeleteCoco pops και βότκα, μεθυστικός συνδυασμός! Ωραίαααα!
ReplyDeleteΕ λοιπόν Ειρηνάκι αυτά πρέπει να τα φτιάξω οπωσδήποτε για τον γιο μου τον μικρό, που λατρεύει (ακόμα) τα coco pops, τα μασουλάει και σκέτα!
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπα τα τρουφάκια σου, θα γλυκάνουν τον κάθε Βαλεντίνο!!
Φιλάκια, καλό μεσημέρι!
Υπέροχα Ειρήνη μου!!
ReplyDeleteΣίγουρα κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα. :)))
Φιλάκια
Η κορη μου θα τρελαθει
ReplyDeleteμου αρεσαν παρα πολυ οπως και τα φερερο και ελπιζω καποια στιγμη ν ακαταφερω να τ ακανω
Αλλη μια "συνταγή καρδιάς"!!!!!! Νοστιμότατα τα τρουφάκια!!
ReplyDeleteπολύ όμορφα.....εγω πάντα κρατώ τα γλυκάκια και η γυναίκα μου τα λέλουδα....χαχαχα...να σαι καλά
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ειρήνη μου!Τέλεια συνταγή,μού αρέσουν όλων τών ειδών τά σοκολατάκια!!Καί τά δικά σου είναι υπέροχα!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΤα σοκολατάκια σου τέλεια Ειρήνη μου!!!
ReplyDeleteΟτι πρέπει για να γλυκάνουμε τους Βαλεντίνους μας!!!
Καλό βράδυ!!!!!Φιλιά!!!
Υπέροχα και λαχταριστά!!Μικροί μεγάλοι θα τα λατρέψουν!!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΛαχταριστά -λαχταριστά φαίνονται! Θα τα δοκιμάσω ! Καλή συνέχεια!
ReplyDeleteΕιρήνη μου καταπληκτικά, τραγανά, αρωματικά και σοκολατένια τι άλλο να ζητήσουμε!Πολύ όμορφη πρόταση για του Αγ.Βαλεντίνου!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Λαχταριστά και πεντανόστιμα τα τρουφάκια!Φιλάκια!
ReplyDeleteΕιρηνάκι,λατρεύω τέτοια σοκολατάκια...
ReplyDeleteΠολύ μου άρεσε η προσθκη ursus...
Πάνε για παρασκευή...τη Πέμπτη...!!!
φιλιά πολλά πολλά Αγιοβαλεντίνικα...-:))
Εγώ κεράστηκα απο τη σελίδα μας στο φ/μ και ερχομαι τώρα να πάρω και αλλα και από εδώ !!! τυχερή είμαι!!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά Ειρηνακι μου, καλέ τι καιρός είναι αυτός σήμερα ???????? Παναγίτσα μου !!!!
Syros, για του Αγ. Βαλεντίνου και όποτε άλλοτε θέλουμε κάτι γλυκοσοκολατένιο!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.