Saturday 13 April 2013

Cheesecake φράουλα


Οι άντρες του σπιτιού μου δήλωσαν ότι είναι ένα από τα καλύτερα cheesecakes που έχω φτιάξει.
Και cheesecakes όπως ίσως έχετε καταλάβει φτιάχνω πολλά και διάφορα, γλυκά και αλμυρά, μ’ αρέσει πολύ να πειραματίζομαι με αυτό το υπέροχο τυράκι, το μασκαρπόνε!
Το σημερινό γλυκό λοιπόν είναι δροσερό, ανάλαφρο (η κρέμα του θυμίζει μους) και απόλυτα φραουλένιο!!
Ήταν το πρώτο που σκέφτηκα όταν είδα να εμφανίζονται στην αγορά οι αγαπημένες φραουλίτσες! Με τις οποίες βέβαια φρόντισα να εφοδιαστώ, για να φτιάξω και άλλες φραουλονοστιμιές!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
500 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
1 φάκελο φρουί ζελέ φράουλα (100 γρ.)
230 ml νερό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Στην πράξη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα digestives.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο (να λιώσει, όχι να κάψει). Το αναμειγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Απλώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ζεσταίνουμε το νερό και αφού βράσει διαλύουμε σε αυτό το ζελέ σκόνη.
Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες, να γίνουν πολτός.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός το μασκαρπόνε, το διαλυμένο στο νερό ζελέ, τον πολτό από τις φράουλες, την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την βάση των μπισκότων.
Βάζουμε την φόρμα για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί καλά το γλυκό μας.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στα τοιχώματα της φόρμας και το γλυκό, και ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια, και απολαμβάνουμε ένα δροσερό, φραουλογλυκάκι!
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

69 comments:

  1. Καλημέρα Ελενα!!Τί υπέροχο cheese cake!!Αυτό τό γλυκό είναι από τά αγαπημένα μου!!Μέ μασκαρπόνε δέν τό έχω δοκιμάσει!!Εύκολη καί πολύ ανοιξιάτικη συνταγή!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  2. Μ' αρέσειιιιιιι! Είναι τόσο ανοιξιάτικο! Και φαίνεται πολύ δροσερό και λαχταριστό! Δίκιο έχουν οι άντρες του σπιτιού νομίζω...
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  3. και οι άντρες φίλοι σου δηλώνουν φανταστικό το γλυκό σου....να σαι καλά

    ReplyDelete
  4. Δεν το ξερω αυτο το γλυκακι φαινεται υπεροχο και πολυ δροσερο!!!!Λεω να το δοκιμασω!!!Φιλια!!!!

    ReplyDelete
  5. Καλημέραααααααααααα...
    Βάζω υπογραφή...Μπορούμε πλέον αγαπητό συνμέλος να σου απονείμουμε τον τίτλο της Βασίλισσας του Cheesecake...!!!
    Ακόμα ξερογλυφόμαστε μερικοί μερικοί από το υπέροχο γλυκό που μας κέρασες...
    Πότε θα φτιάξεις το επόμενο...???

    φιλιά και καλό ΣΚ σε όλες σας...:-)))

    ReplyDelete
  6. Όμορφο!!!
    Δροσερό!!!
    Φρουτένιο!!!
    Το λατρεύω!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!
    Φιλάκιααα!!!

    ReplyDelete
  7. Πολύ φραουλένιο, δροσερό, ανοιξιάτικο, λαχταριστό, …
    Τέλειο Έλενά μου!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Φαίνετε υπέροχο!!!Γευστικότατο και πάρα πολύ λαχταριστό!!!Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  9. Ελενάκι καλημέρα!Φαίνεται πραγματικά ονειρεμένο!!!Ανοιξιάτικο και πολύ δροσερό!Τυχεροί οι άντρες σου που απολαμβάνουν τέτοιες νοστιμιές!!!
    Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  10. Έλενα,φραουλένιο,ευωδιαστό το γλυκάκι σου!
    Υπέροχο θα είναι δροσερό δροσερό!
    Καλό Σ/Κ -φιλιά!

    ReplyDelete
  11. θα πάρω φράουλες και θα το κάνω,γιατί φαίνεται λαχταριστό. Φιλάκια!

    ReplyDelete
  12. Εγώ πρώτα έγραψα την συνταγή και μετά το σχόλιο.Τέλειο γλυκάκι και δροσερό να είσαι καλά Έλενά μου καλό σ/κ!!!!

    ReplyDelete
  13. Και τσιζκέικ και φράουλα! Ωραίο!

    ReplyDelete
  14. μιαμ μιαμ και..ροζζζζζζζ!!
    παραμυθένιο.
    μάκια!

    ReplyDelete
  15. Όσο είχα το μεγάλο μου γιό στο σπίτι έφτιαχνα σχεδόν κάθε βδομάδα cheescake! Η δική σου φραουλένια εκδοχή λαχταριστή και αυτό που λέμε ...Εποχής!

    ReplyDelete
  16. Ελενακι μου οπτικα μονο μου αρεσει το συγκεκριμενο γλυκακι..γευστικα δεν μου αρεσει..και προς θεου δεν αναφερομαι στο δικο σου αλλα γενικα..ειναι αυτο που λεμε...γουστα ειναι αυτα αλλα και οργανισμου..τι εννοω..???το πεπονι ειναι το μονο φρουτο που δεν τρωω γιατι(συγγνωμη κι ολας)το κανω εμετο το ιδιο μου συμβαινει και στο γλυκο αυτο..τι να πω?
    Παρ'ολα αυτα μου αρεσει οπτικα και το λιμπιζομαι..γεια στα χερακια σου.
    Καλο Σ/Κ ευχομαι φιλια πολλα!!!

    ReplyDelete
  17. τελειο! τωρα που το ειδα θυμηθηκα ενα γλυκο που εφιαχνε η αδελφη μου στην αθηνα και αρεσε πολυ στην κορη μου και που δεν το εχω φιαξει ποτε. ηταν με μπισκοτα εαν θυμαμαι καλα, ζελατινη φρουτων και κρεμα απο επανω. σου λεει κατι?
    ειρηνη

    ReplyDelete
  18. Υπέροχο φραουλένιο cheese cake!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό Σ/Κ Ελενάκι μου.

    ReplyDelete
  19. φαινεται τελειο.μασκαρπονε δεν εχω δοκιμασει ,εχω φαει cheese cake με αλλο τυρι κρεμα και μου φαινοταν πολυ στη γευση και ετσι δεν το εχω επιχειρησει,το μασκαρπονε ειναι πιο ουδετερο στη γευση;

    ReplyDelete
  20. Γεια σου Ελενα μου..Χαίρομαι που το γνωρίζεις το μπλοκ συμβουλές και συμφωνούμε..Και γω το παρακολουθώ συχνά , οι συμβουλές του είναι πολύτιμες..Κάνει πολύ καλή δουλειά ο Νίκος. Το τζισκεικ μου αρέσει, ειναι αγαπημένο μου γλυκό..αλλά με κεράζι το κάνουμε εμείς..Η φραουλίτσα είναι ένα από τα αγαπημένη μου καλοκαιρινά φρούτα , γι αυτό και της αφιέρωσα το μαγειρικό μου μπλογκ - αν είδες παντού υπάρχει η φραουλίτσα!! Και επειδή αφορά φραουλίτσα, θα μπορούσα να το αναδημοσιεύσω εκεί; Πηγή θα βάλω το μπλοκ σου.Αν όχι , δεν πειράζει..Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  21. Υπέροχη ιδέα, την "καρφιτσώνω" καλό σαββατοκύριακο!!!!

    ReplyDelete
  22. Φαίνεται τόσο δροσερό και νόστιμο,κάτι θα ξερουν παραπάνω οι άντρες σου που το δοκίμασαν κιόλας,μπράβο,καλό Σαββατόβραδο,φιλάκια.

    ReplyDelete
  23. Δροσερό, δροσερό και λαχταριστό!!!!!

    ReplyDelete
  24. Ελενάκι, βρήκες το αδύνατο σημείο....όλης της οικογένειας. Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα και όταν είναι στην εποχής τους, τις απολαμβάνουμε πραγματικά! Το cheececake σου, μπαίνει στα υπ' όψιν...της μικρής συνονόματής σου, που έχει ιδιαίτερη αγάπη στο γλυκάκι αυτό.
    Καλή Κυριακή.

    ReplyDelete
  25. Τι ωραια φραουλονιστιμια Ελενακι!
    Το μασκαρπονε το λατρευω και δεν το αλλαζω με κανενα αλλο κρεμωδες τυρι!

    ReplyDelete
  26. Μου αρέσει γιατί έχει διαφορετική εμφάνιση απο όσα εχω φάει ως τώρα!

    ReplyDelete
  27. Δροσερό, ελαφρύ, με φραουλένια υπέροχη γεύση! Υπάρχει κάποιος που μπορεί ν' αντισταθεί;
    Γενικά, είσαι κορίτσι - πειρασμός τι να λέμε τώρα!!!

    Φιλάκια πολλά Κυριακάτικα!

    ReplyDelete
  28. Δροσερό και ανάλαφρο, ότι καλύτερο! Το μασκαρπόνε μου αρέσει πολύ, πιο πολύ από το φιλαδέλφεια. Αχ, σε πόσα γλυκά δίνει τη νοστιμιά της και το άρωμα της η φράουλα!
    Καλή εβδομάδα από αύριο Ελενάκι:)

    ReplyDelete
  29. Εξαιρετικό το γλυκό σου Ελενάκι αν και εγώ όταν είδα για πρώτη φορά φέτος φράουλες σκέφτηκα το άλλο που φτιάχνεις με την φράουλα και την σοκολάτα και τρέξανε τα σάλια μου...
    Πολύ δροσερό και νόστιμο θα είναι σίγουρα...και οπωσδήποτε εύκολο το βρίσκω..
    Καλή εβδομάδα να έχουμε...

    ReplyDelete
  30. prin apo to blog den goustara toso poly ta glyka. alla vlepontas teties fotografies arxisa na faw sinexia!
    sigoura tha to dokimasw me ti diki sou sintagi.
    kali mas vdomada!

    ReplyDelete


  31. Εγώ με τα γλυκά που έχουν μέσα τυρί δεν τα πάω και τόσο καλά Έλενα, ίσος είναι παραξενιά μου,αλλά αυτό που μου άρεσε πολύ είναι το πιάτο που το έχεις μέσα,στην αρχή νόμιζα ότι το έχεις σερβίρει πάνω σε ζελέ έτσι που φαίνεται στην φωτογραφία.

    ReplyDelete
  32. Ντίμη μου για τα γλυκά cheesecakes, προτιμώ το μασκαρπόνε από το Φιλαδέλφεια, έχει φοβερή γεύση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Αναστασία μου δήλωσαν ότι είναι το αγαπημένο τους, ακόμη και ο μικρός μου που προτιμά το κλασσικό cheesecake!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  34. Παναγιώτη αφού το δηλώνουν και οι άντρες φίλοι μου, επιβεβαιώθηκα χα χα χαα
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  35. Κατρίνα μου να το δοκιμάσεις, πολύ δροσερό, σκέτη απόλαυση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Βιβή, λαμβάνω το στέμμα και το σκήπτρο μου, λαμβανω και το καλάμι μου, και πάω να ετοιμάσω το επόμενο cheesecake!
    Φιλιάαααααααα!!!

    ReplyDelete
  37. Καλό Σαββατοκύριακο Γιάννα μου, φιλιά πολλά πολλά και θερμές ευχαριστίες!!

    ReplyDelete
  38. Silena μου σ' ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλάκια, καλό ΣΚ!!

    ReplyDelete
  39. Σε ευχαριστώ Σπυριδούλα μου, να σαι καλά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Ελενάκι μου είδες??
    Τους προσέχω μην τους χάσω από πελάτες!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  41. Ελενίτσα μου έγινε πολύ αφράτο και γευστικό!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  42. Κορδονέτο μου αξίζει να το φτιάξεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  43. Ροδάνθη μου περιμένω εντυπώσεις!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Κικίτσα μου σ' ευχαριστώ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  45. Blues ροζουλί, ροζουλί ;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  46. Βαγγελιώ μου κι εμένα ο μικρός μου, όποτε τον ρωτάω τι γλυκό θέλει, cheesecake είναι η στάνταρ απάντηση που θα πάρω!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  47. Γωγούλα μου μην μου απολογείσαι, υπάρχουν γλυκά ή φαγητά που ο οργανισμός μας δεν τα αντέχει με τίποτα, σε καταλαβαίνω απόλυτα.
    Εγώ ας πούμε δεν μπορώ με τίποτα να φάω ότι έχει εντόσθια (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κλπ, δεν τα πλησιάζω)
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  48. Ειρηνάκι για δες, νομίζω αναφέρεσαι σε αυτό το γλυκάκι
    http://syntageskardias.blogspot.gr/2011/05/blog-post_27.html
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  49. Σε ευχαριστώ πολύ Ρουλάκι μου!
    Φιλιά, καλό ΣΚ!!

    ReplyDelete
  50. Craftlan ναι, νομίζω έχει μεγάλη διαφορά το μασκαρπόνε με άλλα τέτοιου τύπου cream cheese, εγώ τουλάχιστον την καταλαβαινω έντονα.
    Πιθανόν το δοκίμασες με Φιλαδέλφεια, το οποίο ταιριάζει όμορφα σε αλμυρά cheesecakes, αλλά για τα γλυκά, προτιμώ σίγουρα το μασκαρπόνε.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  51. Δελφινάκι μου με το φραουλένιο μπλογκ, και βέβαια να την πάρεις, με μεγάλη μου χαρά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  52. Τζίνα μου, να την καρφιτσώσεις φυσικά!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  53. Νέλλη μου, οι αντρες μου είναι οι αυστηρότεροι κριτές μου χα χα χαα
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. Λίλα, σ' ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  55. Ειρηνάκι, θα φτιάξω ένα ολόκληρο cheesecake, μόνο και μόνο για την συνονόματή μου!
    Να της δώσεις φιλάκια!

    ReplyDelete
  56. Μαρινάκι μου, σου ομολογώ ούτε κι εγώ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  57. Beauty Follower, ειναι πραγματικά κάτι διαφορετικό!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  58. Μαιρούλα, να... τέτοια μου λες και δεν μπορώ να σε ξεχάσω!
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  59. Μαράκι μου όπως ακριβώς τα λες είναι!
    Φιλάκια και καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  60. Ευάκι όταν είδα τις φράουλες, εσένα σκέφτηκα χα χα χααα
    Εννοείται θα φτιάξουμε και το άλλο φέτος!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  61. Σε ευχαριστώ πολύ Ozlemaki μου!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  62. Κατερίνα μου το πιατάκι είναι από τα αγαπημένα μου!!
    Το είχα πάρει πριν χρόνια μαζί με 5-6 άλλα. από τα Χανιά στην Κρήτη.
    Δεν είναι πολύ όμορφο??
    Φιλιά, καλή μας εβδομάδα από αύριο!

    ReplyDelete
  63. Πράγματι υπέροχο τυράκι το μασκαρπόνε, αλλά και οι φράουλες υπέροχες, γενικά το γλυκό είναι λαχταριστό!!
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  64. Mαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  65. Το μασκαρπόνε δίνει φανταστική γεύση αλλά και υφή, τόσο στα γλυκά όσο και στα αλμυρά!!
    Άκρως ανοιξιάτικο το cheesecake σου, με ένα από τα πολύ πολύ αγαπημένα μου φρούτα!
    Φιλιά πολλά Ελενάκι!

    ReplyDelete
  66. Σε ευχαριστώ Ερμιονάκι μου!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  67. Καλημέρα Ελενακι μου ! ανοιξιάτικο, δροσερό, ευπαρουσίαστο και το κυριότερο, πεντανόστιμο !!!!!!!! φιλεναδίτσα μου είσαι ο μάγος των cheesecakes !!!!!! υποκλίνομαι !!!

    σε φιλώ πολύ πολύ πολύ πολύ



    ReplyDelete
  68. Δεν έχω λόγια! Λαχταριστό!:)

    ReplyDelete
  69. Τι να πρώτο σχολιάσω με τόσες ωραίες συνταγές φράουλα! Είδα αυτή για αρχή και την αγάπησα!

    ReplyDelete