Ο καιρός ζέστανε αρκετά νομίζω, οπότε τι θα λέγατε να σας κεράσουμε σήμερα ένα νόστιμο και εύκολο παγωτάκι??
Είναι αφράτο, με τα αρώματα του καφέ και του πορτοκαλιού να δένουν μεταξύ τους, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο.
Αρχικά σκεπτόμουν να βάλω άρωμα βανίλιας αλλά κατά λάθος πήρα το φιαλίδιο με την εσάνς πορτοκαλιού, αντί αυτό της βανίλιας.
Δεν μετανιώνω όμως, που "υπέπεσα στο λάθος" αυτό, διότι είχε σαν αποτέλεσμα ένα γευστικότατο και αρωματικό παγωτό, που έγινε ανάρπαστο από τα μέλη της οικογένειας, με πρώτη-πρώτη εμένα, φυσικά.
Είμαι δηλωμένη παγωτατζού, πως να το κρύψω άλλωστε;;;!!!
Για να δούμε τι έκανα!
Θα χρειαστούμε:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400γρ.
1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες 410γρ.
1 κουτί μεταλλικό φυτική σαντιγί Μόρφατ ή Ello
1 κουταλιά σκόνη νεσκαφέ
1 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού
2 κουταλιές λικέρ καφέ
Πάμε να το φτιάξουμε:
Σε βαθύ μπολ ή στο μπολ του μίξερ βάζουμε την φυτική σαντιγί και την χτυπάμε 2-3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει λίγο.
Σε 3-4 κουταλιές γάλα εβαπορέ διαλύουμε καλά το νεσκαφέ.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο και μετά το εβαπορέ. Τέλος προσθέτουμε τον διαλυμένο νες καφέ και την εσάνς πορτοκαλιού.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στη δυνατή και χτυπάμε το μείγμα, για δέκα λεπτά, να διπλασιαστεί σε όγκο και να αφρατέψει καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες περίπου, να αρχίσει να πήζει το μείγμα γύρω από το μπολ.
Βγάζουμε το μπολ και χτυπάμε δύο τρία λεπτά το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα, να σπάσουν οι κρύσταλλοι και να γίνει ομοιογενές.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο το μπολ σκεπασμένο και το αφήνουμε για δύο- τρεις ώρες. Βγάζουμε και πάλι το μπολ και χτυπάμε το παγωτό και πάλι δύο τρία λεπτά, προσθέτοντας αυτή τη φορά και το λικέρ.
Συνήθως στο σημείο αυτό το μείγμα έχει ήδη μορφή μαλακού παγωτού.
Τώρα είναι έτοιμο να μπει στο κουτί παγωτού που θα το φυλάξουμε.
Αφήνουμε το παγωτό νεσκαφέ να παγώσει στην κατάψυξη.
Πέντε δέκα λεπτά πριν το σερβίρουμε βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο να μαλακώσει.
Βάζουμε μπάλες παγωτού σε μπολάκια σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με κόκκους καφέ, σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας, σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.
Kαλημέρα Ειρήνη!!Χρόνια πολλά!!Πολύχρονη!!Τό παγωτάκι σου,σούπερ!!!Λατρεύω τά παγωτά!!Καιρός νά αρχίσω πάλι νά φτιάχνω!!Η συνταγή σου θά δοκιμαστεί!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΚαλημέρες...Καλημέρες Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη...
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά...Καλά...Ευτυχισμένα και Νόστιμα και στο κορίτσι μας που γιόρταζε και μας κερνάει αυτό το υπέροχο παγωτάκι...
Ειρηνάκι μου,1000 ευχές από καρδιάς κοριτσάρα μου...
Φιλιά πολλά στην εορτάζουσα και σε όλες σας...-:))
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟΥ, ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ
ReplyDeleteΑΓΑΠΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΑ :)
ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΚΕΡΑΣΤΩ , ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ,ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ :)
Χρόνια πολλά με υγεία! Ωραιότατο παγωτό! Φιλάκια!
ReplyDeleteMη τυχόν και δεν μου κρατήσεις την μεριδούλα μου κάηκες Ειρηνάκι !!!!!!
ReplyDeleteσίγουρα το αρωμα πορτοκαλιού το απογείωσε !!!!! γεια στα χεράκια σου !!! σε φιλώ πολύ πολύ πολύ !!!!
Καλημέρα!!!Χρόνια πολλά!!!Υπέροχο το παγωτάκι σου!!!Λατρεύω τα σπιτικά παγωτά και θα το δοκιμάσω άμεσα!!!Φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!! Χρόνια πολλά!!!
ReplyDeleteΠωπω!!! Πρέπει να έχει μαγική γεύση!!!
Μιαμ-μιαμ!!!
Φιλάκιαααα!!!
Χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή Ειρήνη μου! Χριστός Ανέστη!
ReplyDeleteΛατρεμένη γεύση έχει το παγωτό σου!!!
Φιλιά πολλά!
Δεν τα πάω καλά με το παγωτό όμως λατρεύω το πορτοκάλι και..ναι..θα το φτιάξω σύντομα.
ReplyDeleteμόκα άλλου στυλ;
ReplyDeleteχι χι θα υποβληθεί σε τεστ!
καλημέρα.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!
ReplyDeleteΤέλειο το παγωτάκι!! Ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες!!
Χρόνια Πολλά και Πολύχρονη για τη γιορτούλα σου!Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει φως και αγάπη σε όλους μας!Υπέροχο το παγωτό, θα το δοκιμάσω στην υγειά σου!Φιλάκια!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά με υγεία!
ReplyDeleteΚαι παγωτό με καφέ; Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψω!
Χρόνια Πολλά Ειρήνη μου, Χριστός Ανέστη! Το παγωτό με γεύση καφέ είναι από τα πολύ αγαπημένα μας και νομίζω ότι το πορτοκάλι θα του πηγαίνει πολύ!
ReplyDeleteΠλάκα έχουν αυτά τα ατυχήματα με τις ευχάριστες καταλήξεις!
Φιλιά πολλά!
Eιρηνάκι μου τι ωραία που ξεκινήσαμε τα παγωτάκια!!
ReplyDeleteΠαγωτό με άρωμα νες καφέ, αποκλείεται να μην αρέσει σ' εμένα που λατρεύω οτιδήποτε έχει σχέση με καφέ!!!
Τέλειο!!!
Φιλιά πολλά!
Αγαπημένες γεύσεις και αρώματ, μπράβο Ειρήνη! Τέλεια πρόταση, να είσαι καλά.
ReplyDeleteΦιλάκια
με νες καφε θα μου αρεσει σίγουρα.
ReplyDeleteπαίρνω την συνταγή. Φιλάκια
Δροσερή η συνταγή με το παγωτό! Και με αγαπημένη γεύση , αυτή του καφέ! Αντιγράφεται στο βιβλίο συνταγών και αυτή! Φιλάκια!
ReplyDeleteΥπέροχες συνταγές!!!
ReplyDeleteΚαλώς σε βρήκα και Χρόνια Πολλά!!!!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!
ReplyDeleteΣούπερ το παγωτάκι σας! Φιλιά πολλά!
Υπέροχο το παγωτό!
ReplyDeleteΧριστός Ανέστη και χρόνια πολλά
Χριστός Ανέστη!Χρόνια πολλά Ειρήνη μου πολύχρονη και ευτυχισμένη σου εύχομαι.
ReplyDeleteΧρόνια πολλά Ειρήνη μου, Χριστός Ανέστη!!
ReplyDeleteΥπέροχο το παγωτάκι σου.
Φιλάκια.!
Πω πω ωραιο φαινεται το παγωτακι ,και αφράτο και αρωματικο πρπει να ειναι θα τη δοκιμασω τη συνταγη αυτη προσεχως ,χρονια πολλα,φιλια.
ReplyDeleteΧριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Σας ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σας, για την ονομαστική μου εορτή. Σας εύχομαι να είστε όλοι καλά.
ReplyDeleteΤου χρόνου, με υγεία, να εορτάσουμε και πάλι το Άγιο Πάσχα.
Ειρήνη μου τέλειο!!!Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!!!Φαντάζομαι γεύση αλλά και άρωμα!
ReplyDeleteΧρόνια σου πολλά και απο δω΄, πολύχρονη!
Φιλάκια πολλά!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου Ειρηνάκι! Να είσαι πάντα καλά, γερή, δημιουργική και χαρούμενη!
ReplyDeleteΜε κόλασες με το παγωτάκι, αλλά λόγω της γιορτής σου θα υποκύψω...
Φιλάκια!!!