Tuesday 28 May 2013
Σουβλάκια κοτόπουλου
Το κοτόπουλο είναι από τα υλικά που μου αρέσει να χρησιμοποιώ, γιατί μπορεί να μαγειρευτεί και να συνδυαστεί με ένα σωρό τρόπους.
Ψήνεται πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα κρέατα και τις περισσότερες φορές μας λύνει τα χέρια όταν δεν υπάρχει χρόνος!
Το σημερινό μας πιάτο αποτελεί ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα.
Νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!
Υλικά για 8 τεμάχια:
Για τα σουβλάκια:
550 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μεγάλα κυβάκια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
Για την μαρινάδα:
1 κουταλάκι κουρκουμά
μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι ανακατεμένα αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα)
αλάτι, πιπέρι
¼ κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με όλα μαζί τα υλικά τη μαρινάδας.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Στην συνέχεια αφαιρούμε το κρεμμύδι, το βάλαμε μόνο για το άρωμα που θα δώσει.
Κατόπιν αρχίζουμε να περνάμε εναλλάξ τα υλικά μας σε καλαμάκια για σουβλάκια (κοτόπουλο, κόκκινη πιπεριά, κοτόπουλο, πράσινη πιπεριά, κοτόπουλο κ.ο.κ).
Βάζουμε τα σουβλάκια να ψηθούν στον φούρνο, σε σκεύος με καπάκι, στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λάδι και λίγο νεράκι.
Εγώ τα έψησα στην γάστρα μου, η οποία διαθέτει και σχάρα. Τα ακούμπησα στην σχάρα, έριξα λίγο νεράκι στον πάτο της γάστρας, και σκέπασα την γάστρα με το καπάκι.
Αν δεν διαθέτουμε γάστρα ή σκεύος με καπάκι, ψήνουμε σε πυρέξ, καλύπτοντας την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για 35 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο, και αφήνουμε τα σουβλάκια μας να πάρουν χρώμα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με πατάτες, σαλάτα, ρύζι, σος ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
Τέλεια φαίνονται τα σουβλάκια σου!!!! Καλήμερα!!!
ReplyDeleteΝα παραγγείλω δύοοοοοο;;;;;;;;;;;;;; Τέλεια φαίνονται!!!!!
ReplyDeleteΦιλακια και καλημέρα!!!!
Kι άλλα δύο για μένα πλιιιιιζζζζ!!
ReplyDeleteΤι νόστιμα που δείχνουν Ελενάκι μου!!
Και τι όμορφο σερβίρισμα!
Φιλιά πολλά!
ε...εεε...κοπελιές...Τί έγινε...???
ReplyDeleteΕτσι που τα παίρνετε δύο δύο δεν βλέπω να περισσεύουν και για μας...
Ελενάκι μου,τέλεια....!!!
Και πολύ ωραία παρουσίαση...
Ο κουρκουμάς που βάζεις τους δίνει εκτός από τα συστατικά του και υπέροχο χρυσό χρώμα...
Εύγε συνμέλος μας...!!!!
καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:))))
Ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο. Ειδικά με τις πιπεριές θα γίνεται απίθανο! Δεν ζητάω να στείλεις, πρόλαβαν άλλοι σήμερα απ΄ό,τι διαβάζω! Χα,χα,χα,χα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά Ελένη μου! Καλό μεσημέρι.
Το στήθος προτιμώ κι εγώ,Ελένη,το μονδικό,που τρώω από κοτόπουλο.
ReplyDeleteΠολλοί λένε ότι είναι άνοστο,αλλά με τόσα μυρωδικά και τα λαχανικά θα γίνεται πολύ νόστιμο!
Φιλιά!
Εδώ παραγγέλνουμε?
ReplyDelete2 μερίδες και για εμάς παρακαλώ!!!
;-)
Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
Δεν έχω καλύτερο φαγητό!!
ReplyDeleteΕίναι υγιεινό,διαιτιτικό,ελαφρύ..Εμείς το τρώμε 2-3 φορές τη βδομάδα!
Τα αγαπημένα μου σουβλάκια!
ReplyDeleteΕίναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και παντός καιρού!
Φιλιά πολλά!
Για μενα τα εφτιαξες σιγουρα χα χα.
ReplyDeleteΤρωω μονο σουβλακι κοτοπουλο οταν βγαινω εξω.
Το χοιρινο και ο γυρος δεν μου αρεσουν.
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Υπέροχη η συνταγή σου Ελένη μου!! Το στήθος προτιμώ κι εγώ από τό κοτόπουλο!!Θά δοκιμαστεί!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΠεθαίνω για σουβλάκια όσο και για γλυκά,σε αυτά τα δύο δεν μπορώ να αντισταθώ!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
τα φτιάχνω περίπου έτσι και είναι τέλεια!!!!
ReplyDeleteΚαι για βράδυ δεν θα έλεγα όχι με μια παγωμένη μπυρίτσα!
ReplyDeleteΠολύ ωραία έγιναν, καλοψημένα και καλοσερβιρισμένα!
Μπράβο, Ελενάκι!
Φιλάκια
οκ..πιάσε 5 για αρχή....
ReplyDeleteπολύ ωραία να σαι καλά.....
και άλλα 5 πακέτο....στωωωωωωω
Σιγά μη βάλω 2 καλαμάκια στο πιάτο μου !!!!!!! απο 4-5 αρχίζω και το συζητάω !!!!! φαίνονται πεντανόστιμα!! γεια στα χεράκια σου Λενάκι μου, αυτές είναι συνταγές για να μπορούμε να διατηρούμε τις γραμμές μας ))) ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ !!!
ReplyDeleteκαλό βράδυ και φιλια πολλά
Μαριώ άσε κάτω τα καλαμάκια μη σφαχτούμε, ήρθα και εγώ, είπα να κόψω τις βραδυνές σαβούρδες, αλλά έτσι για αποχαιρετιστήριο θα πάρω μερικα...σλουρπ...καλαμάκια κοτόπουλο! Μας ξελίγωσες Ελενάκι! Φιλιά!
ReplyDelete¸.•°❤❤⊱
ReplyDeleteBom demais!
Boa semana!
Beijinhos do Brasil.
¸.•°❤❤⊱彡
Πολύ μου αρέσουν!!!
ReplyDeleteΝόστιμο και light!
ReplyDeleteΕλένη μου τώρα βλέπω το σουβλάκι κοτόπουλου δελεαστικότερο μιας και η μαρινάδα σου καθώς και η προσθήκη πιπεριάς πρέπει να το κάνουν ιδιαίτερα νόστιμο!!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλιά σας!!!!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!!!