
Σας αρέσει η κινέζικη κουζίνα?? Εμείς την λατρεύουμε οικογενειακώς!
Πριν χρόνια, μου είχε κάνει εντύπωση που ο γιος μου ο μεγάλος, που ήταν ένα πολύ δύσκολο στο φαγητό παιδί, δηλαδή ένα … σκασμένο, όποτε τον πηγαίναμε σε κινέζικο εστιατόριο, μόνο εμάς δεν έτρωγε!
Μαγειρεύω αρκετά συχνά κινέζικα φαγάκια και μ’ αρέσει να ανακαλύπτω νέες συνταγές από την πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη αυτή κουζίνα, την γεμάτη εξωτικά αρώματα και γεύσεις.
Μια τέτοια είναι η σημερινή, που ανακάλυψα εδώ και την προσάρμοσα στις προτιμήσεις μας.
Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι!
Δεν είναι γλυκόξινο κοτόπουλο, καμία σχέση με το επίσης πολύ αγαπημένο μας πιάτο!
Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, μαριναρισμένα για μία ώρα, τηγανισμένα σε ένα μείγμα από αλεύρι και κορνφλάουρ, περιχυμένα με μια λαχταριστή εξωτική σάλτσα και πασπαλισμένα με λίγο σουσάμι. Αυτό είναι το σημερινό μας φαγάκι!
Συνοδεύστε το με ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι και απολαύστε το!
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό κοτόπουλο στήθος
Για την μαρινάδα
2 κουταλιές soya sauce
1 κουταλιά γούστερ sauce
1 κουταλιά σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
Για το πανάρισμα
5 κουταλιές αλεύρι
2,5 κουταλιές κορνφλάουρ
1,5 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι πιπέρι
Για την σάλτσα
2 κουταλιές sweet chili sauce
2 κουταλιές γούστερ sauce
4 κουταλιές soya sauce
4 κουταλιές κέτσαπ
1,5 κουταλιά μέλι
Επιπλέον
λίγο σουσάμι
Στην πράξη:
Αφαιρούμε την πέτσα και τυχόν κόκκαλα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κυβάκια. Φροντίζουμε τα κυβάκια να μην είναι πολύ μεγάλου πάχους.
Βάζουμε τα κυβάκια σε βαθύ μπολ, τα περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για μιαν ώρα.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα και τα ανακατεύουμε καλά.
Πανάρουμε τα κυβάκια σε αυτό το μείγμα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, να χρυσίσουν και να τηγανιστούν καλά.
Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά κατά την διάρκεια του τηγανίσματος, πάντως γενικά δεν αργούν πολύ να τηγανιστούν.
Βάζουμε τα τηγανισμένα κυβάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Κατόπιν τα τοποθετούμε απλωτά σε μια πιατέλα, μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι η σάλτσα μας να πυκνώσει σχετικά.
Περιχύνουμε με την σάλτσα το κοτόπουλο που έχουμε τοποθετήσει στην πιατέλα, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να καλυφθεί με την σάλτσα από όλες τις μεριές.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και έτοιμο το φαγάκι μας να το απολαύσουμε, με συνοδεία ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
Καλή επιτυχία!

Ωραία πρόταση Έλενα για να νοστιμίσουμε το "επίπεδο" στήθος κοτόπουλου. Καλημέρα!
ReplyDeleteΑν μ'αρέσει λέει.....
ReplyDeleteΛουκούμι το κοτοπουλάκι σου!!
Καλημέρα!!!
Καλημέρααααααα Ελενάκι μου!
ReplyDeleteΟύτε που θα το φανταζόμουν ότι είναι κοτοπουλάκι βλέποντας την φωτογραφία!
Σκίζει από εμφάνιση, δεν το συζητώ!!!
Από τα υλικά καταλαβαίνω ότι πρόκειται για πολύ νόστιμο πιάτο.
Ο γιόκας σου να κάνει παρέα με την κόρη μου που λατρεύει να τρώει κινεζιστί!
Φιλάκια πολλά όμορφη μαγείρισσα!
我們愛中國,並有記憶棒,所以我們沒有討論...
ReplyDelete早上好親吻和所有...:-)))
Καλημέρα..έχει μέρες να περάσω από εδώ, γι αυτό θα πω μαζεμένες για όλες...κερασόπιτες ωραίο ακούγεται..λεμονίτα μου αρέσει έπινα αγοραστή ... η μαμά μου κάνει λεμονάδα μου αρέσει η σπιτική της μαμας, όχι η αγοραστή...κοτόπουλο σουβλάκι μου αρε΄σει πολύ το τρώω...κινέζικα δεν εφαγα ποτε μου..προτιμω την δικη μας κουζίνα , όμως το κοτόπουλο μου αρέσει
ReplyDeleteΕίσαι παιδί μου ..ξεσηκωτική!
ReplyDeleteΤρελαίνονται για κινέζικο οι ..απόγονοι μου! Αποθηκεύτηκε!
Φιλιά σε όλα τα κορίτσια μας!
Στείλε και κανένα πιατάκι κατά εδώ βρε κορίτσι!
ReplyDeleteΜας ξελίγωσες που μας ξελίγωσες μεσημεριάτικα άλλωστε!
Φιλιά πολλά!
Ωραιότατο το κοτοπουλάκι και πολύ ωραίο και το ντεκόρ!!!!!
ReplyDeleteΑγαπημένο και για μας!
ReplyDeleteΣΣΣΣΣΣΣΣΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΤΑΣΗ!!!
ReplyDelete;-)
Φιλάκια, πολλά, κούκλα μου!!!
Καλή συνέχεια!!!
Εγραψες πάλι!!συνταγή λαχταριστή,καλοκαιρινή και με σούπερ παρουσίαση!!φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΠολύ ωραία συνταγή! Μου αρέσει η κινέζικη κουζίνα! Φιλάκια!
ReplyDeleteΛατρεύω το κινέζικο και το κοτοπουλάκι σου φαίνεται απίθανο!!!Θα το δοκιμάσω άμεσα!!!Φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΕλενάκι σήμερα μας έχεις σούπερ συνταγούλα, εξωτική!!!πωπω τι ωραίο που φαίνεται το κοτοπουλάκι σου θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!Στείλε και καμία μεριδούλα όμως!!!
ReplyDeleteΣμουτς!!!
Φιλακια!!!
Καλησπέρα Ελένα μου!!Αν καί δέν συμπαθώ ιδιαίτερα τήν κινέζικη κουζίνα,μπορώ νά πώ ότι η συνταγή σου είναι υπέροχη!!Θά δικιμαστεί!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteστα παιδιά μου αρέσει πολύ τι κινέζικο. Θα τη δοκιμάσω. Φιλάκια
ReplyDeleteΒαγγελιώ μου όχι απλά νοστιμίζει το στήθος κοτόπουλου έτσι, τρυφερό και πεντανόστιμο γίνεται!
ReplyDeleteΦιλιά!
Πέπη μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαιρούλα, και η κορούλα σου είναι του κινέζικου??
ReplyDeleteΝα κανονίσουμε να το οργανώσουμε, καλώντας και την Βιβή, που όπως βλέπεις παρακάτω ομιλεί και απταίστως τα μανδαρίνικα!
Πολλά πολλά φιλιά!
Βιβή, 您非常礼貌,感谢您,亲吻和早晨好
ReplyDelete亲吻许多
Δελφινάκι μου κόπιασε να δοκιμάσεις από όλα!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Αντιγονάκι μου, τελικά όλοι οι απόγονοι, ίδιοι είναι χα χα χααα
ReplyDeleteΠολλά φιλιά από όλες μας!
Ερμιονάκι μου άκου λέει!!
ReplyDeleteΣτέλνω το ντελίβερι μπόυ πάραυτα!
Πολλά πολλά φιλιά!
Λίλα σ' ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Κικίτσα ήμουν σίγουρη!
ReplyDeleteΦιλιά!
Λατρεμένο πιάτο, το φτιάχνω πολύ συχνά! Καλοφτιαγμένο πολύ το δικό σου, Έλεν'α μου!
ReplyDeleteΦιλάκια
Γιάννα μου σμουάααατςςς!
ReplyDeleteΦιλιά απ' όλες μας!
Σε ευχαριστώ πολύ Kate μου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κορδονέτο μου κι εσύ αγαπάς την κινέζικη κουζίνα?
ReplyDeleteΧαίρομαι!
Φιλιά!
Σπυριδούλα μου αξίζει να το δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελενάκι μου έχω κανονίσει ντελίβερυ, μην σε νοιάζει!
ReplyDeleteΦιλιά!
Πολύ ωραίο φαγάκι,Έλενα!
ReplyDeleteΜπορεί να μην είναι γλυκόξινη,αλλά όλες οι σάλτσες θα του έδωσαν ιδιαίτερη γεύση!
Φιλιά!
Dimi μοθ, νομίζω η κινέζικη κουζίνα έχει φανατικούς φίλους, και άλλους που δεν την πολυσυμπαθούν.
ReplyDeleteΤο κοτοπουλάκι πάντως πιστεύω θα σ' αρέσει μαγειρεμένο έτσι!
Πολλά φιλιά!
Κυκλαμινάκι νομίζω στα περισσότερα παιδιά αρτέσει
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελένη μου σ' ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελενάκι μου στην γεύση δεν μοιάζει καθόλου με την γνωστή γλυκόξινη, άλλη νοστιμιά αυτή η συνταγή.
ReplyDeleteΚαι τα δύο πιάτα είναι από τα αγαπημένα μου!
Φιλάκια!
Πολύ λαχταριστό φαίνεται Έλενά μου!!!!
ReplyDeleteΑυτό το πιάτο θα το ευχαριστηθώ μόνο εγώ!!!!! Δεν πρόκειται να δώσω σε κανέναν!!!!!
Φιλάκια πολλά! Καλό βράδυ!
Silena μου έτσι, έτσι!
ReplyDeleteΝα μην τους δώσεις τίποτα χα χα χαα
Φιλάκια!
非常漂亮的小妞,就这样!如果不是酸甜会尝试用抓饭。晚安!吻!
ReplyDeleteΑμ, πως!!! ;-)
ReplyDeleteΦαινεται λαχταριστο και νοστιμο τοσο που θα ηθελα ενα πιατακι!!!!!
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο και τραγανό φαίνεται,και έχει και γευσεις αγαπημένες,τελειο ,καλο βραδυ φιλια πολλα.
ReplyDeleteΕνώ τρελαίνομαι για κοτόπουλο, αυτό το στήθος του δεν κατεβαίνει με τίποτα! Πάντα λοιπόν ψάχνω συνταγές για να μπορέσω να το φάω (συνέχεια κοτοσαλάτα δε λέει!)
ReplyDeleteΠολύ ωραία συνταγή, μου αρέσουν γενικότερα τα κινέζικα. Φαίνεται νοστιμότατο! Ξεσηκωτικές οι φωτογραφίες!
Πολλά φιλιά Έλενά μου! Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
Ελενάκι μου πολύ καιρό έψαχνα να βρω αυτή την συνταγή!!!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας!!!!
Το επόμενο στήθος κοτόπουλου θα φτιαχτεί έτσι ακριβώς!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Ελενάκι μου δημιουργησες πάλι !!!
ReplyDeleteΑκόμα και εγώ η ''περίεργη'' θα το απολαμβανα !!!!!
Γεια στα χεράκια σου !!!!
φιλουπες πολλές πολλές
Καταπληκτική συνταγή Ελένη. Λατρεύω τα κινέζικα, πικάντικα φαγητά και αυτές οι μπουκιές είναι απίστευτα δελεαστικές. Συνοδευμένα με μπασμάτι θα έτρωγα και δυο πιάτα!
ReplyDeleteΦιλιά
Εξαιρετική συνταγή. Εγώ κι ο γιος μου το απολαύσαμε. Ευχαριστούμε.
ReplyDelete