
Έχετε δοκιμάσει ποτέ churros??
Η γεύση τους είναι κάτι ανάμεσα σε ντόνατς και λουκουμά, τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι ώστε να είναι τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα και πασπαλίζονται με ζάχαρη και κανελίτσα!!
Τα churros είναι πολύ αγαπητά στην Ισπανία, στην Λατινική Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπου σερβίρονται ζεστά για πρωινό ή σαν ένα γλυκό σνακ.
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη, πιο εύκολη δεν γίνεται δηλαδή, αν θέλετε ένα γλυκάκι στο άψε σβήσε τα churros θα σας καλύψουν απόλυτα!
Πάμε να φτιάξουμε μερικά??
(Η συνταγή από εδώ, με αρκετές τροποποιήσεις)

Θα χρειαστούμε:
110 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 ml χυμό μήλου (θα τον βρείτε σε αρκετά ΣΜ)
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ηλιέλαιο
1/4 κουταλάκι αλάτι
Επιπλέον
μισή κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
μισή κούπα βούτυρο
μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό μήλου, 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές ηλιέλαιο και το αλάτι.
Μόλις το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μονομιάς το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, και να μας δώσουν μία «πάστα».
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα πιάτο, ώστε να κρυώσει πιο εύκολα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει πολύ καλά.
Στο σημείο αυτό αν διαθέτετε κατάλληλο κορνέ, θα βάλετε την μύτη με το μεγαλύτερο αστέρι και θα «κόψετε» λωρίδες ζύμης μέσα στο καυτό ηλιέλαιο, ώστε τα churros να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα τους.
Εγώ ομολογώ πως με το δικό μου απλό κορνέ, ποτέ δεν τα κατάφερα.
Η ζύμη όμως είναι εύπλαστη, μπορούμε μια χαρά να πλάσουμε τα churros με τα χεράκια μας.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κορδόνια στο μήκος και στο πλάτος του μεσαίου μας δακτύλου.
Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, ώστε να μην μας κολλήσουν και να έχουν χώρο να γυρίσουν μέσα στο λάδι. Φροντίζουμε να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, ώστε να μην μας καούν γρήγορα.
Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, μόλις δούμε να σκουραίνουν, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Μόλις όλα τα churros τηγανιστούν, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με βούτυρο, και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελοζάχαρη.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά ζεστά!!
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα, καλό μήνα να έχουμε!

φαινονται τοσο λαχταριστα!
ReplyDeleteΚαι ειναι πολυ ευκολα να τα φτιαξεις!
Έχω ξανακούσει γι' αυτά τα γλυκάκια από blogoφίλο που ταξίδεψε Ισπανία και τα έφαγε/φωτογράφισε. Όμως τώρα βλέπω και μια πολύ εύκολη και ενδιαφέρουσα εκδοχή με χυμό μήλου κιόλας! Η ζύμη τους μου θυμίζει αυτή των σου αλλά χωρίς αβγά.
ReplyDeleteΠανεύκολη και έξυπνη συνταγή, μπράβο Έλενα!
Πολλά φιλιά και καλό μήνα να έχουμε!
Καλημεεεέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα !!!!!!!! Ελενάκι μου ξέρεις ότι αυτή η συνταγή είναι την απολύτου αποδοχής μου και γιαυτό μου την έβαλες πρωϊ - πρωϊ έτσι? για να μου φτιάξεις την ημέρα !!!!!
ReplyDeleteχαχαχααχα!!! Μπραβο φιλεναδίτσα μου γλυκειά !!!!! γεια στα χεράκια σου τα χρυσά !!!
πολλές πολλές φιλουπες στα γλυκά σου μαγουλάκια !!!
Τώρα να σου πω ξανθό συνμέλος Ελενα οτι ήξερα τα τσουρο-τέτοια,θα σε γελάσω και δεν το θέλω πρωτομηνιάτικα...
ReplyDeleteΑλλά αφού έχουμε κάνει και τις εύκολες,καθημερινές ασκήσεις μας,χαλάλι να φάμε και τα τσούρος μας..
Κι επειδή είναι και του πατ κιουτ απ'ότι βλέπω,θα τα φάμε οπωσδήποτε...Πάω να τα σερβίρω και στο άλλο μαγαζί ,να ξεκινήσει καλά ο μήνας...
Φιλιά,καλημέρες και καλό μήνα σε όλες σας...-:)))
καλημέρα καλό μηνα ειπα να διακόψω λίγο και σε καλό μου βγήκε...δεν τα γνώριζα και μου άρεσαν πολύ να σαι καλά
ReplyDeleteΜας έφτιαξες, όχι απλά τη μέρα, αλλά ολόκληρο το μήνα!!!
ReplyDelete;-)
Φιλάκια, γλυκιά μου!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!
Πρώτη φορά τα ακούω!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα σε όλη την παρέα!!
Καλέ πρώτη φορά τα ακούω αυτά? Ωραία φαίνονται συνμέλος Έλενα. Αλλά επειδή διάβασα από το άλλο συνμέλος Βιβή κάτι για ασκήσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να τα φάμε? Για να ξέρω δηλαδή να δεθώ κόμπο...για να φάω όσα θέλω...
ReplyDeleteΦιλάκια Καλό μήνα και καλή εβδομάδα...
Αγαπητό συνμέλος Εύα,σου απαντώ εγώ για να μη τρέφεις αυταπάτες....
ReplyDeleteΠρουπόθεση απαραίτητη...!!!
Αλλιώς ,άστα κάτω να τα τσακίσουμε εγώ και η Ελενα που είμαστε και γυμνασμένες...:ppppp
Ότι δεν έχει αυγά το λατρεύω!!!
ReplyDeleteΦαίνεται υπέροχο!!!
Καλό μήνα κορίτσια!!!
Γνωστά και πολύ νόστιμα τα συγκεκριμένα Ισπανικά "λουκουμαδάκια" αλλά η εκδοχή σου Έλενά μου πολύ πρωτότυπη και πολύ νόστιμη!!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
Έλενα, από καιρό την έχω βάλει στο μάτι, αυτή την Ισπανική λιχουδιά. Αλλά αυτή η εκδοχή με το μήλο, μου αρέσει ακόμα πιο πολύ. Πανεύκολα και μοσχοβολιστά!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα.
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Ελενάκι!
ReplyDeleteΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ churros, ωστόσο η περιγραφή σου με έκανε να το επιθυμώ!
Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου, μπράβο!
Φιλιά πολλά!
Έχω δοκιμάσει στη Βαρκελώνη και ήταν όντως υπέροχα, θυμίζουν πολύ λουκουμάδες! Δεν έχω δοκιμάσει όμως ποτέ να τα φτιάξω, θα το δοκιμάσω τώρα με τη συνταγή σου ;)
ReplyDeleteΔεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ και είμαι πολύ περίεργη για το πως είναι! Ωραίο γλυκάκι για το ξεκίνημα του μήνα! Καλο και γλυκό μήνα να έχουμε! Φιλιά! :)
ReplyDeleteΚαλό μήνα! Πολύ νόστιμα τα churros, στείλε κανένα από εδώ μαζί με αυτά τα όμορφα πιρουνάκια :)
ReplyDeleteGio kar πιο εύκολα δεν γίνεται!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα, καλό μήνα!
Σκοτεινούλα μου ναι, θυμίζει λίγο τον ρόπο παρασκευής των σου!
ReplyDeleteΚαλό μήνα, πολλά φιλιά!
Μαριώωωωω μου!!
ReplyDeleteΕλα να σε κεράσω churros και να με κεράσεις τα φανταστικά λουκουμαδάκια σου!
Πολλά πολλά φιλάκια, καλό μήνα να έχουμε!
Βιβή κάψαμε μπόλικες θερμίδες πρωινιάτικα, οπότε θα τσακίσουμε τα τσούρος χωρίς να κοκκινίσουμε καθόλου:P
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!
Καλό μήνα Παναγιώτη μου, πολλά φιλιά!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά κι από εμάς Γιάννα μου, καλό μήνα να έχουμε!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Ξανθή μου, να σαι καλά!!
ReplyDeleteΕύα δεν κάναμε τίποτα σπουδαίο, ασκήσεις δι'αρχαρίους ήταν.
ReplyDeleteΔεθήκαμε κόμπος, σταθηκαμε με το κεφάλι κάτω, ξαναδεθήκαμε διπλό κόμπο, τέτοια απλά πράγματα δηλαδη χα χα χααα
Εσύ έναν απλό κόμπο κάνε και έλα για γλυκό!
Φιλάκια!
Βιβή της εξήγησα της Ευας ότι εμείς είμαστε γυμνασμένες και μάλιστα καλογυμνασμένες μπορώ να πω, το κατάλαβε πιστεύω χα χα χαα
ReplyDeleteΚαλό μήνα Χρύσα μου, σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κικίτσα μου γίνονται πεντανόστιμα τα άτιμα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ειρηνάκι μου να τα φτιάξεις οπωσδήποτε, αξίζουν!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό μήνα!
Ερμιονάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλο μήνα, καλή βδομάδα!
Φιλιά!
Create Taste, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα γίνονται!
ReplyDeleteΚαλό μήνα!
Εφάκι δοκίμασέ τα, φοβερά!
ReplyDeleteΚαλό μήνα, φιλάκια!
Μαράκι θα σου στείλω και από τα δύο!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά τα βλέπω τα τσούρος Ελενάκι μου και εντυπωσιάστηκα !!!!!
ReplyDeleteΦαίνονται τέλεια και πολύ εύκολα!!!
Καλό μήνα!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Έλενα
ReplyDeleteΤα βλέπω συχνά σε διάφορα blog και πάντα είχα την περιέργεια!
Πρέπει να γίνανε πολύ νόστιμα.
Φιλιά
Καλό μήνα Έλενά μου και καλή εβδομάδα!!!
ReplyDeleteΔεν τα έχω ξανακούσει και οι φώτο με προκαλούν να τα δοκιμάσω!!!! Δείχνουν νοστιμότατα!!!!!
Πολλά φιλιά!
Βασάκι, θα σου τα φτιάξω όταν μου έρθεις στο χωριατοσπιτάκι μου!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Silena μου, είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό μήνα!
Mookies κι εγώ τα είχα βάλει στο μάτι από καιρό, με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ετοιμάζονται!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό μήνα!
Ελενάκι μου είναι φανταστικά, γεια στα χέρια σου!!!Εχουν και πολύ ωραίο χρώμα!!!Με ξεσήκωσες, θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!Μπορώ να πάρω το πιατάκι και να φύγω????
ReplyDeleteΦιλάκια!
Πρώτη φορά ακούω γι'αυτά,αλλά φαίνονται να'ναι νόστιμα. Φιλάκια και καλό μήνα!
ReplyDeleteΣε πολλά μπλογκς έχω δεί κατι ότους μαγειρικης η ονόματα που τα βλέπω πρωτη φορά,και είμαι χαρούμενη που τα έχω μάθει ,πρωτη φορά τα συναντησα τα γλυκάκια αλλα νομίζω οτι θα είναι νοστιμα και θα τα δοκιμάσω ,και ξερω και άλλα μέλη της οικογένεια που θα τα τιμησουν νομιζω,καλό μήνα πολλά φιλιά.
ReplyDeleteΟύτε κι εγώ τα έχω ακουστά, όμως θα τα δοκιμάσω!!!
ReplyDeleteΦαίνονται νόστιμα.
Φιλάκια πολλά.
Καλημέρα Ελενα μου!!Πρώτη φορά τά ακούω!!!Καί φαίνονται τόσο λαχταριστά καί εύκολα νά γίνουν!!Καλό μήνα!!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Ελενα μου..πρώτη φορά ακούω
ReplyDelete