Monday, 1 July 2013

Churros με χυμό μήλου


Έχετε δοκιμάσει ποτέ churros??
Η γεύση τους είναι κάτι ανάμεσα σε ντόνατς και λουκουμά, τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι ώστε να είναι τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα και πασπαλίζονται με ζάχαρη και κανελίτσα!!
Τα churros είναι πολύ αγαπητά στην Ισπανία, στην Λατινική Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπου σερβίρονται ζεστά για πρωινό ή σαν ένα γλυκό σνακ.
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη, πιο εύκολη δεν γίνεται δηλαδή, αν θέλετε ένα γλυκάκι στο άψε σβήσε τα churros θα σας καλύψουν απόλυτα!
Πάμε να φτιάξουμε μερικά??
(Η συνταγή από εδώ, με αρκετές τροποποιήσεις)
Θα χρειαστούμε:
110 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 ml χυμό μήλου (θα τον βρείτε σε αρκετά ΣΜ)
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ηλιέλαιο
1/4 κουταλάκι αλάτι
Επιπλέον
μισή κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
μισή κούπα βούτυρο
μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό μήλου, 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές ηλιέλαιο και το αλάτι.
Μόλις το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μονομιάς το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, και να μας δώσουν μία «πάστα».
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα πιάτο, ώστε να κρυώσει πιο εύκολα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει πολύ καλά.
Στο σημείο αυτό αν διαθέτετε κατάλληλο κορνέ, θα βάλετε την μύτη με το μεγαλύτερο αστέρι και θα «κόψετε» λωρίδες ζύμης μέσα στο καυτό ηλιέλαιο, ώστε τα churros να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα τους.
Εγώ ομολογώ πως με το δικό μου απλό κορνέ, ποτέ δεν τα κατάφερα.
Η ζύμη όμως είναι εύπλαστη, μπορούμε μια χαρά να πλάσουμε τα churros με τα χεράκια μας.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κορδόνια στο μήκος και στο πλάτος του μεσαίου μας δακτύλου.
Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, ώστε να μην μας κολλήσουν και να έχουν χώρο να γυρίσουν μέσα στο λάδι. Φροντίζουμε να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, ώστε να μην μας καούν γρήγορα.
Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, μόλις δούμε να σκουραίνουν, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Μόλις όλα τα churros τηγανιστούν, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με βούτυρο, και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελοζάχαρη.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά ζεστά!!
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα, καλό μήνα να έχουμε!

44 comments:

  1. φαινονται τοσο λαχταριστα!
    Και ειναι πολυ ευκολα να τα φτιαξεις!

    ReplyDelete
  2. Έχω ξανακούσει γι' αυτά τα γλυκάκια από blogoφίλο που ταξίδεψε Ισπανία και τα έφαγε/φωτογράφισε. Όμως τώρα βλέπω και μια πολύ εύκολη και ενδιαφέρουσα εκδοχή με χυμό μήλου κιόλας! Η ζύμη τους μου θυμίζει αυτή των σου αλλά χωρίς αβγά.
    Πανεύκολη και έξυπνη συνταγή, μπράβο Έλενα!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα να έχουμε!

    ReplyDelete
  3. Καλημεεεέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα !!!!!!!! Ελενάκι μου ξέρεις ότι αυτή η συνταγή είναι την απολύτου αποδοχής μου και γιαυτό μου την έβαλες πρωϊ - πρωϊ έτσι? για να μου φτιάξεις την ημέρα !!!!!
    χαχαχααχα!!! Μπραβο φιλεναδίτσα μου γλυκειά !!!!! γεια στα χεράκια σου τα χρυσά !!!

    πολλές πολλές φιλουπες στα γλυκά σου μαγουλάκια !!!

    ReplyDelete
  4. Τώρα να σου πω ξανθό συνμέλος Ελενα οτι ήξερα τα τσουρο-τέτοια,θα σε γελάσω και δεν το θέλω πρωτομηνιάτικα...
    Αλλά αφού έχουμε κάνει και τις εύκολες,καθημερινές ασκήσεις μας,χαλάλι να φάμε και τα τσούρος μας..
    Κι επειδή είναι και του πατ κιουτ απ'ότι βλέπω,θα τα φάμε οπωσδήποτε...Πάω να τα σερβίρω και στο άλλο μαγαζί ,να ξεκινήσει καλά ο μήνας...

    Φιλιά,καλημέρες και καλό μήνα σε όλες σας...-:)))

    ReplyDelete
  5. καλημέρα καλό μηνα ειπα να διακόψω λίγο και σε καλό μου βγήκε...δεν τα γνώριζα και μου άρεσαν πολύ να σαι καλά

    ReplyDelete
  6. Μας έφτιαξες, όχι απλά τη μέρα, αλλά ολόκληρο το μήνα!!!
    ;-)
    Φιλάκια, γλυκιά μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

    ReplyDelete
  7. Πρώτη φορά τα ακούω!!
    Καλό μήνα σε όλη την παρέα!!

    ReplyDelete
  8. Καλέ πρώτη φορά τα ακούω αυτά? Ωραία φαίνονται συνμέλος Έλενα. Αλλά επειδή διάβασα από το άλλο συνμέλος Βιβή κάτι για ασκήσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να τα φάμε? Για να ξέρω δηλαδή να δεθώ κόμπο...για να φάω όσα θέλω...
    Φιλάκια Καλό μήνα και καλή εβδομάδα...

    ReplyDelete
  9. Αγαπητό συνμέλος Εύα,σου απαντώ εγώ για να μη τρέφεις αυταπάτες....
    Προυπόθεση απαραίτητη...!!!
    Αλλιώς ,άστα κάτω να τα τσακίσουμε εγώ και η Ελενα που είμαστε και γυμνασμένες...:ppppp

    ReplyDelete
  10. Ότι δεν έχει αυγά το λατρεύω!!!
    Φαίνεται υπέροχο!!!
    Καλό μήνα κορίτσια!!!

    ReplyDelete
  11. Γνωστά και πολύ νόστιμα τα συγκεκριμένα Ισπανικά "λουκουμαδάκια" αλλά η εκδοχή σου Έλενά μου πολύ πρωτότυπη και πολύ νόστιμη!!!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

    ReplyDelete
  12. Έλενα, από καιρό την έχω βάλει στο μάτι, αυτή την Ισπανική λιχουδιά. Αλλά αυτή η εκδοχή με το μήλο, μου αρέσει ακόμα πιο πολύ. Πανεύκολα και μοσχοβολιστά!
    Καλό απόγευμα.

    ReplyDelete
  13. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Ελενάκι!
    Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ churros, ωστόσο η περιγραφή σου με έκανε να το επιθυμώ!
    Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου, μπράβο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  14. Έχω δοκιμάσει στη Βαρκελώνη και ήταν όντως υπέροχα, θυμίζουν πολύ λουκουμάδες! Δεν έχω δοκιμάσει όμως ποτέ να τα φτιάξω, θα το δοκιμάσω τώρα με τη συνταγή σου ;)

    ReplyDelete
  15. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ και είμαι πολύ περίεργη για το πως είναι! Ωραίο γλυκάκι για το ξεκίνημα του μήνα! Καλο και γλυκό μήνα να έχουμε! Φιλιά! :)

    ReplyDelete
  16. Καλό μήνα! Πολύ νόστιμα τα churros, στείλε κανένα από εδώ μαζί με αυτά τα όμορφα πιρουνάκια :)

    ReplyDelete
  17. Gio kar πιο εύκολα δεν γίνεται!!
    Καλή βδομάδα, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  18. Σκοτεινούλα μου ναι, θυμίζει λίγο τον ρόπο παρασκευής των σου!
    Καλό μήνα, πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Μαριώωωωω μου!!
    Ελα να σε κεράσω churros και να με κεράσεις τα φανταστικά λουκουμαδάκια σου!
    Πολλά πολλά φιλάκια, καλό μήνα να έχουμε!

    ReplyDelete
  20. Βιβή κάψαμε μπόλικες θερμίδες πρωινιάτικα, οπότε θα τσακίσουμε τα τσούρος χωρίς να κοκκινίσουμε καθόλου:P
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Καλό μήνα Παναγιώτη μου, πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  22. Φιλιά πολλά κι από εμάς Γιάννα μου, καλό μήνα να έχουμε!

    ReplyDelete
  23. Καλό μήνα Ξανθή μου, να σαι καλά!!

    ReplyDelete
  24. Εύα δεν κάναμε τίποτα σπουδαίο, ασκήσεις δι'αρχαρίους ήταν.
    Δεθήκαμε κόμπος, σταθηκαμε με το κεφάλι κάτω, ξαναδεθήκαμε διπλό κόμπο, τέτοια απλά πράγματα δηλαδη χα χα χααα
    Εσύ έναν απλό κόμπο κάνε και έλα για γλυκό!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Βιβή της εξήγησα της Ευας ότι εμείς είμαστε γυμνασμένες και μάλιστα καλογυμνασμένες μπορώ να πω, το κατάλαβε πιστεύω χα χα χαα

    ReplyDelete
  26. Καλό μήνα Χρύσα μου, σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Κικίτσα μου γίνονται πεντανόστιμα τα άτιμα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Ειρηνάκι μου να τα φτιάξεις οπωσδήποτε, αξίζουν!
    Φιλάκια, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  29. Ερμιονάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλο μήνα, καλή βδομάδα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  30. Create Taste, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα γίνονται!
    Καλό μήνα!

    ReplyDelete
  31. Εφάκι δοκίμασέ τα, φοβερά!
    Καλό μήνα, φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Μαράκι θα σου στείλω και από τα δύο!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά τα βλέπω τα τσούρος Ελενάκι μου και εντυπωσιάστηκα !!!!!
    Φαίνονται τέλεια και πολύ εύκολα!!!
    Καλό μήνα!!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ReplyDelete
  34. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Έλενα
    Τα βλέπω συχνά σε διάφορα blog και πάντα είχα την περιέργεια!
    Πρέπει να γίνανε πολύ νόστιμα.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  35. Καλό μήνα Έλενά μου και καλή εβδομάδα!!!
    Δεν τα έχω ξανακούσει και οι φώτο με προκαλούν να τα δοκιμάσω!!!! Δείχνουν νοστιμότατα!!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Βασάκι, θα σου τα φτιάξω όταν μου έρθεις στο χωριατοσπιτάκι μου!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  37. Silena μου, είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  38. Mookies κι εγώ τα είχα βάλει στο μάτι από καιρό, με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ετοιμάζονται!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  39. Ελενάκι μου είναι φανταστικά, γεια στα χέρια σου!!!Εχουν και πολύ ωραίο χρώμα!!!Με ξεσήκωσες, θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!Μπορώ να πάρω το πιατάκι και να φύγω????
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Πρώτη φορά ακούω γι'αυτά,αλλά φαίνονται να'ναι νόστιμα. Φιλάκια και καλό μήνα!

    ReplyDelete
  41. Σε πολλά μπλογκς έχω δεί κατι ότους μαγειρικης η ονόματα που τα βλέπω πρωτη φορά,και είμαι χαρούμενη που τα έχω μάθει ,πρωτη φορά τα συναντησα τα γλυκάκια αλλα νομίζω οτι θα είναι νοστιμα και θα τα δοκιμάσω ,και ξερω και άλλα μέλη της οικογένεια που θα τα τιμησουν νομιζω,καλό μήνα πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  42. Ούτε κι εγώ τα έχω ακουστά, όμως θα τα δοκιμάσω!!!
    Φαίνονται νόστιμα.
    Φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
  43. Καλημέρα Ελενα μου!!Πρώτη φορά τά ακούω!!!Καί φαίνονται τόσο λαχταριστά καί εύκολα νά γίνουν!!Καλό μήνα!!!!

    ReplyDelete
  44. Καλό μήνα Ελενα μου..πρώτη φορά ακούω

    ReplyDelete