
Η συνταγή αυτή είναι η συμμετοχή μου που προκρίθηκε στα ημιτελικά, στον περσινό διαγωνισμό των Friday’s.
Ένα ελαφρά φρυγανισμένο ψωμάκι, που μέσα του κρύβει ένα ζουμερό, καλά ψημένο μπιφτέκι, λαχανικά, μα και μια δροσερή feta sauce.
Όλα αυτά δένουν τέλεια γευστικά, γιατί ο συνδυασμός φέτας-γιαουρτιού έρχεται σε φοβερή ισορροπία με την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις ελιές και τις πιπεριές.
Σας παρουσιάζω λοιπόν την ελληνική έκδοση του burger, σε γεύσεις που αναγνωρίζονται και λατρεύονται παγκοσμίως!
Οι δόσεις των υλικών είναι για 1 burger, γιατί αυτό απαιτούσαν οι κανονισμοί του διαγωνισμού.
Εσείς μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά, ανάλογα με τα burgers που θα ετοιμάσετε.

Τα υλικά μας:
1 ψωμάκι για burger
1 μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά
1,5 κουταλιά κέτσαπ
1 ροδέλα ντομάτας
3 ροδέλες κρεμμύδι
1 κουταλάκι ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες
1/4 κουταλάκι ρίγανη
Για την feta sauce
1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
1,5 κουταλιά φέτα θρυμματισμένη
μισό κουταλάκι ξύδι δυόσμου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
ελάχιστο πιπέρι

Τι κάνουμε:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την feta sauce.
Σε ένα πιάτο θρυμματίζουμε πολύ καλά την φέτα με ένα πιρούνι, θέλουμε η sauce να έχει την υφή της τυροκαυτερής.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το λάδι, το ξύδι και το πιπέρι, και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε το λαδόξυδο να ενσωματωθεί τελείως στο γιαούρτι.
Τελευταία προσθέτουμε την φέτα, και ανακατεύουμε και πάλι για λίγο, ώστε να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε την sauce στο ψυγείο. Όταν την προσθέσουμε στο burger μας, πρέπει να είναι δροσερή.
Θα χρειαστούμε 1,5 κουταλιά από την sauce, για το κάθε burger.
H feta sauce διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Στην συνέχεια πλένουμε καλά τα φρέσκα λαχανικά μας. Όταν τα προσθέσουμε στο burger μας, θα πρέπει να είναι φρεσκοκομμένα.
Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμάκι μας στο γκριλ. Το κόβουμε στην μέση οριζοντίως.
Για το μπιφτέκι δεν θα σας δώσω χωριστά συνταγή, ετοιμάστε την αγαπημένη σας συνταγή για μπιφτέκια ή διαλέξτε μία από τις δικές μας.
Συναρμολογούμε το burger από κάτω προς τα πάνω, βάζοντας τα υλικά με την εξής σειρά:
Ψωμάκι burger, κέτσαπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, feta sauce, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, ροδέλες ελιάς, ρίγανη, ψωμάκι burger.
Απολαμβάνουμε ένα burger με ελληνικές γεύσεις και αρώματα!
Καλή επιτυχία!
Αμαλία

Το αγαπημένο χάμπουγκερ, προσαρμοσμένο στα δικά μας, ελληνικά γούστα! Σούπερ η σάλτσα φέτας, Αμαλίτσα, μοσχοβολάει δυόσμο! Θα δοκιμαστεί πάραυτα!!
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
ετσι, ετσι, ελληνικα πραγματα!κι ας αμφισβητειται πλεον η ελληνικοτητα της φετας μας....
ReplyDeleteμοιάζει τέλειο.
ReplyDeleteξύδι δυόσμου;;;;
Να 'χα ένα τώρα... :) Αμαλία μου φαίνεται καταπληκτικό! Για ξύδι δυόσμου, ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει! Ελπίζω να μην πειράζει αν βάλω λίγο φρέσκο δυόσμο.
ReplyDeleteΝα έχεις μια όμορφη μέρα!
παπαπαπαπα...ΤΟ BURGER....!!!!
ReplyDeleteΑκόμα το θυμάμαι στο διαγωνισμό των Friday's...
Μας έπεσαν τα σαγόνια λέμε Αμαλίααααα....
Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))
Αμαλίτσα μας έλειψες!!!
ReplyDeleteΥπέροχο burger!!!Εξαιρετική η προσθήκη ελληνικής πινελιάς με την φέτα σος και την ελίτσα!!!!!
Φαίνεται πολύ λαχταριστό και θα φτιαχτεί άμεσα!!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά !!!!!
ΥΓ: Το ξύδι δυόσμου φαντάζομαι είναι δικής σου παραγωγής και δεν μπορούμε να το βρούμε στα σουπερ μαρκετ!!!
Είχα τη χαρά να το θαυμάσω από κοντά!
ReplyDeleteΘα δοκιμαστεί σίγουρα (χωρίς τις ελιές όμως)!
Φιλιά!
Πάρα πολύ ωραία συνταγή!!! Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!!:)
ReplyDeleteΕξαιρετικό πεντανόστιμο...και πάνω απ΄όλα ελληνικό. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε..Αμαλία φιλιά πολλά...
ReplyDeleteΤέλειο Αμαλία μου τό ελληνικότατο μπέργκερ σου!!!!Τό ζήλεψα!!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΤι να πω εγώ για το εξαιρετικό burger σου Αμαλίτσα μου??
ReplyDeleteΤο θαυμάσαμε από κοντά και το καμαρώσαμε!
Ενα burger με ελληνικά αρώματα και γεύσεις, απλά τέλειο!!
Φιλάκια!
Τι λες τωρα... τρελαινομαι για φέτα
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr
Πολύ νόστιμο Αμαλία, αυτό θα το φτιάξω στον άνδρα μου που τρώει την φέτα με το κιλό!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Eξαιρετικο, θα ηθελα να έχω ενα τετοιο τωρα και ας ειναι αργα,φανταστικο,μπραβο,φιλια.
ReplyDeleteΤέλειο., εξαιρετικό και υπέροχο για ένα γρήγορο γεύμα.
ReplyDeleteΑυτά τα σπιτικά fast food τα λατρεύω!!
Την σημειώνω την συνταγή. Υπέροχη για χαλαρά βράδια με ταινία στον καναπέ!
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα σχολιά σας για το burger μου, ευελπιστώ οι λόγοι που με κρατάνε μακριά από το μπλογκ μας να έχουν αίσιο τέλος κάποια στιγμή και να επανέλθω δρυμίτερη
ReplyDeleteπολλά φιλιά
και σας σκέφτομαι όλους
Το hamburger στην ελληνική του εκδοχή!Θα το δοκιμάσω σίγουρα!Φιλιά!!!
ReplyDeleteΟντως εξαιρετικό!! εμεις που το είδαμε και απο κοντά εχουμε να πούμε μόνο τα καλυτερότερα !!!!
ReplyDeleteμπραβο Αμαλίτσα μου !!!!
σε φιλώ πολύ πολύ και καλό σ/κ
Αμαλίτσα είναι υπέροχο!
ReplyDeleteΦαίνεται η νοστιμιά του, γεια στα χεράκια σου!
Φιλάκια πολλά!