Saturday 11 January 2014

Cheesecake καπουτσίνο


Την αδυναμία μου στον καφέ την ξέρετε!
Καλά, η αδυναμία μου στα cheesecakes είναι ακόμα πιο γνωστή.
Ο συνδυασμός τους????
Ένα γλυκό που ήταν αδύνατον να με αφήσει ασυγκίνητη!
Ένα cheesecake με έντονο το άρωμα και την γεύση του καφέ. Απλά υπέροχο!!!!
Χρησιμοποίησα λικέρ Khalua σπιτικό, που όπως σας είχα πει παλιότερα είναι τόσο εύκολο να το φτιάξουμε μόνοι μας και πολύ πιο οικονομικό από το να το αγοράσουμε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως οποιοδήποτε λικέρ με άρωμα καφέ διαθέτετε.
Πάμε να σας κεράσω καφεμυρωδάτο γλυκάκι!

Θα χρειαστούμε:
Για την βάση:
300 γρ. oreo cookies
2 σοκοφρέτες (38 γρ. η κάθε μία)
140 γρ. βιτάμ
1 κουταλιά λικέρ Khalua
Για την κρέμα καπουτσίνο
300 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
250 γρ. σκούρα κουβερτούρα
3 κουταλάκια νες καφέ
1 κουταλιά λικέρ Khalua
500 gr. μασκαρπόνε
50 ml λικέρ Khalua
3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
Επιπλέον
400 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα
Πάμε να το φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε την βάση:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τις σοκοφρέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει.
Ενώνουμε τα μπισκότα, τις σοκοφρέτες, το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα καπουτσίνο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το 1 κουταλάκι νες καφέ.
Προσθέτουμε τις σοκολάτες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε την 1 κουταλιά λικέρ και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το υπόλοιπο νες καφέ στα 50 ml Khalua. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την άχνη, το μείγμα με τις σοκολάτες, και τα χτυπάμε όλα καλά με μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά να στερεοποιηθεί. Την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί, ή για μισό μόνο λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων, να γίνει διαυγής. Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από την βάση των μπισκότων, και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να παγώσει και να στερεοποιηθεί καλά το γλυκό μας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα καπουτσίνο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα.
Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι της φόρμας, περνώντας ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!!

38 comments:

  1. Φαντάζομαι την υπέροχη γευση του !!! Ευχαριστούμε !!!!!
    Καλή σας ημέρα , κορίτσια !!!!

    ReplyDelete
  2. Το πόσο λατρεύω τα cheease cakes σου το ξέρεις...Εγγυημένη επιτυχία οτι έχω δοκιμάσει από τη συλλογή σου...
    Μόνο...να βρε κοριτσάκι μου...Αν είχες και ένα τραπεζομάντηλο κατάλληλο να το σερβίρεις...:P

    Καλημέρεεεεεεεεεεες,φιλιά πολλά και καλό ΣΚ σε όλες σας...-:)))

    ReplyDelete
  3. Cheesecake νά είναι καί μέ όποια γεύση Ελενά μου!!!Τά λατρεύω!!!Υπέροχη η συνταγή σου!!Πρέπει νά τήν δοκιμάσω!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  4. Ω, ναι! Αυτό είναι έρωτας με την πρώτη ματιά!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ReplyDelete
  5. Νίκη μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ReplyDelete
  6. Βιβήηηηη χα χα χαααα!
    Ε μα αυτό το χθεσινό τραπεζομάντηλο έπρεπε να το είχα πάρει, γιατί δεν με αφήσατε, ε?????
    Αφού ακόμα και το ίδιο αν το ρώταγες, θα ήθελε να έλθει μαζί μου:PPP
    Φιλιά φιλενάδα, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  7. Dimi μου το συγκεκριμένο cheesecake αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσεις!
    Απίστευτα αρωματικό!!!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ReplyDelete
  8. Γιάννα μου, πολλά πολλά φιλιά, να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  9. Αποθηκεύτηκε και θα υλοποιηθεί.

    ReplyDelete
  10. Ωραίο γλυκάκι! Κόλαση σκέτη μου φαίνεται. Μακάρι να μπορούσα να τσιμπήσω ένα κομμάτι. :)
    Καλή χρονιά Έλενα σε σένα και όλα τα κορίτσια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Κανθαράκο μου, να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Καλή χρονιά Μάγδα μου, εύχομαι χαρές και χαμόγελα να σου φέρει ο νέος χρόνος!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  13. Αυτό είναι γλυκό...μια κουταλίτσα θέλω για να πάει καλά το βράδυ μου...Φιλιά Έλενα μου, φανταστικό το cheese σου...

    ReplyDelete
  14. Αγαπημένη μου Έλενα δεν θυμάμαι αν σου έστειλα τις ευχές μου με αυτά που πέρασα τελευταία,γιαυτό σου εύχομαι καλή χρονιά κι ευτυχισμένη με υγεία αγάπη χαρά αισιοδοξία και σούπερ έμπνευση!!!!το θεικό cheesecake σου είναι ένα ονειρεμένο γλυκό κι επειδή λατρεύω cheesecake γενικά αυτό νομίζω ότι πάει για πρωταγωνιστικό ρόλο!!!σέυχαριστούμε κοριτσάκι μου,ευχές σε όλα τα κορίτσια μέσα απο την καρδιά μου και πάντα επιτυχίες!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. Πω πω πω πω... Δεν ξέρω καταρχήν αν θα το έλεγα τσιζκέικ ή εντυπωσιακή τούρτα! Διαβάζοντας τα υλικά που έχει μπορώ σίγουρα να πως πως η γεύση του θα είναι φανταστική!
    Μου άρεσε πολύ και η βάση με τα oreo και τις γκοφρέτες, τι να πω, πραγματικά σήμερα έγραψες Έλενα!
    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

    ReplyDelete
  16. Όμορφη συνταγή
    Φιλακια ...

    ReplyDelete
  17. spoonstories
    μόνο μια οουταλίτσα??
    Ελα να σου σερβίρω μεγάααλο κομμάτι!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  18. Καιτούλα μου γλυκιά εύχομαι όλα τα άσχημα να φύγουν και η νέα χρονιά μόνο όμορφα να σου φέρει!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Α πα παααα, Σκοτεινούλα μου με κάνεις και κοκκινίζω!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!
    Το cheesecake αυτό το λάτρεψα κι εγώ ως γνωστή .... καφεδομάνιακ, και οι σοκοφρέτες έδωσαν μια ξεχωριστή πινελιά στην βάση!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  20. Μαρία Ελενα σ' ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  21. Την ίδια αδυναμία έχω κι εγώ!!!! Μου αρέσει το άρωμα του καφέ στα γλυκά, τους δίνει μια άλλη διάσταση…
    Καταπληκτικό γλυκό Έλενά μου και σίγουρα δε θα αντισταθώ ούτε για τους τύπους!!!!!
    Καλό βράδυ!!! Φιλιά!

    ReplyDelete
  22. Ελενάκι, κοιτάζω αυτή την φωτογραφία με το κουταλάκι και την μπουκιά του cheesecake επάνω και θέλω να απλώσω το χέρι μου να το πάρω!! Άτιμη οθόνη του λάπτοπ, που μπαίνεις ανάμεσά μας!! Χαχαχά!!!!
    Απίθανο το cheesecake καπουτσίνο! Η κρέμα του, αφράτη σαν μους!! Από αυτά που με ξετρελαίνουν!!!
    Καλή Κυριακή.

    ReplyDelete
  23. Ελενάκι μου καλησπέρα!!!
    Μόνο και μόνο για την καλούα γεύση του, το κάνει αμέσως ξεχωριστό για μένα!!!
    Να είσαι καλά, να μοιράζεσαι τις τόσο όμορφες γευστικές ιδέες σου μαζί μας!!!
    Καλή εβδομάδα!!!
    Υ.Γ.
    και τώρα πάω να δω πώς φτιάχνεται το σπιτικό καλούα!!!!

    ReplyDelete
  24. Ξαναγύρισα εντυπωσιασμένη και ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ!!!! ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΥΑ!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

    ReplyDelete
  25. Καλά σκέτη αμαρτία το γλυκάκι σου Έλενα!!!Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  26. Λενάκι μου, τι διατριβή είναι αυτή που έχεις κάνει στα τσιζ-κεικς ??? υπάρχει αλήθεια γεύση που να μην την έχεις φτιάξει ???? και τι ωραία που σου στέκεται !!!! μπράβο φιλεναδίτσα μου, οφείλω να πω ότι είμαι υπερήφανη που σ'εχω φιληνάδα !!!! χιχιχχι

    καλημέρα και καλή βδομάδα !!!!

    ReplyDelete
  27. ψιτ...εσύ η από πάνω μου....
    Ολα της στέκονται της ξανθιάς...Πλην τραπεζομάντηλων...:P
    Καλημέρααααααααααα...-:))

    ReplyDelete
  28. Ελενάκι μου φανταστικό!!!!Θα συμφωνήσω με το συνμέλος Μαρία περι διατριβής!!!Δε παίζεσαι!Μπράβο σου!!!!

    Βιβή χαχαχαχαχα!!!

    Φιλάκιααα σμουτς!!!

    ReplyDelete
  29. Εργο τέχνης και αυτο το cheesecake σου Ελενάκι μου!!!!
    Εχει δίκιο η Μαρία... δεν υπάρχει γεύση που να μην την έχεις φτιάξει...και όλα είναι τέλεια!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  30. Silena μου εννοείται είμαστε ... αδυνάτου χαρακτήρος και δεν αντιστεκόμεθα χα χα χαα
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Ειρηνάκι μου δεν μπορείς να φανταστείς τι αφράτο έγινε!
    Νομίζω είναι από τα γλυκάκια που εσένα σου αρέσουν πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Ροδούλα μου, το καλούα είναι ένα λικέρ που νομίζω αξίζει να το φτιάξεις.
    Πανεύκολο!!!!!
    Δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσα γλυκάκια το έχω χρησιμοποιήσει!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  33. Σοφάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  34. Μαράκι ξέρεις τι αδυναμία τρελή έχουμε οικογενειακώς σε αυτό το γλυκό!!
    Πάντως σκοπεύω να δοκιμάσω και άλλες γεύσεις ακόμα χα χα χαα
    Πολλά φιλάκια φιλενάδα!

    ReplyDelete
  35. Βιβή, είσαι μια μαρτυριάρα :PPP

    ReplyDelete
  36. Ελενάκι, μάλωσε την Βιβή που με κατηγορεί ότι δεν μου στέκονται τα τραπεζομάντηλα στα ρεμπετάδικα που με σέρνει.
    Μετά από ένα μπουκάλι κρασί που είχαμε αδειάσει, περίμενε και το τραπεζομάντηλο στην θέση του:P
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  37. Βασάκι μου, σμουάαααατς!!!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ReplyDelete