Tuesday 25 February 2014
Τυροσουφλέ εξπρές
Στα πλαίσια της Τυρινής εβδομάδας, όπως είπε χθες το Ελενάκι μας, θα σας δώσω κι εγώ μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο τυροσουφλέ εξπρές!!
Μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τυριά που μας έχουν περισσέψει, αλλά και φύλλα κρούστας περισσευούμενα.
Απίστευτα αφράτο, πολύ πολύ νόστιμο, με πλούσια γεύση, χώρια που ετοιμάζεται στο πιτς φυτίλι!
Η γεύση του θυμίζει τα παλιά μαμαδίστικα σουφλέ, που στους περισσότερους από εμάς έχουν μείνει αλησμόνητα!
Δοκιμάστε ένα από τα ωραιότερα τυροσουφλέ, και πιστεύω ότι θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορές στο μέλλον!
Θα χρειαστούμε:
5-6 φύλλα κρούστας
200 ml κρέμα γάλακτος
400 ml φρέσκο γάλα
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
λίγο πιπεράκι
60 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το άλειμμα του πυρέξ
Στην πράξη:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γιαούρτι και λίγο πιπεράκι. Τα χτυπάμε όλα καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας, τα οποία έχουμε προηγουμένως κόψει με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά, και τα αδειάζουμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους, το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο, και το απλώνουμε κουταλιά κουταλιά στην επιφάνεια του σουφλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να «ανασάνει», πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!
Αυτό το τυροσουφλέ σου το λάτρεψα ...μακάρι να είχα χρόνο να το φτιάξω τώρα αμέσως αλλά σε λίγο αρχίζω μάθημα ...πάντως δεν θα έλεγα όχι για ένα κομμάτι!!!
ReplyDeleteΕλενάκι, αυτό θα πει τυροσουφλέ εξπρές!!! Και νόστιμο και γρήγορο!!! Ασφαλώς θα το εξαφανίσουμε σε χρόνο....εξπρές!! Γι' αυτό βάλε εμπρός και για το δεύτερο πυρέξ!! Το ένα τι να μας κάνει;;!!
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Το φαντάζομαι και μου τρέχουν τα σάλια χα χα χα!!!!Απλά υπέροχο!!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΟλα τα εύκολα τα θέλω!!
ReplyDeleteΕχω εξελιχθεί σε τεμπέλα πρώτης γραμμής!
Καλημέρα και φιλιά στα κορίτσια μου!!
Tι μου κάνεις πρωϊ πρωϊ Λενάκι μου ?? τι μυρωδιες είναι αυτές ??? Τεμπέλικο και νόστιμο, τι αλλο να ζητήσουμε !!!! μια και ήρθα νωρίς σήμερα παίρνω 2 κομματάκια και τα κρύβω για το μεσημέρι !!!! χιχιχ
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά πολλά
Στη μπάντααααα! Έρχομαι, βουτάω το πυρέξ και φεύγω! Τυριά και να λείπω, αποκλείεται! Έχε χάρη που μου λείπουν τα φύλλα κρούστας, αλλιώς θα το έφτιαχνα άμεσα!
ReplyDeleteΕύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο! Αυτά είναι Έλενά μου!
Το Σάββατοκύριακο θα "παίξει" σίγουρα στο μεσημεριανό τραπέζι!
Πολλά φιλάκια! Καλημέρα!
Το βράδυ φτιάχνεται! Καλημέρα!
ReplyDeleteΑαα, τι μου κάνεις τώρα κι είναι η ώρα που με πιάνει λιγούρα! Φοβερό το φαγητό, είναι δηλαδή μια κανονικότατη αλμυρή πατσαβουρόπιτα με τυριά, μια χαρά!
ReplyDeleteΦιλιά & καλή μας όρεξη!
Ελενάκι μου, μεγαλούργησες πάλι!!!
ReplyDeleteΝομίζω πως θα πέσει μαλλιοτράβηγμα για το ποια θα πάρει μεγαλύτερη μερίδα!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Πώ πώ!!!ΤΕΛΕΙΟ τό τυροσουφλέ σου Ελενά μου!!!Φαντάζομαι τήν πλούσια γεύση του!!!!Τό ζήλεψα!!!Αύριο θά τό φτιάξω!!!Καλό μεσημέρι!!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΤης ΒΟΥ της κάνεις το πρωί κι εμένα το μεσημέρι...Πεινάω,δεν έχω μαγειρέψει και μόνο που την βλέπω παθαίνω...
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))))
Πειναωωωω.. Τελιο φαίνεται πάντως ! Καλη σου μεραααααα :)
ReplyDeleteΕιναι απο αυτά που καταβροχθίζονται εξπρές!
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr
Αυτή η εβδομάδα της Τυρινής θα έπρεπε να κρατήσει για πάντα..... με τέτοια εκπληκτικά σουφλέ......
ReplyDeleteΛατρεύω όλα τα εύκολα, πλούσια σε γεύση και νόστιμα, αν είναι και τυρένια, ακόμα περισσότερο!
ReplyDeleteΕύγε, Έλενα!
Φιλάκια
Πάρα πολύ ωραία ιδέα, γευστική και πολύ ωραία εμφάνιση!:)
ReplyDeleteΟοοοο, Οοοοο, Οοοοο, πόσο μ'αρέσει το εξπρές, και μας αρέσει το τυρί, και έυκολο, και νόστιμο... τι άλλο θέλω;
ReplyDeleteΦιλιά και καφεδάκι.
Πολύ όμορφη συνταγή
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Όλα τα τυροειδή με ενθουσιάζουν!
ReplyDeleteΤο μεγάλο πλεονέκτημα του σουφλέ σου Ελενάκι είναι ακριβώς αυτό που ανέφερες, ότι δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυράκια έχουμε διαθέσιμα στο ψυγείο μας.
Φιλιά
Εξαιρετικό το τυροσουφλέ σου Ελενάκι μου!!!!Αυτή δε η ευκολία της παρασκευής του με τρελαίνει!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!!
Γρήγορο μεν αλλά τούμπανο το σουφλέ! Μπορεί να το φάω και όλο στη καθισιά μου!Φιλάκια
ReplyDeleteΔεν το συζητώ, θα μπει σε άμεση εκτέλεση!!!! Μπράβο Έλενά μου καταπληκτική πρόταση!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Tέλειο!!!!Πραγματικά μου θύμισε το σουφλέ που έφτιαχνε η μαμά μου. Θα το φτιάξω σίγουρα αυτές τις μέρες.
ReplyDeleteΦιλιά και καλό ξημέρωμα!!!
όλοι στο εξπρές του τυροσουφλέ......υπέροχο ταξίδι γευσης να σαι καλά
ReplyDeleteΕλενάκι μου ζεστό και λαχταριστό το ονειρεύομαι...
ReplyDeleteΛιωμένα τυριά...γιααααααμμμμμμμ!!!
Λιχούδικα πολλά φιλάκια!
Good Morning Elena, This Tyrosoufle looks so lovely and I have all the ingredients except the filo pastry. I am going shopping today, so I will pick up a packet of filo to try your recipe.
ReplyDeleteBest Wishes to you,
Daphne
Ελενάκι μας παρασένεις!!!! Πανεύκολο και φαντάζομαι πόσο αφράτο. Μπαίνει στα αγαπημένα για αγαπημένους.
ReplyDeleteΦιλάκια