Tuesday 25 February 2014

Τυροσουφλέ εξπρές


Στα πλαίσια της Τυρινής εβδομάδας, όπως είπε χθες το Ελενάκι μας, θα σας δώσω κι εγώ μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο τυροσουφλέ εξπρές!!
Μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τυριά που μας έχουν περισσέψει, αλλά και φύλλα κρούστας περισσευούμενα.
Απίστευτα αφράτο, πολύ πολύ νόστιμο, με πλούσια γεύση, χώρια που ετοιμάζεται στο πιτς φυτίλι!
Η γεύση του θυμίζει τα παλιά μαμαδίστικα σουφλέ, που στους περισσότερους από εμάς έχουν μείνει αλησμόνητα!
Δοκιμάστε ένα από τα ωραιότερα τυροσουφλέ, και πιστεύω ότι θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορές στο μέλλον!

Θα χρειαστούμε:
5-6 φύλλα κρούστας
200 ml κρέμα γάλακτος
400 ml φρέσκο γάλα
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
λίγο πιπεράκι
60 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το άλειμμα του πυρέξ
Στην πράξη:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γιαούρτι και λίγο πιπεράκι. Τα χτυπάμε όλα καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας, τα οποία έχουμε προηγουμένως κόψει με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά, και τα αδειάζουμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους, το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο, και το απλώνουμε κουταλιά κουταλιά στην επιφάνεια του σουφλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να «ανασάνει», πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!

27 comments:

  1. Αυτό το τυροσουφλέ σου το λάτρεψα ...μακάρι να είχα χρόνο να το φτιάξω τώρα αμέσως αλλά σε λίγο αρχίζω μάθημα ...πάντως δεν θα έλεγα όχι για ένα κομμάτι!!!

    ReplyDelete
  2. Ελενάκι, αυτό θα πει τυροσουφλέ εξπρές!!! Και νόστιμο και γρήγορο!!! Ασφαλώς θα το εξαφανίσουμε σε χρόνο....εξπρές!! Γι' αυτό βάλε εμπρός και για το δεύτερο πυρέξ!! Το ένα τι να μας κάνει;;!!
    Καλή μας ημέρα.

    ReplyDelete
  3. Το φαντάζομαι και μου τρέχουν τα σάλια χα χα χα!!!!Απλά υπέροχο!!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  4. Ολα τα εύκολα τα θέλω!!
    Εχω εξελιχθεί σε τεμπέλα πρώτης γραμμής!

    Καλημέρα και φιλιά στα κορίτσια μου!!

    ReplyDelete
  5. Tι μου κάνεις πρωϊ πρωϊ Λενάκι μου ?? τι μυρωδιες είναι αυτές ??? Τεμπέλικο και νόστιμο, τι αλλο να ζητήσουμε !!!! μια και ήρθα νωρίς σήμερα παίρνω 2 κομματάκια και τα κρύβω για το μεσημέρι !!!! χιχιχ

    φιλια πολλά πολλά πολλά

    ReplyDelete
  6. Στη μπάντααααα! Έρχομαι, βουτάω το πυρέξ και φεύγω! Τυριά και να λείπω, αποκλείεται! Έχε χάρη που μου λείπουν τα φύλλα κρούστας, αλλιώς θα το έφτιαχνα άμεσα!
    Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο! Αυτά είναι Έλενά μου!
    Το Σάββατοκύριακο θα "παίξει" σίγουρα στο μεσημεριανό τραπέζι!
    Πολλά φιλάκια! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  7. Το βράδυ φτιάχνεται! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  8. Ααα, τι μου κάνεις τώρα κι είναι η ώρα που με πιάνει λιγούρα! Φοβερό το φαγητό, είναι δηλαδή μια κανονικότατη αλμυρή πατσαβουρόπιτα με τυριά, μια χαρά!
    Φιλιά & καλή μας όρεξη!

    ReplyDelete
  9. Ελενάκι μου, μεγαλούργησες πάλι!!!
    Νομίζω πως θα πέσει μαλλιοτράβηγμα για το ποια θα πάρει μεγαλύτερη μερίδα!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ReplyDelete
  10. Πώ πώ!!!ΤΕΛΕΙΟ τό τυροσουφλέ σου Ελενά μου!!!Φαντάζομαι τήν πλούσια γεύση του!!!!Τό ζήλεψα!!!Αύριο θά τό φτιάξω!!!Καλό μεσημέρι!!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  11. Της ΒΟΥ της κάνεις το πρωί κι εμένα το μεσημέρι...Πεινάω,δεν έχω μαγειρέψει και μόνο που την βλέπω παθαίνω...

    Καλό μεσημέρι και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))))

    ReplyDelete
  12. Πειναωωωω.. Τελιο φαίνεται πάντως ! Καλη σου μεραααααα :)

    ReplyDelete
  13. Ειναι απο αυτά που καταβροχθίζονται εξπρές!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  14. Αυτή η εβδομάδα της Τυρινής θα έπρεπε να κρατήσει για πάντα..... με τέτοια εκπληκτικά σουφλέ......

    ReplyDelete
  15. Λατρεύω όλα τα εύκολα, πλούσια σε γεύση και νόστιμα, αν είναι και τυρένια, ακόμα περισσότερο!
    Εύγε, Έλενα!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  16. Πάρα πολύ ωραία ιδέα, γευστική και πολύ ωραία εμφάνιση!:)

    ReplyDelete
  17. Οοοοο, Οοοοο, Οοοοο, πόσο μ'αρέσει το εξπρές, και μας αρέσει το τυρί, και έυκολο, και νόστιμο... τι άλλο θέλω;

    Φιλιά και καφεδάκι.

    ReplyDelete
  18. Πολύ όμορφη συνταγή
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
  19. Όλα τα τυροειδή με ενθουσιάζουν!
    Το μεγάλο πλεονέκτημα του σουφλέ σου Ελενάκι είναι ακριβώς αυτό που ανέφερες, ότι δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυράκια έχουμε διαθέσιμα στο ψυγείο μας.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  20. Εξαιρετικό το τυροσουφλέ σου Ελενάκι μου!!!!Αυτή δε η ευκολία της παρασκευής του με τρελαίνει!!!!!!!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ReplyDelete
  21. Γρήγορο μεν αλλά τούμπανο το σουφλέ! Μπορεί να το φάω και όλο στη καθισιά μου!Φιλάκια

    ReplyDelete
  22. Δεν το συζητώ, θα μπει σε άμεση εκτέλεση!!!! Μπράβο Έλενά μου καταπληκτική πρόταση!!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  23. Tέλειο!!!!Πραγματικά μου θύμισε το σουφλέ που έφτιαχνε η μαμά μου. Θα το φτιάξω σίγουρα αυτές τις μέρες.
    Φιλιά και καλό ξημέρωμα!!!

    ReplyDelete
  24. όλοι στο εξπρές του τυροσουφλέ......υπέροχο ταξίδι γευσης να σαι καλά

    ReplyDelete
  25. Ελενάκι μου ζεστό και λαχταριστό το ονειρεύομαι...
    Λιωμένα τυριά...γιααααααμμμμμμμ!!!

    Λιχούδικα πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  26. Good Morning Elena, This Tyrosoufle looks so lovely and I have all the ingredients except the filo pastry. I am going shopping today, so I will pick up a packet of filo to try your recipe.
    Best Wishes to you,
    Daphne

    ReplyDelete
  27. Ελενάκι μας παρασένεις!!!! Πανεύκολο και φαντάζομαι πόσο αφράτο. Μπαίνει στα αγαπημένα για αγαπημένους.
    Φιλάκια

    ReplyDelete