
Δεν είναι ένα αλμυρό κέικ, μην το «αντιμετωπίσετε» ως τέτοιο, είναι ψωμί …… ψωμάκι!!
Ένα υπέροχο ψωμάκι, που θα συνοδεύσει τα λαδερά και τα σαλτσάτα φαγάκια σας, που τρώγεται ακόμα και σκέτο, που μπορεί να αποτελέσει ακόμα και το βραδινό σας παρέα με το αγαπημένο σας τυράκι και ….. γιατί όχι?? ….. ένα ποτήρι άσπρο κρασί.
Ένα ψωμάκι που το λατρέψαμε, το έφτιαξα και το ξαναέφτιαξα, και κάθε φορά το ίδιο το απολαμβάναμε.
Αν νηστεύετε αυτές τις μέρες, μπορείτε να παραλείψετε το μπέικον, το ψωμάκι το ίδιο νόστιμο θα παραμείνει.
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα.

Θα χρειαστούμε:
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι (8 γρ.) μαγιά σκόνη
1,5 κουταλάκι αλάτι
300 ml χλιαρό νερό
100 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
10 φέτες μπέικον
Στην πράξη:
Κόβουμε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαφρύ λάδι και σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι και μισό φλιτζανάκι νερό και ανακατεύοντας συχνά συνεχίζουμε το σοτάρισμα, να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα και το αλάτι. Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το νερό και να ζυμώνουμε ελαφρά.
Στην φάση αυτή το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι, και κάθε φορά που προσθέτουμε μια ποσότητα, ζυμώνουμε ώστε η ποσότητα αυτή να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά.
Όταν προσθέσουμε όλο το μείγμα με το σπανάκι, συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ζύμωμα. Το μείγμα κολλάει ελαφρά, αλλά ζυμώνεται εύκολα.
Λαδώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε την φόρμα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα, να φουσκώσει η ζύμη.
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα σας εύχομαι!!

Καλή σου μέρα Έλενά μου... είναι υπέροχο το ψωμάκι που έφτιαξες και πολύ νόστιμο!!!!
ReplyDeleteΩραίες και οι φωτό!!!
Καλή εβδομάδα!
Φιλάκια!
Τι νόστιμο που θα πρέπει να είναι αυτό το ψωμάκι! Γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα :)
Κρασί τυρί και αυτό το ψωμί!!! Παράδεισος!!
ReplyDeleteΤέλεια συνταγή! Θα την κάνω σίγουρα!
A, τί πρωτότυπο ψωμάκι!!!
ReplyDelete'Γεια στα χεράκια σου, Ελενάκι!!!
Βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως το ψωμάκι σου θα έχει απίθανη γεύση!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Καλή εβδομάδα!
Για την νοστιμιά του δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ,αφού είναι από τα χεράκια σου...Αυτό που με εντυπωσιάζει ,είναι πώς τα καταφέρνεις και ζυμώνεις πρωί πρωί και το έχεις έτοιμο...!!!
ReplyDeleteΚαλημέρες...πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα σε όλες σας...-:)))
Πόσο ιδιαίτερο που είναι!!Θα ήθελα να το δοκιμάσω οπωσδήποτε!Μπορώ να αρνηθώ φρεσκοψημένο ψωμάκι?
ReplyDeleteΤι άλλο θα δούμε απο τα χεράκια σου Λενάκι μου !!!!!!!
ReplyDeleteγια μια ακόμη φορά με αφήνεις άφωνη !!!!!!!!
χρυσοχέρα μου εσύ! θα πάρω την μισή φρατζολίτσα δεν πιστεύω να σε πειράζει ?
σματς σμουτς και καλό απόγευμα
Λαχταριστό καί πεντανόστιμο τό ψωμάκι σου Ελενά μου!!Υπέροχη συνταγή!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteκορυφαίο θα γράψω και τελειωσε....καλά ξεκίνησε η εβδομάδα γαστρονομικός.....τα σέβη μου
ReplyDeleteΧρειάζεται οπωσδήποτε το αλεύρι ολικής άλεσης?Κατά τ'άλλα μου αρέσει και το σπανάκι και φυσικά το μπέικον.Τέλειο φαίνεται!
ReplyDeleteΜυρωδάτο και λαχταριστό το ψωμάκι που έφτιαξες Έλενα .Καλή εβδομάδα να έχεις με υγεία
ReplyDeleteΝόστιμο!!
ReplyDeleteκαλή εβδομάδα
Τι να το κάνω το φαγητό, αν έχω τέτοιο ψωμάκι! Σκέτο το θέλω, ζεστό ζεστό, να απολαύσω όλη τη γεύση του!
ReplyDeleteΤι ωραίες φωτογραφίες είναι αυτές! Πολύ μου αρέσει το μπλε φόντο!
ReplyDeleteΤο ψωμάκι δείχνει εξαιρετικό, εγώ το ονειρεύομαι σε σαντουιτσάκια! Θα είναι υπέροχο!
Πολύ ιδιαίτερη πρόταση, εύγε κυρία μου!
Λεω να το δοκιμασω και εγω,με τυρακι κιολας πολυ καλο θα είναι, δικιο εχεις,πολλα φιλια ,καλο βραδυ.
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα, πολύ νόστιμο δείχνει το ψωμάκι σου!! Γεια στα χέρια σου! Καλή εβδομάδα και φιλάκια σε όλα τα κορίτσια :)
ReplyDeleteΚοριτσάκια μου καλή βδομάδα!!
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σχόλιά σας!!
Είναι ένα υπέροχο ψωμάκι, είμαι σίγουρη ότι όσες το φτιάξετε, θα το λατρέψετε!
Αλέκα μου αν δεν θέλεις το αλεύρι ολικής, μπορείς να το αντικαταστήσεις με το αλεύρι που προτιμάς.
Φιλιά!!
Ελενάκι τι φανταστικό ψωμάκι είναι αυτό?Τέλεια και η φωτογράφιση, μπράβο!!!!!Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκιααααααα!!!!
Πολύ ωραία ιδέα το σπανάκι και το μπέικον μέσα στην ζύμη του ψωμιού! Πράγματι με τα λαδερά μας ή σαν σνακ με λίγο τυράκι, θα είναι υπέροχο το ψωμάκι σου Έλενα!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ελενάκι μου είναι υπέροχο!
ReplyDeleteΜε τα υλικά που πρόσθεσες και τα χρυσά σου χεράκια που το ζύμωσαν φαίνεται η νοστιμιά του!
Φιλάκια πολλά πολλά!