
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!
Καλώς σας ξαναβρίσκουμε φίλοι μας!
Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα τις άγιες τούτες μέρες!
Κοντά σας και πάλι, με πολλές πολλές νέες συνταγές!
Και μιας και γλυκάκια καταναλώσαμε μπόλικα αυτές τις μέρες, πάμε σήμερα να ετοιμάσουμε μιαν αλμυρή λιχουδιά!
Η νέα μόδα στην πίτσα, λέγεται pizzadillas!!
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πίτσα μέσα σε tortillas.
Ένα tortillas καλτσόνε, θα έλεγα εγώ!
Γεμισμένο με τα αγαπημένα μας υλικά για πίτσα, περασμένο ελαφρά στο τηγάνι, ίσα να λιώσουν τα τυριά και να χρυσίσει η tortilla, θα σας μείνει αξέχαστο με την νοστιμιά του!!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα ετοιμάσουμε pizzadillas!!
Δεν θα δώσω ποσότητες υλικών, εξαρτώνται από το πόσες pizzadillas θέλουμε να φτιάξουμε.
Θα σας δώσω όμως αναλυτικά την παρασκευή τους, όπου θα διαπιστώσετε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να απολαύσουμε την νοστιμιά τους!

Τα υλικά μας:
Tortillas
κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
λίγη ρίγανη
Για την γέμιση
τριμμένη μοτσαρέλα (απαραίτητη)
πιπεριές σε λεπτές λωριδίτσες
μανιτάρια
αλλαντικά που προτιμάμε (ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα κλπ)
ελιές
(όποια από τα παραπάνω υλικά ή συνδυασμούς υλικών προτιμάμε και γενικά ότι υλικά συνήθως βάζουμε σε μια πίτσα)
Στην πράξη:
Τοποθετούμε μια tortilla στον πάγκο εργασίας μας.
Αλείφουμε την επιφάνειά της με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Πασπαλίζουμε την μισή επιφάνεια με τριμμένη μοτσαρέλα.

Από πάνω απλώνουμε τα υλικά που προτιμάμε.

Πάνω απ’ όλα πασπαλίζουμε και πάλι με τριμμένη μοτσαρέλα

Διπλώνουμε στα δύο την tortilla, ώστε η πλευρά χωρίς γέμιση, να καλύψει τα υλικά της γέμισης.

Βάζουμε λίγο ελαφρύ λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας με μία σπάτουλα την pizzadilla, ώστε να χρυσίσει και από τις δυο πλευρές και να λιώσουν όμορφα τα τυριά στο εσωτερικό της.

Κόβουμε την κάθε pizzadilla σε 3 τρίγωνα, και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά:
- Έχει σημασία το τηγάνισμα να μην γίνει σε δυνατή φωτιά, αλλιώς θα πάρουμε μια καμένη pizzadilla και αυτό δεν το θέλουμε. Η φωτιά μας θα είναι μέτρια προς χαμηλή, δηλαδή με ανώτερο το 9, θα τηγανίσουμε στο 5. Θα γυρίσουμε προσεκτικά την pizzadilla 2-3 φορές με μια φαρδιά σπάτουλα και θα πάρει έτσι ένα όμορφο χρυσό χρώμα, ενώ τα τυριά θα λιώσουν όμορφα στο εσωτερικό της.
- Επειδή όπως είπαμε δεν χρειάζεται πολύ τηγάνισμα, αν βάλουμε υλικά που χρειάζονται περισσότερη ώρα για να μαγειρευτούν (όπως λουκάνικα, μανιτάρια, μπέικον κλπ), θα τα σωτάρουμε πρώτα να μαλακώσουν και μετά θα τα προσθέσουμε στην γέμιση, καλά στραγγισμένα.
Φτιάξτε pizzadillas μια φορά, και σας εγγυώμαι θα τις φτιάχνετε συνέχεια!
Καλή επιτυχία!

Καλημέρα κορίτσια!!! Πολύ γευστική κι έξυπνη ιδέα η σημερινή πρόταση. Θα την εντάξω στο πρωτομαγιάτικο πικ νικ!!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά Ελενά μου!Χριστός Ανέστη!!Πολύ νόστιμη καί εύκολη η συνταγή σου!Οτι πρέπει νά ξεφύγουμε από τήν κρεατοφαγία!Θά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΧρονια πολλα .... ! Ουφ τελειωσε το κρεας θελω να ξεφυγω.... ! Θα το κανω...
ReplyDeleteΚλεονικη
Αληθώς Ανέστη! Χρόνια πολλά! Πάρα πολύ ωραία πρόταση! Και σίγουρα πεντανόστιμη! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!:)
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά...Χριστός Ανέστη σε όλους...
ReplyDeleteΕυτυχώς που έχουμε κι εσένα ξανθό συνμέλος να μας ξεκουράζεις μετά των παθών μας τον τάραχο και το τρέξιμο αυτών των ημερών...
Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας,,,-:)))
Ευτυχώς που μας έφερες Λενάκι κάτι διαφορετικό σήμερα γιατί έχουμε τρελλαθεί στο αρνί και στις συκωταριές !!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου, υπέροχη ιδέα!!!
Χρόνια πολλά σε όλους και πολλές πολλές καλημέρες !!!!
Έτσι μπράβο!!! Δυναμική επιστροφή!!!
ReplyDelete;-)
Λατρεύω!!! Και το ξέρεις!!!
Χρόνια πολλά και καλά, σε όλες σας, κορίτσια!
Και του χρόνου με υγεία!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Come back στον ερωτα μας (το φαγητό χα χα)!
ReplyDeleteΠραγματι σαν μικρές διπλωτες πιτσουλες ειναι!
Χρονια πολλά :)
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Έλενα μου, με υγεία.Η πίτσα σου εύκολη και πολύ γρήγορη.
ReplyDeleteΧρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη Ελενάκι!
ReplyDeleteΚαι νόμιζα ότι μετά την πασχαλινή κραιπάλη δεν θα θέλω να ξαναδώ φαγητό για πάρα πολλές μέρες. Χα! Ας είχα 2-3 τριγωνάκια από αυτό το καλούδι και θα έκανα γλέντι κανονικότατο!
Φιλιά πολλά!
Χρόνια Πολλα Χριστός Ανέστη!!!!
ReplyDeleteΜετά απο τόσο αρνι που καταναλώσαμε Ελενάκι μου βρίσκω εξαιρετική την πρόταση σου για πίτσα!!!!!
Η πίτσα αυτη με τις τορτίγιες και την ευκολία παρασκευής της είναι ότι πρέπει μετα την κουραση των ημερών!!!
Φιλάκι πολλά πολλά!!!!!
Εντάξει, αυτό είναι για μένα! Η λύση στο δίλημμα pizza ή quesadillas!!! Και τυρί, πολύ λιωμένο τυρί..... Μιαμ!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά και καλά Έλενα!
Xρόνια πολλά Ελενα , Χριστός Ανέστη,νασαι καλά και του χρόνου με υγεία.
ReplyDeleteΜ αρέσει η νέα μόδα και είναι ωραία λύση για κάτι εύκολο και γρήγορο.
Φιλιά
Xριστος Ανεστη,πολυ νοστιμο φαινεται,και ευκολο και γρήγορο,τελειο!!! πολλα φιλια.
ReplyDeleteΧριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Έλενά μου!!!!!
ReplyDeleteΠεντανόστιμες!!! Κάνω κάτι παρόμοιο όταν δεν έχω ψωμί του τοστ και τις ψήνω στην τοστιέρα!!!!
Πολλά φιλιά!
Πολύ ωραίο και γω έχω κάνει τέτοιες λιχουδιές! :)
ReplyDeletemononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Τι απλη, αλλα πρωτοτυπη ιδεα!!!! Την Κυριακη θα φτιαξω τη συνταγη σου στην εκδρομη μας. Ειμαι σιγουρη οτι θα γινει χαμος!! Χρονια πολλα κιολας!
ReplyDeleteΜαρια.
Στο σπίτι φτιάχνουμε συχνά γιατί είναι μια γρήγορη λύση όταν δεν έχουμε ζύμη! Είναι υπέροχες!!!!! Χρόνια Πολλά^^
ReplyDeleteΧριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά σε όλους!! Κάθε καλό στις σε εμάς και τις οικογένειές μας!!
ReplyDeleteΕλενάκι υπέροχη συνταγή! Να ξεφύγουμε λίγο από το πολύ κρέας που απαιτούν αυτές οι ημέρες!!
Καλό απόγευμα.
Χριστός Ανέστη!!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά κι ευλογημένα με υγεία!
Καθυστερημένα σας εύχομαι, γιατί το... σκασμένο δε με άφηνε να μπω, μου κάνει συχνά τέτοια κόλπα... γκρρρρρ!!!
Κι επειδή σήμερα μου έκανε επιτέλους τη χάρη, πάω σελίδα σελίδα προς τα πίσω...χιχιχι!
Η ιδέα είναι τέλεια Ελενάκι μου, μπράβο!!!
Φιλάκια πολλά πολλά πολλά!!!