Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, προτιμώ να μαγειρεύω τα κρεατικά ή τα ψαρικά μου ψητά ή βραστά, γιατί γίνονται πιο ελαφριά και πιο υγιεινά.
Μια τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή.
Τραγανά φιλέτα ψαριού τυλιγμένα σε ένα νόστιμο μείγμα πανέ, ψημένα στο φούρνο, αλλά με όλη την νοστιμιά του τηγανιτού!!
Όταν τα έφτιαξα για πρώτη φορά, η κόρη μου περίμενε πως και πώς να τα δοκιμάσει, γιατί της άρεσε έλεγε η μυρωδιά που έβγαινε από το φούρνο. Και εδώ που τα λέμε, δεν είχε και άδικο.
Πάμε να τα φτιάξουμε και μαζί!
Τα υλικά μας για 10 κομμάτια :
10 στρογγυλά φιλέτα βακαλάου κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα
Για το μείγμα πανέ:
1,5 κούπα τσαγιού αλεσμένα κορν φλέικς (σε μικρά κομματάκια)
1 κούπα τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
1 κουταλάκι ρίγανη αποξηραμένη
1 κοφτό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
μισό κουταλάκι σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)
λίγο αλάτι
Επιπλέον:
1 αυγό
Στην πράξη:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το μείγμα πανέ σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στραγγίζουμε καλά τα φιλέτα ψαριού ώστε να μην έχουν υγρά.
Χτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό με λίγο αλάτι.
Βυθίζουμε τα φιλέτα ψαριού πρώτα στο αυγό και κατόπιν τα περνάμε από το μείγμα πανέ, ώστε να καλυφθούν ολόκληρα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Χρυσαφένιες οι κροκέτες ψαριού που μας έφτιαξες, Ελένη! Η παρμεζάνα μέσα στο πανάρισμα καθώς και τα μυρωδικά, κάνουν την γεύση τους εξαιρετική! Τα κορν φλέικς αντί της φρυγανιάς που χρησιμοποιείται συνήθως, είναι πιο δελεαστικά για τα παιδιά που όσο να είναι δεν τρώνε και τόσο εύκολα το ωφέλιμο ψαράκι! Πολύ ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να πανάρω με κορν φλέϊκς. Όμως φίλες μου έχουν πει, ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Η ιδέα του φούρνου κάνει τις ψαροκροκέτες σου Ελένη μου, ακόμα πιο δελεαστικές! Και υγιεινές και νόστιμες!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά! Να έχεις μια χαρούμενη μέρα!
Υπεροχες οι ψαροκροκέτες ου Ελένη μου. Το πανάρισμα με κορν φλέικς το κάνω κι εγώ αλλά σε κοτόπουλο...φαντάζομαι και στο ψάρι δίνει μιαν άλλη νοστιμιά!!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου!!!
Φιλιά!!
Κορν φλέικς σε ψάρι και εγώ δεν έχω δοκιμάσει αλλά μου αρέσει η ιδέα!Χρυσαφένιες και τραγανές οι κροκέτες σου Ελένη μου!Θα δοκιμάσω^^
ReplyDeleteΌπως σου είπα ήδη, εφοδιάστηκα με φιλέτα βακαλάου και ετοιμάζομαι να τα φτιάξω!
ReplyDeleteΤο μείγμα πανέ με την παρμεζάνα και τα κορνφλέικς με ενθουσίασε!!!!
Θα περιμένω κι εγώ ανυπόμονα σαν το Ναταλάκι να βγουν από τον φούρνο χα χα χααα!
Φιλιά Ελενάκι μου, καλό μεσημέρι!
Εμεις λόγω του ότι σπιτι εχουμε κόψει τα κορνφλέικς (μεγαλώσαμε όλοι σ'αυτό το σπίτι) θα δοκιμάσω με φρυγανιά γιατί μου έκανε πολύ κλίκ η πρότασή σου Λενάκι μου !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά στην ανυπόμονη κοράκλα σου !!!!
Μαράκι ντοντ γουόρυ, έλα να σου δώσω εγώ κορνφλέικς, που δεν λέμε να μεγαλώσουμε στο δικό μας σπίτι χα χα χαα!
ReplyDeleteΛοιπόν εγώ μόλις τα έφτιαξα και είναι σούπερ γιάμι!
Μπράβο Ελενάκι μου για την υπέροχη συνταγούλα!
Ξανά μανά φιλάκια!
Μου άρεσε που το πανάρισμα είχε και λίγο πικάντικη νότα! Κρατώ τη συνταγή. Εύγε Ελενάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια
Εξαιρετικό πανάρισμα, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμο. Ασε που κάτι ανάλογο στο τηγάνι θα ρουφούσε απίστευτη ποσότητα λαδιού.
ReplyDeleteΥπέροχες οι ψαροκροκέτες σου Ελένη μου!!Ενα νόστιμο φαγητό πού δέν χρειάζεται τηγάνισμα!Δέν έχω δοκιμάσει πανάρισμα μέ κορνφλέικς !!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Πολύ ωραία πρόταση, κορίτσια!!! Πρόσφατα έφτιαξα κι εγώ μπιφτέκια ψαριού και τα λάτρεψα!!
ReplyDeleteΗ απογείωση του μπακαλιάρου λέμε!
ReplyDeleteΤο τηγανητό στο φούρνο το λατρεύω, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ψάρι και μάλιστα μαγειρεμένο έτσι!
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανυπομονησία της μικρής!
Φιλιά
Ελένη λες να τα φάει κι ο δικός μου γιος έτσι τα ψαράκια; είμαι σίγουρη ότι θα του αρέσουν και θα τα φτιάξω σύντομα!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Όμορφη συνταγη
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Ελενάκι μου τέλεια συνταγή!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Τις εκανα κ δεν αφησε κανενας ΤΙΠΟΤΑ απο το παππου μεχρι το μικρο!!! Σημερα θα δοκιμασω το μιγμα πανε σε μπουτακια! Εβαλα κ μια κουταλια γιαουρτι στο αυγο, θα δειξει!
ReplyDelete