Thursday 25 September 2014

Ρεγκοσαλάτα


Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για τα λαδερά ή τα όσπριά σας.
Θα μπορούσατε να την απολαύσετε ως ντιπ με κριτσινάκια ή μαύρο φρυγανισμένο ψωμάκι.
Θα μπορούσατε άνετα να την εμφανίσετε στον μπουφέ ή το τραπέζι σας, ως μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα-αλοιφή.
Εμείς πάντως την απολαύσαμε όλο το καλοκαίρι με το ουζάκι μας, παρέα με τα υπόλοιπα μεζεδάκια που κατά καιρούς ετοίμαζα.
Γιατί η πικάντικη και υπέροχη αυτή σαλατούλα, είναι το τέλειο μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ουζάκι μας και να «νοστιμίσει» ευχάριστα την παρέα!

Τα υλικά μας:
170 γρ. ρέγκα καπνιστή φιλέτο
600 γρ. πατάτες
150 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1-2 κουταλιές ξύδι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό, να μαλακώσουν.
Κόβουμε την ρέγκα, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι, και τα χτυπάμε καλά, να γίνουν αλοιφή.
Αν θέλουμε, κρατάμε λίγη ρέγκα στην άκρη, για να την προσθέσουμε στο τέλος σε μικρά κομματάκια στην σαλάτα μας. Αυτό θα την κάνει ακόμα πιο πικάντικη.
Αφού χτυπηθούν καλά όλα τα υλικά, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ξύδι λίγο λίγο, ως να πετύχουμε την γεύση που μας αρέσει.
Επίσης προσθέτουμε και λίγο αλατάκι, αν νομίζουμε ότι χρειάζεται.
Βάζουμε το μπολ με την σαλάτα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο, για όλο το βράδυ.
Η ρεγκοσαλάτα τρώγεται κρύα ή δροσερή, όχι ζεστή.
Πριν την σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλή επιτυχία!

33 comments:

  1. Μμμμμμ!!!!! Πεντανόστιμο μεζεδάκι η ρεγκοσαλάτα σου, Ελενάκι!!!! Τέλεια παρέα για το ουζάκι μας!!! Τέτοιες νοστιμιές θέλουμε!!
    Καλή μας ημέρα.

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα.
    Τι ωραία ιδέα!

    ReplyDelete
  3. Απίθανο μεζεδάκι!!!
    Ρέγκα φιλέτο εννοείς έτοιμο ψημένο;
    Δεν χρειάζεται δηλαδή εμείς να το ψήσουμε, το χρησιμοποιούμε έτοιμο;
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  4. Ξανθό συνμέλος,μου άνοιξες την όρεξη...
    ( όχι οτι ήταν και κλειστή βεβαίως βεβαίως..)

    Καλημέρααααααααααα και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

    ReplyDelete
  5. Τέλειο τό μεζεδάκι σου Ελενά μου!!Ο άντρας μου σίγουρα θά τό λατρέψη!!Εγώ δέν έχω καλές σχέσεις μέ τά ψαρικά!! Χα χα!!Καλό μεσημέρι!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  6. Την λατρεύω την ρεγκοσαλάτα μαζί με ουζάκι ,μου θυμίζει καλοκαίρι , θάλασσα , τραπεζάκι δίπλα στο κύμα αααχχχ……….
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  7. Η δική μου συνταγή είναι με ψωμί. Φαντάζομαι και με πατάτες ότι θα ταιριάζει τέλεια η ρέγγα. Ωραία συνταγή!

    ReplyDelete
  8. Ελενάκι μου πωπω νοστιμιές, πεντανόστιμο μεζεδάκι!!!Πότε είπαμε ότι θα μου κάνεις το τραπέζι?
    Έρχομαι!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  9. Την ειδα πριν στο φεις και ήρθα να την απολαύσω και εδω!
    Φιλια πολλά μπραβο σας

    ReplyDelete
  10. Ειρηνάκι μου δεν μπορείς να φανταστείς τι καταπληκτικό μεζεδάκι είναι για τσιπουροκαταστάσεις!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  11. Νοτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Νίκη ναι, φιλέτο ρέγγας που δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε!
    Καλή επιτυχία αν την φτιάξεις, πες μου εντυπώσεις!

    ReplyDelete
  13. Βιβίκα είδες??
    Να μην κλείνει με τίποτα η ρημάδα!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Dimi μου και ο δικός μου άντρας την λάτρεψε, ούτε που θυμάμαι πόσες φορές την έφτιαξα όλο το καλοκαίρι!
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
  15. Μετάκι μου αχ βαχ!!!
    Αρνούμαι πεισματικά να δεχθώ ότι τέλειωσε το καλοκαιράκι!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  16. Βαγγελιώ μου δεν την έχω φτιάξει με ψωμί, φαντάζομαι ωραία θα γίνεται, με πατάτα συνέχεια την φτιάχνω.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Ελενάκι όποτε θεεεεεεςςςςςς!!!
    Κανόνισε να μου έρθεις και θα δεις τι θα σου ετοιμάσω εγώ!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  18. Αριάδνη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  19. Και το πρώτο, το μεζεδάκι που μας κερασες σήμερα Έλενα!

    ReplyDelete
  20. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  21. Τέλειο!!! Τρελαίνομαι για ρέγκα!!!!!!

    ReplyDelete
  22. Πρωτότυπη και ευρηματική όπως πάντα!
    Μπράβο βρε Ελενάκι, μ' αρέσεις γιατί με απλά υλικά σκάρωσες πάλι μεζεδάκι σούπερ!
    Δροσερό και ότι πρέπει για παρεούλα!

    ReplyDelete
  23. Κωνσταντίνα, καλώς μας όρισες!
    Σε ευχαριστούμε πολύ!!!

    ReplyDelete
  24. Ερμιονάκι μου, να σαι καλά, σε ευχαριστώ!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Φαινεται υπεροχη,θα τη δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια,φιλια πολλα.

    ReplyDelete
  26. Πρώτη φορά τη βλέπω!
    Ζουζουνάκι μου είναι τέλεια πρόταση για μας τις μερακλούδες! Θα τη δοκιμάσω κι είμαι σίγουρη ότι θα...σκίσει!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  27. Τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν αυτου του τύπου τις σαλάτες/ντιπ.
    Εγώ οπως καταλαβαίνεις Λενάκι μου παίρνω μεριδούλα για τον σύζυξ ο οποίος θα την απολαύσει δεόντως όπως απολαμβάνει και όλα σου τα ντιπ γιατί εγώ ΔΕΝ !!!!! χιχιχιχιχιχι!!!

    φιλια πολλά πολλά πολλά και καλό σ/κ σε όλους


    ReplyDelete
  28. Τον θεωρώ εξαιρετικό μεζέ και ότι πρέπει για την όμορφη και ηλιόλουστη Ελλάδα μας,(άσχετα αν βρέχει τώρα), παρέα με ουζάκια, τσιπουράκια και όλα τα ευχάριστα!!Υπέροχο Ελένη μου^^

    ReplyDelete
  29. Φιλιά πολλά Νέλλη μου, σε ευχαριστώ πολύ :))

    ReplyDelete
  30. Μαιρουλίτσα μου, ζουζουνίτσα μου, μερακλού μου εσύ!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  31. Μαριώ μου, άσε τον Φώτη θα τον περιποιηθώ εγώ, εσύ μην ασχολείσαι καθόλου χα χα χααα
    Φιλούθκια!

    ReplyDelete
  32. Spoonstories έτσι, έτσι!!
    Εμείς επιμένουμε καλοκαιράκι και μεζεδάκια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Ελενάκι μου απίστευτη συνταγούλα και εύκολη!σίγουρα θα την τιμήσουμε στην οικογένεια!!σήμερα κάνω κάτι σαν σεμινάριο στο μπλογκ σας γιατί δεν έχω δεί τα καινούρια σας!!κάτι που έλειπα λίγο εξοχή τελευταία κάτι που τρέχω και δεν προλαβαίνω..γιαυτό σου λέω σαν σεμινάριο μου φαίνεται σήμερα εδώ!!!άπειρα φιλάκια σου στέλνω και την αγάπη μου!!

    ReplyDelete