Thursday 25 September 2014
Ρεγκοσαλάτα
Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για τα λαδερά ή τα όσπριά σας.
Θα μπορούσατε να την απολαύσετε ως ντιπ με κριτσινάκια ή μαύρο φρυγανισμένο ψωμάκι.
Θα μπορούσατε άνετα να την εμφανίσετε στον μπουφέ ή το τραπέζι σας, ως μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα-αλοιφή.
Εμείς πάντως την απολαύσαμε όλο το καλοκαίρι με το ουζάκι μας, παρέα με τα υπόλοιπα μεζεδάκια που κατά καιρούς ετοίμαζα.
Γιατί η πικάντικη και υπέροχη αυτή σαλατούλα, είναι το τέλειο μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ουζάκι μας και να «νοστιμίσει» ευχάριστα την παρέα!
Τα υλικά μας:
170 γρ. ρέγκα καπνιστή φιλέτο
600 γρ. πατάτες
150 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1-2 κουταλιές ξύδι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό, να μαλακώσουν.
Κόβουμε την ρέγκα, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι, και τα χτυπάμε καλά, να γίνουν αλοιφή.
Αν θέλουμε, κρατάμε λίγη ρέγκα στην άκρη, για να την προσθέσουμε στο τέλος σε μικρά κομματάκια στην σαλάτα μας. Αυτό θα την κάνει ακόμα πιο πικάντικη.
Αφού χτυπηθούν καλά όλα τα υλικά, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ξύδι λίγο λίγο, ως να πετύχουμε την γεύση που μας αρέσει.
Επίσης προσθέτουμε και λίγο αλατάκι, αν νομίζουμε ότι χρειάζεται.
Βάζουμε το μπολ με την σαλάτα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο, για όλο το βράδυ.
Η ρεγκοσαλάτα τρώγεται κρύα ή δροσερή, όχι ζεστή.
Πριν την σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλή επιτυχία!
Μμμμμμ!!!!! Πεντανόστιμο μεζεδάκι η ρεγκοσαλάτα σου, Ελενάκι!!!! Τέλεια παρέα για το ουζάκι μας!!! Τέτοιες νοστιμιές θέλουμε!!
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Καλημέρα.
ReplyDeleteΤι ωραία ιδέα!
Απίθανο μεζεδάκι!!!
ReplyDeleteΡέγκα φιλέτο εννοείς έτοιμο ψημένο;
Δεν χρειάζεται δηλαδή εμείς να το ψήσουμε, το χρησιμοποιούμε έτοιμο;
Ευχαριστώ
Ξανθό συνμέλος,μου άνοιξες την όρεξη...
ReplyDelete( όχι οτι ήταν και κλειστή βεβαίως βεβαίως..)
Καλημέρααααααααααα και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥
Τέλειο τό μεζεδάκι σου Ελενά μου!!Ο άντρας μου σίγουρα θά τό λατρέψη!!Εγώ δέν έχω καλές σχέσεις μέ τά ψαρικά!! Χα χα!!Καλό μεσημέρι!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΤην λατρεύω την ρεγκοσαλάτα μαζί με ουζάκι ,μου θυμίζει καλοκαίρι , θάλασσα , τραπεζάκι δίπλα στο κύμα αααχχχ……….
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Η δική μου συνταγή είναι με ψωμί. Φαντάζομαι και με πατάτες ότι θα ταιριάζει τέλεια η ρέγγα. Ωραία συνταγή!
ReplyDeleteΕλενάκι μου πωπω νοστιμιές, πεντανόστιμο μεζεδάκι!!!Πότε είπαμε ότι θα μου κάνεις το τραπέζι?
ReplyDeleteΈρχομαι!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Την ειδα πριν στο φεις και ήρθα να την απολαύσω και εδω!
ReplyDeleteΦιλια πολλά μπραβο σας
Ειρηνάκι μου δεν μπορείς να φανταστείς τι καταπληκτικό μεζεδάκι είναι για τσιπουροκαταστάσεις!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νοτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Νίκη ναι, φιλέτο ρέγγας που δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία αν την φτιάξεις, πες μου εντυπώσεις!
Βιβίκα είδες??
ReplyDeleteΝα μην κλείνει με τίποτα η ρημάδα!
Πολλά πολλά φιλιά!
Dimi μου και ο δικός μου άντρας την λάτρεψε, ούτε που θυμάμαι πόσες φορές την έφτιαξα όλο το καλοκαίρι!
ReplyDeleteΣε φιλώ!
Μετάκι μου αχ βαχ!!!
ReplyDeleteΑρνούμαι πεισματικά να δεχθώ ότι τέλειωσε το καλοκαιράκι!
Φιλιά πολλά πολλά!
Βαγγελιώ μου δεν την έχω φτιάξει με ψωμί, φαντάζομαι ωραία θα γίνεται, με πατάτα συνέχεια την φτιάχνω.
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι όποτε θεεεεεεςςςςςς!!!
ReplyDeleteΚανόνισε να μου έρθεις και θα δεις τι θα σου ετοιμάσω εγώ!
Πολλά φιλάκια!
Αριάδνη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Και το πρώτο, το μεζεδάκι που μας κερασες σήμερα Έλενα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ!
Τέλειο!!! Τρελαίνομαι για ρέγκα!!!!!!
ReplyDeleteΠρωτότυπη και ευρηματική όπως πάντα!
ReplyDeleteΜπράβο βρε Ελενάκι, μ' αρέσεις γιατί με απλά υλικά σκάρωσες πάλι μεζεδάκι σούπερ!
Δροσερό και ότι πρέπει για παρεούλα!
Κωνσταντίνα, καλώς μας όρισες!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ!!!
Ερμιονάκι μου, να σαι καλά, σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλάκια!
Φαινεται υπεροχη,θα τη δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια,φιλια πολλα.
ReplyDeleteΠρώτη φορά τη βλέπω!
ReplyDeleteΖουζουνάκι μου είναι τέλεια πρόταση για μας τις μερακλούδες! Θα τη δοκιμάσω κι είμαι σίγουρη ότι θα...σκίσει!
Φιλάκια πολλά!!!
Τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν αυτου του τύπου τις σαλάτες/ντιπ.
ReplyDeleteΕγώ οπως καταλαβαίνεις Λενάκι μου παίρνω μεριδούλα για τον σύζυξ ο οποίος θα την απολαύσει δεόντως όπως απολαμβάνει και όλα σου τα ντιπ γιατί εγώ ΔΕΝ !!!!! χιχιχιχιχιχι!!!
φιλια πολλά πολλά πολλά και καλό σ/κ σε όλους
Τον θεωρώ εξαιρετικό μεζέ και ότι πρέπει για την όμορφη και ηλιόλουστη Ελλάδα μας,(άσχετα αν βρέχει τώρα), παρέα με ουζάκια, τσιπουράκια και όλα τα ευχάριστα!!Υπέροχο Ελένη μου^^
ReplyDeleteΦιλιά πολλά Νέλλη μου, σε ευχαριστώ πολύ :))
ReplyDeleteΜαιρουλίτσα μου, ζουζουνίτσα μου, μερακλού μου εσύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Μαριώ μου, άσε τον Φώτη θα τον περιποιηθώ εγώ, εσύ μην ασχολείσαι καθόλου χα χα χααα
ReplyDeleteΦιλούθκια!
Spoonstories έτσι, έτσι!!
ReplyDeleteΕμείς επιμένουμε καλοκαιράκι και μεζεδάκια!
Φιλιά!
Ελενάκι μου απίστευτη συνταγούλα και εύκολη!σίγουρα θα την τιμήσουμε στην οικογένεια!!σήμερα κάνω κάτι σαν σεμινάριο στο μπλογκ σας γιατί δεν έχω δεί τα καινούρια σας!!κάτι που έλειπα λίγο εξοχή τελευταία κάτι που τρέχω και δεν προλαβαίνω..γιαυτό σου λέω σαν σεμινάριο μου φαίνεται σήμερα εδώ!!!άπειρα φιλάκια σου στέλνω και την αγάπη μου!!
ReplyDelete