Friday 31 October 2014

Κουλουράκια με ρόδι


Με τα ρόδια από την ροδίτσα που έχουμε στην αυλή του σπιτιού μας, έφτιαξα πεντανόστιμα τραγανά κουλουράκια ροδιού!!
Γεύση απίθανη, εξαιρετικό αποτέλεσμα, ειδικά αν τα ρόδια είναι κατακόκκινα και γλυκά όπως αυτά που χρησιμοποίησα!
Μέχρι σήμερα τα έχω φτιάξει 3 φορές, και δεν έμεινε ούτε ένα!!!
Τα τίμησαν όλοι και με το παραπάνω!
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!

Τα υλικά μας:
1 κούπα μαργαρίνη φυτική
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2/3 κούπας τσαγιού χυμό ρόδι
1/3 κούπας τσαγιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¼ κουταλάκι σόδα
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει (περίπου 500-600γρ.)
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ την ζάχαρη και την μαργαρίνη.
Προσθέτουμε τους δύο χυμούς, του ροδιού και του πορτοκαλιού, οι οποίοι πρέπει να είναι φρεσκοστυμμένοι, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και το ξύσμα και δουλεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα.

Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι μας, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Προσέχουμε να μην βάλουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται αλεύρι, αλλιώς τα κουλουράκια μας θα γίνουν σκληρά.
Με την ζύμη πλάθουμε κορδόνια και τους δίνουμε όποιο σχήμα προτιμάμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και κατόπιν τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας και το μέγεθός τους).
Απολαμβάνουμε τα κουλουράκια μας βουτώντας τα στο καφεδάκι μας!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

19 comments:

  1. Πωπωωωω!! Υπέροχα τα κουλουράκια σου Ελένη μου και πολύ πρωτότυπα!!! Γεια στα χέρια σου!!
    Φιλάκια!
    Καλό ΣΚ!!

    ReplyDelete
  2. Δεν σε πιστεύω τί σκέφτηκες...!!!
    Εχω ρόδια ( και μάλιστα από ξανθιά )...Πάω...!!!

    Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥

    ReplyDelete
  3. καλησου μερα Ελενη!!!!
    υπεροχα τα κουλουρακια σου,ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι πεντανοστιμα,θα τα κανω σιγουρα!!!!!
    φιλιαααα!!!!!

    ReplyDelete
  4. Τα κουλουράκια σου φαίνονται τελεια!! Θέλω να τα φτιάξω. Να ρωτήσω κατι? Λόγω υγείας δε χρησιμοποιώ βούτυρο. Μπορω να το αντικαταστησω με λαδι?

    ReplyDelete
  5. Ελενάκι τι πρωτοτυπότατα κουλουράκια!!
    Με ρόδι?????
    Εγραψες και πάλι!!!

    Βιβή να ξέρεις ότι τα ρόδια από ξανθιά θεωρούνται η καλύτερη (και πιο σπάνια μην σου πω) ποικιλία ροδιών και είναι κατάλληλα για τα κουλουράκια της Ελένης ;-)
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  6. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κουλουράκια με ρόδι αλλά πρέπει να είναι απίθανα! Την καλημέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο :)

    ReplyDelete
  7. Ελενάκι τέλεια και πρωτότυπα τα κουλουράκια σου! Και σίγουρα πολύ πολύ μυρωδάτα! Καλό σκ!

    ReplyDelete
  8. Τρέχω στη ροδιά μου να μαζέψω ρόδια τα κουλουράκια θα τα φτιάξω μέχρι το βράδυ ο κόσμος να χαλάσει χα χα χα!!!Φαίνονται υπέροχα!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  9. Πολύ νόστιμα τά κουλουράκια σου Ελένη μου!!Καί πρωτότυπη συνταγή!!Μπράβο γιά τήν υπέροχη φωτογραφική σου παρουσίαση!!Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  10. Πω πω, τι ωραία και νόστιμη ιδέα, Ελένη μου! Μου άρεσαν πολύ τα κουλουράκια. Φαντάζομαι πόσο νόστιμα θα έγιναν!
    Ευχαριστώ για τη συνταγή!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  11. Τι ωραια ιδεα το ρόδι... ετσι για αλλαγη!

    Καλό βράδυ :)

    ReplyDelete
  12. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον που χρησιμοποιείς χυμό ροδιού στα κουλουράκια σου Ελένη!
    Συνδυαζόμενο με όλα τα υπόλοιπα υλικά που βάζεις, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πραγματικά πολύ καλό!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  13. Πολύ όμορος συνδυασμός του ροδιού με τα κουλούρια σου!Είναι τέλεια Ελένη μου!

    ReplyDelete
  14. τι σκέφτηκες κι έφτιαξες πάλι!θεϊκό το ρόδι και φαντάζομαι άλλο τόσο τα κουλουράκια σου.Μας εκπλήσσεις ευχάριστα!!!

    ReplyDelete
  15. Πολύ ωραία κ πρωτότυπη ιδέα!
    Καλό μήνα!!!

    ReplyDelete
  16. Απίθανα τα κουλουράκια ροδιού, Ελένη μου! Πολύ ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσεις χυμό ροδιού στην ζύμη!! Τώρα βέβαια δεν ξέρω που θα βρω αυτή την σπάνια ποικιλία "ροδιών της ξανθιάς", στην οποία αναφέρονται η Βιβή και η Έλενα! Ευελπιστώ όμως ότι κάτι θα γίνει! Θα βάλω τα μεγάλα μέσα!! Χιχιχί!!
    Καλοφάγωτα Ελένη μου!!

    ReplyDelete
  17. Εγραψες πάλι Λενάκι !! έγραψες !!!
    κουλουράκια με ρόδι ?? τι είπες τώρα !!!!!! μπραβο φιλεναδίτσα !!!


    φιλια πολλά πολλά και καλό μήνα !!

    ReplyDelete
  18. Πολύ νόστιμα φαίνονται και πρωτότυπα με το ρόδι, γεια στα χεράκια σου Ελενάκι μου!

    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
  19. Αυτη η συνταγή θα δοκιμαστεί άμεσα!

    ReplyDelete