Spring rolls σε μια πιο εύκολη εκδοχή, με φύλλα κρούστας.
Τραγανό αποτέλεσμα και χωρίς τηγάνισμα.
Αν έχετε κοντά σας κατάστημα με Ασιατικά προϊόντα, μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυθεντικά φύλλα που χρησιμοποιούνται για τη παρασκευή των spring rolls.
Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, δοκιμάστε τα όπως προτείνουμε και δεν θα το μετανιώσετε!!
Ετοιμάστε και την σόγια σος που προτείνουμε, βουτήξτε σ’ αυτήν τα νόστιμα ρολάκια και απολαύστε τα!
Υλικά για 12 τεμάχια:
Για τα spring rolls:
2 φύλλα κρούστας
4-5 κούπες τσαγιού λευκό λάχανο πολύ ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρότα
μισή πιπεριά κόκκινη
μισό φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι ή καλαμπόκι κονσέρβας
μισό κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σόγια σος
4 κουταλιές σησαμέλαιο
Για τη sauce:
3 κουταλιές σόγια σος
8 κουταλιές νερό
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1,5 κουταλάκι ζάχαρη καστανή
μισό κουταλάκι κορν φλάουερ
λίγη σκόνη σκόρδου
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε πολύ λεπτά στικς.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο γουόκ ρίχνουμε το σησαμέλαιο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε την σόγια σος, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια καθαρή επιφάνεια τοποθετούμε τα φύλα κρούστας ακριβώς το ένα επάνω στο άλλο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα διπλά φύλλα σε 12 ίσα τετράγωνα.
Αφού κρυώσει η γέμιση, την μοιράζουμε στα φύλλα, κατά μήκος της μακριάς πλευράς
Γυρίζουμε το πάνω και κάτω άκρο των φύλλων προς τα μέσα και ρολάρουμε ώστε να κλείσουμε καλά την γέμιση μέσα στα φύλλα.
Βρέχουμε ελαφρά με λίγο νεράκι την ένωση στο τελείωμα του φύλλου, για να κολλήσει καλά.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα τετραγωνάκια.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα ρολάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Για την sauce
Βάζουμε όλα τα υλικά της σε ένα κατσαρολάκι, και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αδειάζουμε την σάλτσα σε ένα μπολάκι.
Συνοδεύουμε τα spring rolls με την σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Φαίνονται υπέροχα! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα.. Φιλιά.
ReplyDeleteΣυμφωνώ, δείχνουν υπέροχα!! Σκέτη λιχουδιά!
ReplyDeleteΜΑ ειναι Φθινόπωρο χα χα!
ReplyDeleteΑΠο τα ''μεζεδάκια'' που κανεις δεν μένει στο πρώτο.
Καλημέρα :)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !!!!! τέλεια πρόταση και απίθανη παρουσίαση!!!! μπράβο Λενάκι μας !!! ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και πολλές καλημέρες !!
Φαίνονται πολύ νόστιμα καί λαχταριστά Ελένη μου!!Θά τά δοκιμάσω!!Καλό μεσημέρι!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteπωπω τρελαινομαι για σπρινκ ρολς και ας ειναι και φθινοπωρο!!!!
ReplyDeleteφυλλο κρουστας ε,με εσωσεςγιατι σιγα μηνεβρισκα αυθεντικα φυλλα!!!!
μπραβο τελεια!!!!!
Μου αρεσει που εγιναν στο φουρνο!
ReplyDeleteΘα τα τσακιζα ολα!
Καλό μεσημερι να έχουμε :)
Αγαπημένο snack τα spring rolls! Και ψημένα στο φούρνο, είναι πιο ελαφρά και διαιτητικά !! Αρα , μπορούμε να φάμε περισσότερα!!!!!χαχαχα!!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Όμορφη συνταγή
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Μα τι κορίτσι έχουμε εμείς!
ReplyDeleteΜε το πιάνο, τα γαλλικά της, τα κινέζικά της ......
Ελενάκι σούπερ το μεζεδάκι που μας σερβίρεις σήμερα, δεν θα πω όχι εννοείται!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Μας ξαφνιάζεις ευχάριστα,ωραία η γευστική αλλαγή που μας προτείνεις!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!!!!!!!
Μου αρέσουν τα Ασιατικά φαγητά αλλά συνήθως θέλουν συγκεκριμένα υλικά που βρίσκω μόνο στα δικά τους καταστήματα και αυτό με νευριάζει! Εσύ μας τα δίνεις έτσι που μου λύνεις τα χέρια.Είσαι Θεά!
ReplyDeleteοχι πες μου Ελενη μου ποιος θα αντιστεκόταν σε αυτά τα τραγανά ρολακια.. αντε και μας άνοιξες την όρεξη να είχα μερικα μμμμμμ !!! φιλακιααααα !!!
ReplyDeleteΕλενάκι, τι όμορφα ρολάκια είναι αυτά;;!! Καλοφτιαγμένα και σίγουρα γευστικότατα! Παίρνω το πιάτο μου, τα chopsticks μου (πως το μιλάω το αγγλικό ε;;!!), και έρχομαιιιιιιι!!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
γιάμιιι!!! καιρό έχω να φάω!!! :)
ReplyDeleteΤα λατρεύω τα spring rolls Ελενάκι!
ReplyDeleteΟ συνδυασμός του τραγανού φύλλου με τα λαχανικά και τη σπιρτόζικη σάλτσα είναι ανεπανάληπτος!
Μπορώ να τα τρώω ασταμάτητα!
Και με το φύλλο κρούστας γίνονται εξαιρετικά!
Φιλιά πολλά!
Λατρεύω τα Spring rolls και το φύλλο κρούστας που προτείνεις είναι εύκολη και νόστιμη λύση, που να ψάχνεις τα αυθεντικά φύλλα! Η πικάντικη σάλτσα σου γίνεται το ιδανικό συνοδευτικό.
ReplyDeleteΚαλημέρα κορίτσια, πολύ λαχταριστά και καλοψημένα τα ρολάκια σου Ειρήνη,η δε σάλτσα απόλυτα ταιριαστή!! :) XOXO
ReplyDeleteΓιααααααμμμμμμ!!!!!
ReplyDeleteΤραγανά, με υπέροχη γεύση και στο φούρνο, τίποτα καλύτερο!
Μπράβο Ελενάκι, γεια στα χεράκια σου!
Φιλάκια λιχούδικα!