Friday 14 November 2014
Κολοκυθοκεφτέδες με ψίχα κολοκυθιού
Μαγειρεύετε κολοκυθάκια γεμιστά??
Μην πετάξετε την ψίχα!!
Γιατί??
Γιατί μ’ αυτήν θα φτιάξουμε πεντανόστιμους, λαχταριστούς, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες!!
Αν πάλι δεν θέλουμε να φτιάξουμε τους κεφτέδες μας την ίδια μέρα με τα γεμιστά κολοκυθάκια μας, κανένα πρόβλημα!
Θα σας πω παρακάτω πως μπορούμε να φυλάξουμε την ψίχα στην κατάψυξη και να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες μας όποια μέρα εμείς θέλουμε!
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα κάνουμε!
Θα χρειαστούμε:
την ψίχα από 8 κολοκυθάκια
1 ολόκληρο κολοκυθάκι
1 αυγό
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
50 γρ. γαλέτα
100 γρ. φαρίνα
Επιπλέον
αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε:
Αδειάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και την χτυπάμε στο μούλτι να γίνει πολτός.
Την περνάμε 2-3 φορές από σουρωτήρι, πιέζοντας με ένα κουτάλι να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Στο στάδιο αυτό μπορούμε να βάλουμε τον πολτό σε ένα ταπεράκι καλά κλεισμένο, και να το φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Όταν θελήσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε, θα τον αποψύξουμε και θα φτιάξουμε τους κεφτέδες μας όπως παρακάτω.
Βάζουμε και το ολόκληρο κολοκυθάκι στο μούλτι, να κοπεί όσο πιο λεπτά γίνεται.
Το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον πολτό κολοκυθιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Κατόπιν βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και βρέχοντας κατά διαστήματα τα χέρια μας, πλάθουμε κεφτέδες.
Το μείγμα θα κολλάει ελαφρά.
Ακουμπάμε τους κεφτέδες σε πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει αλεύρι και προσεκτικά τους αλευρώνουμε, καλύπτοντάς τους με αλεύρι. Έτσι θα μπορούμε να τους πλάσουμε πιο εύκολα.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε κάποιο ελαφρύ λάδι, γυρίζοντάς τους προσεκτικά 3-4 φορές ώστε να τηγανιστούν από κάθε πλευρά.
Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
Όταν τηγανιστούν, τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας!
Είναι πεντανόστιμοι και ζεστοί και κρύοι!!
Καλή επιτυχία!!
Πολύ έξυπνη η αξιοποίηση !!!
ReplyDeleteνοστιμες οι λιχουδιές σου, θα το κάνω και εγω την επόμενη φορά που θα ανοιξω κολοκυθάκια!!
φιλια πολλά και πολλές καλημέρες !!
Ελενάκι μου στους κεφτέδες είσαι άπαιχτη!!!Φαίνονται εξαιρετικοί.Σίγουρα την επόμενη φορά δε πετάξω τη ψίχα από τα κολοκυθάκια, θα δοκιμάσω τους κολοκυθοκεφτέδες σου!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλάκια!
Ricetta semplice, sicuramente buonissimi!
ReplyDelete❀◕ ‿ ◕❀
Την κρατάω τη συνταγή Ελενά μου!Τρελαίνομαι για κολοκυθοκεφτέδες!!! Είχα προσπαθήσεις και είχα φτιάξει, μου έβγαινα νόστιμοι μεν αλλά με ένα ακανόνιστο σχήμα και δεν ήταν βολικό να το πιάσεις!
ReplyDeleteΦιλιά Καλό Σαββατοκύριακο!!
Ελενα οι κολοκυθοκεφτεδες σου ειναι μουρλια!!κλασικη αξια ο κολοκυθοκεφτες!!!!
ReplyDeleteκαλο σουκου και νοστιμο!!!φιλια!!!
Πολύ ωραία ιδέα για να μην πετάξουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια, που εγώ συνήθως την πετάω.
ReplyDeleteΠολύ αφράτοι δείχνουν οι κεφτέδες σου.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλα τα κορίτσια.
Με μπυρίτσα και φετουλα!!!!
ReplyDeleteΜμμμ,εξαιρετικοί οι κολοκυθοκεφτέδες σου Ελενά μου!! Καί πεντανόστιμη η συνταγή σου!!Οτι πρέπει γιά συνοδευτικό!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΑπα πα πα τι μου κανεις με τους κολοκυθοκεφτεδες μου άνοιξες την όρεξη βρε Ελενα μου.. αυτην την εκδοχή με την ψυχα δεν την ήξερα πολύ καλή ιδέα μονο έτσι τα τρώμε τα κολοκυθακια... εγω τα ξυνω ολοκληρα στον τριφτη αλλα τωρα που ειδα οτι μπορώ ν αταβαζω στο μουλτι θα το κανω την επόμενη φορα Ελενα μου να έχεις ενα ομορφο Σ.Β. φιλακιααααα!!
ReplyDeleteΜου έσπασαν τη μύτη! Λυπήσουμε με βρε Ελένη!!
ReplyDeleteΟι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Σε όλες τις παραλλαγες!
ReplyDeleteΜ' αρέσουν οι συνταγές αξιοποίησης!
ReplyDeleteΚαι οι κολοκυθοκεφτέδες επίσης!
Πεντανόστιμοι και πάντα αγαπημένοι με λίγο γιαουρτάκι ή τζατζίκι τρώγονται χωρίς σταματημό!
Φιλάκια!
Καταπληκτική ιδέα Έλενά μου!!!! Φαίνονται πραγματικά λαχταριστοί!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μας έσπασαν τη μύτη οι κολοκυθοκεφτέδες σου, Ελενάκι! Η μυρωδιά τους έφτασε ως εδώ! Τους ζήλεψα και θα τους φτιάξω την επόμενη φορά αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και πολύ έξυπνα, την ψίχα των κολοκυθιών που θα μου μείνει από τα γεμιστά.
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Τέλεια ιδέα! Λατρεύω τους κολοκυθοκεφτέδες! Καλό ΣΚ,κοριτσάκι!
ReplyDeleteΤι λαχταριστοι!!!
ReplyDeleteΚαλα τι ωραια που τους κανεις και εχουν αυτο το ωραιο χρωματακι .
Οι δικοί μου παραμαυρίζουν ... Βεβαια ποτε δεν καταφερα να τους πλάσω , με κουταλι τους ριχνω στο λαδι .
Φιλιά φιλενάδα μου !!!
Τέλεια ιδέα... δεν πετάμε τίποτε!!! Και πρέπει να έγιναν πεντανόστιμοι!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Αμαααααααααάν τι μου κάνεις Ελενάκι μου!!!
ReplyDeleteΔεν είναι μόνο νοστιμότατοι, έχουν και μια εμφάνιση ζηλεμένη!
Ευχαρίστως τσακίζω καμιά... εικοσαριά... χα χα χα!
Φιλάκια λιχούδικα!
Εφτιαξα τη συνταγη και βγηκαν φανταστικοι! Ευχαριστουμε πολυ, τους προτεινω ανεπιφυλακτα!
ReplyDeleteΧαιρόμαστε πολύ που τους ευχαριστήθηκες!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!